Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: [TL;RD тема - Line Test Passed] freestyle tema
Публикувано на: 01 Сеп 2015 20:23

От твоя подпис ли :shock:
Едит: Според търсачкара съм го нарекъл така за първи път януари тая година. Ако ти си бил преди това - ебала :D

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 01 Сеп 2015 20:35

А има и форумна приемственост така - едно време имахме readonly, който стана баце рийд, за да завърши накрая като раце бийд. :D

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2015 09:28

Пф...взех си последния изпит

Приятелката ми прави омлет за закуска

После лягам да си отспя и после плаж

:rockon:

Профил

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 07 Сеп 2015 10:26

2 монстара ли си зе?

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Сеп 2015 13:09

волтаж, фактът на нарушено обещание е това, което разрушава доверието, а не последиците от нарушеното обещание

особено като става дума за пари, ОСОБЕНО като е на вересия от някъде, а не от приятел

следващия път, ако не искат да ти дадат, няма да е тяхна вината

изобщо да не говорим, че съм искрено изумен как някъде в София дават нещо на вересия
и то някаква верига

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 07 Сеп 2015 15:59

мен в CBA-то до вкъщи единствено ми дават на вересия да не си плащам за бутилката от бирата с обещанието да я върна празна на следващия ден

или някви 5-10 стотинки ако не ми стигнат

така де, суми от сорта на 4-5 лв. въобще не са малки и не искам да ви приказвам какъв шок и ужас е да се затвори фискалния ден с неточен оборот
продавача/отговорника не винаги може да даде от своите пари, за да попълни оборота (с уговорката, че по-късно ще му се върнат)
едно е някви стинки, друго са левове

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 07 Сеп 2015 16:57

Това да вземеш нещо и да го платиш на другия ден са си баш селски номера.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Сеп 2015 17:49

Аз за първи път чувам като не ти стигат парите да се плаща по-късно/на следващия ден, дори да си редовен клиент и да познаваш продавачите. Като нямаш пари, просто не си купуваш продукта. И просто като излизаш някъде си взимай пари. Аз с под 20 лв. не излизам от нас, все ще се наложи нещо да купувам. Дори да приемем, че си прав и отношението на продавача е некоректно спрямо теб - голяма работа. Какво ти пречи просто да се извиниш (защото все пак си нарушил обещанието), да си тръгнеш и да забравиш за случая, независимо кой крив, кой прав. Ежедневно, всеки се сблъсква със селяни с кофти отношение. Ако всеки път се тормозиш да се доказваш, че си прав само ще си хабиш нервите.

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2015 11:27

Когато не ти излиза фискалния оборот, и после трябва да го отчиташ в жълтата книга, после по касов апарат, и не знам си още къде, и накрая като теглиш чертата на месеца и не ти излизат дори 10 лева, почва голямото потене, повярвай ми.

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 08 Сеп 2015 11:51

нелегален написа:
обясни, моля, какъв е този нечуван и невиждам шок и ужас! Сигурно тръпки ще ме побият като чуя. :o

Шока не е за теб, а за продавача. Първо, едва ли в малко квартално магазинче служителите се отчитат на края на месеца, по вероятно е да дават отчет за оборота всеки ден. Второ, такива малки магазинчета принадлежат на пълни селяци, дошли от село, продали някоя нива на родата за да си вземат гарсионера в София и да започнат бизнес. Считат се за големи шефове, тъпи са и бая некадърни. Наемат пенсионери, лелки и млади момичета като доста често им плащат на ръка, ден за ден според оборота. Ако на края на деня не излезе сметката, работодателя удържа разликата от заплатата на служителя с лихви, глобява го за грешката по свое усмотрение и го мъмри. Може и да го уволни, като се постарае въпросния работник в следващите месеци да не успее да си намери работа. А в днешно време трудно се намира такава. Ама ти вероятно и не търсиш, та ти е лесно :D

Имахме фризьорски салон моето семейство, който фалира и знам много добре колко е трудно да оцелееш в бизнеса. Не знам как са ти давали на вересия, аз не бих и поискал. Дядо ми, Бог да го прости правеше бартери във всички видове магазини в квартала, ама той имаше име в района и всички го познаваха, отделно като фермер им донасяше стоки и често трампеха продукти. Как така на рандъм младеж, пък било то и редовен клиент дават на вересия, нямам понятие :shock:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2015 12:00

Мен по ми е интересно къде е истинския Спиндерман. Иначе и аз се учудвам, че не само в София ми където и да е било, може да вземеш продукт от магазина и да не го платиш веднага.

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 08 Сеп 2015 12:19

нелегален написа:
някой не е чел.

Първо, човекът който гледа магазина е и съдържателя. Това си е написано.

Второ, магазинчето не е такова, което да оцелява ден за ден, а е доста успешно. И това е написано.

Трето, доверието да ми дават така идва от това, че правя 20 лева дневен оборот на магазина. И това е написано.

Четвърто, човекът е от София. Това не е написано, но теорията ти, за това, че хората с такъв тип бизнес са селяци също е яко крива.

Мда, ъпдейтваш си поста май, ама нищо, понеже не го следях много внимателно, обаче виждам, че набъбва. Значи искаш да кажеш, че съдържателя на магазина кисне по цял ден в собствеността си и се занимава с клиентите :o Да, това несъмнено е описание за преуспяващ магазин. Първите две точки се самоизключват, така че една от тях(поне) не е истина, или ти нещо не си разбрал.

Ама и аз съм редовен клиент на няколко магазина. Не съм взимал на вересия никога. Ако собственика не ти е роднина, на какво основание ще ти дава? Харчил съм и по 100 лева след пазар няколко пъти в седмицата, в други моменти съм бил само с 5 кинта в джоба и си правя сметката какво да взема.

Те и да не са от село, а повечето, които познавам са, по характер са селяни. Лесно можеш да си отвориш и ти квартално магазинче и да си на печалба. Всичко зависи от това да намериш евтина работна ръка, да не плащаш много за наем на помещение и да намериш изгоден доставчик на стока.

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2015 12:37

Аз съм попълвал счетоводни книги, наистина е гадна история, и когато не ми излизаше касата си плащах аз, а като ти плащат 2,50 на час като на мен тогава, сметни си как си висял 2 часа за тоя дет духа.

Просто счетоводството и паричните потоци са точна наука, и девиации от 1 стотинка могат да са проблем.

Иначе просто си предал нечие доверие, затова са ти се озъбили.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2015 14:08

(за по-горния пост)Седем лева не са "незначителни пари". Тъй като в днешния меркантилен свят парите са едно от най-важните неща, смятам че човек трябва да се отнася с нужното уважение към тях.

Със 7 лева можеш да си направиш добра вечеря за 4 (яденета) дни.

Моя основен проблем е именно този - аз нямам чак толкова против нещата, които си написал, но цялата неразбория идва от факта, че това са били левове, а не 10-20 стотинки. Проблема за мен не е принципен, а материален.

Относно другото - Омегата ме изпревари и написа това, което щях и аз.
Ако (дай си боже) собственика/отговорника иска да спазва изрядно счетоводство, ако има разлика между оборота в брой и оборота според фискалните отчети, това веднага се превръща в данъчно престъпление.

едит: Без да се заяждам, картата за телефона може да се счете като необходимост, докато продуктите, които си вземал от павилиона много ме съмнява да са били такива :)

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2015 14:14

Философията е проста->взимаш пари(стока, услуга) с отложено плащане, пропуска го, и после се чудиш защо имаш наказателна лихва( в случая социално озъбване).

ЕДИТ: А защо не пробва на индиеца на следващия ден да му ги върнеш? Да видим колко щеше да е приятелска реакцията.

Сравняваш 20 мин закъснени с ден плюс.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2015 14:40

нелегален написа:

В продължение на 26-годишния си живот, аз никога не съм спирал да вярвам в България, въпреки всички научни и статистически бележки, които ни причисляват към най-изпадналите нации в Европа.

Обаче вие успяхте да ме откажете от Нея с философията си...
именно с виждането си за това как някакви си абсолютно незначителни 7 (седем лева) са апокалиптични, като междувременно пренебрегвате някакви елементарни ценности като етика, доверие и липсата на цинизъм, които са именно коренните показатели за прогресът на едно общество.

Правя си един много важен извод: Българският народ не е беден, защото няма пари. Той е беден просто защото мисли като бедняк. Ден за ден, със страхливост, с недоверчивост, с липса на перспектива и със слаба (само)оценка. И не защото така му е наложено от финансовата и политическа среда, а просто защото той сам си е избрал да е прост, тъп и с мислене на крепостен селянин (тука Волф е прав бтв).

Дори не сме духовно бедни. Ние сме духовно недорасли.

Ма, мани, какво изобщо съм тръгнал да се обяснявам. Когато поставих въпроса след като описах ситуацията, аз не попитах "Кой е прав?", а попитах "Е кво е тва отношение бе, деба?".
Тоест, намекнато е кой е прав в случая. ;)

Много си елементарен, Хайчо. Постъпил си грешно, вземи си поука и продължи напред. Вместо да обясняваш колко си отчаян от нас, щото ти казваме истината, която не ти изнася.

Дали са 7лв или 10лири, все тая. Въпроса е принципен. Миналото лято, като бачках на 24часа смени, правехме по 5000 оборот, които носех на шефа на ръка, след като съм си взел полагащите ми се 5%. Нито веднъж не са ме проверили колко отчитам и колко съм взел, както обаче и никога не съм закръглял в моя полза и, ако липсваше нещо, плащах от моя джоб, а не исках от колегата, дето бачкаше на 2%. И, въпреки това, знаеш ли как си чаках всеки месец превода на заплатката от 350 чисти лева, не защото от оборота не си докарвах десетократно, ами защото след 24ч смяна, наспивах се и отивах пак. Плащах с времето си един вид. Дето вика омегата - накрая като се окаже, че си седял 2часа напразно, е гадно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2015 15:31

плащах с времето си

Оборота ти днес е 350лв, ако работиш на 2%, от тях си прибираш 7лв. Някой те набутва със 7лв за монстър и цигари, сметката не излиза накрая и даваш 7лв от себе си. Демек, седял си напразно днеска.

Иначе да, ще кажеш, може и да се направи на ударен, боли го кура, дет се вика. Ама богатите затова са богати, щото си праят сметка, човека живее от това място и, ако я кара така през просото, айде на тоя аванта, айде на оня, за 30 дни, тва са 210леа. Примерно.

Дето имам един приятел, разправях ви, купи си кайен и на др ден му го откраднаха. Как до е, върна си го, ама наскоро му откраднаха фаровете. И сега го държи в гараж, щот да не видят хората, че няма 3к за нови. Иначе имаше яко черпане като я взе. Дано правиш връзката

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2015 16:34

Е тва е снобарщина със скъпите коли. Доста тъпо наистина :/

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2015 16:46

Тука не е за сумата бе, как не се изясни това вече. Въпросът е баш принципен - просто не давай обещания някому, за да получиш нещо, а после да не изпълниш обещанието си.

Това, особено като става дума за пари, е зверска проява на неуважение, която прави изключително лошо впечатление.

И няма значение дали приятелят ти или който там е беден или богат, ше го еба, кво значи това изобщо - "нищо няма да му стане, ако не му ги върна днеска, щото той пари си има"?

За уважение говорим, не за седем лева.

Аз на твое място бих потънал в земята от срам, честно казано - нито вересия съм искал някога (стоял съм гладен, случвало ми се е, а да поискам за мое удобство - просто не ми го побира ума), нито някога ще се чувствам засегнат, ако някой ми направи проблем, че не съм изпълнил обещание. Ако после пък почна да правя генерализации за Българията, щото някакви хора са ми казали, че не съм прав в такава ситуация... ей богу. И накрая - че и морален победител да се чувствам :lol:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 08 Сеп 2015 16:48

Мда, разбира се. В моите постинги пропуснах това да го отбележа, щото изглежда напълно ясно. Като се обещае нещо, думата трябва да се спази...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost