начи момчета
спомням си как започна всичко
първо бяха покеболите с дъвка, тазче и гумен пикачу вътре
пикачуто беше различен цвят и беше като гумена капачка за молив - дето си ги слагаш отгоре, да си имаш джиджавка на моливчето докато пишеш
тазовете бяха първоначално най-обикновени, след тва почнаха да се появяват и по-яки - примерно тия, дето като ги гледаш под различен ъгъл, ти показват различна форма на покемона - култ!
след това дойде албумчето с лепенки от чипикао; ето го и него:
всички имахме такова албумче и беше голямата работа
класната ни даже си купуваше и тя всеки ден кроасан, за да ни подпомага - даваше лепенката на най-нуждаещите се
тва албумче доста посъбрах от него, но не можах да го запълня
след време чипикао излязоха с друго подобно нещо - имаше една карта на света и лепенки на около петдесетина животни, които трябваше да събереш и да залепиш на картата; якото беше, че всяка лепенка се делеше на две - едната част със снимка на животното, която си лепиш на картата и другата част с някакъв номер, който залепяш на отделен лист; накрая, за да докажеш, че си събрал всичките, не беше нужно да си пращаш яката карта с животните, а просто листа с номерата; тва беше яко, щото преди с покемоните не беше така и не знам кво е станало с децата, дето са си изпратили албумето, за да получат награда
както и да е, тва с животните бях събрал всичките без един пингвин скапан и се бях отказал
лятната ваканция отидох на село и майка ми ме запаси с всякакви кроасани там, имаше и един два от тая серия с лепенките, ма аз му бях теглил Цензурата майна, та точно тия два кроасана бяха залежали и ги отворих чак към края на ваканцията
в единия от тях имаше шибан пингвин, копелдаци!
хванах последната седмица от играта и пратих листа
спечелих фотоапарат за еднократна употреба, който така и не разбрах как се употребява, ма на кого му пука
ма да се върна на покемоните
малко след като поприключи манията с албумчето на чипикао, се появи един друг албум на покемон
тва по принцип беше някаква серия от албуми и както някой каза, май имаше такава и за футбол, не знам точно
беше много по-як самият албум, лепенките - също
май имаше и някои по-редки легендарни покемони или се бъркам нещо, не знам
имаше на някои покемони (май тия, дето бяха на герои от сериала) специални блестящи лепенки
бе - албумът беше наистина ебем-ти-яката-работа
обаче манията беше вече попреминала
а и самите лепенки, макар и по-яки, се набавяха по някакъв друг начин, а не с кроасан
май трябваше да си купуваш пакетчета с лепенки, забравил съм вече
цялото нещо беше направено не толкова достъпно, а и децата тъкмо бяха приключили с чипикао манията, та тва не можа да се наложи
ето го и него: