Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema
Публикувано на: 13 Сеп 2015 19:14

Все говорите за кофти отношение...

Вечер имаше един влак от Централна гара до Банкя, който ми беше доста удобен за след лекции, защото за 15 минути от СУ до гарата и след това 25-30 минути с влака се прибирах до нас. Пък и е с новите вагони на Сименс, т.е. комфортът беше на ниво - слушалките в ушите и рилакс след поредната четиричасова лекция. Имаше един ден, в който бях тичал из целия град по някакви задължения и исках да се прибера възможно най-бързо, щото бях гроги отвсякъде. Едва се добрах навреме до гарата, оставаха ми точно пет минути да си взема билет и да се кача. Билетът е 1 лев.

Бях си изхарчил парите без да се усетя, отварям джоба за монетите, броя - 96 стотинки 2 по 20, едно 10 и останалото на жълто. Кофти ми е повече, че ще изсипя толкова стотинки, а не защото не са точно. От друга страна, каквото и да си купя, хората винаги се радват като ги заредя с монети, щото връщането на ресто бързо източва касите.

Разбирам, че е тарикатска постъпка, но четири стотинки са четири шибани стотинки, деба. Поздравявам с "добър вечер", извинявам се на жената, че ѝ подавам шепа монети и я предупреждавам, че не ми достигат 4 ст., за което отново се извинявам. Обяснявам, че това е последният влак за Банкя и не съм имал време да изтегля пари от банкомат. Поглежда ме и започва да ги брои стотинка по стотинка, бавно и преднамерено, броейки на глас, привличайки вниманието на хората след мен на опашката - за да са наясно, че вината, че се бавим толкова е изцяло моя. Накрая заключи, че няма как да ми даде билет, защото сумата не е точна. Все тая, с това преброяване няма да си хвана влака така или иначе.

Това означава час и половина прибиране с автобусите. Много неща ми минаха през главата тогава, момчета. Пелената никога не ми пада толкова лесно, както когато съм уморен и просто искам да седна и да си завра слушалките в ушите на спокойствие.

Но накрая ѝ благодарих учтиво, извиних се отново, оставих 0,96-те лева, ако ѝ потрябват за ресто за някой друг и си тръгнах. Защото формално беше права и защото с такъв човек или просто човек с такова моментно състояние на духа като нея, победител не можеш да излезеш. Когато създадеш конфликт в такива моменти, само даваш повод на отсрещната страна да рационализира и оправдае грубото си поведение.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Сеп 2015 20:05

denik написа:
Въпреки че нямам нищо против историята на Дантето, искам да въведа малко баланс, като кажа че дребните са огромен шибан проблем навсякъде, където се работи със стотинки и не си Била/Кауфланд/т.н.

Докато работих е имало случаи, в които ми се е налагало да вадя трицифрени суми дребни от по монети на служителите ми, понякога и няколко пъти на смяна... :Д После ставаше голямо шоу, когато запасите от дребни привършваха до следващата доставка.

Е затва ли като им изсипя 20лв на жълти стинки, ме гледат като изтребител

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Сеп 2015 21:45

На мен в един магазин веднъж ми казаха "ако пак изсипеш 6 лв на стотинки, няма да ги приемем (а толкова трябваше да дам), защото бавиш много хората зад теб". Значи гледат те лошо като нямаш стотинки. Гледат те лошо като имаш повечко стотинки. Не те гледат лошо само ако им четеш мислите и им дадеш илюзорната сума стотинки, която те искат. Ми сложете машини за самообслужване или направете да се плаща с дебитни карти само с пин (без малоумните разписвания на бележки и лайна) и всички ще са доволни, включително и като скорост. Начин на работа от преди 40 години егати.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 13 Сеп 2015 21:51

Е, жълтите стотинки никой не ги ще. Нито касиерите, нито клиентите. Аз говорих за другите дребни. Ако изсипеш на някой една торба с жълти, очаквай неприятни помисли по твой адрес :Д
Като имате жълти стотинки, ги носете в някоя банка. За дребни суми не вземат комисионни, ако не се лъжа (или е макс 1 лв.). В София има зад мола на Цариградско един клон на БНБ, където се занимават специално с такива работи и там по дифолт не искат комисионна.

Иначе, напълно съм за за по-масовото въвеждане на плащания с карта навсякъде. От скромния ми опит по чужбините, ми направи впечатление, че всичко беше с карта. Специално впечатление ми направиха кръчмите. От известно време тук започвам да забелязвам все повече и повече заведения, които предлагат, така че поне сме на прав път.
Друг е въпроса, че ако искаш да платиш безконтактно, тогава вече те гледат като гръмнати и не знаят как да се оправят... :lol:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 13 Сеп 2015 22:18

Друга тема

Не(?)очаквано за мен, във фийда ми има повече постове за Вип Брадър и Джорджано от "фейсбук интелигенцията", отколкото от хората, от които бих го очаквал (разбирай тъпите и нискоинтелигентни мои приятели и познати)

Доста съм разочарован, че именно "радетелите за култура, справедлив политически живот, запълване на дупките по улиците, правилно паркиране, роптаене срещу цената на горивото; желаещите денонощен градски транспорт, толерантните към бежанците, използващите интелигентни шеги и мемета, приятелите на екологията, четящите книги, пишещите поезия, хипарите, хипстърите, завършилите заслужено с отличен и т.н." със своето надсмиване и сарказъм, се превръщат в много по-големи (г)дащници на известност на някакъв никаквец и тъпо реалити, отколкото примерно чалга звездите (и въобще уж очакваната аудитория на подобоно нещо).

Очаквам утре естествено и б̶о̶м̶б̶а̶с̶т̶и̶ч̶н̶о̶т̶о̶ хитроумното заглавие на Не!Новините, което ще обвърже биг брадър и джорджано с бойко борисов, гърция, русия, тотнъм, цска и божидар димитров, с лека щипка пеевски.

Призовавам за пълен игнор.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Сеп 2015 22:29

И при мен се напълни, като видях
"С какво се гордееш?
С името DJORDJANO"
и си викам натам ли ни отива държавата, но после гледам https://www.youtube.com/watch?v=wu5iAgJ65dA
и просто

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Сеп 2015 23:09

Аз имам едно квартално магазинче до нас, дето две от касиерките са ми връснички от махлата, и не ми правят проблем. Дори съм им бутал по една торбичка жълти, казвам им сумата и те ми дават банкноти направо. Не знам дали ги броят изобщо. Не би ли трябвало да има машини за сортиране на тия жълтури някакси?

Иначе тва плащане с карта не е лошо, а разписването на бележки, не е ли, за да свериш ти сумата дали е точна?

На джорджи си му личи, че е много назад ментално, дори да не кажем,че шока ще му дойде много в един момент някой като му каже истината в очите, ще го съсипе сигурно. Ама има и по-големи откачалки от него, тъй че надали някой ще му обърне внимание,

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2015 00:53

Много е грубо и едновременно много тънко това, което правят продуцентите на шоуто с джорджано - от една страна използват момчето, което очевидно има някаква форма на умствена забавеност, за да провокират точно такива безумно досадни "загрижени" блогъри и интелектуалци, от друга пък го правят с видима самоирония - примерно в репликите, които са му писали за това колко е успял, какъв гениален творец е и т.н. Със сигурност обаче много хора няма да усетят, че дори тоя ментално бавен пич вече се самоиронизира - щото това е осъзната ирония, както от сценаристите, така и от самия него. Като каза "някои хора с думите си направо ми бъркат в сърцето...", чак ми стана гадно, щото имаше двояко значение това.

Ако някой ме накара на сила да гледа вип брадър, бих избрал точно тоя, щото пичагата е единственото малко по-естествено и неопорочено нещо в цялото предаване, колкото и парадоксално да звучи. Поне така изглежда на тоя етап.

Ма понеже реално никой не ме кара на сила - игнор и това е. Гледам всячески да се изолирам от "светските" сеири на България, щото наистина съм решил да оставам тук и не ми се събират аргументи "против".

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2015 06:11

шефо да разкаже как некви от агитката на берое редовно го пердашат тоя и го фръгат у храстите после :D

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 14 Сеп 2015 08:00

imashe edin fitens manqk ot pazatdjik
tva oshte parvi epizod
sednah da vidq uchastnicite za tshk
ta ako igrae oshte
za nego sam
ili za rusichkata
det praeshe grivnichki :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2015 08:13

Пичове, под нивото е дори на този форум да коментира бб/вб.
Затова айде стига :x

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2015 10:26

Dante написа:
Маце Борко написа:
Все говорите за кофти отношение...

Цецо, ти па си другата крайност на свръхучтивост и оставяне да те правят на луд в такива ситуации. Не, че конкретно в тази имаш какво да направиш - макар че това си е чиста злоба отсреща, но нещата си имат граница.

буквално нямам нерви, за да ги хабя с некви глупости

свръхчувствителност е да се почувстваш лично засегнат, щото някой е тъп и да му се качиш на хуя, за да се овиквате взаимно като тъпаците, които сте

гипчо, няма повече за бб
сега пуснах един ctrl + F в темата за Marvel и видях, че сте си обсъждали някакви неща, но няма нищо за Daredevil, което ме праща в пълно недоумение

ако гледаш каквото и да било, което се числи към темата за Marvel, със сигуност трябва да пробваш сериала по Daredevil - на Netflix е и нещата са на ниво, което няма еквивалент сред тия продукции

естествено, може да не ти хареса по хиляда причини, ма дай му шанс с първите два епизода е така, шот маце борко го препоръчва :oops:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2015 10:50

Ама то вероятно не сме го коментирали в темата на марвел, защото сериалчето си има отделна тема :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2015 10:56

ахахаха, вярно

аз съм бавният значи, вие вече сте му заформили фенска база :D

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 14 Сеп 2015 13:50

Ех, захванали сте толкова много теми, най-после има какво да се коментира :)
Ето и моето мнение:
Историята на Данте е доста интересна, ама много бие на очи следното: Как може около половин година да правиш оборот на магазин(независимо от коя верига), след като не ти харесва обслужването там, а и качеството на стоката, която предлагат? Почти всеки би си намерил друго място, от което да си купува храна, все пак в София дюнерите са на всеки ъгъл. Само веднъж съм ял от Аладин в Люлин, потресох се от състоянието на обслужващите вътре, както и от смърдящото специфично месо, напомнящо на развалено. Само цените им държат небивало високо ниво. Повече не съм си причинявал подобно нещо.

За стотинките не бих спорил. Да, проблем са, но аз с жълти стотинки не пазарувам. А с такива от 10 ст. нагоре и винаги са ми връщали, жълтите ги давам на просяците по улицата, хем върша добро дело, хем и някой ще ги оползотвори.

А Морко си е постъпил като пич в неговата ситуация, абсолютно същото бих направил и аз. Случвало ми се е да не ми достигат 5-10 ст. за нещо и ако не ми е било адски важно съм го оставял за нататък във времето. Обаче как да изчакаш следващия ден, когато трябва да се прибереш след като си се разкарвал насам-натам по задачи? Та в крайна сметка той е дал морален урок на всички, тъпото е, че тая женица едва ли ще го разбере, по вероятно е да си помисли, че е спечелила битката като го е унижила пред всички... Как никой не е дал 4 ст. не знам наистина, дейба, учудвам се колко оскотяла е държавата ни, щом дори на младежи студенти(бъдещето на страната), няма кой да помогне в нужда за смешна сума. Аз бих се появил веднага на касата, едно за да натрия носа на гадната лелка зад касите(каквито не са рядкост по гарите в нашата мила родина), второ защото това не е кой знае каква сума, с която да се разделя и трето - помагам на човек, който след време ще разказва на приятели, роднини, деца и прочие "Имаше един човек в една шибана вечер, който ми помогна с нищожна сума, ама навреме" и ще ме споменава с добро.

ВИП Брадъра и аз загледах откриването за малко, понеже бях на работа и останах изумен какъв фалш е! Не само Джорджано, всички играят театър. Прекалено явно е, че водещите се ебават с участниците още във визитките им и при влизането. А участниьите не са чак толкова тъпи(надявам се), че да не забележат, просто си играят ролята. Както бъзикаха оня дебил, така бъзкаха и Луна(не знам коя е тая), че ще става президент, подиграваха се с дует Ритон, като тотално се държаха като с путьо с мъжа и хапеха тънко жената, а през цялата вечер пуснаха гласуване кой е ебал Преслава :shock: Ами не би гледал оттук нататък. Прекалено нагласено, като трето класен филм, а най-тъжното е, че истинските актьори, които участват, фалшивеят най-много от всички, ама какво да правиш - в България сме!

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2015 16:01

Преди да си едитна поста за по-дълги текстове, искам да кажа, че сте яко тъпи парчета.

Хем призовах за пълен игнор, хем започнахте да говорите именно за този човек и това предаване.

Постът ми беше по-скоро насочен към лицемерието и простотията, която блика от българската онлайн (фейсбук, туитър) "интелигенция", отколкото към някакъв нихилитник.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2015 16:22

дидо бе, като си искал да го игнорираме, можеше на първо място да не го споменаваш

"аз повдигам въпроса, за да ви кажа да не повдигате въпроса" никога не е работило :D

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2015 16:36

Е, естествено очаквах някой да ми излезе с този довод. И пак казвам, че не това беше темата на разговор. :D

@нелегален
Това е интересно наблюдение. Дали някъде има инфо за циркулацията на банкнотите? С кое точно разбрах, че не си съгласен - за пос терминалите като цяло или за безконтактното плащане? До известна степен - да - в частния сектор яко има пос терминали навсякъде, но докато елементарните държавни услуги не започнат да предлагат такъв вид плащане, няма да го призная :Д

В случая с Моридина нещата са малко фифти/фифти. Нито лелката е длъжна, нито чакащите на опашката не са добри самаряни. Но би било добре, да...

За фейса, ъъъ, нямах това предвид. "Новоуспяли" и "корумпирани" е доста неправилно описание на фейсбук псевдоинтелектуалците. Доста от тях са някви рандъми, дето просто се мислят за умни.
Обикновените и прости хора, които работят, след работа се прибират и след новините си пускат някое риалити и после го коментират у фейса, но без такива фанфари, разбира се.

@Моридина теорията ти ми хареса за самоиронията, но няма да се впускам в дейтали, за да спазим ветото :Д

Въобще в наши дни, с тоя интернет, наши набори, които гледат телевизия за нещо различно от мачове, са за разстрел. Дори с Ерик наскоро си приказвахме, че и научнопопуляните канали започнаха да ги развалят доста стремглаво.
Ютуб трябва да ни стане все по-близък приятел :)

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 14 Сеп 2015 18:14

ama razbira se
novata inteligenciq
polzva samo neta
gotino e da si v elita
nale mochmeta :lol:

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 14 Сеп 2015 19:38

Начи
хубаво, че от време на време пускат бб/вб
та да коментирате как го игнорирате
и малко живва форума откъм коментари. :D

Иначе аз мигрирах няколко дни в Смолянско и съм хепи.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost