Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 24 Дек 2014 16:57

Няколко пъти съм говорил с германци за скоростите и цената на нашия нет и те са изпадали в див екстаз, сякаш виждат НЛО :lol:. Ама примерно холандците имат ебаси високите скорости на качване и сваляне, за цените не знам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Дек 2014 17:25

Андрей, не си мисли, че съм те забравил :D Като имам време ще ти отговоря (въпреки че темата малко се поизмести от това за което ние спорехме.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 24 Дек 2014 17:42

Момчета... хайде пак Може би проблемът идва в това, че гледаме съвсем различни неща.

1) България е страната в ЕС с най-корумпирана и неработеща съдебна система
2) България е страната в ЕС с най-лошо здравеопазване, най-висока смъртност на новородени, най-висок отрицателен прираст
3) България е страната в ЕС с най-изоставаща система на образованието
4) България е страната в ЕС с най-ниски доходи

Заключението, че в държавата е батак и нищо не работи както трябва, за което основна вина има населението ѝ, при все че е дисциплинирано, трудолюбиво и квото беше там, е близко до ума и не е нещо ново. Населението няма как да просперира и да се развива в такива условия. Обратното - населението буксува, производство няма, от училищата излизат само неграмотни лумпени, а тези, които не са - си бият масово камшика навън. НИКОЙ не е виновен за тая ситуация, освен самите българи. Как така цяла източна Европа някакси се взе в ръце, включително Румъния. Тва не са общи приказки впрочем, говоря от лични впечатления.

Тва не го пиша с цел някой бот да ми се изкефи отдолу, щото тука сме си само ние вече, пичове. Просто ви припомням колко е абсурдно да обяснявате как англичаните са подчовеци, докато докато си говорим как сме имали бърз интернет, хубава вода и мляко, немците карали с десет километра над позволеното, точно както нас и т.н. Това са битовизми, не са представителни за нищо.

Изтеглете си малко перспективата. Или зачетете темата за болниците във форума. Не ми дреме за Chav и Ned, щото имаме по-големи проблеми от тия. Ако някой близък получи инфаркт, бих дал всичко да съм в некво забутано немско градче пред това да съм в центъра на София. Боли ме фара за бързината на интернета.
Или ако отново се случи някой висшестоящ от службата на мой близък да го заплашва с уволнение, щото не му дава половината от бонусите си, бих предпочел да съм в която и да е шибаната държава, само не и България, щото там ще има поне една институция или човек, към който да се обърнеш, а тук чисто и просто няма. Дреме ми за млечните продукти, за кво си говорим просто.

И понеже 100% някой ще си отвори устата да ми каже, че говоря тенденциозно неща, които ас протрити от говорене - ми да, ма тва са неща, които пряко засягат много базова част от живота ми и очевидно има нужда малко да си ги припомняме, щото с тия примитивизми, че англичаните се правели на пастет повече от нашите в студенстки град, следователно държим някакво морално първенство, ми яжте ми хуя.

Искрено не ви пожелавам някой ден да имате досег със съдебната система в България. Ма ако се случи, плс сетете се как сме си говорили колко била хубава чешмяната вода в България.

Всичко това са проблеми, които излизат от границата на временната геополитическа ситуция, прехода и т.н. и почват да си показват черти от народопсихологията. Няма нихилизъм, тва са все факти и ще ги потретя, ако трябва, докато не се усетите, че тва, с което контрите, са пълни тъпотии. Хората там са изградили някакво функциониращо общество, което много ясно, че на нас няма да ви е уютно и приветливо. Ма бих му предпочел услугите пред тия, които е успяло да произведе нашето anytime, anyday.

И преди Волтажа, който с някой голяма самодисциплина само отказвам да препсувам както заслужава, да вземе да ми обяснява каквото и да било, ще го върна две (примерно) години назад да си припомни какво сме си говорили.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 25 Дек 2014 11:12

Виж, никой не ги отрича тези неща. Това са добре известни проблеми и надявам се никой няма да тръгне да спори, че не е така.
На мен лично идеята ми не беше да обяснявам колко е зле в Германия, понеже не е. Идеята ми беше, че контраста не е чак толкова голям, че много от българите които са били тук преувеличават и създават митове и за тази цел приведох конкретни примери.
Друго нещо, което много хора пропускат вкл. и ти е напредъка който страната ни е отбелязала за тези 25 години. Да не е толкова колкото би ни се искало, НО е достатъчно за да мога да кажа, че контраста в сравнение с най-развитите страни с ЕС не е чак толкова драматичен.

След всичко казано до тук мисля, че масовата менталност на голяма част от българите, че у нас е едва ли не апокалипсис, и че те на всяка цена трябва да се махнат и че тук остават само идиотите е неоправдана, глупава и разрушава собствената ни държава, която не е чак толкова зле и има реалните шансове да се подобри дори още повече.

Няма как да не засегна и темата за политиката, положителна тенденция според мен е събуждането на гражданското общество в последните няколко години. Абсурдите в политиката стават и ще стават все по-трудни, а днешните политици постепенно ще бъдат измествани от хора поемащи конкретни ангажименти пред избирателите си. Това е единственият шанс да се решат тези проблеми за които стана дума по-горе.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Дек 2014 11:21

ОМГ, вижте какво намерих, специално за Сам:
Spoiler for :

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 25 Дек 2014 11:58

Мерси, мерси! :hugg: :hugg: :hugg: :hugg: No homo!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 27 Дек 2014 15:25

Морко трябваше да ви напише пак очевидното, понеже сте от схватливите. :roll:

Моят съвет е: не се сдухвайте заради обществени проблеми, за които не носите пряка отговорност. Да, добре е, че ви пука, стремите се да не ги изостряте и имате далновидността да мислите за едно по-добро бъдеще за себе си и околните - това ви прави граждани. Оттам нататък обаче, истината е, че английските проблеми са на светлинни години от нашите. За мен това не е обидно, просто е така. И не ме грее особено, за лоши пътища, пияници, чавета там, тъй като тяхното присъствие не ни прави нито по-богати, нито по-конкурентоспособни, нито по-щастливи. С една дума - това постсоц-шаденфройде, което изпитвате към западноевропейците, само ви спъва.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 28 Дек 2014 10:43

Бе не съм много сигурен... :?

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 28 Дек 2014 19:44

Коледа мина и замина, дни-работни, така че стига ви почивка. PCM темата за политика продължава с пълна сила. Като за начало ето ви малко leftish bullshit:
http://m.blitz.bg/news/article/310669

#Кой им дава трибуна на тия бе? Как може да говорят така, когато всичко се прави в името на човешката свобода и демокрация?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Дек 2014 22:52

Аз май се отказах да отговарям на Андрей :D Никакво време нямам и ме мързи :D тва тряя се обсъжда на по чашка :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Дек 2014 23:18

what if they get me? написа:
Да, така е, наистина проблемите им са на светлинни години пред нашите. Ние няма да изпитаме бича на Исляма и социалния упадък, все пак, за разлика от тях. :D

Тук няма да се съглася и ще ти кажа защо.
Моя приятелка от Бургас се опитваше да запише сина си на училище и чрез интернет списъците поне по имена да избере клас/училище на детето си, в който/което да не преобладават цигани и турци. Оказа се мисия невъзможна, защото на практика в Бургас не съществувал такъв първи клас. Както вече казах -София не е България и проблемите ни са още по-големи всъщност. Това с ислямизацията не можем да го посочим като нечий друг проблем, защото всъщност е нещо глобално.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2014 01:04

Serious Sam написа:
Коледа мина и замина, дни-работни, така че стига ви почивка. PCM темата за политика продължава с пълна сила. Като за начало ето ви малко leftish bullshit:
http://m.blitz.bg/news/article/310669

#Кой им дава трибуна на тия бе? Как може да говорят така, когато всичко се прави в името на човешката свобода и демокрация?

Цитат:
Едва ли някой друг по света си позволява така вдъхновено да лъже, като ръководството на САЩ.

Аз пък се сещам за един.

Приза Лъжец №1 за 2014г. без всякакво съмнение отива при така нареченият "Президент" на РФ Владимир Путин. Слагам го в кавички, тъй като той е толкова легитимен президент, колкото шефът на мафията в един град има правото да твърди че градът е негов. Но да преминем към номинациите за най-големи лъжи на 2014г. , всичките от които се държат от г-н Путин:

1) Анексирането на Крим. Г-н Путин излъга целият свят, че "зелените човечета" в Крим не са редовна руска войска, въпреки, че очевидно бяха точно такава. Те набързо организираха скалъпен референдум, с които се опитаха да излъжат света, че уж кримчани сами и по свое желание се цепят от Украйна и присъединяват към Русия (не че това би имало някакво правно основание, дори да беше така). Освен това бандитите под командването на г-н Путин задигнаха около 1/2 от украинския боен флот, без никакви основания.

2) Г-н Путин лъжеше и продължава да лъже целият свят, че в източна Украйна няма руски войски, въпреки че очевидно такива има и те се сражават срещу редовната украинска армия. Той си измисли ДНР и ЛНР опитвайки се да излъже света, че това си е вътрешно-украински конфликт, докато в действителност това е война между Русия и Украйна.

3) Путин излъга и продължава да лъже, че отговорността за свалянето на малайзийския пътнически самолет не е дело на неговите хора в ДНР и не се е случило с хардуер предоставен им от него. За сметка на това, той се опитва да хвърли вината на украинското правителство, представяйки измислени доказателства.

4) Путин излъга, че спирането на проекта "Южен Поток" се дължи на българското правителство, докато всъщност спорът му е с Европейксата комисия. А истината е, че дори ЕК да му даде зелена светлина, той пак няма да може да построи газопровода заради банкрутиралата руска икономика.

5) Разбира се каквото и да стори на света през 2014г. Путин излъга най-много руските граждани и те са тези, които плащат последиците от неговите лъжи. Ако може да се вярва на соц. проучвания (макар, че трудно може да се потвърди от независими източници) 80% от руснаците подкрепят г-н Путин. Те са излъгани защото вярват, че той ги води към ново величие на Русия, докато всъщност това което ги чака е икономически колапс, бедност и дори по-лошо.

Стотици, а вече може би хиляди руски войници са загинали в Украйна, където Путин лъже, че те не са. Поради тази причина руското министерство на отбраната непрекъснато трябва да измисля нелепи обяснения за смъртта на младежите и да ги съобщава на техните близки.

Но за да сме обективни нека споменем че в рамките на 10 години ЦРУ е подложило на изтезания 19 изключително опасни терористи, спасявайки по този начин живота на хиляди хора. След това самото правителство на САЩ и конгреса признаха за това и публично изнесоха фактите, след което публично си посипаха главите с пепел.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2014 01:15

Самият Бургас.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Дек 2014 23:03

Най-скъпите компании по пазарна капитализация в света се намират в САЩ. Оценките на германския икономически всекидневник Handelsblatts и консултантската компания Ernst&Young показват безспорната доминация на икономиката на САЩ над тези на Европа и Китай.
Повече от половината, а именно 52 от 100-те най-скъпи фирми според оценката на Handelsblatt са в Съединените щати.От Германия има пет гиганта: Bayer е на 57-о място с пазарна стойност от 94,3 милиарда евро. По-назад следват VW, Siemens, Daimler и SAP. Днес Toyota е единствената японска компания с международна стойност. В началото на хилядолетието дружествата от развиващите се страни са доминирали фондовите пазари по света, но днес Бразилия има само един представител в Топ 100, докато Индия и Русия нямат нито един.Китай е с единадесет компании.

http://www.investor.bg/analizi/91/a/ame ... ta-186498/

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 31 Дек 2014 13:00

Онзи ден почнах ново превъртане на Pokemon Leaf Green и тоя път избрах Squirtle. Което е необичайно, щот избирам принципно предимно Charmander или много рядко Bulbasaur.

Ама тоз воден покемон ще е някво предимство в началото поне.

:D

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 31 Дек 2014 13:14

Аз пък не знам защо бях голям фен на Gengar :lol:
А другите ми два любими покемона бяха Machamp и Koffing. :oops:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 31 Дек 2014 18:22

фелис навидат

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2015 19:17

http://avtorski.pogled.info/article/612 ... ani-pazari

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар