Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 03 Юли 2012 09:07

Muv-Luv Alternative - Total Eclipse - първи епизод.
Светът в който се развива действието е интересен. Земните сили бавно, но сигурно губят войната с извънземните. И тук идват протагонистките - лигави гимназистки със сбъркани приоритети, моряшки униформи с къси полички, хиперсекси бойни костюми и всички останали аниме простотии, за които може да се сетите.
Не, заглавието не е лигаво. Сюжетът отива в доста мрачна посока...и това е най-идиотското. Явно главната атракция в шоуто ще е, как тези "пришълки от други жанрове" (като ечи училищна комедия), ще бъдат смачкани, предефинирани и превърнати в безмилостни убийци. Всичко това гарнирано със сълзи, сополи, ридания, крясъци и прочие душевни изстъпления :lol: .
Първо самата идея не е оригинална - всяка mecha с момичета, съдържа такива елементи.
Второ, нелогично е, защото те учат във военно училище за военни пилотки. Няма начин кадетки, като тях избрали сами военната професия, да са толкова наивни, крехки и чувствителни.
Анимацията е относително добре - в началото имаше няколко мизерни сцени (битката на луната), но нататък нещата се пооправиха. Обаче character design-ите, особено мъжките ме дразнят.
Според мен заглавието е правено за drama hog-ове със склонност към sci-fi и ечи.
На мен не ми върши работа - drop.

Tari Tari - първи епизод.
Slice of life + комедия + училищна драма. Героите и историята са ми скучни. Character design-ите са леко противни, а анимацията на много места е дървена.
Drop.

Chitose Get You! - първи епизод.
Това трябваше да е миниатюрно, но смешно...е, на мен не ми е смешно.
Drop.

Shijou Saikyou No Deshi Kenichi OVA - две серии.
Леле каква мизерия беше това OVA. То и оригиналният ТВ сериял е доста нискобюджетен, обаче тук нещата са много зле. Претупани анимации преминаващи в slide show, лоша интеграция на героите във фоновете, музиката - гаражно изпълнение на познати теми от ТВ-то и пр. и пр.
Диалозите и сюжетът също са голямо разочарование спрямо оригинала.
Copy past клишета и пълна дървения. Няма го усещането, че героите не се взимат много насериозно, а шегичките са откровено тъпи.
Историята е претупана набързо и прилича на заемка от други шоненски тупалки. Нямаше достатъчно типични Kenichi неща, на които да се зарадвам.

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 03 Юли 2012 17:39

Изгледах Kenichi .... присъединявам се към клуба на разочарованите. За толкова чакане наистина трябваше да се постараят поне с 1 идея повече.

Daphne in the Brilliant Blue. Това го започнах, само защото го даваха да прилича на Bakuretsu Tenshi, а на мен ми се гледаше нещо с повече престрелки и ритници. Особено на фона на бозите, които приключих наскоро. Уви, единственото общо беше, че са ловци на глави. История в бъдещето, характерни огромни очи. Дрехите представляваха .... прашки и капачки за циците. Като се опстрахираш от "работното облекло" и факта, че на главната героиня не й пречи да ходи така, но умира от срам, че е навлечена във въс огромна риза, стигаща й до колената. История за момиче, страдащо от амнезия, което се оказва, че има спомен, който може да свали цялото правителство. 23 серии различни случаи, които трудно могат да се нарекат трудни за разрешение и 3 епизода разкриване на мистерия. Общо взето слаба история, но на фона на останалите - гледаемо. Личната ми оценка е обаче около 3/10.

После изгледах и Mouretsu Pirates. Това, за щастие, мога да го броя към сполучливите анимета :D Красиво изрисувано(все пак компютрите си казват думата). Мен лично ми беше забавно, а и до някъде се чудех каква глупост ще измислят за следващата серия. Чакам АлШу да си каже тежката дума за анимето :D Аз лично бих го препоръчала, защото наистина е забавно. Също така много се надявам да пуснат сезон две или поне някоя по-дългичка ОВА, защото си оставиха място за продължение.

Успоредно с това захванах и Kingdom . Мога да го опиша с една дума - странно. Анимацията е компютърна и на моменти ми бърка, да не казвам къде. Историята обаче не е съвсем лоша. За момента върви типичен Шонен с достатъчно драма. Сиреч казано - действието е в Китай (некоя си династия). Две сирачета(да се чете също роби) решават, че ще стават Велики Генерали и ще влизат в историята и по повода почват яката тренировка всеки ден. Един прекрасен ден, след няколко години, когато двамата малчугани са на около 14-15 един Велик генерал ги вижда как тренират и взима в палата по-умния и уравновесеният от двамата. В крайна сметка, в палата става преврат. Големия принц(който уж е и крал) треа да бяга, че брат му иска да го свали(с умствени отклонения за величие и чиста кръв е детето) и неуравновесеното сираче се оказва бягащо с краля и некво дете(подозирам, че е момиче, но ходи облечено в сламени дрехи, които го маскират кат бухал). И сега въпросните трима субекти са гонени от цяла армия, асасини и кват гат се сетиш още, а те някак треа да спрат преврата и да си върнат замъка.
Като анимация е зле, като битки - не бих казала. Историята обещава да стане интересна.

Другото аниме, което следя е AKB0048. Пак доста компютърна анимация. Тип Мюзикъл. В далечно бъдеще, където хората явно основно се използват да копаят суровини, това да си музикален идол е престъпление, защото даваш надежда за...живот и забавление? Музикалните идоли се селектират през някакво време от момичета на определена възраст. Повечето съответно - нелегално. Биват обучени да пеят и танцуват и успоредно с това могат да победят една малка армия и да управляват роботи(или както там се казва поредната космическа джаджа тип робот). Имат съответно и привърженици сред феновете дет се борят с тях и гледат да опазят от ракетите нормалните зрители на концерта.
Все още сме в първите серии и все още си нямам и на идея къв е основния замисъл и кой е лошия дет треа побеждаваме, но за сега бих казала, че е интересно. Ако не друго поне песничките звучат добре :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Юли 2012 08:27

IceQueen
Цитат:
Чакам АлШу да си каже тежката

Мисля, че съм писал по-горе...дропнах го някъде по средата, защото отношението към научно фантастичните елементи ми се видя пълна идиотия, а пък останалото ми беше пълна скука.

Общото между - Symphogear, Aquarion Evol, Mouretsu Pirates, AKB0048 и Muv-Luv Alternative: Total Eclipse:
1. Направени са от студио Satelight, което принципно означава убийствени картинки и анимации (с изключение на Symphogear, което на места е бая грозно).
2. Ужастният сюжет и сценарии.
Aquarion Evol го изгледаха (с мъка), заради старите серии (Sousei No Aquarion).
Mouretsu Pirates го дропнах по средата.
AKB0048 го дропнах след 5 серии...не че не ми беше ясно, как няма да ми хареса, но все пак погледах картинки.
Symphogear и Muv-Luv Alternative: Total Eclipse ги дропнах след един епизод.

Цитат:
Изгледах Kenichi .... присъединявам се към клуба на разочарованите. За толкова чакане наистина трябваше да се постараят поне с 1 идея повече.

Мисля, че проблемът не е в липсата на старание, а на пари.

Yuru Yuri 2 - първи епизод.
Първата част на серията беше скучна и напълно излишна, втората обаче ме върна към добрите спомени от първи сезон.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 05 Юли 2012 14:40

От известно време мъча Neon Genesis Evangelion, но ми идва прекалено безсмислено сълзливо :? Не мога да понасям главното лайненце. Ще опитам още някой епизод, но вероятно ще пробвам друго мека аниме.

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 05 Юли 2012 14:51

Tiny написа:
От известно време мъча Neon Genesis Evangelion, но ми идва прекалено безсмислено сълзливо :? Не мога да понасям главното лайненце. Ще опитам още някой епизод, но вероятно ще пробвам друго мека аниме.

До кой епизод си?

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 05 Юли 2012 16:18

Омега, предполагам, че е от моята партия - тия дет не харесваме EVA и ни е безсмислена и дразнеща :D

Tiny, ако държиш да гледаш нещо с роботи, това което до някъде прилича на EVA(кат изпълнение и битки) e Fafner и Eureka7 ( 7 не АО). Но и двете са си драми и накрая са покъртителни.

Fafner е доста подобно( по спомен, че ЕVA-та едвам я изгледах). Роботите и управлинието им е почти идентично. Действието се развива в бъдещето. Хората са полузавлядяни(напълно) от некви извънземни и само некви плаващи острови успяват да съществуват. На един такъв се развива действието. Главният ни герой и той е некво мрънкало, но с течение на времето му идва акъла. Имаме още няколко пилота и общо взето се борим с лошите да оцелеем.

Eureka7 отново е в бъдещето, но света си е наш, напреднал е а нашите хора са нещо кат ...бе не са съвсем законни. По някое време някъде си се появяват едни "суб корали" които са от алтернативна вселена и с тях идват едни ...чудовища, които изглежда не са от най-мислещите. Нашите хора си имат пак роботи и се бият с тях. Стандартният сценарии :D

Други по нетипични представители са:

Bounen no Xamdou. Само че, тук роботите ни са по-скоро Био костюми.
FullMetal Panic Ако не си гледал - трите части са задълже, а и за разнообразие по-скоро спада към екшън с примес на комедия (особено Фумофуто, което се явява втори сезон) и като се замисля драмата е сведена до минимум, което е малко странно за тоя тип аниме.

И другото, което лично харесвам, но пак се връщаме към драматичните изпълнения:
Bakuretsu Tenshi . Бъдеще, полу голи мацки - ловци на глави. Доста добър екшън и драмата идва чак към последните серии.

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Юли 2012 16:44

EVA-та ли?
Трикът с него е, да го изтърпиш до края...ако го постигнеш, ще го НАМРАЗИШ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ... :lol: :lol: :lol:

Аз по една случайност първо му попаднах на края...та не съм се мъчил много.

Иначе от изброените харесвам Bounen no Xamdou (има такъв суб-жанр biomecha) и FMP...останалото ми идва прекалено мелодраматично и ми е в страни от mecha жанра.

Ако някой търси препоръките ми за mecha (в което се съмнявам), може да пиша...ама в момента жега и мързел...е очевидно 100 пъти съм мрънкал за такива неща, като Gundam 00 (малко объркани, но красиви серии и абсолютно размазващ филм), Gundam Unicorn (дето излиза а 6 месеца по едно...и му остават още две...), Macross Zero, Macross Frontier (но без филмите и с предупреждението, че е нещо, като Battlestar Galactica + чалга концерти)...ама може и да съм гледал наистина свястна mecha...само че да пука ако я помня :lol: :lol: :lol: .
Трябва да погледна списъци това-онова.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 05 Юли 2012 17:39

EVA-та е много далеч от мека-та :D (дори накрая меки-те не са баш меки, абе странно е), а това за епизода е, че до към 11-12 епизод анимето не е кой знае какво.

Иначе другото мека нещо(нз как и защо Ал го е изпуснал) е Топен Гурен ЛАган(или както е точно там, не се справям много с имената на аниметата).

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Юли 2012 08:30

Omega-x
Цитат:
не се справям много с имената на аниметата

Ами прави copy - past, като мен :lol: .

Tengen Toppa Gurren Lagann...май се води super robot, а не mecha (разликата е, че едните mech-ове се държат реалистично - свършват им мунициите, свършва им горивото, повреждат се и пр., докато super robot-ите в определени ситуации имат "магически свойства" и могат да се самовъзстановят, презаредят и level up-нат по време на бой).
TTGL е много епично, но е малко нестандартно и за двата жанра - много гийкщина и отакувщина.

Mazinkaiser SKL (3 серийна OVA...не съм гледал други неща от френчайза) също е як super robot.

Апропо, EVA-та също е super robot. Определено не от любимите ми и го мразя точно поради причината заради, която отакутата го боготворят.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 06 Юли 2012 20:08

Отказах се от ева, почнах afro samurai (заради сравненията с новия The man with iron fists) и после ще видя отностно меките... Вероятно ще гледам full metal-a за втори път, понеже ме обзе носталгия, когато кралицата го спомена :oops:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Юли 2012 09:06

Moyashimon Returns - първи епизод.
Голямото чакане май хич не си заслужаваше. В предния сезон покрай интересните идеи имаше няколко дразнещи неща. Надеждата ми беше във втори те да се оправят и да получа едно перфектно заглавие.
Промени има, но засега не са в добра посока.
Примерно character design-ът е малко по-детски (е, Keizou, Takuma и Kaoru са си такива още от първи сезон) :lol: . Като се има в предвид съдържанието (университетски живот, с много разсъждения около правенето на саке...и съответно дегустация...и резултати от нея...и тестване на афродизиаци...и травестит в екипа...) звучи доста контрапродуктивно. Обяснението предполагам е, че така шоуто става по-евтино за рисуване и анимиране.
Най-лошото е историята на епизода. Доста несвързана, лишена от сюжетно развитие и пълна със странни реакции на героите (странни на фона на предишния сезон). Дори част от "лекциите" бяха безинтересни и повтаряха стара информация, а те са ядрото на шоуто.
Имаше нещо сбъркано и некоординирано в тази серия.
Ако сезонът продължава в същия стил смятам да го drop-а.

Загледах и някакви други нови мизерии, които също клонят към drop. Няма да изпадам в детайли.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Юли 2012 09:18

Campione - първи епизод.
Не че идеята не е интересна, но героите са ми скучни, а битките - драматични викове и размахване на ръце, съчетано със странна графика.
Drop.

Koi to Senkyo to Chocolate - първи епизод.
На мен ми хареса - картинките и анимациите са страхотни. Сюжетът е някаква стандартна училищна ромкомка "шефът на клуба, който ще бъде закрит vs цицестата председателка на съвета". Разликата е, че се развива в леко необичайна обстановка - гигантско училище със странна архитектура, политически интриги, корупция, опит за убийство (жертвата е парализирана за цял живот) и пр. съвсем реални опасности и каши, в които протагонистът си няма представа, че ще се забърка.
А дааа...множество красиви момиченца и множество фенсървис с тях.
Ще се следи :lol: .

Joshiraku - първи епизод.
Това май е най-оригиналната комедия за годината. В основата и е един особен вид япноски традиционен хумор (нещо, като средновековна stand up comedy...само дето не стоят прави :lol: ), който на западната публика може да си види доста несмешен. Преводачите от gg обаче са се справили страхотно. За разлика от обичайното им troll-ене на зрителите, тук са хвърлили къртовски труд, за да направят нещата разбираеми поне за западните otaku-та.
Сюжетът е изцяло изграден от гегове, игри на думи, традиционни комични сценки, пародиране на тези традиционни сценки, пародиране на геговете от самото шоу и т.н. и т.н. Анимето е адаптация на манга от Kouji Kumeta (друга популярно негово творение - Sayonara, Zetsubou-Sensei)
Играта на сеютата е убийствена.
Дизайнът и анмимацията са адски сладурски и подходящи.
Задължително ще се следи. От летните заглавия това ме впечатли най-силно.

Sword Art Online - първи епизод.
Първото, което впечатлява в това заглавие е графиката и анимациите. Един прост tutorial с трепане на глигани изглежда яко и надъхващо. И таман човек си е казал "Ей сега почва приключението", неочакван twist в сюжета, който вдига залозите до небето. Yes!
Може би в самия край на епизода прекалиха малко с емоциите, но засега SAO ме изкефи много и с нетърпение ще чакам как ще се развие сюжетът.

Hyouka - дванадесети епизод.
Беше забавно и сладурско, както обикновено.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 11 Юли 2012 15:33

Wasurenagumo-то го изгледах с руски субтитри, щото не открих никъде английски и не разбрах половината неща :? баш края -
Spoiler for :
защо онова момиченце падна в езерото? и после паяка се правеше на нея? главния герой беше под хипноза ли, не схванах; и къв беше смисъла да ходи при трупа на майка си?? дядката си имаше друго момиченце, ама някъв плужек? :lol:

иначе беше яко, мн сладко и леко хорърче :D

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2012 16:43

Ъъъ...ето го и с английски субтитри.

http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=313253

Spoiler for :
Цитат:
защо онова момиченце падна в езерото?

Защото мама беше гладна.

Цитат:
и после паяка се правеше на нея?

Беше откраднала самоличността и (или поне дрехите и външвостта), за да може да се движи сводно сред хората и да си похапва, когато огладнее.

Цитат:
главния герой беше под хипноза ли, не схванах

Ми да кажем, че беше и донякъде съблазнен. Според мен е нещо, като слуга и гид в съвременния сват.

Цитат:
и къв беше смисъла да ходи при трупа на майка си??

Не беше труп, мама е жива.
И момичето искаше да я посети (водейки малко кльопачка).

Цитат:
дядката си имаше друго момиченце, ама някъв плужек?

Ами и той е слуга/авер на някакъв yokai. Не се разбра какво е. На мен ми се стори прозрачно. Нещо от японската митологията на водна основа или пък медуза. Аз такъв дзвер на съм виждал в InuYasha или Nurarihyon-на.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2012 17:21

Мерси много за обясненията! :D Потърсих и Бута в сайта, но май го няма с английски субове пак -_- или аз не мога да работя със сайта :D

Бтв, изгледах и 1вите епизоди на Hyouka ( до сега не съм виждал аниме с по-бавно развитие от това на Lucky Star btw :lol: :D ) и YuruYuri - интересни ми бяха, но Hen Zemi ме грабна най-много, бая се хилих на него!! Оказа се, че съм гледал 1вата от 2те ОВИ но все пак беше страхотно :lol: Препоръчвам ти да го видиш :!:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Юли 2012 08:06

Buta - http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=301499

Цитат:
до сега не съм виждал аниме с по-бавно развитие...

Не е като да не те предупредих, нали?

От друга страна, темпото е много характерно за slice of life жанра, към което принадлежат и двете.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 12 Юли 2012 10:08

не, аз обожавам бавноразвиващи се анимета и slice of life, същевременно :D

мерси за линка ама ми показва 0 сийдъри :/

едит : 0 сийдъра ама тегли като за последно втф.. :Д

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2012 09:33

Hagure Yuusha no Estetica - втора серия.
Надявах се това ечи, да е забавно и приключенско. Втората серия доказа, че няма никакъв шанс за това. Принудителното групово напикаване с цел "сдружаване с колектива" ми дойде малко, в повече...дроп.
Апропо, така ли изглеждат team building-ите в Япония :lol: ?

Moyashimon Returns - втора серия.
Май беше още от същото, като първа, но някак се понасяше. А и обичам разследване на загадки, тайни тунели и пр.

Kono Naka ni Hitori, Imouto ga Iru- втора серия.
Простотия и харем ама ме кефи.

Kokoro Connect - втора серия.
Това май ще се окаже нещо по-интересно от обикновена роком-ка. Ситуацията са оказа не особено весела, а почнаха разни психически отклонения и намеса, в личния живот.

Koi to Senkyo to Chocolate - втора серия.
Кавайско както до сега.

Binbougami ga - втора серия.
За мен втора беше дори по-яка от първа. Сеютата играят убийствено.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юли 2012 11:42

Joshiraku - втори епизод.
Той беше доста по-труден за разбиране от първи (повече игри на думи и celebrity names). Бележките на gg помогнаха, но малко (няма ги в превода, а могат да се намерят само на сайта им).
И защо трябваше да обясняват тривиални неща, като кой е Др. Живаго или кой е Black Jack (точно на аниме фенове)? Защото смятат, че зрителите не ги знаят и тях ли?

Sword Art Online - втори епизод.
Нещо не ми хареса като първи. Вадят насила някаква драма от места, където я няма :shock: .
Пак ставаше за гледане, де.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юли 2012 08:34

K-On Movie - добре си беше филмчето, аз му се зарадвах.
Като съдържание беше по-близко до втори сезон отколкото до първи. Имаше и няколко качествените K-On-щини, но не бяха чак толкова, колкото се надявах. Предполагам ако фокусът беше насочен повече към Ritsu и Mio вместо към Yui и Azu-nyan, щях да съм по-доволен. Character design-ът ми се стори леко по-различен от сериите и малко по-близо до Hyouka. (Е, той дизайнът на двете шоута е еднакъв, но все пак забелязвам съвсем леки промени.)
Графиката и анимацията бяха прекрасни...макар че имаше два-три по-опростени общи планове, а и хванах поне една грешка (тотално сбъркани пропорции на краката на Azusa :lol: , в една от сцените).
Играта на сеютата (която е кардинална част от шоуто) също беше от класа, макар ми трябваше известно време докато свикна с кинаджийския аудиомикс. (Това ме впечатлява във всеки филм по ТВ серии.)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com