Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 18 Апр 2012 09:38

Sakamichi no Apollon - впечатления от първи епизод. Разочарова ме. От този jousei очаквах нещо различно...де да знам, увлекателна история, интересни герои. Не получих нищо такова. Героите (поне в първа серия) са ми скучни - мъжете gayplotation и fujoushi bait, дамата - вечно ухилена, сервилна и подкрепяща. :? Сюжетът - втръснали клишета, как целият свят се е съюзил срещу някакъв слаботелесен musical nerd, но същият случайно попада на неконвенционални и добри по душа съмишленици (дааа бе!).
Не че от тук историята не може да тръгне в интересни посоки, обаче до тук си е най-обикновена мелодрама. Няма я тази енергия и тази сила на въображението, която прави други jousei заглавия, като Nodame Cantabile или да кажем Toshokan Sensou интересни за по-масовата публика.
Визуално изглежда много добре.
Дропвам го, защото надушвам, че от тук нататък предстои масово разиграване на trope-ове, по които си падат предимно дамите, но не и аз.

Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden - впечатления от първи епизод. Принципно идеята е добра. Нискобюджетни kodomo ебавки със света на Naruto. Обаче сюжетът и шегите са откровено тъпи, а и доста прости (примерно само през първата половина на първи епизод казаха думата "unko", поне 5-6 пъти...мнооого смешно).
Дроп.

Acchi Kocchi - впечатления от първи епизод. Лигава MOE-вщина. Напомня ми за Nekogami Yaoyorozu, но без свежия хумор.
Дроп.

Medaka Box - вторият епизод беше малко по-добър...но не достатъчно.
Дроп.

Zetman - не мога да се стегна да му изгледам втория епизод.
Дроп.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Май 2012 09:21

Отдавна не съм писал тук. Я малко copy - past от други места.

Tasogare Otome x Amnesia 6-ти епизод. Не ми хареса толкова, а и имам чувството, че това е някакъв по-дълъг и объркан арк от мангата, който тук беше представен доста набързо.
Иначе характерната красива графика.

SKET Dance 57-ти и 58 епизод. Сериите бяха много сладки. Особено 57, където има малко развитие на отношенията между двама от главните герои. 58-ми е предимно гегове, идиотски ситуации и игри на думи. Прекрасната игра на сеютата осигурява половината от хумора.

Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna 6-ти и 7-ми епизод. 6-ти ми хареса, защото имаше един-два интересни twist-а и беше тотална гавра с определени драма жанрове. 7-ми не ми хареса. Ситуацията беше абсурдна, а изходът от нея в ръцете на deux ex machina-та Гоемон. Обикновено това има смисъл класическите Lupin III серии и филми, но тук просто беше глупаво и скучно.
Както и да е, получихме си редовната доза подла и двулична Фуджико, от която толкова имаме нужда ;))).

Accel World 6-ти епизод. Смятах да дропвам серияла след тази серия...то пък взе че ми стана любопитно.
"Бодигардката" изглежда интересен персонаж (с цялата и мания за преследване и параноя).
Анимето не ми е от любимите, но ще се задължа още малко.

Aquarion Evol 20-ти епизод. Интересна серия. Главните герои научиха разни неща за Altair (които зрителят вече знаеше или подозираше). Апропо, Mix е сладка и като момче ;))).

Hyouka 4-ти епизод. Приятна серия. Почти нищо не се случи в нея, а и загадката не беше нещо умопомрачително...и точно това е силата на slice of life заглавията. Уж героите се занимават с всекидневни неща и рутинни задачи, но зрителят се топи от кеф докато ги гледа. Не съм срещал сходни продукти извън японската анимация и комикси.
Сюжети с всекидневна тематика, да...но я няма тази магия сивото ежедневие да се представи, като приключение оцветено в ярки цветове (в случая Kyoto Animation са се постарали за цветовете;))) ).
Usagi Drop, Hidamari Sketch (и още маса неща на Studio Shaft), Sketchbook: Full Color's, Lucky ☆ Star и да кажем мангата Yotsuba (интересно защо още няма аниме по нея). Все заглавия които нямат абсолютно никакъв аналог на запад.

Seitokai Yakuindomo OVA 3. Това е 3-тия бонус епизод към серияла Seitokai Yakuindomo - ученическа комедия представлявака безкрайнd поредица от кратки гегове и игри на думи на сексуална тематика. Сюжет почти няма, само претекст да се кажат колкото се може повече мръсни думи във възможно най-невинни ситуации. Другата сила на Seitokai Yakuindomo е различната склонност и начините по които героите да се забъркат в (или дори да създадат) двусмислени ситуации.
Още едно slice of life без аналог.
Епизодът беше точно толкова як, колкото и предишните. Припомних си как ме кефи тази идиотия и най-вече поведението на Ranko от клуба по журналистика. Тя е най-креативна. Останалите просто са си тъпи или с мръсно подсъзнание.

Kuro Majo-san ga Tooru 5-ти и 6-ти епизод. Това детско сериялче ме кефи с хумора си и с комичното прилагане на черна магия във всекидневието.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2012 11:57

Гледах Shiki и беше доста готин - добра атмосфера , интересни герои ,абстрахирали са се от западните вампирски глупости сравнително ...
Сега пак някакъв трилър си търся ,ако имате предложения казвайте. :D
Изтеглил съм си Kurozuka и Mardock scramble :roll: . Гледа ми се едно Zetman ама още не е излязъл сезона целия. :(

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2012 12:42

Мисля, че не е практично да препоръчвам "някакъв трилър", най-малкото защото Shiki (от един епизод) ми се видя, като хорор-драма. :lol:

Виж да обсъждам заглавия, може:
Kurozuka е доста алтернативно и сюрреалистично. Не знам дали въобще ти се вписва в представата за "трилър".

Mardock Scramble е доста красиво нарисувано и пак е хорор-драма (с доста sci-fi). На мен злодеите ми бяха прекалено cartoonish и cheesy за сериозната киберпънк атмосфера.
Общо взето gore-feast...а можеше да разгледа тематиката доста по-интересно.
Има и един друг недостатък - това е само първа част от трилогия филми. Вторият се очаква на видео, а третият още не е излязъл на кино.

Предполагам Zetman ще ти хареса, защото е поредната хорор-sci-fi-драма. Много хора не го обичат защото са чели мангата и знаят, какви яки неща са пропуснати и как е наблегнато предимно на tearjerk-щината.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2012 14:50

AlShu написа:
Мисля, че не е практично да препоръчвам "някакъв трилър", най-малкото защото Shiki (от един епизод) ми се видя, като хорор-драма. :lol:

Виж да обсъждам заглавия, може:
Kurozuka е доста алтернативно и сюрреалистично. Не знам дали въобще ти се вписва в представата за "трилър".

Mardock Scramble е доста красиво нарисувано и пак е хорор-драма (с доста sci-fi). На мен злодеите ми бяха прекалено cartoonish и cheesy за сериозната киберпънк атмосфера.
Общо взето gore-feast...а можеше да разгледа тематиката доста по-интересно.
Има и един друг недостатък - това е само първа част от трилогия филми. Вторият се очаква на видео, а третият още не е излязъл на кино.

Предполагам Zetman ще ти хареса, защото е поредната хорор-sci-fi-драма. Много хора не го обичат защото са чели мангата и знаят, какви яки неща са пропуснати и как е наблегнато предимно на tearjerk-щината.
Еми Шики-то започна много бавно първите 5/6 епизода ама после стана много интересно и напрегнато - особенно в края.Заслужава си да го догледаш. :roll:
Пък иначе дали ще е трилър или хорър-драма е все тая стига да има интересна история, добре изградени персонажи , да е сериозно и да се гледа на един дъх. Ако се сещаш нещо казвай. :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2012 15:56

Извинявай за грешката вместо Kurozuka съм прочел Kemonozume. :lol:
Всъщност не знам нищо за Kurozuka...освен това, което пише в MAL...ама него може да го прочетеш и без моя помощ :lol:

Цитат:
трилър или хорър-драма е все тая стига да има интересна история

Не се сещам за такава...моите любими ви изглеждат скучни, вашите любими ми идват прекалено емоционални. :lol:

Цитат:
Заслужава си да го догледаш.

Ъъъ...цъ...аз за истории с вампири харесвам сапунки, като Balck Blood Brothers (задължително HD, защото рисунъкът е много як и не си личи в мазните SD TV ripp-ове)
Vampire Hunter D 1-2 май също го избиваше повече на романтика и приключения отколкото на драма.
Blood The Last е единственото свястно изключение...затова пък другите неща от френчайза - Blood+ и Blood-C са пълен отврат.

И като става дума за свръхестествени неща, някак налитам повече на логически пъзели, като Baccano или Ghost Hunt. Стандартните horror и drama plotation-ни не ме радват.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2012 17:57

Еми аз тия вампирските не ги харесвам по принцип и за Шики бях крайно скептичен , но ме изненада добре :roll:
Важното обаче е че тия последните 2 епик неща които предложи ги изтеглих на секундата . :D Ако заеш още такива заплетени детектив/мистерии казвай веднага :? :oops:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2012 13:52

А на бас, че и тези няма да ти харесат. :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2012 21:24

Е нз защо си останал с впечатлението ,че имам няква пръчка в гъза и само един определен жанр гледам. :roll: На Бакано стигнах до 8ми епизод и е супер добро. Заплетено е всичко, връща те напред-назад във времето ,тр да се следи внимателно ,но пък е страшно интересно и държи в напрежение. Дори едната двойка от главни герой в началото ми се струваха малко лигави и не на място,но после добиха някакъв чар. :oops:
Стига да е аниме продукция над средното ниво не бих отказал да погледна каквото и да било. :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Юни 2012 09:28

След мощно 7 месечно чакане (6 за да излезе и 1 за да го преведат) изгледах Gundam Unicorn 5.
Както обикновено - мощна графика/анимации + комплексен многонишков сюжет.
Слабите страни:
1. 4-та в сравнение с 3-та имаше малко по-слаба графика за сметка на в пъти повече бойни сцени. В 5-та бойните сцени бяха по-малко. Визията все още е убийствена и недостижима от доста други заглавия, но сме една стъпка назад от кино качеството в началото.
2. Сюжетът съдържа прекалено много twist-ове с едни и същи герои - все едно гледаш 50 сериен сезон, но на много бързи обороти. Протагонистът е прекалено досаден с неговите емоционални изблици и с това, че постоянно го оставят да върши каквото си иска. В едно стандартно Gundam заглавие или да са го убили, или да са го пречупили, или сценаристите да са го вкарали в някоя малко по-правдоподобна сюжетна линия. Протагонистката пък е безлична и скучна ojou-sama.
Имаше доста нелогични политически решения, като и безсмислено харчене на човешки и материални ресурси (обикновено сценариите на Gundam се справят по-добре с това).
Силни страни:
Всички Gundam предимства.
1. Богата вселена препълнена с митология, исторически събития, организации, политически машинации и пр.
2. Огромен набор от логични и красиво изглеждащи космически, въздушни и наземни апарати от всякакъв размер и с всякакво приложение (цивилно, военно).
3. Огромно количество герои. Всеки от тях облечен с подходящо облекло/униформа/скафандър, в зависимост от организацията към която принадлежи (а те също са много).
4. Голямо количество масови и поединични битки с най-различно оборудване и оръжия.

Накратко: Историята в началото на серияла ми харесваше повече, но все пак 5-ти в сравнение с 4-ти ми изглежда, като подобрение.
Качеството на графиката и анимацията малко е паднало, но това е се дължи на увеличеното количество бойни единици, други апарати и локации. В сравнение с ТВ продукция, качеството все още е на адски високо ниво.

Иначе си следя няколко ongoing неща. Нищо особено.
11-ти на Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna не беше лош.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2012 11:36

Aquarion Evol - 26-ти последен епизод.
Анимето имаше известен потенциал и яки картинки, но сюжетът беше пълно малоумие. Битките накрая бяха безкрайно крещене и ораторстване.

Tasogare Otome x Amnesia - 12-ти последен епизод.
Потенциал за интересни и загадъчни призрачни истории + красиви картинки. За жалост от един момент нататък стана почти негледаемо. В крайна сметка - ужасният сюжет прецаква всички положителни качества, а протагонистката е непоносимо лигава. То и останалите герои не блестят, но тя е направо отврат.

Hyouka - 10-ти епизод.
Най-яката серия до сега. Уж почти нищо не се случва, а страшно ме кефи.

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 26 Юни 2012 14:34

:D Тъкмо и аз щях се похваля, че Изгледах Amnesia-та.
За разлика от теб обаче съм по-скептично настроена. Анимето ме загуби още след бункасай серията, но от чист инат и липса на какво да се гледа - все пак го завърших. Много се радвам, че няма продължение въпросното нещо.

Приключи и Hiiro no Kakera: Tamayori Hime Kitan. Под средно ниво аниме. Мико с характерния харем. За мен лично плюса беше, че микото не я бутнахме в кладенец, за да попадне на мястото, където ще спасява света, ами си отиде като нормален човек с рейса.
Като цяло достаслаб сезон. Битките не бяха кой знае какво, основната идея си я бива но лошковците бяха прекалено пасивни, а добрите - прекалено нещастни. Последната серия леееко се пооправиха нещата, та имам некви надежди, че вторият сезон ще е с една идея по-добър.
Дано да са махнали накрая след буквите един от мъжките да те гледа с влажен поглед и да ти обяснява, че ще те чака да се върнеш... Много потресаващи 10 секунди и винаги ги гледаш, за да видиш Ужаса. Особено когато най-възрасния се обърна и изцепи "Разбарх. Няма да те пусна да се прибереш. Готви се за една дълга нощ!" :D

Поне Наруто излезна от филарите и там за разнообразие битката е интересна. За интересуващите се от 158 до 161 включително си спомняме първите 60 серии от Наруто i и битката със Забуза :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2012 16:27

И как твоето мнение се различава от
Цитат:
За жалост от един момент нататък стана почти негледаемо.
?

Или пък искаш да кажеш, че поначало не си очаквала нищо от него? :lol:
Аз се заблудих по това, че имаше красиви интериори, екстериори, лабиринти и пр.

Ама слаба година, а?
Мен освен Danshi Koukousei no Nichijou, Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna (дето и то има напълно безсмислени епизоди) и Hyouka останалото ми се вижда пълна мизерия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2012 23:18

:D Аз по начало не очаквах много от Амнецията, още щом видях лабилния призрак да се изчервява от тялото си :D

Иначе - да. Смея да кажа че за момента не съм попаднала на нищо, което да гледам и да ме грабне. (Тези, които си изброил - не съм ги гледала.) .
В момента се отчайвам от себе си защото гледам Shiawase no Pan: Уж по игра, разправя се как печем хляб и го доставяме и главния е некъв явно могъщ войн с амнезия и се появи и принцеса с амнезия, за жалост последните 2 серии почна да има некви зачатъци на история.

Sankarea и тук нищо особено, въпреки че по едно време обещаваха Нещо.
Zetman донякъде става, но и него ужасно са го претупали, а аз не съм чела мангата, че да сравнявам.

Направо се замислям дали да не си догледам първия Гъндам. Толкова съм се отчаяла от първите 6 месеца на годината :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2012 23:18

:D Аз по начало не очаквах много от Амнецията, още щом видях лабилния призрак да се изчервява от тялото си :D

Иначе - да. Смея да кажа че за момента не съм попаднала на нищо, което да гледам и да ме грабне. (Тези, които си изброил - не съм ги гледала.) .
В момента се отчайвам от себе си защото гледам Shiawase no Pan: Уж по игра, разправя се как печем хляб и го доставяме и главния е некъв явно могъщ войн с амнезия и се появи и принцеса с амнезия, за жалост последните 2 серии почна да има некви зачатъци на история.

Sankarea и тук нищо особено, въпреки че по едно време обещаваха Нещо.
Zetman донякъде става, но и него ужасно са го претупали, а аз не съм чела мангата, че да сравнявам.

Направо се замислям дали да не си догледам първия Гъндам. Толкова съм се отчаяла от първите 6 месеца на годината :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2012 08:34

На Sankarea-та имам доста натрупани неизгледани епизоди...май ще ги дилитна и толкоз.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юни 2012 22:58

Ми какво да ти кажа. Историята нито се развива някак, нито приключва. Общо взето купуват рокля на мацката и бащата се решава временно да я остави на малкия. Ама как ше й оправим момента с гниенето, кога изобщо ще настъпи ....мистерия :D Поне това се случи до 11 серия. Сега чакам да видя 12, но вече не очаквам некви чудеса :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юни 2012 22:26

Последен епизод на Zetman. Ами незнам. Не обичам нещата да ми свършват тип: "И някъде там в сенките, той продължава тайно да се бори за по-добър свят."
Нито ми хареса това, че не разбрах защо тоя Лидера на елитните чудовища държи Кога под око.
Предполагам, че с тази последна серия си дават вратичка за втори сезон или някоя OVA, но просто исках Нещо повече, а не го получих и се чувствам някак излъгана.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юни 2012 23:09

Гледах Baccano и беше страхотен , но смятам ,че от 13 до 16 епизод бяха излишни. Типичен трилър си беше според мен :? . Иначе после гледах и двата сезона на Kore wa Zombie Desu ka? :oops: :oops: - в началото бях ВТФ ?! после бях - Абе аре за бъзика да го догледам и накрая бях - неее защо свърши :cry: :cry: . Но не бих гледал нещо подобно пак де -_-. Гледах и king of thorn на което началото беше много добре изпипано и нагласено ама после стана голямо лайно ,а туиста беше повече от жалък дебилен и безсмислен. Сега най-вероятно ще гледам Гоуст Хънт и Мардок Скрамбъл...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2012 09:21

Приключи Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna.
Общо взето беше доста як алтернативен свят на Lupin III с яки полу-алтернативни версии на героите.
Извращенията във визията и анимацията бяха най-впечатляващото нещо. :lol: :lol: :lol:
Сюжетът също беше интригуващ, но малко се проваляше след build up-а и разкриването на загадките в края на всяка история.
Примерно така се случи с последния арк и обяснението за Аиша и майка и. Обаче лунапаркът в него беше страшно готина (и страшно болна) идея. :twisted:
Може да не е нещо върховно или оригинално, но определено е интересно и must see заглавие.

Detective Conan - след прекратяването на основната работа на DCTP с облекчение разбрах, че все пак се намериха добри хора, които да продължат с превода.
660-ти приключи поредната арка от безкрайната сюжетна линия Police Love Story (или поне аз я водя, като част от нея). Естествено нямаше голям прогрес (характерно за този овърарк), но пък видяхме патрулната полицайка Yumi в ролята на злобната, дребнава и манипулативна жена, каквато я харесваме. За съжаление, колата на инспектор Sato отнесе всички вреди по решението на случая (стикерът на задното стъкло е нищо - разбитата ключалка е по-лошо).
661-ти е начало на нов арк. Засега нищо особено, но разследването се води от Sato и Takagi, което е рядко и любопитно събитие.

ПП
IceQueen, ако не знаеш, да те зарадвам, че излезе и второто OVA на Shijou Saikyou No Deshi Kenichi!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com