Автор |
Съобщение |
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 23 Юли 2015 20:03
Реформаторският блок е единствената партия, която има волята за реформа в съдебната система. Самият факт, че в момента се говори за това изцяло се дължи на тая коалиция и на абсолютно никой друг. Колкото до самата реформа - тя е чисто обективно нещо, което никоя друга партия не е давала каквито и да било индикации, че ще напише някога. Ако Атака беше внесла същия законопроект, сега щях да пиша, че Атака се опитва да спаси България. Затова и съм бесен на бесепарите. Тук не става въпрос за политически пристрастия, а за нещо, което е жизнено необходимо за страната. Може би повече отколкото влизането ни в ЕС, което те самите завършиха. Ясно е, че има теми, при които ще си играем на леви и десни, плоски и прогресивни данъци и т.н. Това обаче е нещо, при което разделението не е на леви и десни, морални и неморални, а на мафия и немафия. И щото цял живот за мен всъщност БСП не са били мафия в смисъла, в който са примерно ДПС, очаквах от тях някакво малко по-адекватно поведение. Затова за мен са просто безхаберни национални предатели. Казвам го като човек, който завършва право и се е интересувал достатъчно през годините от мерките, които трябва да се предприемат в съдебната система, за да се оздрави тя. Голяма част от тези мерки се намират черно на бяло в проекта, който РБ изготвиха. Заеби политическото говорене, има един текст от 50-60 страници, който седи черно на бяло на масата и е достъпен за всекиго. Този проект отговаря на всички изисквания, които от ЕК се опитват вече не знам коя поред година да ни накарат да въведем. На когото не му стига мозъкът и като бесепарите се съмнява какъв ефект ще произведат те, да пита просто някой юрист. БСП смятат, че реформа така не се прави. Как обаче - не могат да ти кажат. Щото са олигофрени. Какво стана с новия Наказателен кодекс на Мая? Мащабна реформа отолигофрените от БСП... Костов им е виновен още Отделно, чисто житейски, ако се замислиш върху следното: кое ще елиминира политическата зависимост във ВСС - мнозинството членове на ВСС да се избират от НС или от работещите в съдебната система съдии, прокурори и следователи и не си глупак ще можеш сам да си отговориш на въпроса. Или как се избягва задкулисието - като искаш ВСС да гласува тайно или явно, така че всеки да може да види за какво са гласували отделните членове? Примери такива безброй. Фактът, че ДПС реагираха толкова остро на предложенията е много показателен за това какъв би бил ефектът им - отсичане на пипалата им в съдебната система при следващото избиране на ВСС. Отовори пик.бг, най-мощният сайт на Пеевски в момента и погледни за каква медийна кампания става въпрос. Медиината машина на ДПС работи на безобразни обороти от няколко месеца насам срещу всичко свързано с тоя текст и с хората, които се опитват да осигурят приемането му. Това е обективен факт, който подлежи на проверка. Това, което се случва в момента е, че ДПС, първоначално официално обявила се срещу съдебна реформа по принцип, постепенно смени тона докато не стигна до положението - реформа можем да правим само с Борисов, защото с РБ и начина им на водене на разговори просто няма да се разберем. Борисов каза "окей" и с ДПС вече имат нов проект аз "съдебна реформа", който орязва повече от половината от най-смислените идеи на реформаторите. Този нов текст обаче щял да се радва на по-широка парламентарна подкрепа, защото включвал компромисите, които всички партии искали да се направят. Т.е. ситуацията е - тая партия иска това да се махне, оная иска онова, затова направо орязваме 2/3 и така всички са доволни. Аз викам направо един бял лист да се приеме, тогава всички ще ликуват. Реформаторите остават сами, защото явно текстът им е твърде неоудобен за твърде много хора. Съгласяват се с орязаният вариант на ДПС, за да бъдат приети поне най-основните неща, щото иначе промени просто няма да има. Хората казват, че са клекнали, защото е трябвало да настояват на своя вариант или да излязат от управлението. Това обаче ще осмърти всякакъв шанс за реформа, щото остават само ГЕРБ и ДПС. При нови избори пък никой няма да гласува за РБ, щото останалата част от хората смятат, че РБ, излизайки от правителството "възпрепястват реформата, която ГЕБ и ДПС искат да приемат", както се изразиха няколко медии. Очевидно в тоя случай реформата на ГЕРБ и ДПС трябва да е нещо хубаво, де да знам. И така. Накрая никой няма да гласува за РБ, щото ги смятат за импотентни. А те са такива, защото никой не гласува за тях. И въпреки това накрая само и единствено заради тях ще има текст, който макар и силно орязан, ще съдържа някои много необходими промени.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 23 Юли 2015 22:19
Цитат: И щото цял живот за мен всъщност БСП не са били мафия в смисъла, в който са примерно ДПС, очаквах от тях някакво малко по-адекватно поведение. Затова за мен са просто безхаберни национални предатели. Тоз пък! Не се излагай. Иначе смислени неща думаш де спор няма.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Kirilicata
|
|
В момента играе: MoneyCrafta
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Юли 2015 00:09
Е все пак тези орязани промени положителни ли ще са? Старнно ми какво ли са обещали ДПС на ГЕРБ, или по-вероятно с какво са ги заплашили. ДПС се в опозиция на ГЕРБ, още след последните избори.
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Юли 2015 01:07
Да, положителни ще са, дори много, но проблемът е изпуснатуят потенциал за повече.
А ДПС са опозоция само на теория, реално ГЕРБ от години управляват с тях, а Борисов и Доган делят бизнеси.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Юли 2015 13:01
нелегален написа: Може би това ще хвърли малко светлина по въпроса: http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA ... a-18604972
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 26 Юли 2015 08:34
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Юли 2015 11:02
и аз го харесвам тръмп, дано да спечели!
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
Kirilicata
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Юли 2015 11:14
Тръмп е клоулн, няма президентски качества.
|
|
|
Kirilicata
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Юли 2015 12:43
Ти да не откриваш Тръмп от преди две седмици?
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Юли 2015 13:23
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Юли 2015 13:56
уахахахаухахуахуауахаухаухаухуах Няма такава тъпня!
Пичове, с третото ми ходене в Македония за последните няколко години ми се утвърждава мнението, че скоро това ще е някаква изцяло и общоприета мюсюлманска държава. Центърът на скопие е някакъв хипер жалък грандомански опит да избият комплексите си. Продават повече албански знамена, отколкото македонски... В общи линии в тая държава нищо друго, освен Охрид не си заслужава и е редно да им пуснат бомбите, честно. Има повече джамии, отколкото население, караш си по пътищата, които не са пипнати от 30 години, а знаците от 40(ония боядисани с блажна боя, дето са изтъркани яко) и си викаш къде попаднах. В скопие почти постоянно попадаш на места, където жените ги гледат на кръв, понеже не са завити в чаршафи... Уж официално мюсюлманите са около 30%, ама в повечето места изглеждат като мнозинство.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Юли 2015 14:50
Аз пак си правих политически компас Your Political Compass Economic Left/Right: -3.13 Social Libertarian/Authoritarian: 0.26
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
newcomer
|
|
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Юли 2015 15:31
Gipo написа: уахахахаухахуахуауахаухаухаухуах Няма такава тъпня!
Пичове, с третото ми ходене в Македония за последните няколко години ми се утвърждава мнението, че скоро това ще е някаква изцяло и общоприета мюсюлманска държава. Центърът на скопие е някакъв хипер жалък грандомански опит да избият комплексите си. Продават повече албански знамена, отколкото македонски... В общи линии в тая държава нищо друго, освен Охрид не си заслужава и е редно да им пуснат бомбите, честно. Има повече джамии, отколкото население, караш си по пътищата, които не са пипнати от 30 години, а знаците от 40(ония боядисани с блажна боя, дето са изтъркани яко) и си викаш къде попаднах. В скопие почти постоянно попадаш на места, където жените ги гледат на кръв, понеже не са завити в чаршафи... Уж официално мюсюлманите са около 30%, ама в повечето места изглеждат като мнозинство. Аз съм пътувал само през провинцията, видях Скопие през прозореца на автобуса, от разстояние. Дори така (като страничен наблюдател) един софийски квартал като Младост изглежда като центъра на Париж в сравнение с това "градче". Жалка история. Македония до пет години е албанска, знамената им са буквално на всеки ъгъл. Ако ми се даде шанс, бих отишъл да върна македонците към родината. Те са ни братя и заслужават. Друг въпрос е, че да, както спомена, всичко е под всякаква критика и може да се опише като българско село. Само че с подмладяващо се население, в случая. Македония е била и ако не им дойде акълът ще бъдат за мен страна номер едно, която е по-зле от България. Като ги използвам в аргумента си, че не сме толкова зле, всички казват "Е, кво е Македония?" и се правят на глухи. НЕ! Не ми харесва, но това е държава, държава, която е истинският синоним на съсипия. Между другото, България е станала първа в света по производство на лавандулово масло. Да ни е честито.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Юли 2015 15:59
Да, за лавандуловото масло е супер това. Наистина като пътуваш из провинцията ти прави впечатление, че супер често пътуваш из някакви лилави хълмове
|
|
|
|
|
Kirilicata
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Юли 2015 20:25
И аз не мислех, че са толкова зле преди да гледам последните филми които Кулеков е снимал за Македония. То е ясно, че тези филми може малко да извартят нещата в определена гледна точка, но горе долу ти дава някаква представа за тяхното политическо положение и мнението им за българите. Общо взето, сами да се спасяват.
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Юли 2015 22:35
Положението е потресаващо. Всичко е с 30 години назад, а тия хвърлят луди пари за... безумни паметници и да си направят центъра още по-кичозен. Има хора с фесове и пояси, все едно участваш в скрита камера. Магистралата им е строена от гърците и сърбите, за да се свържат помежду си. Македонците пукната пара не са дали. Влизаш в страната и получаваш смс от оператора - добре дошли в македония, люлка на цивилизацията... Както казах, македония е един охрид, останалото е ужас. А да, имат изкуствени езеро на име матка, защото... в него имало много риба и било като люлка на живота...
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Юли 2015 22:43
Цитат: Влизаш в страната и получаваш смс от оператора - добре дошли в македония, люлка на цивилизацията... Това щеше да е смешно, ако беше виц
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 28 Юли 2015 06:38
Това е така по всичките ни граници. Винаги от нашата страна на границите хващаш по-добре станции от близката държавата, отколкото наше радио. Тука понякога губя станции в тунела на люлин, а в Австрия караш по ебаси многокилометровите тунели под алпите и радиото е перфектно и чертичките на телефона са ти на макс.
|
|
|
|
|
newcomer
|
|
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 28 Юли 2015 20:05
Засега макетата ни мразят. Когато бяхме вече на македонска земя и спряхме за да отидем по нужда, от близките кафенета започнаха да ни гледат като нашественици, започнаха някакви шушукания. Средностатистическият македонец в момента като описание съвпада едно към едно с българина - кисел, пушач, с бяла или вървяща към бял цвят коса. Това е в градовете - влизаш в провинцията, и се започва: ново строителство на всяка втора улица, албански знамена. Хората стават млади, весели, ходят на групи, НЕ ГОВОРЯТ МАКЕДОНСКИ (явно го ползват само пред македонците), джамии навсякъде. Пенсионерите са... пак македонци! Без съмнение там ще стане етнически конфликт за първенство и не е трудно да се познае кой ще победи. Когато Македония влезе в ЕС (което може да се забави заради споровете с името, Гърция няма да се откаже, и с право) ще се правят на толерантни към нас, защото ще се стараят да спазват европейските наредби и ценности. Нещото, което най-много ме радва е, че албанците нямат лошо мнение за нас. Знам, че няма народ, който да е силен вечно. Един ден ще се уморят, ще почнат да стареят и не бих се учудил дори да изчезнат, защото проповядват ценности, които не са нормални за 21 век, като убийство, вендети и някакви такива нецивилизовани неща. Същото важи и за едно определено "малцинство" у нас, което няма писменост и когато зенитът му премине няма да остане следа от него или ще бъде асимилирано. Дотогава обаче ние не трябва да сме в лоши отношения с албанците и ПО-ВАЖНО, не трябва да ги допускаме у нас в големи групи, ще последваме македонската съдба.
|
|
|
|
|
Kirilicata
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 29 Юли 2015 09:43
И сега, какво стана? Реформаторите се надупиха пред ДПС.
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|