Автор |
Съобщение |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 12 Яну 2014 17:16
tl;dr malki pi6ki
ei 6ebeci are da govorite za molovete i metroto mama vi deba
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
The Wolf
|
 |
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 12 Яну 2014 17:59
deistur написа: Моторолаз в своя меланхоличен нихилизъм, държейки в едната си шепа универсалните истини на вселената ( един модерен неокласицист? ) ръси разум , по невежите с надеждата да прозрат абсурдното си съществуване,но не би.С другата ръка заедно със своите събратя философи, изолирани от плебеите, почесва умело скроталната си торбичка. Глупците бягат от истината като опарени,крият се и не искат да видят жестоката си съдба. О, невежи, събудете се ! Забавно е все пак ,че между твоята истина и тази на религиозните хаховци няма особена разлика. ебем ви догмите , мкей
 Е има си и полза от темата, не може да отречем, че има много начини да бъзнем човек, който до вчера беше най-големия воайор с над 1000 мнения у темата за мацките(и над 5000 снимки), но днес се изявява като най-умния пичага и отваря тема да ни учи за живота. Андрей, как ще да не е за творческия тая тема, но дори и да приемем, че не е(а трябва да е, щото това са си в голяма част негови и на други хора свободни съчинения и мисли), то тогава е за книги и литература, понеже той си пуска някакви цитати, статии от книги и тн. Темите за метъл, могат да бъдат и 1000, щото има различни стилове, може да има фен теми за групи, песни, изпълнители, а тук една е предостатъчна, понеже каквото и да се каже, дали ще се цакаме с цитати на разни философи, дали ще се обясняваме, колко сме зле и не разбираме, това си е едно и също... спориш на тема да живееш или не, тя няма как да се промени, може да си на едно от двете мнения и затова не е нужно да се отварят 500 теми, камо ли пък да е сериозна дискусия факта, че някакъв пич е решил да се изявява и трима му се връзват, останалите се чудят как може да е толко зарибен... Сериозна тема щеше да е ако се побере в 3 страници, в които всеки изкаже мнение по веднъж, а не един(и то автора  ) да я обновява 8 дена, всеки път като се загуби интерес към нея, с още някой неадекватен цитат. Докога ще я поддържа тая тема? Седмици? Месеци? А иначе далеч съм от истината (ви) много ясно, но съм със здрав разум и още в първия ми голям пост по темата разкрих защо и как трябва да се живее и оборих всичко(в общи линии лайна), което той написа, ама сериозно, то и не е трудно да го обори човек, но какво правим ние? Спорим за трети човек, дали е прав или не, на тема заслужава ли си да се живее, която е в общия форум на сайт за компютърни игри. Кои са по зле, а? И въпреки, че още не съм завършил психология, спокойно мога да го насоча към ципралекс, да си пийва три пъти на ден за една-две години и да го видим какво би приказвал после на същата тема... ПП:(Абе некой ползва ли въобще втората линия на метрото, че наистина нещо е много празно като тръгнеш към Надежда)
|
|
|
|
 |
Motorolaz
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 03:47
Eй, гандалф кафявата златка , щом учиш психология я ни просветли , deistur казва че психологията била наука , аз му рекох , ама не е наука , ти що думаш.
___________________________________ “If children were brought into the world by an act of pure reason alone, would the human race continue to exist? Would not a man rather have so much sympathy with the coming generation as to spare it the burden of existence" Arthur Schopenhauer
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 09:00
Баба Гуси написа: tl;dr malki pi6ki
ei 6ebeci are da govorite za molovete i metroto mama vi deba Тъй като пишката ми не е малка е в реда на нещата да пиша за моловете и метрото. На парадайс мола паркинга му е правен от олигофрени  Как се влиза, как се излиза... на всичкото отгоре не рядко въртят входовете/изходите. Едни хора ми разправяха как системата с датчици, която отчита дали на конкретното парко място има кола и съответно свети зелено/червено и се вижда отдалече, е едва ли не революционна. Пък аз съм виждал подобни неща по чуждестранни молове преди 15 години, сигурно  . И тая система не е перфектна, защото като някой бастун спре накриво датчика индикира две заети места. Пък и много се разваля и на нашите не им се занимава много много да го оправят. Какво да кажа за метрото, освен, че бях седми клас като пуснаха първите няколко станции и от училище ни заведоха да го видим на първия ден като беше безплатно хаха. И след като доказах, че нямам малка пишка, мисля да поработя 
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 10:06
Gipo написа: Баба Гуси написа: tl;dr malki pi6ki
ei 6ebeci are da govorite za molovete i metroto mama vi deba Тъй като пишката ми не е малка е в реда на нещата да пиша за моловете и метрото. На парадайс мола паркинга му е правен от олигофрени  Как се влиза, как се излиза... на всичкото отгоре не рядко въртят входовете/изходите. Не знам дали е за олигофрени ма е някъв огромен и като ходихме за пръв път с брат ми там, после не можем да си намерим колата половин час и трябваше да питаме охраната (няква циганка бтв) къде ни е е колата 
|
|
|
|
 |
The Wolf
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 12:40
Motorolaz написа: Eй, гандалф кафявата златка Как ме затапи  Нидей така професоре.... Иначе Психологията е наука, чрез нея се изучава умът и поведението на дадени индивиди, било хора, било животни. Но не е започнала като наука в началото си(била е философско учение), после се усъвършенства през годините. Тя има толкова различни подвидове, всеки със своя история през годините, ако вземеш да направиш една тема Философия vs Психология, с корени, начало, идеи и тн, а не свободни излияния на тъпа тема като тука, ще може да се завържат интересни тези. И тъй като двете теми вървят ръка за ръка тук - кога ще пуснат третия лъч на метрото бе, тогава за няколко минути ще стигам до зала Арена Армеец и Овча купел от двете страни, нали уж беше за 2014-2015, пък нещо нищо не обясняват тея лайна от общината...
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 13:31
Гандалф Кафевия написа: И тъй като двете теми вървят ръка за ръка тук - кога ще пуснат третия лъч на метрото бе, тогава за няколко минути ще стигам до зала Арена Армеец и Овча купел от двете страни, нали уж беше за 2014-2015, пък нещо нищо не обясняват тея лайна от общината... Третият лъч дори не е започнат Първо ще пуснат станцията до бизнес парка. Може да има още 1-2 някъде. Чак след това ще пуснат обществени поръчки за новия лъч (ако решат веднага да го почват), та докато се изкопае..., докато се направят станциите след това... Това за 2014-2015 ще е възможно, ако чък норис дойде и изкопае тунелите и направи станциите 
|
|
|
|
 |
The Wolf
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 13:52
Дейба и лъжците са тея, уж Борисов се кълнеше, че до три-четири години ще направи метрото до Перник, ма сега кумонягите тотално ще заебат проекта и третата линия не се знае и до 2020 ще я видим ли 
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 13:58
na4i pi6kite ne sa obvarzani s metroto (osven nali ...metro...tunel...se6se), kazah go 6ot too alcatel pu6ta nekvi snimki na statoi s malki pi6oci
a metroto sq go kopat iz mladost zdravo, 4e da stiga do bizs parka ima izgledi da jiveq tam v byde6te da mi e nablizo
ina4e pederas mol ko mu e na parkinga we, da ne e kat na poserdika tiq spirali det si revat da zadere6 bronqta a i tiq lambi za mestata kolkot i da sa arhai4ni gi nqq po drugite molove osven nali 4e nqkoi ot tqh sa razvaleni i pokazvat 4e nema kola a otdolo sprqna nekva karuca na4i nz za vas, ama az po tiq molove, 4e i po fantastiko i kade li ne poslednite godini, gledam 4e se pove4e oligofreni si pozvolqvat da si sprat laskavite koli na mesto za invalidi, 4e po-blizo do vhoda nema li nekav kontrol na teq raboti i izvan sinio-zelenata zona kadeto vse o6te ne spirat tam se mi ide da im derem kolite s klu4 ma se spiram
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 14:08
Е добре, значи си направих реклама на пишката, пък ти не си имал това предвид Спиралите на сердика са яки, защото всеки път карам приятелката ми да пищи на тях  . Трябва да се създаде някакво гражданско движение и като някой спре с черния джиБ на инвалидно място да има после кирки в капака и тавана 
|
|
|
|
 |
Motorolaz
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 14:14
всъщност кафява златке , Кун доказва , че при отварянето на проблемите , застанали в определено време пред една конкретна наука , се формира набор от теоретични стандарти , методологични норми,критерии и etc. формиращи специфична парадигма на научна дейност , която той нарича още дисциплинарна матрица.В нея се развива науката и прави своите открития докато не се стигне до въпроси , невъзможни за отговаряне в рамките на този модел.Но струва ми се психологията не е система от от ясно кларифицирани понятия и дори не претендира да е наука(която би следвало да има универсален характер) , а просто отражение на различни култури от миналото , знаеш че се обособява като научна дисциплина към края на 19 век(или поне така мисля).Друг философски въпрос - Може ли темпорално ограничено същество като човека да има познание за безкрайността , при отрицателен отговор също би оборило това твърдението и унверсалността на всички науки. ето какво казва Мишел Фуко по въпроса -> http://www.youtube.com/watch?v=PFyB09FrtaY
___________________________________ “If children were brought into the world by an act of pure reason alone, would the human race continue to exist? Would not a man rather have so much sympathy with the coming generation as to spare it the burden of existence" Arthur Schopenhauer
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 14:27
Gipo написа: Е добре, значи си направих реклама на пишката, пък ти не си имал това предвид Спиралите на сердика са яки, защото всеки път карам приятелката ми да пищи на тях  . Трябва да се създаде някакво гражданско движение и като някой спре с черния джиБ на инвалидно място да има после кирки в капака и тавана  znae6 4e sqka reklama na pi6kata ti e izli6na ok tazi tema ve4e osven za molovete i metroto e i za na gipo pi6kata ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
|
|
|
|
 |
The Wolf
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 14:40
Абе на коя станция имаше некви разкопки и показваха камъни и разни съдове? Сердика 2 ли? Може за това моторолата да ни е събрал тук и от смисъла на живота, през малките полови органи, да стигнем до същността на темата - къде в метрото има разкопки и заслужава ли си да живееш и да се разкарваш до центъра, за да отидеш да ги видиш и как ще ти се отрази на психиката това, че си видял древни разкопки в метрото като се заприбираш вкъщи  Мамка му колко дълго ни е водил, докато открием същността, тоз човек е месия ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) Иначе по въпроса ти, много хубаво извиваш ръце с тоя въпрос, но ще ти задам и един въпрос аз: Как само чрез философия би могъл да излекуваш човек с шизофрения, който те мисли за дракон, преди да ти размаже с лопата главата, затова не е ли наука да изучиш психологията на личността, интересно ми е как би ти отговорил Зигмунд Фройд на тоя въпрос. Тя не е просто философски поглед върху човека, тя има свои корени в астрономията, физиката и медицината и е съвкупност от тези науки. Всяка наука има своята универсалност, в една притча се казваше: Който не е научил математика, губи 1/4 от живота си, който не е научил психология, губи 1/4 от живота си, който не е научил химия, губи 1/4 от живота си, но който падне от лодка в бурно море, губи всички четвъртинки от живота си и да, усещам, че вече малко първично защитавам тезата си, без много научни обяснения ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 14:42
na gipo pi6kata lekuva si4ko
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 14:50
и най-вече сексуална незадоволеност
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 13 Яну 2014 16:16
Баба Гуси написа: a i tiq lambi za mestata kolkot i da sa arhai4ni gi nqq po drugite molove
и в мол българия ги има, даже май беше първия мол с такива
|
|
|
|
 |
Motorolaz
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 14 Яну 2014 07:33
|
|
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Да преценим дали си струва, или не, да бъде живян животъ Публикувано на: 14 Яну 2014 09:15
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|