Автор |
Съобщение |
newcomer
|
|
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 23 Яну 2015 22:08
Serious Sam написа: Една от ГЛАВНИТЕ роли на училището във ВСЯКА една държава е да възпита децата от ранна възраст в СВОЯТА национална идея.
Както няма безполов човек, така не можеш да изтръгнеш тази емоционална нотка, която възпитава във патриотизъм и да тръгнеш да им преподаваш някакви безполови, безпристрастни, мултикултуралистични миш-маши, като в същото време си заобиколен от държави с националистическо поведение малко или много.
Имай си ги като плод на собствените разбирания, но аз, като човек с комунистически /не болшевишки/ разбирания съм твърдо против превръщането на часовете по история в такава безполова помия.
Обществата в западна Европа затова сърбат попарата, която си надробиха, защото емигрантите отиват там със своите вярвания, порядки и обичаи, създават една затворена общност в гостоприемната среда, която започва да се възпроизвежда - начина си на живот, традициите си, поведението си и поглъща бавно, но сигурно гостоприемника си. И колкото и да е смешно, единствения начин да се преодолее това нахлуване е на принципа "клин-клин избива" т.е. трябва или да имаш общество със силна идеология, или със силна религия.
Така че патриотична литература, пролетарски идеи, демокрация и яко учене на история. Препоръчително - новата Българска история. Стига с тия medieval простотии. Напълно съм съгласен, НО какъв патриотизъм искаш БЕЗ старата българска история? Там са най-многото поводи за гордост (съседи сме на Византия, на пет-шест пъти да ги катурнем, това САМО НИЕ сме успели да го направим; хан Тервел против исляма; Симеон и бла-бла) и, за съжаление, най-лошите моменти (Цар Петър - не е свършил нищо, а е управлявал 40 години, ако помня правилно; Цар Борил - марионетка; за предателствата, дето сме правили един на друг и на АПОСТОЛА, не ми се пише). Новата история за мен далеч не е толкова интересна - политиците ни тогава се научават на мръсни номера, с разликата, че тогава е имало и боеве в Парламента. Иначе става дума главно за войни от началото та чак до 1945 г. И както казваше някакъв военоначалник: Спечелихме на военния фронт, но загубихме на политическия. Демек, кел файда от тия победи, като изгубихме (важните) войни. А Балканската война ни осигуряваше териториалната цялост. Затова мразя Фердинанд - хем хомо, хем слаб владетел. Но тука вече се отклонявам от темата...
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 23 Яну 2015 22:29
Аз пък като човек с либерални разбирания смятам, че всеки човек сам трябва да реши какъв да бъде, какво да прави и как да се възприема, а не някой насила да го кара да се приобщава към някаква група или идея. Не може да сравняваш националността и религията с пола. С едното човек се ражда - тялото ти притежава определени белези и според това се определя дали си мъж или жена. Религията и националността са нещо измислено и са въпрос на свободен избор,не нещо което да се налага. Това че съм роден на дадено място в дадено време, не би трябвало да ме задължава да приемам точно определени идеи, защото всеки човек е уникален и си има своите собствения възприятия, а те оформят неговия си собствен мироглед. Превръщането на човек насила в част от някаква машина е срещу природата му, а както историята е показала, това е и пагубно
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 23 Яну 2015 22:36
Да, но и безполовия, насила наложен човек и изкуственото му умножаване - това също е пагубно. Светлата "либерална" идея поставена на практическо приложение със заобикалящи я различни фактори я свежда до силово налагане и израждане в либерастия, толерастия и прочее нови термини, които роди нейното налагане.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 23 Яну 2015 23:30
Дълбоко несъгласен със Сам и дълбоко съгласен с Vanmx Саме какво разбираш под това историята да е безполова помия? Идеята на историята като наука е да бъде максимално обективна и близко до истината. Или искаш да сме като македонците? Твърдо против съм всякакво изкривяване на историята, промиване на мозъци и т.н. Тази национална идея за която говориш е само и единствено едно ненужно и изкуствено разделение между хората (от което ползва имат определени хора, но това вече е друга тема ). Аз също като vanmx, съм човек с либерални разбирания и глобалист по природа и смятам, че живеейки в 21-ви век, всеки трябва да може да пътува и живее където иска. И това е добре за развитието на обществото като цяло, защото без обмен на идеи, стоки, хора и т.н. между отделните култури/държави доникъде нямаше да сме в момента. Не виждам проблем хора с различна култура и вярвания да живеят съвместно (стига да се съобразяват със законите на държавата, в която живеят). Проблемите между отделните националности в Европа се дължат по-скоро на изостаналостта на определени хора, които отиват да живеят там (а също и на изкуствено създадени предразсъдъци като например идеята за тероризма, която се наложи след 11-ти септември). Но точно съвместния живот с европейците е пътя тези хора да се интегрират и цивилизоват. tl:dr версия - твърдо против всякакви националистически/патриотични идеи, твърдо против всякакъв вид религия и твърдо за модерно, глобално, либерално, толерантно общество. В очите на Сам сигурно съм някакъв наивен идеалист, чийто идеи на практика не могат да се осъществят, но дори да е така да е, аз ще продължавам да си вярвам в това, което вярвам
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Яну 2015 00:06
Ами да, щото:
-Ако всички бяхме интернационалисти - да сме построили комунизма; -Ако всички бяхме благородни капиталисти - е, пак щяхме да живеем в утопично общество; -Ако всички бяхме...
И така до безкрай и все в сферата на утопиите.
Проблема е че не сме. И че сме изправени пред големи групи с общи цели/идеи и т.н. Тези групи/общности/народи съществуват. И се развиват по един или друг начин. На собствен гръб изпитвате криворазбраната мултикултурализация. Ако искате да си отрежете пишките и да зашиете раната, претендирайки че сте нещо ново, над половете - направете го. После ходете да парадирате с изтъркани псевдофразички, как сте глобалисти, как сте над половите различия и прочее. А като дойдат козоебците и почнат да ви порят анала пак им говорете за либерални ценности и прочее. Правете ми се на колкото щете глобалисти, това ни най-малко не променя факта, че и утре, след нас на този свят ще съществуват разделения като "наше" и "ваше", разления, които съпътстват човечеството от зората на неговото същестуване.
Тук използвам думата "пол" чисто метафорично.
А за историята съм дълбоко несъгласен. Докато в Гърция има улици "Василий Българоубиец" не мисля, че трябва да сваляме гарда по който и да е параграф.
Между другото - в национализма няма нищо лошо. Проблемът е, че си мислят за шовинизъм, а между двете не бива да се слага знак за равенство.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Яну 2015 00:09
Аз съм...потресен. В добрия смисъл на думата По едно време бях изгубил надежда във вас момчета. Само ще вмъкна (като човек с десни разбирания), че в патриотизма и правилно разбрания (а не криво-разбрания) национализъм няма нищо лошо. Той се заключава в обич към родината и гордост със своя произход, в което няма нищо лошо. Също така желание за отстояване на самостоятелност в глобалния свят на големи съюзи, какъвто е ЕС. Нищо против ЕС, но той трябва да бъде предимно търговски съюз, като се запази силното отстояване на националните държави. Причината за това не е нещо друго, а факта че хората в една страна знаят по-добре кое е добре за тях отколкото бюрократите в Брюксел. Последните за съжаление разширяват все повече правомощията си. А иначе причината да се отбия тук бе съвсем друга. Както знаете в последните седмици Владимир Путин засили своята агресия спрямо Украйна. Това разбира се не ни учудва, тъй като всеки нормален човек знае, че Путин е един комплексиран диктатор и от него нищо друго не може да се очаква. Основната ми критика обаче е към Запада и най-вече към ръководството на САЩ, които не правят нищо за да окажат реална военна помощ на Украйна от която тя се нуждае. Няма да продължавам а директно поствам линк към прес-релийза на Джон Макейн, който достатъчно добре се изразява: http://www.mccain.senate.gov/public/ind ... ef46c3bcef
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Яну 2015 11:59
Саме, брутално си прав за това как стоят нещата в действителност. Това, което аз казвам е как трябва/искам да бъде. Волтаже, what if they get me? написа: литературата ти дава визия във това как работят "социалните" такива - за взаимоотношенията между хората, моделите и мотивите на историята, цивилизацията и човечеството като цяло. За тази цел си има предмети като психология, етика и право (доста подценявани предмети, на които според мен трябва да се обръща повече внимание в училище) и история. Литературата, не казвам, че също не ти дава тези неща, но тя е субективна, в смисъл такъв - субективно подбрани произведения, които се изучават, субективно мнение на учителите за това кое правилно и грешно по отношение на оценяването, субективно мнение и на самите автори, които се изучават (и ако кажеш, че не си съгласен с някой автор или изкажеш каквото и да е "алтернативно" мнение, ще ти пишат веднага 2-ка). Кажи какво обогатяване, например, ти е дало "Дервишово семе" Който има интерес ще си търси каквото му е интересно и смята, че ще го обогати, ще си го чете и така. По същата твоя логика някой може да каже, че трябва да се изучава религия в училище, защото ще каже, че и тя ти дава тези неща, които изброи. Или пък музика. Аз примерно имам интерес към нея и смятам, че и тя може да ти даде много неща, но не смятам, че трябва да се изучава задълбочено, защото не всеки има интерес към нея. Предполагам тук ще се съгласиш с мен ама дай сега да учим за Мегадет и рифа на 3.01 За мен изкуството е нещо, към което сам трябва да проявиш интерес и така ще получиш това което ти дава по най-добрия начин, а не като ти е предмет в училище. what if they get me? написа: Вие двамата с vanmx сигурно сте единствените двама, които имат такова мнение. Усети се. Аз отдавна съм се усетил, че по страшно много въпроси повечето хора не са съгласни с мен Ама какво да направя по въпроса Доколкото мога се опитвам да разбера всяка гледна точка. what if they get me? написа: наистина ли приравняваш понятията "национализъм" и "патриотизъм"? Наистина ли? Това, че съм сложил наклонена черта не значи, че смятам, че 2-те понятия означават едно и също. Просто и 2-те не ги възприемам
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Яну 2015 17:45
Отбивам се само да ударя едно рамо на Волтажа, щото съм меко казано изненадан от начина, по който гледате на литературата.
Заеби идеята, че спада към изкуствата. Тя е част от историята. Няма значение какъв си и какъв ще ставаш, тoва е абсолютно задължителен предмет в училище. Разбирам да водите някакъв разговор какво точно да се изучава, олрайт, тук спорове много интересни може да има.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
австриискиа дънер
|
|
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Яну 2015 18:12
Мале... https://www.youtube.com/watch?v=ScGV7ER ... ent-newestЖалко за обикновенните украински младежи - правят им масов гроб като за милиони мъртви, а през това време УСА генерал се гаври с осакатени войници като им подарява медалче за 2$ oт ebay https://www.youtube.com/watch?v=ZxNa4wpgWL8
___________________________________ 0887152992 - званете тука за персонален фитнес инструктор 5 години опит имам работиа нежно тарифа на тренирофка - 25 лева с ддс
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 25 Яну 2015 17:33
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
В момента играе: PTSD simulator
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 26 Яну 2015 01:47
На Украйна ѝ свършват боеприпасите за цивилно население. Въпрос на време е чичо сам да дойде и да оправи тая грешка. http://www.politnavigator.net/u-armii-u ... lerii.html
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 26 Яну 2015 19:33
Gen.Toast написа: На Украйна ѝ свършват боеприпасите за цивилно население. Въпрос на време е чичо сам да дойде и да оправи тая грешка. http://www.politnavigator.net/u-armii-u ... lerii.htmlЗа сметка на това на руските терористи боеприпасите никога няма да им свършат, тъй като Путин щедро ги излива през границата. По въпроса за Ципрас съм съгласен с Каролев. Искрено ми се ще този ляв радикал, популист да изпълни всичко което е обещал, за да се види нагледно до какво водят подобни идиотщини, та испанците и италианците, които са тръгнали по същия път да си знаят. http://offnews.bg/news/%D0%9D%D0%B0%D1% ... 53352.html
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 26 Яну 2015 19:59
what if they get me? написа: koy be6e toq karolev? za nqkyv faktor li se ima? Бе няма значение кой е важни са аргументите, АРГУМЕНТИТЕ!!! Истината не се нуждае от авторитети
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
В момента играе: PTSD simulator
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Яну 2015 00:50
https://www.youtube.com/watch?v=VbGCL0cfBdUТия украинци нямат никакъв късмет със снабдяването.
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Яну 2015 14:46
За тая работа ти трябва Червенков, не Живков
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Яну 2015 15:32
Така е, не сме фалирали от твърде отдавна, жалко, че живков не може да поправи това
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Kirilicata
|
|
В момента играе: MoneyCrafta
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 28 Яну 2015 14:58
На Путин му е през хуя за Гърция. Той подкрепя десни партии. Гърция в последните години си копаеше гроба, сега си правят и ковчега.
|
|
|
The Wolf
|
|
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 28 Яну 2015 21:20
Все пак ще попитам(без да чета назад в темата) защо да му пука на Путин за Гърция? Като цяло споделям мнението на кирилицата относно съседите ни.
|
|
|
|
|
Kirilicata
|
|
В момента играе: MoneyCrafta
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 28 Яну 2015 21:31
what if they get me? написа: Kirilicata написа: На Путин му е през хуя за Гърция. Той подкрепя десни партии. 2/10 troll Защо пък му е на Путин финансово западаща държава, на която еднинственото геополитическо предимство е морски излаз към юг, който е без полза в момента. Защо разделяш света на дясно и ляво като Андрей и Сам? Имам чувството, че верно някои от вас живеят 20 години назад. Факт е че Гърция си търсят някой да им плаща данъците. Тази държава верно се е превърнала в стара пача.
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 28 Яну 2015 22:12
Kirilicata написа: what if they get me? написа: 2/10 troll Защо пък му е на Путин финансово западаща държава, на която еднинственото геополитическо предимство е морски излаз към юг, който е без полза в момента. Защо разделяш света на дясно и ляво като Андрей и Сам? Имам чувството, че верно някои от вас живеят 20 години назад. Факт е че Гърция си търсят някой да им плаща данъците. Тази държава верно се е превърнала в стара пача. Ма нали знаеш, че начина по който аз схващам понятията "ляво" и "дясно" и начина по който Андрей (а и други хора) е коренно различен?
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|