Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 14 Ное 2012 09:41

В 6-ти епизод на Magi разбрахме, че Morgiana е далечна предтеча на Back Canary. :lol:
И двете са яки в краката и ритат лошо в бой, и двете имат ultrasonic scream.
Въпреки последната екстра, вече трета серия шоуто ми е скучно. Освен това почти няма нормални диалози - всичко живо говори с декларации и лозунги.
Синбад от анонса за следващата серия също не ми допада.

Дроп.

А пък Hayate No Gotoku 3 се отърва на косъм от дропа, само защото в последната серия пуснаха малко плот.

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Дек 2012 09:43

Uchuu Senkan Yamato 2199 OVA 7-10...ми падам си по space opera.
Освен това всички главни женски персонажи изглеждат, като моделки 8-) .

Интересно е как разместват елементи от оригиналното аниме и ги дават на малко по-подходящи герои. Вкараха и някакъв subplot, че шефката на разузнаването има тайна задача и все още се опитва да изпълни поне част от първоначалния план за колонизиране на космоса.
Политическото обкръжението на Деслър е доста по-добре и доста по-рано представено. Подлост, лицемерие, машинации, изродщината и каризмата на самия Деслър. :lol:
Войсактингът на всички гамиласианци е страхотен.

Между другото имаше и един оригинален киберпънк епизод, който няма нищо общо с първия Yamato. Историята не беше нищо особено, но пък е интересно, че по серията са работили Production IG.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Яну 2013 01:03

Гледах "Paprika". :o

Това времетраене от 90 мин. не ме изкефи нещо. Трябваше още малко да разгърнат историята и да поотделят време за subplot-овете.
А пък може и щото ми е харесало - просто да искам още. :)
Музиката също е добра!

AlShu,

какво ти е мнението и за другите творби на Satoshi Kon ("Perfect Blue", "Tokyo Godfathers", "Millennium Actress")

AlShu написа:
Psycho-Pass - първи епизод

Това звучи добре, ама не ми сe чакат епизоди... Доколкото разбрах засега са 11 епизода?

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Яну 2013 09:21

Tokyo Godfathers ми харесва защото главните герои са някакви идиоти. :lol: Принципно се води трагикомедия.
Другите не съм ги гледал, защото не са моя тип заглавия.

Psycho-Pass - да, засега са излезли 11 серии от общо 22.

Като не ти се чака, защо не загледаш нещо приключило? :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Яну 2013 23:52

Както казах - само "Psycho-Pass" ме заинтригува - поне от това, което прочетох в постовете ти.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2013 11:38

Ми то има хубави анимета и извън постовете ми :lol: :lol: :lol: ...дори е гарантирано...
Аз на Psycho-Pass съм му бил паузата та не знам как се развива след втора серия.

Ти като си тръгнал да усвояваш Сатоши Кон може да хвърлиш едно око на сериала Paranoia Agent.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Яну 2013 09:58

Малко на тема нови анимета.

Mangirl е short. Става за гледане, но не е нещо особено.

Yama no Susume също е short, бая скучен при това.

Cuticle Tantei Inaba се оказа комедия и пародия...аз очаквах нещо по-детективско, та съм малко разочарован...ама козелът си е култов...както и наемната му убийца.

Maoyuu Maou Yuusha - засега нищо особено, но демонстрира леко странни артове и MOE blob-щина. Да видим как ще се развият политическите интриги. Ако не се случи нищо в тази посока и затънат във фенсървис, язък им за интересния премайз.

Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru - засега изглежда, като средниста ученическа комедийка.

Boku no Imouto wa "Osaka Okan" - това е адски нискобюджетно загалвие, а и хуморът му е леко тъп...дроп.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2013 09:35

Още малко нови анимета.

Bakumatsu Gijinden Roman - това е нещо, като кръстоска между Lupin III и Oedo Rocket (но през Bakumatsu-то). Приятно е и съдържа много гегове с анахронозми. Ще се следи с интерес.

Ishida to Asakura - е short. Елементарен идиотски хумор, но някак става за гледане.

Zettai Karen Children: The Unlimited - Hyoubu Kyousuke. Това е spin off с най-омразният ми герой от Zettai Karen Children. :lol:
То е ясно че главните героини от там няма да се появяват много често тук (може би под формата на камеота), но другите промени също не се на добре. Новият керъктър дизайн не ме кефи. Не е грозен, но и не ме вдъхновява - протагонистите са някакви противни бишита.
Сюжетът поне в първи епизод не беше нищо кой знае колко впечатляващ и предполагам, че нещата няма да се развият много в бъдеще. Дори туисът след финалните надписи не ми дава особени надежди.
Най-лошата промяна е в екъшна - същият е страшно претупан и семпло анимиран. Дори в обикновените сцени са пестени движения и междинни фази, за разлика от оригиналния сериал, където красивата анимация беше едно от добрите качества на заглавието.
Към жанровите промени нямам отрицателни коментари. По-мрачната атмосфера и липсата на ученически хумор е подходящо за този сетинг.
Може би ще го следя известно време, но нещата отиват към дроп.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 12 Яну 2013 11:31

Наскоро излезе 10-тата и последна ОВА от Hellsing. Еми...добър завършек, добро eye-candy, uber-cool Alucard, Серас и тя е добре. Бе направо мога да си направя маратон на всичките десет. Но аз съм доволен от цялата поредица и едно от малкото неща с вампири, което си заслужав.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2013 11:22

Няколко среднисти боклука:

Kotoura-san - опита се да вкара драма по толкова тъп начин, че ми беше чак комично...хуморът след драмата пък не беше толкова смешен...ъъъ...ще го следя с тенденция към drop.

Sasami-san Ganbaranai - това ме разочарова. Визуално е типична шафтщина. Нещо, като смесица между Arakawa и Nisemonogatari, но сюжетът клони повече към Nisemonogatari...аман от тези японски харемщини и инцестщини...ако не друго са скучни.

Vividred Operation - хубави картинки...обаче и порой от педофилски фенсървис.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT - това ще го следя, защото гледах първи сезон, но е общо взето скука (ъъъ...харем).

Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo - това е някаква тъпня, която се различава от Dog Days по това, че артът не е толкова кавайски...и понеже последното го следях само заради арта - drop.

Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru - втората сери на тази училищна комедия (...познайте...и харем...или поне триъгълник) ми се видя дори по-тъпа от първата - drop.

Приключих rewatch-а на Cobra и установих, че междувременно съм го разлюбил...дори понижих оценката в MAL.
Сега пукам "Шчи-хъта"-ра Cool .

Интересна новина - най-накрая излезе превод на последния спешъл за Lupin III-ти от декември месец миналата година.
Довечера ще му хвърля едно око.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2013 10:03

The Unlimited: Hyoubu Kyousuke - както не ми хареса първи, този пък епизод взе че ме изкефи. Темата беше интересна, а и тук ги нямаше безумно дървените екшън сцени от преди. Всичко си се беше анимирано плавно и елегантно.

Vividred Operation - вторият епизод зациментира формулата loli + yuri + ecchi + super sentai + action. Като добавим и наситените ярки цветове = ще се следи :twisted: .

Sasami-san@Ganbaranai - неочаквано дори за мен, вторият епизод ми хареса (защото ги нямаше стандартните масови ecchi/incest простотии).
Обяснението за божествените alteration-ни ми се стори, като пародия гавра с Haruhi.
Феновете на Bodacious Space Pirates сигурно са забеляли камеото на Marika, но пък аз засякох Yayoi от Natsu no Arashi :lol: .
Всъщност фрашкано е с референции, но не си давам зор да разпозная и 90% от тях.

Maoyuu Maou Yuusha - втори и трети епизод ми харесаха. Не знам защо. Нищо особено не е - урок по история за икономиката на средновековието + харем...ама ме кефи.

Kotoura-san - нещо драмата тук не ми идва на място.
Да взема да го дропна що ли? Още един епизод и клъц.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT - втора серия ми хареса. Новият сезонът върви добре спрямо OVA-то, което ме издразни.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2013 19:08

Копирам тук един текст от форума на Shadowdance, та който вече го е чел да не си губи времето втори път с отвратителната ми стилистика и още по-ужасен правопис:

Цитат:
След два фалстарта и пауза от няколко години, най-накрая събрах морални сили и заедно с една позната (сам нямаше да се справя) изгледах Moster на малки порции...

Естествено дамата беше възхитена (...защото Йоханчо е тооолкова сладъъък...), а аз бях леко изненадан да установя следните неща:
1. Предните пъти съм изгледал 20, а не 14 серии.
2. Колкото и време да е минало анимето ми звучи по абсолютно същия начин.
Радвах се на същите неща, дразниха ме същите неща.
Обикновено когато rewatch-вам, откривам колко са се променили възгледите ми за разни дреболии по заглавието, но Monster е едно от малкото при които нямам усещане за нещо различно.
3. За това време май съм станал малко по-устойчив към опитите на авторите да ти скъсат нервите: ахааа, да се разплете някоя нишчица и действието неминуемо са пренася при сестрата, която говори като малоумна и 90% от репликите и са повторение на зададените към нея въпроси. :D :D :D
(Да момичето е преживяло травма, ама не е хубаво толкова пъти да го набиват в лицето на зрителите.).
Вече ги приемам с презрение, а не с някогашната омраза и агресия.

След като уж го мразя толкова, защо си го причиних цялото?
Исках да имам пълното право да кажа "Хора, не съм съгласен!" :D.

1. Четох множество мнения от типа "Първите 20-30 серии, може да ви се сторят мудни, но с информацията натрупана от тях, заглавието изведнъж става много дълбоко и проникновено!".
Ето и впечатлението ми - сюжетът си е доста оплетен и преди това. По-скоро след 30-тата серия става очевидно как загадката, която се крие в дъното или не е нещо особено или няма да я разкрият напълно.
Цялото заплитане и объркване на 100 героя в 100 сюжетни линии водещи към "Киндерхайм 511" или към "Имението с червените рози" е, чисто механичен процес и стандартното теглене на локуми.
Да, изпълнен е майсторски и човек може да му се наслади, но нищо повече.
2. Четох множество мнения от типа "Заглавието е пропито от психологически и дълбоки философски теми!".
Хъм.
Има нещо, като заготовки в тази посока - но не видях нищо повече от detective noir нещата, плюс един-два чисто японски възгледа (или по-скоро mandatory поуки, без които цензурата няма да го допусне за разпространение :D ).
Има и попадения - примерно на мен страшно ми хареса усмивката на Гримър. До един момент си мислиш, че прекрасно разбира, какви ги върши и че владее положението. После те светват - това е маска.
Имаше и още 20-30 хубави идеи в този сорт, но са малко досадно скрити под тоновете пълнеж и повторения.
И може би заради бедната ми обща култура и образование не открих чак толкова дълбоки неща. Заплитане на историята, сериозен research на местата (Германия, Чехия, че дори и Франция) и организациите (настоящи и бивши), богата митология...все добри качества, но освен интересната форма, не разпознах някакво, кой знае колко дълбоко съдържание.
3. Четох множество мнения от типа "Колко е реалистично!".
Май има нещо такова.
Примерно един от моментите, които ми харесаха още при първото гледане - как Ева изрита Кензо още в секундата, в която и стана социално безполезен...а после му направи мръсно за отмъщение... :lol:.
Само че ако добавим и нереалистичните - безкрайната тъпотия на полицията, безкрайния идеализъм на Тенма, безкрайното доверие на приятелите и бившите пациенти в Тенма, свръхестествените му лекарски умения, свръхестествените умения на Йохан да твори зло...и още много други...балансът малко отива в лоша посока.
4. Някой беше споменал за изключителна графика и анимация...бе не че са грозни и не че не вършат доста добра работа при излагането на сюжета...ама някак не са чак изключителни.

Добре.
Стига съм плюл, а да кажа човешки какво ми хареса и какво не.

Хубаво:
1. Плетеницата от сюжетни нишки.
2. Богатата вътрешна митология на заглавието.
3. Някои от героите бяха интересни сами по себе си.
4. Част от трагичните събития бяха интересни и реалистично представени.
5. Лунге...този герой, първоначално не го разбрах правилно.
Мислих го едва ли не за злодей, който в последствие ще се направи завой на 180 градуса, а всъщност той е trol, който пречи и досажда на двата лагера - протагонисти и антагонисти. Точно техните негативни реакции са най-ценното нещо свързано с образа му. :D

Досадно:
1. Локумите които се теглят през цялото време и повторенията на една и съща информация.
2. Друга част от героите бяха нелогични или пък ненужно карикатурни.
3. Останалата част от трагичните събития, бяха прекалени, изстискани от пръстите и сработваха само на елементарно tearjerker-ско ниво.
4. Маса от загадките останаха неразкрити.
5. "Пълнежните епизоди" - аз имам много лоши спомени за една сложна мозъчна операция в мрачна и лошо оборудвана селска болница...ама нали д-р Тенма е "тенсай"...
6. Нина (или там както и е истинското име).
7. Травеститщината на Йоханчо...WTF?
8. Last but not least...славата на това шоу.
Да, заслужава я донякъде, но обикновено феновете му реагират така - "Ти си тъп, щом не харесваш това интелигентно шоу!".
Моите уважения...аз си се смятам за тъп и без това, но не мисля, че харесването на Monster е някакъв тест за интелигентност, култура, изтънченост или пр. елитарни качества.

Явно на автора на мангата това му се отдава - да бълва заплетени истории и да набърква в тях странни и понякога комично-зловещи или зловещо-комични герои (добре де, комичния елемент е по-силно застъпен в 20th century boys, но и тук го има).
Само дето в крайната цялостната картина, не се оказва много смислена, а и се заформят противоречия.

Май ще трябва да се стегна и да прочета зарязаното на половината 20th century boys.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Фев 2013 09:36

Подхванах анимето Fate/Zero въпреки, че не съм гледал (или пък играл) нищо друго от поредицата.
То май е най-добре да нямаш много предварителна информация, защото обясняват всичко в големи детайли.
Засега е интересно, но може би малко мудно. Не ми харесва формулата по която се развиват битките - личи си грубата намеса на сценаристите...само и само да се подредят нещата "правилно" за бъдещето сюжетно развитие.
OK, ясно е че трябва да се наредят, ама не може ли да измислят малко по-естествен начин? Типичен подход, който ме дразни и се среща доста често в шоненските тупалки.

Графиката и играта на сеютата са убийствени.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2013 09:37

Малко обобщение какво ми е относително интересно за следене през този сезон.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT - защото е шарена комедийка и защото ми пука за героите от първия сезон. Иначе нищо особено.

Cuticle Tantei Inaba - това май е най-добрата комедия с нормално времетраене за сезона.
Порой от гегове и кавайски арт. В последната серия, която гледах към екипа от сеюта се добави и Tomokazu Sugita.

Mangirl - кратко и сладурско...нищо повече.

Maoyuu Maou Yuusha - не блести, но някак има интрига и ме кефи в пъти повече от предшественика му Spice and Wolf.

Sasami-san@Ganbaranai - едно от най-скучните неща на Shaft, ама има бъзици с разни популярни trope-ове и почти става за гледане.

Senyuu - най-забавното нещо от сезона. За съжаление дозата по 3 минути на седмица е адски оскъдна.

Vividred Operation - шарено и loli-plotational, обаче ме кефи заради шаренията, лигните, убийствените background-и и sci-fi джаджите.

Zettai Karen Children: The Unlimited Hyoubu Kyousuke - артът е прекалено хомоеротичен за моя вкус, но историята е интересна. Особено сложната политическа среда в която се развиват събитията (маса официални и тайни организации, които се боричкат една с друга и си правят мръсно).
Като махнем грозните екшън сцени в първия епизод, нататък авторите много хитро прикриват тънкия бюджет и шоуто изглежда динамично и красиво.
Единственото, което ме дразни - главният "лошковец" е типичното клише в жанра, всесилен и всезнаещ. Аман.
Бележка: Може спокойно да се гледа и от хора незапознати с оригинала Zettai Karen Children. Повечето връзки с него са self explanatory.

Bakumatsu Gijinden Roman - ме разочарова с последните си серии. Някак ще го бутам защото принципно има и интересни елементи, но нещата отиват надолу.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2013 18:04

И тъй, приключих Fate/Zero.

Войната за Граала приключи странно и нелогично. Ще цитирам по памет един от героите "Никой не знае какво се случи.".
Т.е. сценаристите трябваше почти в прав текст да кажат - "Обяснението не е тук, търсете го в друго заглавие!".
Въпросът е защо Граалът се задейства преди да се приключи целия ритуал (т.е. всички servant-и да бъдат избити). Явно ритуалът и самият Граал са нещо съвсем различно от това, за което ги мислят маговете и църквата.
Като twist е много хитър ход, ама е досадно след 25 серии, да ни оставят без отговор или поне без hint (и понеже е prequel никой нямаше да се спойлне от такава информация).

Да обобщя:
Кефят ме много неща в това шоу - графиката, анимацията и играта на сеютата.
Музиката е добра и подходящо използвана.
Кефят ме и част от сюжета и диалозите.
От един момент нататък обаче, точно най-рационалните играчи изперкаха и почна масово душене с голи ръце, а трагичните ситуации се лееха с кофи. :lol:
Положителните емоции в последната част, също бяха сложени ни в клин, ни в ръкав.
Някак останах с впечатлението, че на авторите им е свършило вдъхновението и са напляскали разни странни и несвързани неща, а после са си измили ръцете с лудостта на персонажите и с Diabolus ex Machina (http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/M ... sExMachina), която да докара plot-а до състоянието му в началото на Fate/StayNight (което не съм гледал).

(Дали всъщност самият Граал не е Diabolus ex Machina? Не виждам никакво друго обяснение.)

Накратко - противоречиви впечатления.
Има много хубави елементи, но има и няколко лоши.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Фев 2013 18:16

Young Justice 0216 - rule confirmed, every Artemis episode is a good episode.
Green Lantern 0122 - rule confirmed, every Star Sapphire episode is a bad episode.

Профил

Публикувано на: 19 Фев 2013 20:26

Току що приключих със Cowboy Bebop, какво мога да кажа, брилянтно. По принцип не съм фен на японските неща (освен може би, хайкутата, сушито и кото музиката), но това аниме направо ме отвя. Героите, саундртака, дублажа, анимацията, сюжета всичко ми допадна изкючително много. Pierrot Le Fou ми е любимият епизод без съмнение. А финалът, такава кулминация не съм срещал отдавна.
П.П Ще си купя уелшско корги и ще го нарека "Цвай" :D .

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 20 Фев 2013 00:11

AlShu, какво ще кажеш за Ghost in the shell?
Препоръчаха ми го, но не мога първо да не се допитам до аниме гуруто :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2013 09:52

1. Горе съм допуснал грешка и съм постнал в грешната тема...Young Justice и Green Lantern не са анимета естествено.

2.
denik
Цитат:
какво ще кажеш за Ghost in the shell?

Ми много неща мога да кажа...че ми е едно от най-любимите sci-fi на всички времена...че въпреки това, не харесвам "майорката", първия филм и ТВ спешъла SSS...че примерно интрото на сериала тотално може да те заблуди за какво става дума (примерно след него и 5 минути от серията го дропнах - голяма грешка...години по-късно се стегнах и видях, че заглавието е нещо съвсем различно нещо).
Мога да кажа, че и голяма част от хората го хвалят за абсолютно грешни неща.
Бил бесен екшън...да сцените са страхотни...но са по-скоро умерено количество, а и заглавието има още по-добри качества. На един екшън маняк заглавието би изглеждало излишно мудно и с прекалено много диалози, а те са част от златото тук (множество пъти ми се е случвало да бия паузата, да препрочитам реплики и да се връщам назад, за да зацепя пълния смисъл и безбройните референции...и пак не твърдя, че съм хванал много неща). Т.е. малко трудно се гледа, но пък съдържането е интересно.
Бил със страхотна атмосфера - разбирай главната героиня е в пълна депресия по време на първия филм...е, тотално не ми пукаше за нея.

Човек сам трябва да намери, какво да си хареса от множеството идеи в GITS.

Не знам как точно да го похваля, но е велико.
Гигантска работа на сценаристите само да изградят света, в който се развива действието. Море от sci-fi hardcore идеи и overarc-ващи сюжетни нишки.
Непостижима работа на артистите и аниматорите. (Тук може да се пише с дни.)
Музиката не ми е от най-любимите, но е употребена страшно добре.
Изпълнението на сеютата е парагон, как трябва да се играе сериозна аниме роля.

Абе must see...дори първият филм, на който не съм фен.

Бележка: двата филма и TV сериала + SSS са в различни светове. Във филмите "майорката" среща така наречения puppet master и съдбата и кривва в друга посока...в TV-тата може да видим повече от нейната работа, като и на другите герои в агенцията Section 7.

Цитат:
допитам до аниме гуруто

Гуру е човек който води. Има дарба на учител.
Аз не водя никого и нямам такава дарба.
Просто съм anime addicted и обичам да досаждам с любимата си мозъчна отрова на други хора.
Т.е. не заслужавам такава титла. :idea: :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2013 13:51

Направо copy-paste от стара тема:

Spoiler for :
Agent написа:
1.Ghost in the Shell (1995)
2.Ghost in the Shell 2: Innocence (2004)
Това са първите 2 филма.

1. Ghost in the Shell: S.A.C. (1 сезон)
2. Ghost in the Shell: S.A.C. 2nd GIG (2 сезон)
3. Ghost in the Shell: S.A.C. Solid State Society
Това е първи и втори сезон на сериала --- третото е филм, който се развива след 2 сезон.

Сериалът и филмът към него НЕ се развива в същата последователност, зададена от комиксите и първия филм (1995)...

Лично аз бих ти препоръчал --- 2та филма, после сериала!
(както си и тръгнал да ги гледаш)

GITS:S.A.C: The Laughing Man e компилационен филм по 1 сезон на сериала.
GITS:S.A.C: 2nd GIG: The Individual Eleven e компилационен филм по 2 сезон.
Мисля, че включваха около 10-тина серии от съответния сезон.
Щом си гледал The Laughing Man, изтегли си целия 1 сезон и гледай епизодите, които не са включени във филма.
The Laughing Man e 160 min, а 1 сезон --- сложи го средно 20min X 26 епизода = 520 min

"Deus Ex" игрите черпят смело от Ghost in the Shell - така че, ако те кефят - нямаш повод за колебание дали да гледаш анимето...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com