Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 16 Авг 2014 17:02

Balerion написа:
Втората част на коментара ми беше нарочно по емоционално-язвителна, защото ми беше любопитно как ще реагираш :lol: . Поне по първата нямаш възражения, което да разбирам означава, че си съгласен, че поне от историческа гледна точка е безсмислено да се спори кой повече има право да има държава по тези земи.

Съжелявам за забавянето но 2 дена бях без интернет.

По първата част на коментара не писах защото темата е твърде обширна. На кратко, съществуването на Израел на тези земи още преди Христа е исторически факт за който има много свидетелства не само Библията. Макар и територията да е била владяна през годините от римляни, кръстоносци, Британската империя и т.н. коренно еврейско население винаги е имало. Палестина от друга страна е името, което римляните са дали на тази провинция, а такава държава никога не е съществувала. Това разбира се НЕ ОЗНАЧАВА че палестинците нямат право на собствена държава. Казах го в отговор на един друг коментар, който нарече евреите "чужденци" по тези земи, което е абсурдно.

Цитат:
Добре де нали са студенти какво очакваш да говорят „Браво на Израел ето така се отвръща на удара с удар”.

Студентите не само в Европа са жертви на заблуда. Левтистката пропаганда, която тардиционно има по-силни позиции в университетите, представя палестинците като жертви, а евреите като агресори. Ето това се опитах да обясня, че не е така в предишните си няколко поста.

Цитат:
Говоря за щетите след началото на самия конфликт, когато са във фаза на открита война, а не преди това. Преди това е ясно че Израел, ще се защитава както може, проблемът е че вместо да се опитат да решат проблема мирно, а той стои като такъв години на ред, а не от вчера, в момента в който една ракета попадне в целта те си казват „Това е вече прекалено. Може да си изстрелват ракетите, но не и да нанасят щета, хайде да ги размажем, вече имаме оправдание да го направим”.

Прави си че проблема не е от вчера, но не си прав, че не са се опитвали да решат проблема мирно. Напротив имало е безброй много пъти в които са били правени опити и винаги преговорите пропадат след като някой извърши терористично нападение. Просто радикалите са твърде много и за тях мир с Израел е равно на предателство. Последно преди 2007г. имаше сериозен напредък с партията на Ясер Арафат (също бивш терорист), която след 30г. на терор, накрая призна правото на Израел да съществува. Това беше моментът в който палестинците бяха най-близо до това да имат държава. ФАТАХ (Организацията за Освобождение на Палестина) паднаха от власт и бяха заменени от далеч по-радикалните ХАМАС след като влязоха в кратка гражданска война с тях. В крайна сметка Израел няма как да признае държава ръководена от ХАМАС, която не признава Израел и желае нейното унищожение (съвсем официално).

Цитат:
В момента нито Египет, нито Йордания не застрашават Израел. Израел няма право да има териториални претенции спрямо съседите, нито те към нея, къде се вписва в цялата картинка Палестина е друг въпрос.

Да в момента между Египет, Йордания и Израел няма проблем. Това се опитвам да обясня, Израел по принцип е цивилизована държава, която е склонна да прави компромиси. Например те върнаха пустинята Синай на Египет в замяна на мирния договор. Ако те имаха насреща нормални хора, а не фанатизирани терористи, каквито са ХАМАС щяха да се разберат и за палестинската държава.

Цитат:
Кажи ми един израелски политик, който е имал истинска воля за постигане на това след Рабин, който да не забравяме е убит от еврейски фундаменталист, а не от мюсюлмански.

Има и еврейски радикали, вярно е. Но като цяло правителството им е разумно. Както ти казах през 2007г. имаше реални шансове за признаване на Палестина в замяна на признаване на Израел и споразумение за еврейските селища на Западния бряг. Но нещата пропаднаха след като ХАМАС взе властта.

Цитат:
Прочетох го много ясно, просто не ми е ясно как може да казваш подобна глупост. Няма орган, който да определя дали едно правителство е легитимно или не. Ако на едни страни им се разрешават делегати, защото правителствата им са избрани, а на други не, защото са „нелегитимни” – това ще направи самата организация нелегитимна. Защото само една избрана клика ще взима решения касаещи всички.

По принцип мнението ми е, че изобщо не е трябвало да се създава ООН във вида в който е. Диктатурите винаги са имали проблем с легитимността си, както вътре, така и в чужбина. Чрез ООН свободните страни изневеряват на собствените си ценности и дават една легитимност на диктаторите, които те не заслужават. Самото ООН пък никога няма да има тежестта и ролята за която е предназначено, поради смесения характер който обясних в предишните два поста. Т.е. така или иначе всеки си прави каквото си иска ООН е една говорилня.

Цитат:
Влез в реалността момче. Погледни резултати от последните президентски избори в страната, ако наистина има такава широка фалшификация и никой не я е разкрил документирано или оперативно евала. Понякога ти самия си говориш на изуст, това което ти се ще да е така. Отиди в Русия и се убеди с очите си кои подкрепят Путин и кои не. Аз дори не знам какво точно се натискаш политически против него предвид, че втора политическа партия в страна е комунистическа, а трета – социалдемократическа. Да и аз не го харесвам, централизира прекалено много властта в неговите ръце, правил е така, че да не позволява създаването на силна опозиция, затегна отношенията си с запада. В пъти повече не харесвам Ердоган, но той подобно на Путин спечели избори си доста убедително.

Последните избори в Русия бяха фарс. Това го потвърдиха външни наблюдатели и имаше свидетелства за много абсурдни неща. Не знам ти къде си бил тогава. Отделно изборите не правят демокрацията. Дори изборите да са формално честни, при липса на свободни медии (на ли не смяташ че медиите в Русия не се контролират), хората са подложени на непрекъсната пропаганда и няма как да вземат информирано решение. Отделно опозицията е преследвана чисто физически. Т.е. имаме всички симптоми за да наречем руското управление диктатура: Контролирани медии, манипулирани избори, преследване на инакомислещи, практически еднопартийно управление.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2014 20:19

Цитат:
По първата част на коментара не писах защото темата е твърде обширна. На кратко, съществуването на Израел на тези земи още преди Христа е исторически факт за който има много свидетелства не само Библията. Макар и територията да е била владяна през годините от римляни, кръстоносци, Британската империя и т.н. коренно еврейско население винаги е имало. Палестина от друга страна е името, което римляните са дали на тази провинция, а такава държава никога не е съществувала.

Че темата е обширна спор няма, но и доста интригуваща като се зачете човек. Иначе добре е да знаеш, че името Палестина произлиза много преди римляните и по точно от филистимците.

И да не заправяме, че тези земи са владени и от сарацинци и османци :D .

Иначе да те питам :D , ти нали беше написал книга - фантастика. Бъдещето на човечеството като перфектното дясно капиталистическо общество ли го представяш или все още има леви и диктатори. И не отговаряй, с това ако искам да разбера ще трябва да си я купя, щото ще те обвиня, че си долен капиталист и масон :lol: .

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 17 Авг 2014 08:13

Liberty написа:
МОСАД МОСАД МОСАД МОСАД

Бътърс, стига спамил!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2014 09:31

Balerion написа:

Иначе да те питам :D , ти нали беше написал книга - фантастика. Бъдещето на човечеството като перфектното дясно капиталистическо общество ли го представяш или все още има леви и диктатори. И не отговаряй, с това ако искам да разбера ще трябва да си я купя, щото ще те обвиня, че си долен капиталист и масон :lol: .

Не, обществото в което живеят хората в книгата е по-скоро смесена система по подобие на тази в която живеят западните общества в момента. "Левите диктатори", това са расата на аркусианците, които са във война с хората и расата на мараите. Все пак книгата не представлява някакъв политически манифест, тъй че това е съвсем по периферията, най-вече съм се фокусирал върху главните герои и тяхната съдба. Ако искаш да придобиеш представа не е нужно да си купуваш книгата, може да разгледаш сайта. В него има първите 2 глави безплатно, както и няколко напълно безплатни разказа развиващи се във същата вселена, паралелно с действието от основната книга.

http://staracesthebook.com/

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2014 10:09

http://beta.bbc.com/news/world-europe-28799627

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2014 10:40

Мен не ми е ясно защо Андрей спори с хора, които четат сайтове като alterinformation (който е флагмана на кремълската пропаганда в България) и мислят, че протестиращите са платени от САЩ промити мозъци, фашисти и скинари, а ония с ерпегетата, калашниците, заради които вече са загинали над 2000 души (на Майдана бройката е 70) са независими и чисти борци за свобода.

Смис, зверски тъпи сте момчета и издишате отвсякъде. За тва не пиша в тая тема - щото има мн тъпи хора на тоя свят, ама трябва да си a special kind of тъп, за да не можеш да погледнеш обективно фактите и не само да не можеш да различиш истината от евтината пропаганда, но дори упорито да вярваш в нея и ревностно да я защитаваш. Зверски, зверски, зверски тъпи сте пичове. Кучето ми не е толкова тъпо, колкото вас - то определено не вярва на руската пропаганда и колкото и да му се набива в главата няма да тръгне да я защитава. Та, преценете си сами колко ств тъпи.

Андрей, спри да им пишеш бе, баси.

Все аркадаши сме...!

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2014 10:56

Malchi be, fa6ist na izdrajka ot beliq dom!!!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2014 11:50

Джони Спагети - написа:

Андрей, спри да им пишеш бе, баси.

Не мога, копеле :oops: Сърце юнашко не трае :D

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2014 12:14

И ние това го знаем и нарочно му пускаме линкове от alterinformation :nuts:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2014 15:35

Джони Спагети - написа:
Мен не ми е ясно защо Андрей спори с хора, които четат сайтове като alterinformation (който е флагмана на кремълската пропаганда в България) и мислят, че протестиращите са платени от САЩ промити мозъци, фашисти и скинари, а ония с ерпегетата, калашниците, заради които вече са загинали над 2000 души (на Майдана бройката е 70) са независими и чисти борци за свобода.

И двете страни в конфликта представляват група от мега промити мозъци, загубили всякакъв разум. Ама така е, където има мизерия и хората са отчаяни и озлобени, там се случват такива неща. Точно заради мизерията преди 80 години германците избраха Хитлер, няма смисъл да се казва какво е последвало от това :D

Факт е че тези скинхед движения са доста активни и доста големи в страните които са си изпатили най-много от комунизма, най-вече в Русия и Украйна. Обикновените хора ги подкрепят, защото не искат повече да мизерстват и виждат някаква надежда в тези идеи.

Спомняте ли си когато ония скинари и футболни агитки запалиха именията на "цар Киро"? Тогава никай не нарече тези хора вандали, нацисти, лумпени и т.н, макар че напрактика са си такива. Защото хората като цяло мразят циганите и изпитват злоба към тях. Причината отново е злобата и мизерията. Само една от репортерките на BTV нарече ония хора вандали и от това последва грандиозен скандал...

И освен австрийския дънер и тия дето тролят, не виждам някой друг който да демонстрира симпатиии към руснаците.

Профил

Аватар
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват
Публикувано на: 17 Авг 2014 17:09

кви ги лафиш бе брат :o :iworry:

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2014 16:45

vanmx написа:
Джони Спагети - написа:

...И освен австрийския дънер и тия дето тролят, не виждам някой друг който да демонстрира симпатиии към руснаците.

Демек 75% от писалите в темата. Хайде да не почвам да ги изреждам поименно.

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2014 17:07

Аз със сигурност няма да съм в него :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2014 22:47

Тъп стана тоя конфликт. Еврейте загубиха интерес. Все ми е едно какво ще стане.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2014 10:13

http://svetoven.pogled.info/news/57253/ ... kato-Oland

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Авг 2014 15:03

Serious Sam написа:
http://svetoven.pogled.info/news/57253/Frenski-biznesmen-Na-Frantsiya-sa-neobhodimi-mazhe-kato-Putin-a-ne-kato-Oland

Цитат:
...„Историята на Европа не може да се пише на американския континент”...

Егати, самозабравилия се наглец. Само през 20-ти век 2 световни войни. Толкова добре се пише историята в европейските столици. Единствената причина французите и германците да не лежат в траншеите и окопите и към днешна дата е че "историята на Европа се пише на американският континент". Можем само да сме благодарни за това.

Цитат:
За САЩ не е достатъчно да видят Украйна в състава на НАТО, тяхната крайна цел е свалянето на Путин, което да смаже Русия и така да могат да наложат собствената си идеология ...

Амин!

Между другото гледам нещо се сдуха темата та влязох по принцип за да постна една свежарска реклама на кадилак:

http://youtu.be/qGJSI48gkFc

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 20 Авг 2014 15:36

Liberty написа:
Serious Sam написа:
http://svetoven.pogled.info/news/57253/Frenski-biznesmen-Na-Frantsiya-sa-neobhodimi-mazhe-kato-Putin-a-ne-kato-Oland

Цитат:
...„Историята на Европа не може да се пише на американския континент”...

Егати, самозабравилия се наглец. Само през 20-ти век 2 световни войни. Толкова добре се пише историята в европейските столици. Единствената причина французите и германците да не лежат в траншеите и окопите и към днешна дата е че "историята на Европа се пише на американският континент". Можем само да сме благодарни за това.

Koгато са се основали Германия и Франция, Америка я е нямало. Ако не са били западноевропейците, сега САЩ сигурно щеше да е индианска държава, като Перу. В Европа е измислено всичко, което Америка КОПИРА от началото на жалкото си съществуване. До днес съм на мнение, че нещата щяха да са много по-добре, ако Англия беше спечелила войната с колонистите. По-добре Англия за световен властелин, отколкото тея отрепки, които са копирали спартанското (не атинското дори, както трябва) разбиране за демокрация - убий всички около теб, взимай ресурсите им насила и заграбвай земята им (ето защо САЩ са толкова голяма държава). Не може някакъв бял (дето ако си покаже семейното дърво ще се окаже от испанско, английско, италианско, ирландско или друго европейско потекло) да ми казва АЗ СЪМ ГОРД АМЕРИКАНЕЦ, при положение, че истинските американци (пуритани от Европа, чернокожи, мулати, метиси и самбо, които са решили, че САЩ ще ги спаси от робство и бедност) са преследвани до днес като някакви низши утайки, а индианците, произхождащи оттам се топят в затвори (т.нар. резервати) като добитък. Америка забогатя на гърба на европейците и сега е сила номер едно, временно. Като се срине тая държава, което ще е скоро, всички ще предпочетат Канада. Опа, това вече е факт.
ПП: Отвори си очите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Авг 2014 20:58

Лоши новини за диктаторите:

Цитат:
...Това са много лоши новини за диктаторските режими и съмнителните правителства, които, обединени в ОПЕК, диктуваха на Запада цената на петрола", заключава авторът. "Те, разбира се, могат да съкратят собствения си добив, както го правеха, за да вдигнат цените, но този път механизмът няма да сработи, доколкото САЩ и Канада чисто и просто могат да увеличат добива си.

http://money.bg/comment/id_1389577855

http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1% ... 79011.html

Цитат:
Америка забогатя на гърба на европейците и сега е сила номер едно, временно.

Да, да, добре... :)

Когато великата Европа беше срината до основи след края на ВСВ, поради собствената си глупост, а не друго, Америка беше тази която ги възстанови с парите на собствените си данъкоплатци. И по-важното е че наложи мир, който трае и до днес. Впрочем, американците предвиждаха и страните от така нареченият "Източен блок" да получат дял от помощта известна като "Планът Маршъл", но комунистите гордо отказаха :)

Цитат:
Не може някакъв бял (дето ако си покаже семейното дърво ще се окаже от испанско, английско, италианско, ирландско или друго европейско потекло) да ми казва АЗ СЪМ ГОРД АМЕРИКАНЕЦ

И защо да не може? САЩ са единствената държава създадена на основата на една идея, която е жива и до днес. Може би единственото място, където произхода ти няма значение, а личните ти качества, трудолюбие и характер и пр. За мен лично това е предимство, а не недостатък.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 20 Авг 2014 21:45

За двете световни войни са виновни само европейците, да... Проблемът е, че за да си водят излишната Втора световна са взимали заеми от кого? От американците. И да, планът Маршал е хубаво нещо. И да, предложили са на нас пари да се оправим. Но за какво ни е била на нас тяхната помощ, при положение, че тогава:
А) те са класовият враг; и
Б) ръстът на БВП за година само в СССР е бил по-голям от този на САЩ, докато петилетките са били успешни ( щото по едно време всичко отива по дяволите и съюзът отива в историята);
Относно това за американската идея - мисля, че ще се повторя, но самите американци вече казват, че американската мечта е нещо непостижимо. Смятай колко са ниско морално, щом казват такива неща.
Това, което ме разочарова при американците е, че като за "нация" събрана от кол и въже, се предполага, че поне ще са в добри отношения. Вместо това има дискриминация ако си латинос (!?), расизъм ако си черен ( при положение, че чернокожите са огромна част от населението). А, и да не пропуснем великото: арабин си (или мюсюлманин), съответно си терорист!
Срам и позор за страната на "свободата" и "нограничените възможности"!

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Авг 2014 22:16

Тази работа с расизма и дискриминацията много напомня за работата с нашите роми, аз пък да ти кажа. Да, вярно е че някога в Америка е имало робство, а след това дълги години расова сегрегация. Но от тогава е извървян дълъг път. В момента специално чернокожите не само, че не са дискриминирани, но даже имат привилегии. Въпреки това една голяма част от тях живеят на социални помощи (да благодарим на левите за това), отказват да се образоват, да правят нещо позитивно с живота си и само се оплакват че са дискриминирани. Да ти е познато? Същевременно американската мечта, за тези които са склонни да я преследват си е повече от жива и това се доказва всеки ден от хора от различни етноси.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com