Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 13 Юни 2013 15:04

Цитат:
но напоследък не съм попадал на нищо качествено

То си зависи какво търсиш.
Примерно 2012-та беше бедна на хубави екшъни (да Fate/Zero е красиво нарисувано, ама пак не го водя за добър екшън, пък Jormungand не ме кефи), но пък беше богата на добри комедийки - Danshi Koukousei no Nichijou, Tonari no Kaibutsu-kun, Binbougami ga, Jinrui wa Suitai Shimashita и Joshiraku.

Профил

Аватар
В момента играе: джобен тенис
Публикувано на: 14 Юни 2013 14:02

Ами търся нещо с екшън без значение дали е фантастика или не.Също така и неща с увлекателна история.Разгледах някои неща от твоя списък и определено си намерих занимавка. :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2013 10:22

Покрай ongoing-ите изгледах филма 009 RE:CYBORG

Ооокккеййй...силно противоречиви впечатления.

От една страна сюжетът колко и да си го въртя в главата не го навързвам в нищо логично. Някои неща просто се случват и зрителят трябва да ги приеме.
А пък масовото CGI е с доста ниски детайли (може би по финансови причини) и въпреки, че героите са в правилните сцени, с нужните жестове и участват в правилните композиции на кадъра, грубите черти и дървените анимации тотално провалят ефекта.
От друга страна в бойните сцени точно движенията са грациозни и красиво хореографирани (и естествено чупят колкото се може повече физични закони).
Цялостните екшън сцени, макар и често нелогични, са интензивни, комплексни, интересни и много приятни за гледане.
Фоновете макар на места семпли на други пък доста детайлни и съдържащи доста CGI елементи са красиви и естетични (любимата локация - Венеция...с една малка промяна, водата на лагуната е прозрачна!).
Механичният дизайн е изпипан до най-малки детайли.
Музиката е прекрасна и много подходящо използвана (може би е малко безлична, но май такава е модата, да кажем в Young Justice ги има същите атмосферни техно-ритми и синтетични звуци и пак вършат добра работа).
Саунд дизайнът страшно ме впечатли, таман да похваля японците...и видях във финалните надписи логото на Skywalker Sound. Ама който и да го е правил - супер си е.
Играта на сеютата е доста адекватна.

В крайна сметка май по-скоро ми хареса.
Сюжетът не ме кефи, героите се държаха странно и му дърпаха по някоя дълга агитационна реч в най-неудобния момент, пък и не открих и капчица смисъл в него, а керъктър дизайнът си странен, но пък резултатното аудиовизуално шоу си заслужаваше hi tech преживяването.

Може би, за да се го разбере и осмисли, човек трябва е чел мангата или да е гледал предните заглавия от френчайза.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2013 10:35

Кой нормален човек има време да гледа по 20 анимета? Изглежда наведнъж... :S Недейте.

Кой беше казал фагиме? Забавно ми бе тогава, и сега така.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2013 17:45

Ъъъ...колкото и да е добър сезона никога няма 20 заглавия за следене едновременно. Дори човек да харесва всички жанрове (а чак толкова всеядни няма).
Ето аз следя 10-тина и още 5, които се влачат и излизат със серийка на 2-3 месеца.

Тези 10 без OP/ED са по 18 минути, което прави по 3 часа на седмица.
(Тук не отчитам, че две от тях са по 12 мин.)
Ако приемем, че средностатистическият човек има по час-два свободни от други ангажименти на ден, значи това е "работа" за две вечери.
През останалите 5 има място за още доста неща.

Пък и какво значи "наведнъж"?
Човек като гледа нещо completed естествено че ще пука предимно него и няма да се разсейва.

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Юли 2013 10:03

Ghost In The Shell: Arise - първата серия от поредицата се оказа доста приятна.
Имаше си заплетена криминално-шпионско-политическа загадка, разследване, тупалки, каскади, хакване, туистове и въобще познати и любими от GITS елементи. Промяната в керъктър дизайна също не е чак толкова лоша и променяща преживяването.
Изпъква само липсата на философските теми, освен това в някои сцени генерираните със CGI персонажи грознеят неприятно, а пък главната героиня прекара неоправдано дълго време по бельо (не, дори не можеше да мине за фенсървис).
Музиката беше прекрасна и подходяща, а пък играта на сеютата беше прилична. Суанд дизайнът като обикновено - трепач.
Не бих казал, че Arise е на нивото на филмите или на някои от арковете от първи сезон, но ми хареса повече от някои от арковете във втори.

Free или както се бъзикат преводачите Gay Swiming, първи епизод.
Ми де да знам, не беше чак толкова gay (две-три сцени с реакции дето могат да се тълкуват двусмислено), а пък плуването беше минимално.
Красиво нарисувано, само дето един-два пъти фоновете изглеждаха набързо фотошопирани. Обикновено KyoAni влага повече усилия и от снимки на реални места сътворява доста по-естествени background-и. Тук нещо са бързали.
Гледах този епизод от любопитство, как ще се справи студиото с продукт за нова публика и по какъв начин ще представят плувния спорт (с който в моето далечно детство имах някакви релации).
С първата точка мисля, че са се справили чудесно, не че имам и най-малка представа на какво биха се кефили жените, но поне подходът е различен, а артът подходящ.
По втората точка имам някои забележки - да сцените с плуване са доста реалистични (предполагам ползвали са истински кадри), но имаше и неточности - примерно като плуваш кроул не можеш добре да гледаш право напред (както беше показано), пък това носене на бански по цял ден - хем не би било неудобно, хем е нехигиенично. Тези модели плувки, които показаха са доста скъпи, едва ли гимназисти могат да си позволят достатъчно чифтове та да ги носят, вместо обикновени гащи.
Имаше и други неща, примерно прехласването на един от героите по свободния стил и затова майната и на щафетата. Ъ? :shock: "Свободен стил" е друг начин да кажеш "кроул", има щафета и само в този стил (да кажем 4 × 100). Нещо не разбрах. Никой не го кара да плува в друг стил. Може би просто не иска да участва в щафети (не виждам какво му пречи, обикновено се пробва всичко наред) ама го каза някак безсмислено.
И още коментарът "като делфин е" беше по време на кроул, а не делфин/бътърфлай...иди ги разбери тези сценаристи...

Накратко - шарени картинки, фуджошитата ще си умрат от кеф, а аз го дропвам просто защото историята не ми е интересна - някаква там спортна злоба между плувци - been there, sucked doing that :? .

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2013 08:38

От новия сезон загледах първите серии на:

Servant x Service - комедия с кратки гегове за ежедневието на бюрократите служители в общината. :lol: Това засега ми е най-приятно и смислено от лятото. Леко напомня за Working.

Danganronpa - нещо като Battle Royale, но в една сграда и супер вдетинено. Засега ще го следя, ама не вещая големи надежди.

Kitakubu Katsudou Kiroku - най-тъпо звучащата MOE комедийка за сезона, всъщност не е толкова лоша и поне в началото е доста смешна (най-вече заради злобните коментари на главната героиня).

Love Lab - още една MOE комедийка, с училищно slice of life и бъзик с лесбийските клишета. Пак хич не е лошо и ако не друго е весело. Май дори ми е по-смешно от Yuru Yuri.

Stella Jogakuin Koutou-ka C3-bu - това е някакъв MOE overdrive и прекалено airgun otaku насочено дори за моя вкус...още серия, две и го дропвам. Май и нещо като клонинг на K-On ама не им се отдава.

Gen'ei o Kakeru Taiyou - това е най-загубеното, макар и най-скъпо от групата. Керъктър дизайнът откровено ме дрази, а сюжетът клони силно към Madoka...но без деконструктурските си гаври...ще го следя известно време само защото в момента ми се гледа mahou shoujo.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Юли 2013 08:11

Blood Lad - първи епизод. Някаква random шаренийка от шоненски клишета. Не е чак лошо, ама не ми пали ентусиазма и няма един герой дето да ми е симпатичен. С нещо ми напомня Soul Eater, ама е далеч от безумно качествената му и шантава анимация. Засега ще го следя, ама отива към дроп.

Uchouten Kazoku - първи епизод. Ето това вече е сюрреалистично и оригинално. И като сетинг с тези фолклорни елементи и като герои. Обаче историята дето я разказва в първи епизод не ми е от любимите (защо танукито и богинята са погодили в миналото такъв мръсен номер на тенгуто?). Аз не съм сигурен и че разбрах всичко. Да се надяваме, че нататък ще се развие в нещо от сорта на Yojouhan Shinwa Taikei.
Най-смешното нещо - тонът с който по-големият брат на главния герой произнесе "Ото-ото-десу!" :lol: :lol: :lol: .

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2013 09:24

Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui! - първи епизод.
Това е хикикоморска траги-комедия и зрителят не може да не симпатизира на главната героиня, колкото и тъпи неща да върш. Друг обект на бъзик са училищните порядки и изкривените представи на интернет за тях :lol: .
Керъктър дизайнът е семпъл, но страшно говорящ и адекватен. Прекрасна демонстрация как с карикатурни средства могат да се кажат много неща, които с думи ще е по-трудно.
Сеюто на главната героиня е страхотно и също прилага подходящ карикатурен звуков образ.
Дори само заради кретенските звуци които вади си заслужава следенето на анимето.
Заглавието не е нещо гениално, но е много приятно, а и казва истински нещо за ежедневието на хикикоморитата.

Fate/kaleid liner Prisma Illya - първи епизод (кофит web rip качество). Пълно разочарование. Смятах, че да се направи с тези героини алтернативно заглавие в mahou shoujo стил, ще е колкото малоумно толкова и забавно.
Грешка - тези хора смятат, че жанра трябва да е в пъти по-лигав, по-несвързан и по-ретардски отколкото може да понесе дари и моята безкрайно вдетинена персона.
В допълнение има някакви грозни промени в дизайна (примерно Illya е червенобуза...бляяях) и нездравословно присъствие на инцест (във Fate/stay night Shirou и Illya може да споделяха един баща, но генетично нямаха връзка, докато тук са братовчеди. От къв зор бе?).
Май единственото нещо което харесвам в анимето е Rin (и може би сенсейката), но присъствието и е минимално.
И мама му стара, защо от години няма свестни mahou shoujo? :cry: :cry: :cry: Madoka беше забавна деконструкция, иначе за представител на жанра също е ужасно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юли 2013 08:19

Servant x Service ep. 2 - добро епизодче.
Love Lab ep. 2 - това дори стана малко по-добро.
Kitakubu Katsudou Kiroku ep. 2 - отчитам подобрение и тук.
Genei wo Kakeru Taiyou ep. 2 - това е отчайващо тъпо, пък и се опитват да ни вкарат в някаква дълбока драма :lol: . Дроп.
Danganronpa: Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei ep. 2 - нещо ми е скука и дори дедективщината дето ще му дръпнат следващия епизод, не може да ме задържи на борда. Дроп.
Gatchaman Crowds ep. 1 - това е някаква халюциногенна лудост. Всички герои са напълно побъркани, но не по забавен, а по изключително досаден начин. Ще гледам още епизод-два и дроп.
Gin no Saji ep. 1 - това уж трябваше хем да е забавно, хем да е относително реалистично спрямо селското стопанство. Май се проваля и в двете насоки. Има някои общи черти с Moyashimon и толкоз. Епизод-два и дроп.
Choujigen Game Neptune ep. 1 - това чудо тотално не го разбрах. Да, лиготиите са ясни, ама въобще не схващам на къде ни води сюжета. Дроп. (Ако го разбирах пак щях да го дропна :lol: .)

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юли 2013 00:07

Tiny написа:
edit: В последно време гледах:

...

Ghost in the shell 1 & 2:Innocence - Тези директно ми влизат в топ любими филми. Вторият не го бях гледал преди, а първият не си го спомнях много. В 2 имаше прекалено много цитaти, малко насилено ми се стори :? Вероятно ще поизчакам преди да започна Stand Alone Complex

оп, сега го виждам това...
Наистина има прекалено много философски цитати във 2-рия филм, които въпреки това, че сами по себе си имат някакъв смисъл, са използвани както сам каза - насилено/forced и стоят някак не на място.
Ето още по въпроса:

Spoiler for :
Anyone who tries to decipher the frequent quotes in this movie falls in a trap.
The future as represented in this movie is deprived of emotions. But still, humans have urge to find meaning of life. Therefore, they search for it in philosophy. The quotes in this movie are consequence of the emotionless society. Body does not mean a thing anymore, the only thing left is reason. But the answer to the existential question is simple, so Oshii. The last scene, and the angelic re-emergence of Major contribute to the answer. The answer is not in the mind (quotes) but in the soul (love, emotions).

The problem WITH this movie is not the problem OF this movie. For anime fans, 'raised' on the trivial philosophy of most of the anime and science fiction, this movie is a level too high, because it deconstructs the 'complicated' philosophy (frequent in anime) and offers things more simple in exchange. What they don't suspect is that Innocence has universal religious and anti-materialistic undertones. The movie has the elements of the genre, but in center, it is an existential story closer to the live action art movies in European and Asian cinematography. So basicly, all the philosophy (quotes) is leading nowhere. And the movie acknowledges that. The human reason (even of a child) can corrupt everything, like we see in the movie. In the end, Batou is released from his endless inner 'torture'. One look at Motoko released him. He finally understood it when he saw his partner's child.

So only after he stopped 'reasoning' did he find the answer...

Иначе от GITS2 още ми стои ясно в съзнанието creepy сцената в имението с Batou и Togusa, a не е като да съм го гледал скоро филма.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 24 Юли 2013 23:23

AlShu, можеш ли да кажеш някакво мнение за Attack on Titan (進撃の巨人 Shingeki no Kyojin). Виждам че има аниме от 2-3 месеца насам, а мангата по картинки ми хвана окото. никаква идея за история и стъф.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юли 2013 08:08

Ще цитирам Tiny, щото е много прав.

Tiny
Цитат:
Героите са тъпи, емо пикли.

Иначе сетингът принципно е интересен, но историята се влачи.
Фенове на мангата твърдят, че там не е така.
Студиото (което е ново, но е съставено от ветерани) пряко сили се опитва да представи проекта, като нещо убийствено, но явно ресурсите им са ограничени, щото имаме 3 много красиви минути на епизод и всичко останало е почти статично.

Иначе е голям фИешън тук, че и в Япония се продава толкова добре, та май след диск-два ще застане на първо място по продажби на BD/DVD за всички времена.

Аз лично не го понасям.
Подсвирква си gralactic pilot от OST-то на Space Battleship Yamato.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 25 Юли 2013 19:16

Анимето го гледах до към 4-5 епизод и оттам продължих с мангата (май беше около 10-ти чаптър), така че не знам дали напред в анимето спират да реват по 5 пъти на епизод, за едно и също нещо. Голям плюс на мангата е, че лицата на титаните изглеждат по-гротескни и има повече гор, което създава една по-брутална атмосфера. Това и самата мистерия около титаните са силните страни на заглавието.
Ето лицата (много лек спойлер)
Spoiler for :

Профил Skype

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 25 Юли 2013 22:47

гледам shaman king. препоръчайте нещо подобно?

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юли 2013 07:58

Цитат:
гледам shaman king

Това е извратено, брат!

Профил

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 26 Юли 2013 14:02

AlShu написа:
Цитат:
гледам shaman king

Това е извратено, брат!

какво имаш в предвид, приятел ?

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 31 Авг 2013 23:30

последното нещо дето гледах беше あの日見た花の名前を僕達はまだ知らない。

почна много силно, но края ми беше малко слаб

Мисля да почна Love Lab, видях, че си я споменал преди; ゆるゆり съм гледал и 2та сезона, много приятен фън; отделно гледах преди известно време 俺のいもうとがこんなにかわいいわけがない и こどものじかん , ама от комедия в 1 момент влязоха доста грубо :? もえたん съм го гледал преди към година, то си беше забавна простотия :lol: :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2013 08:13

Лятото е много зле.
Само три неща ме радват като хората - Servant x Service (не е SM...става дума за служители в общината :lol: ), Uchouten Kazoku и Senyuu 2.
Love Lab деградира в някакви тъпи училищни политически интриги (кой кого ще изнуди и изпорти), въпреки че в началото изглеждаше по-романично/комедийно.

Yuru Yuri вторият му сезон беше скучноват, Ore no Imouto си е тъпо като гъз, а Kodomo no Jikan и Moetan, не смятам и да ги поглеждам хич, щото само плакатите може да ти докарат хипергликемия.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 02 Сеп 2013 11:40

ти си закоравял братле :D :D

--

почнах тва " Chuunibyou demo Koi ga Shitai! ", ама не ме кефи много за сега;

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com