Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 20 Апр 2013 22:36

Чудя се как подяволите имаш време да следиш толкова много анимета! Та аз 5 сериала едвам едвам смогнав. ;d

Side effects may include: dry mouth, nausea, vomiting, water retention, painful rectal itch, hallucination, dementia, psychosis, coma, death, and halitosis. Magic is not for everyone. Consult your doctor before use.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Апр 2013 10:09

Ми сигурно вършиш и други неща в свободното си време... :lol:

Devil Survivor 2 The Animation ep. 3 - неочаквано як епизод. Анимето нещо надобря.

Ginga Kikoutai Majestic Prince ep. 3 - това също го дава доста приятно и приключенски.

Hataraku Maou-sama! ep. 3 - както казах, най-добрата комедийка от сезона.

Kakumeiki Valvrave ep. 2 - епизодът беше по-объркан и по-зле от предишния, въпреки по-масовите сцени и демонстрирания механичен дизайн. Още една серия в този стил и дроп.

Toaru Kagaku no Railgun S ep. 2 - поредната яка серия. Започна арката със "сестрите".

Останалите, които следя го карат маргинално.

Пени, мислиш ли че ми дреме, какво ви ебе и какво не...и евентуално според собствения ти аватар, медицинските разноски са си за вас.

Профил

Latinica
Аватар
Публикувано на: 23 Апр 2013 00:08

dreme ti robe!

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2013 08:10

Пени, що си мислиш, че всички са с робска психика като теб :shock: ?

Kakumeiki Valvrave - дроп щот ми тъпее...по скучен начин.

Hentai Ouji - дроп щот го изби на някаква малоумна дарама.

Останалите си карат стандартно.

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 26 Май 2013 15:30

Пичове, мисля да изгледам Neon Genesis Evangelion. Не знам абсолютно нищо за историята, освен че има mech-ове. Знам обаче, че са излезли филми, продължения и т.н. Та какво от франчайза си струва да се гледа и какво мога спокойно да пропусна?

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 26 Май 2013 22:31

Много лошо ако знаеш за НГЕ, че само име мекове. Като цяло следвай най-важният съвет, анимето може да съква до около 9ти еп, после сцепва.(можеи да беше 13ти, но по-скоро 9ти). Оттам нататък, имаш

- 24те епизода + 2та оригинални епизода за финал
- 24 те епизода+ The End of Evangelion, които де факто заместват финалните два епизода.

Има нещо наречено Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth, което е ре-кап на 1вите 24 епизода+първата една трета от The End of Evangelion(в ре-кап-а, има не показани сцени, ама тва ако си много дай хард фен).

После има Rebuild of Evangelion, които трябва да са четири филма(мисля че до момента има 3 излезли в Япония, 2 в САЩ), които са целият ТВ-сериал представени по нов начин, с по-различна история, нови герои, и би трбявало ново друго финалЕ.

Та гледаш си 1-26 епизод, после гледаш The End of Evangelion, после Rebuild of Evangelion. Ако искаш да спазваш някаква хронология. Но с това аниме имаш две възможности, или ще го заобичаш или ще го намразиш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Май 2013 23:15

Супер, благодаря много за изчерпателния отговор. :)

Профил Skype

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 29 Май 2013 00:02

Shingeki no Kyojin/Attack on Titan ми грабна вниманието, тази вечер ще го пробвам.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2013 16:07

Значи, заслужаваше ли си да изкарам all-nighter, за да изгледам Евангелион?
ДА! :D
Не съм попадал на нищо подобно досега, сигурно скоро няма да намеря нещо толкова качествено. След всеки епизод от 15 нататък бях ей-така :shock: .
Spoiler for :
Най-силните моменти определено бяха когато ЕВА 1 разкъса ЕВА 3 на части, а това го надминаха в следващия епизод, като изяде ангела с ленти за ръце.

Бахти, всеки път се питах "това стана? :shock: ". Много мощно.
Разбира се, знаех за прословутия край. Много се радвам, че не си го спойлнах, но знаех реакциите към него. Иии... той най-много ме изкефи. :D Е, без последните 2-3 минути, там вече с поздравленията беше много чийзи. Останах с чувството, че Евангелион свърши по начина, по който Лост искаше да свърши, но не успя. Така се приключва драма, концентрирана върху героите, мамка му.
Единственото, от което се разочаровах, е End of Evangelion. Не че беше чак толкова зле, но за мен има два големи недостатъка. Първо, че ми беше скучно, докато го гледах. Докато в 25-ти и 26-ти епизод попивах всяка думичка и не усетих как свършиха, в ЕЕ станаха десетки неща, за които просто не ми пукаше. И вторият недостатък, който е доста субективен - мамка му, отговори ми на всички въпроси. Сигурно е яко за феновете, ама мен ме кефеше да не знам какво точно се случва, да си мисля по сериите и да си развивам теории. Не, сори батка, ще обясним всичко, чао. Все пак определено се радвам, че изгледах всичко до Енда, че дори и него. :)
Rebuild-a ще го изчакам да излезе целия, преди да го почна. Таман като е готов да си изгледам пак сериите, дотогава ще съм ги забравил.
И накрая: Ya ran out of ink, didn't ya, ya bastards! :D :D :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2013 17:46

Не я разбирам тази любов към Евата и тва е.

Хора, признайте че е нещо свързано със садо/мазо преживявания, щото нямам никакво друго обяснение :lol: .

Цитат:
сигурно скоро няма да намеря нещо толкова качествено

Сега ако обясниш и какво имаш в предвид, като "качество" - анимация, сценарий, build up, mind fuck и т.н. може и да позацепя, какво чак толкова ви радва в него.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2013 19:33

AlShu написа:
сценарий, build up, mind fuck

Nailed it. :D Така де, за тези три неща гледам общо взето във всеки вид fiction. Способността да се идентифицирам с героите е определен плюс, разбира се.
Колкото до анимацията, изкефи ме единствено дизайна на Евангелионите. Всичко друго беше средна работа.
А ако трябва да сме съвсем честни, ето това ме надъха да изгледам Евата. Хората полагат усилия да го пародират, струва си да се види поне веднъж. :D

Профил Skype

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 01 Юни 2013 14:44

Tiny написа:
Shingeki no Kyojin/Attack on Titan ми грабна вниманието, тази вечер ще го пробвам.

Зарибяващо е. Дори започнах мангата след 8ми епизод, за да видя какво всъщност става.
edit: под интересно да се разбира сетинга и въпросите около титаните. Героите са тъпи, емо пикли.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2013 08:56

Цитат:
Героите са тъпи, емо пикли.

Основната причина да го дропна след първи епизод.
Мангата сигурно е по-добре, защото го няма гадното врещене на главния герой :lol: (или поне не се чува).

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Юни 2013 08:10

Ето какво ми хвана любопитството от лято 2013

На ниво анонс:

Ark IX - някакво постапокалиптично OVA. Хареса ми това "mysterious black fog" в описанието.

Free - не бе, не :lol: ...просто ми е любопитно как KyoAni ще се справят с bishounen задачата.

Servant x Service - въпреки лошото име...може и да се окаже нещо забавно.

Gen`ei o Kakeru Taiyou - щото ще е някакъв връх на шарения кич.

Blood Lad - сейнен с вапири (пък картинката шоненска...хайде познай сега...).

Uchouten Kazoku - това е май с някакви фолклорни мотиви :shock: .

Gatchaman Crowds - само защото плакатът му е пълен кич и обещава да няма нищо общо с оригиналния Gatchaman.

Gin no Saji - плакатът (с кравата) ме кефи доста.

Абонамент (т.е. харесал съм предния сезон)

Teekyuu 2 - шортове с идиотски MOE хумор.

Fate/Kaleid Liner Prisma Illya - женският състав на Fate Staynight (очевидно без Артурия) в mahou shoujo. Това обещава да е такава мегапростотия, че ми става драго.
Няма начин да го подмина.

Sen`yuu. 2 - шортове със шоненски и геймърски хумор.

В заключение - каталогът на това лято ми звучи като най-мизерният списък откакто следя on-going заглавия. По-зле е дори от миналото лято.
Май ще се крепя само на нещата, които продължават от есента - Railgun S и Majestic Prince.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 10 Юни 2013 01:40

Panty and Stocking with Garterbelt
:lol: :lol: :lol:
...
..
.
dafuq did i just watch :lol: :lol: :lol:

edit: В последно време гледах:

Hellsing OVA 1-4 - Alucard <3
Akira (за 2-ри път) - Честно казано, не ми хареса толкова. Визуално е 10/10, атмосферата също. Сюжетно ми се стори доста претупан, но след като прочетох за мангата в уики, ясно защо. Ще се чете, само да свърши сесията. Иначе не знам, може и да съм пропуснал нещо или просто да не е мой тип.
Ghost in the shell 1 & 2:Innocence - Тези директно ми влизат в топ любими филми. Вторият не го бях гледал преди, а първият не си го спомнях много. В 2 имаше прекалено много цитaти, малко насилено ми се стори :? Вероятно ще поизчакам преди да започна Stand Alone Complex

На опашка са:
Paprika, която гледах преди 2 години и ми хареса много. Още слушам част от саундтрака.
Mononoke Hime пък съм гледал преди има-няма десетина година. Нямам търпение пак да го глеам.

След тях, но не съм им определил ред: Pacific blue, Spirited Away, Flying Castle-a, Asura, Grave of the Fireflies, Hoshi no koe, Jin-Roh: The Wolf Brigade, A Wind Named Amnesia, Kumo no mukô, yakusoku no basho (The Place Promised in Our Early Days), Memories, Steamboy, he Sky Crawlers, The Girl Who Leapt Through Time, Vampire Hunter D, Youjuu Toshi (Wicked city?)

Will update any progress

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2013 08:37

Като гледам този списък:

Pacific blue - кво е това (има такъв щатски полицейски ТВ серал)? Може би имаш в предвид Perfect Blue на Сатоши Кон?

Следните заглавия може да ти се сторят малко остарели и долнопробни - A Wind Named Amnesia, Vampire Hunter D и Youjuu Toshi.

Май Vampire Hunter D: Bloodlust трябва да ти хареса повече.

Препоръчвам ти да хвърлиш едно око и на следните филми:

Tokyo Godfathers - пак на Сатоши Кон, като Perfect Blue и Paprika (като си почнал може да хванеш и Millennium Actress)

The Wings of Honnêamise - е първият филм на Gainax и е колкото странно толкова и красиво нарисувано.

Lupin III: Cagliostro no Shiro - пред Ghibli филм на същия екип...интересен е от анимационна гледна точка, дори без да познаваш героите от поредицата Lupin III.

Kotonoha no Niwa - нов филм от автора на Hoshi no koe и Yakusoku no basho. Аз не съм фен ама на теб пък може да ти хареса.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2013 10:30

Аз пък нагло ще препоръчам Paranoia Agent. Две ръце за Jin Roh.

Едит: Как помня бее. Та ето защо подсъзнателно съм препоръчал Параноя-та, тя пак е на Сатоши Кон <3 <3

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2013 11:58

Ама е сериал, а в списъка са все филми.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2013 14:37

Цитат:
Pacific blue - кво е това (има такъв щатски полицейски ТВ серал)? Може би имаш в предвид Perfect Blue на Сатоши Кон?

Тъй де, Perfect имах предвид. Btw Pacific blue е един стар сериал за полицаи с колелета :D

Цитат:
Май Vampire Hunter D: Bloodlust трябва да ти хареса повече.

Will add to list

Цитат:
Tokyo Godfathers - пак на Сатоши Кон, като Perfect Blue и Paprika (като си почнал може да хванеш и Millennium Actress)

Tokyo-то съм пропуснал да добавя. Ще видя и Millennium.

Цитат:
The Wings of Honnêamise - е първият филм на Gainax и е колкото странно толкова и красиво нарисувано.

Lupin III: Cagliostro no Shiro - пред Ghibli филм на същия екип...интересен е от анимационна гледна точка, дори без да познаваш героите от поредицата Lupin III.

Kotonoha no Niwa - нов филм от автора на Hoshi no koe и Yakusoku no basho. Аз не съм фен ама на теб пък може да ти хареса.

Will do

@Omega
Знам параноята, но съм само на филми.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: джобен тенис
Публикувано на: 13 Юни 2013 09:53

Я каква интересна тема имало.Жалко че досега не съм попаднал на нея.Принципно съм фен,но напоследък не съм попадал на нищо качествено.Не че ми остава и много време де.
Ето моя списък с гледани неща:
Akira - филм
Afro Samurai - сериал
Appleseed 1 и 2 - филми
Basilisk - сериал (страшно добра история!)
Berserk - сериал
Blue Gender - сериал
Crying Freeman - 6 серии, абсолютна класика
Elfen Lied - сериал
Darker Than Black - сериал
Desert Punk - сериал
GunGrave - много добра и тъжна история, сериал
Gantz - сериал (болен в добрия смисъл)
Vampire Hunter D и VH Bloodlust - филми
Vexille - филм
Venus Wars - абсолютна класика от детските ми години, филм
Slam Dunk - сериал/баскетбол/комедия
Grappler Baki - сериал (страхотни бойни сцени и стилове)
Koukou Tekken - OVA,3 серии (бойно и образователно)
Hajime no Ippo - сериал/бокс (уникално)
Hellsing - сериал
Bio Boosted Armor Guyver - и двата сериала(1985 и 2005) са страхотни
Ninja Scroll - филм (класика)
Fist of the North Star/Hokuto no Ken - филм (класика)
Wicked City - филм
Dominion Tank Police - пак от моето детсво :roll:

От хентаите съм гледал доста малко,но за сметка на това качествени неща като Cosplay Sex Machine,Do you know the milfing man и Bible Black. :D

За тези се сещам на този етап.Умишлено пропускам анимации като Ю-Ги-О и тем подобни поради простата причина че те са за по-малка публика. :)

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com