Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Апр 2012 09:38
Sakamichi no Apollon - впечатления от първи епизод. Разочарова ме. От този jousei очаквах нещо различно...де да знам, увлекателна история, интересни герои. Не получих нищо такова. Героите (поне в първа серия) са ми скучни - мъжете gayplotation и fujoushi bait, дамата - вечно ухилена, сервилна и подкрепяща. Сюжетът - втръснали клишета, как целият свят се е съюзил срещу някакъв слаботелесен musical nerd, но същият случайно попада на неконвенционални и добри по душа съмишленици (дааа бе!). Не че от тук историята не може да тръгне в интересни посоки, обаче до тук си е най-обикновена мелодрама. Няма я тази енергия и тази сила на въображението, която прави други jousei заглавия, като Nodame Cantabile или да кажем Toshokan Sensou интересни за по-масовата публика. Визуално изглежда много добре. Дропвам го, защото надушвам, че от тук нататък предстои масово разиграване на trope-ове, по които си падат предимно дамите, но не и аз. Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden - впечатления от първи епизод. Принципно идеята е добра. Нискобюджетни kodomo ебавки със света на Naruto. Обаче сюжетът и шегите са откровено тъпи, а и доста прости (примерно само през първата половина на първи епизод казаха думата "unko", поне 5-6 пъти...мнооого смешно). Дроп. Acchi Kocchi - впечатления от първи епизод. Лигава MOE-вщина. Напомня ми за Nekogami Yaoyorozu, но без свежия хумор. Дроп. Medaka Box - вторият епизод беше малко по-добър...но не достатъчно. Дроп. Zetman - не мога да се стегна да му изгледам втория епизод. Дроп.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Май 2012 09:21
Отдавна не съм писал тук. Я малко copy - past от други места. Tasogare Otome x Amnesia 6-ти епизод. Не ми хареса толкова, а и имам чувството, че това е някакъв по-дълъг и объркан арк от мангата, който тук беше представен доста набързо. Иначе характерната красива графика. SKET Dance 57-ти и 58 епизод. Сериите бяха много сладки. Особено 57, където има малко развитие на отношенията между двама от главните герои. 58-ми е предимно гегове, идиотски ситуации и игри на думи. Прекрасната игра на сеютата осигурява половината от хумора. Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna 6-ти и 7-ми епизод. 6-ти ми хареса, защото имаше един-два интересни twist-а и беше тотална гавра с определени драма жанрове. 7-ми не ми хареса. Ситуацията беше абсурдна, а изходът от нея в ръцете на deux ex machina-та Гоемон. Обикновено това има смисъл класическите Lupin III серии и филми, но тук просто беше глупаво и скучно. Както и да е, получихме си редовната доза подла и двулична Фуджико, от която толкова имаме нужда )). Accel World 6-ти епизод. Смятах да дропвам серияла след тази серия...то пък взе че ми стана любопитно. "Бодигардката" изглежда интересен персонаж (с цялата и мания за преследване и параноя). Анимето не ми е от любимите, но ще се задължа още малко. Aquarion Evol 20-ти епизод. Интересна серия. Главните герои научиха разни неща за Altair (които зрителят вече знаеше или подозираше). Апропо, Mix е сладка и като момче )). Hyouka 4-ти епизод. Приятна серия. Почти нищо не се случи в нея, а и загадката не беше нещо умопомрачително...и точно това е силата на slice of life заглавията. Уж героите се занимават с всекидневни неща и рутинни задачи, но зрителят се топи от кеф докато ги гледа. Не съм срещал сходни продукти извън японската анимация и комикси. Сюжети с всекидневна тематика, да...но я няма тази магия сивото ежедневие да се представи, като приключение оцветено в ярки цветове (в случая Kyoto Animation са се постарали за цветовете;))) ). Usagi Drop, Hidamari Sketch (и още маса неща на Studio Shaft), Sketchbook: Full Color's, Lucky ☆ Star и да кажем мангата Yotsuba (интересно защо още няма аниме по нея). Все заглавия които нямат абсолютно никакъв аналог на запад. Seitokai Yakuindomo OVA 3. Това е 3-тия бонус епизод към серияла Seitokai Yakuindomo - ученическа комедия представлявака безкрайнd поредица от кратки гегове и игри на думи на сексуална тематика. Сюжет почти няма, само претекст да се кажат колкото се може повече мръсни думи във възможно най-невинни ситуации. Другата сила на Seitokai Yakuindomo е различната склонност и начините по които героите да се забъркат в (или дори да създадат) двусмислени ситуации. Още едно slice of life без аналог. Епизодът беше точно толкова як, колкото и предишните. Припомних си как ме кефи тази идиотия и най-вече поведението на Ranko от клуба по журналистика. Тя е най-креативна. Останалите просто са си тъпи или с мръсно подсъзнание. Kuro Majo-san ga Tooru 5-ти и 6-ти епизод. Това детско сериялче ме кефи с хумора си и с комичното прилагане на черна магия във всекидневието.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Юни 2012 11:57
Гледах Shiki и беше доста готин - добра атмосфера , интересни герои ,абстрахирали са се от западните вампирски глупости сравнително ... Сега пак някакъв трилър си търся ,ако имате предложения казвайте. Изтеглил съм си Kurozuka и Mardock scramble . Гледа ми се едно Zetman ама още не е излязъл сезона целия.
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Юни 2012 12:42
Мисля, че не е практично да препоръчвам "някакъв трилър", най-малкото защото Shiki (от един епизод) ми се видя, като хорор-драма. Виж да обсъждам заглавия, може: Kurozuka е доста алтернативно и сюрреалистично. Не знам дали въобще ти се вписва в представата за "трилър". Mardock Scramble е доста красиво нарисувано и пак е хорор-драма (с доста sci-fi). На мен злодеите ми бяха прекалено cartoonish и cheesy за сериозната киберпънк атмосфера. Общо взето gore-feast...а можеше да разгледа тематиката доста по-интересно. Има и един друг недостатък - това е само първа част от трилогия филми. Вторият се очаква на видео, а третият още не е излязъл на кино. Предполагам Zetman ще ти хареса, защото е поредната хорор-sci-fi-драма. Много хора не го обичат защото са чели мангата и знаят, какви яки неща са пропуснати и как е наблегнато предимно на tearjerk-щината.
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Юни 2012 14:50
AlShu написа: Мисля, че не е практично да препоръчвам "някакъв трилър", най-малкото защото Shiki (от един епизод) ми се видя, като хорор-драма. Виж да обсъждам заглавия, може: Kurozuka е доста алтернативно и сюрреалистично. Не знам дали въобще ти се вписва в представата за "трилър". Mardock Scramble е доста красиво нарисувано и пак е хорор-драма (с доста sci-fi). На мен злодеите ми бяха прекалено cartoonish и cheesy за сериозната киберпънк атмосфера. Общо взето gore-feast...а можеше да разгледа тематиката доста по-интересно. Има и един друг недостатък - това е само първа част от трилогия филми. Вторият се очаква на видео, а третият още не е излязъл на кино. Предполагам Zetman ще ти хареса, защото е поредната хорор-sci-fi-драма. Много хора не го обичат защото са чели мангата и знаят, какви яки неща са пропуснати и как е наблегнато предимно на tearjerk-щината. Еми Шики-то започна много бавно първите 5/6 епизода ама после стана много интересно и напрегнато - особенно в края.Заслужава си да го догледаш. Пък иначе дали ще е трилър или хорър-драма е все тая стига да има интересна история, добре изградени персонажи , да е сериозно и да се гледа на един дъх. Ако се сещаш нещо казвай.
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Юни 2012 15:56
Извинявай за грешката вместо Kurozuka съм прочел Kemonozume. Всъщност не знам нищо за Kurozuka...освен това, което пише в MAL...ама него може да го прочетеш и без моя помощ Цитат: трилър или хорър-драма е все тая стига да има интересна история Не се сещам за такава...моите любими ви изглеждат скучни, вашите любими ми идват прекалено емоционални. Цитат: Заслужава си да го догледаш. Ъъъ...цъ...аз за истории с вампири харесвам сапунки, като Balck Blood Brothers (задължително HD, защото рисунъкът е много як и не си личи в мазните SD TV ripp-ове) Vampire Hunter D 1-2 май също го избиваше повече на романтика и приключения отколкото на драма. Blood The Last е единственото свястно изключение...затова пък другите неща от френчайза - Blood+ и Blood-C са пълен отврат. И като става дума за свръхестествени неща, някак налитам повече на логически пъзели, като Baccano или Ghost Hunt. Стандартните horror и drama plotation-ни не ме радват.
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Юни 2012 17:57
Еми аз тия вампирските не ги харесвам по принцип и за Шики бях крайно скептичен , но ме изненада добре Важното обаче е че тия последните 2 епик неща които предложи ги изтеглих на секундата . Ако заеш още такива заплетени детектив/мистерии казвай веднага
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 15 Юни 2012 13:52
А на бас, че и тези няма да ти харесат.
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 15 Юни 2012 21:24
Е нз защо си останал с впечатлението ,че имам няква пръчка в гъза и само един определен жанр гледам. На Бакано стигнах до 8ми епизод и е супер добро. Заплетено е всичко, връща те напред-назад във времето ,тр да се следи внимателно ,но пък е страшно интересно и държи в напрежение. Дори едната двойка от главни герой в началото ми се струваха малко лигави и не на място,но после добиха някакъв чар. Стига да е аниме продукция над средното ниво не бих отказал да погледна каквото и да било.
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Юни 2012 09:28
След мощно 7 месечно чакане (6 за да излезе и 1 за да го преведат) изгледах Gundam Unicorn 5. Както обикновено - мощна графика/анимации + комплексен многонишков сюжет. Слабите страни: 1. 4-та в сравнение с 3-та имаше малко по-слаба графика за сметка на в пъти повече бойни сцени. В 5-та бойните сцени бяха по-малко. Визията все още е убийствена и недостижима от доста други заглавия, но сме една стъпка назад от кино качеството в началото. 2. Сюжетът съдържа прекалено много twist-ове с едни и същи герои - все едно гледаш 50 сериен сезон, но на много бързи обороти. Протагонистът е прекалено досаден с неговите емоционални изблици и с това, че постоянно го оставят да върши каквото си иска. В едно стандартно Gundam заглавие или да са го убили, или да са го пречупили, или сценаристите да са го вкарали в някоя малко по-правдоподобна сюжетна линия. Протагонистката пък е безлична и скучна ojou-sama. Имаше доста нелогични политически решения, като и безсмислено харчене на човешки и материални ресурси (обикновено сценариите на Gundam се справят по-добре с това). Силни страни: Всички Gundam предимства. 1. Богата вселена препълнена с митология, исторически събития, организации, политически машинации и пр. 2. Огромен набор от логични и красиво изглеждащи космически, въздушни и наземни апарати от всякакъв размер и с всякакво приложение (цивилно, военно). 3. Огромно количество герои. Всеки от тях облечен с подходящо облекло/униформа/скафандър, в зависимост от организацията към която принадлежи (а те също са много). 4. Голямо количество масови и поединични битки с най-различно оборудване и оръжия.
Накратко: Историята в началото на серияла ми харесваше повече, но все пак 5-ти в сравнение с 4-ти ми изглежда, като подобрение. Качеството на графиката и анимацията малко е паднало, но това е се дължи на увеличеното количество бойни единици, други апарати и локации. В сравнение с ТВ продукция, качеството все още е на адски високо ниво.
Иначе си следя няколко ongoing неща. Нищо особено. 11-ти на Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna не беше лош.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Юни 2012 11:36
Aquarion Evol - 26-ти последен епизод. Анимето имаше известен потенциал и яки картинки, но сюжетът беше пълно малоумие. Битките накрая бяха безкрайно крещене и ораторстване.
Tasogare Otome x Amnesia - 12-ти последен епизод. Потенциал за интересни и загадъчни призрачни истории + красиви картинки. За жалост от един момент нататък стана почти негледаемо. В крайна сметка - ужасният сюжет прецаква всички положителни качества, а протагонистката е непоносимо лигава. То и останалите герои не блестят, но тя е направо отврат.
Hyouka - 10-ти епизод. Най-яката серия до сега. Уж почти нищо не се случва, а страшно ме кефи.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Юни 2012 14:34
Тъкмо и аз щях се похваля, че Изгледах Amnesia-та. За разлика от теб обаче съм по-скептично настроена. Анимето ме загуби още след бункасай серията, но от чист инат и липса на какво да се гледа - все пак го завърших. Много се радвам, че няма продължение въпросното нещо. Приключи и Hiiro no Kakera: Tamayori Hime Kitan. Под средно ниво аниме. Мико с характерния харем. За мен лично плюса беше, че микото не я бутнахме в кладенец, за да попадне на мястото, където ще спасява света, ами си отиде като нормален човек с рейса. Като цяло достаслаб сезон. Битките не бяха кой знае какво, основната идея си я бива но лошковците бяха прекалено пасивни, а добрите - прекалено нещастни. Последната серия леееко се пооправиха нещата, та имам некви надежди, че вторият сезон ще е с една идея по-добър. Дано да са махнали накрая след буквите един от мъжките да те гледа с влажен поглед и да ти обяснява, че ще те чака да се върнеш... Много потресаващи 10 секунди и винаги ги гледаш, за да видиш Ужаса. Особено когато най-възрасния се обърна и изцепи "Разбарх. Няма да те пусна да се прибереш. Готви се за една дълга нощ!" Поне Наруто излезна от филарите и там за разнообразие битката е интересна. За интересуващите се от 158 до 161 включително си спомняме първите 60 серии от Наруто i и битката със Забуза
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Юни 2012 16:27
И как твоето мнение се различава от Цитат: За жалост от един момент нататък стана почти негледаемо. ? Или пък искаш да кажеш, че поначало не си очаквала нищо от него? Аз се заблудих по това, че имаше красиви интериори, екстериори, лабиринти и пр. Ама слаба година, а? Мен освен Danshi Koukousei no Nichijou, Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna (дето и то има напълно безсмислени епизоди) и Hyouka останалото ми се вижда пълна мизерия.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Юни 2012 23:18
Аз по начало не очаквах много от Амнецията, още щом видях лабилния призрак да се изчервява от тялото си Иначе - да. Смея да кажа че за момента не съм попаднала на нищо, което да гледам и да ме грабне. (Тези, които си изброил - не съм ги гледала.) . В момента се отчайвам от себе си защото гледам Shiawase no Pan: Уж по игра, разправя се как печем хляб и го доставяме и главния е некъв явно могъщ войн с амнезия и се появи и принцеса с амнезия, за жалост последните 2 серии почна да има некви зачатъци на история. Sankarea и тук нищо особено, въпреки че по едно време обещаваха Нещо. Zetman донякъде става, но и него ужасно са го претупали, а аз не съм чела мангата, че да сравнявам. Направо се замислям дали да не си догледам първия Гъндам. Толкова съм се отчаяла от първите 6 месеца на годината
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Юни 2012 23:18
Аз по начало не очаквах много от Амнецията, още щом видях лабилния призрак да се изчервява от тялото си Иначе - да. Смея да кажа че за момента не съм попаднала на нищо, което да гледам и да ме грабне. (Тези, които си изброил - не съм ги гледала.) . В момента се отчайвам от себе си защото гледам Shiawase no Pan: Уж по игра, разправя се как печем хляб и го доставяме и главния е некъв явно могъщ войн с амнезия и се появи и принцеса с амнезия, за жалост последните 2 серии почна да има некви зачатъци на история. Sankarea и тук нищо особено, въпреки че по едно време обещаваха Нещо. Zetman донякъде става, но и него ужасно са го претупали, а аз не съм чела мангата, че да сравнявам. Направо се замислям дали да не си догледам първия Гъндам. Толкова съм се отчаяла от първите 6 месеца на годината
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Юни 2012 08:34
На Sankarea-та имам доста натрупани неизгледани епизоди...май ще ги дилитна и толкоз.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Юни 2012 22:58
Ми какво да ти кажа. Историята нито се развива някак, нито приключва. Общо взето купуват рокля на мацката и бащата се решава временно да я остави на малкия. Ама как ше й оправим момента с гниенето, кога изобщо ще настъпи ....мистерия Поне това се случи до 11 серия. Сега чакам да видя 12, но вече не очаквам некви чудеса
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Юни 2012 22:26
Последен епизод на Zetman. Ами незнам. Не обичам нещата да ми свършват тип: "И някъде там в сенките, той продължава тайно да се бори за по-добър свят." Нито ми хареса това, че не разбрах защо тоя Лидера на елитните чудовища държи Кога под око. Предполагам, че с тази последна серия си дават вратичка за втори сезон или някоя OVA, но просто исках Нещо повече, а не го получих и се чувствам някак излъгана.
|
|
|
|
|
Ред
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Юни 2012 23:09
Гледах Baccano и беше страхотен , но смятам ,че от 13 до 16 епизод бяха излишни. Типичен трилър си беше според мен . Иначе после гледах и двата сезона на Kore wa Zombie Desu ka? - в началото бях ВТФ ?! после бях - Абе аре за бъзика да го догледам и накрая бях - неее защо свърши . Но не бих гледал нещо подобно пак де -_-. Гледах и king of thorn на което началото беше много добре изпипано и нагласено ама после стана голямо лайно ,а туиста беше повече от жалък дебилен и безсмислен. Сега най-вероятно ще гледам Гоуст Хънт и Мардок Скрамбъл...
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Юли 2012 09:21
Приключи Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna. Общо взето беше доста як алтернативен свят на Lupin III с яки полу-алтернативни версии на героите. Извращенията във визията и анимацията бяха най-впечатляващото нещо. Сюжетът също беше интригуващ, но малко се проваляше след build up-а и разкриването на загадките в края на всяка история. Примерно така се случи с последния арк и обяснението за Аиша и майка и. Обаче лунапаркът в него беше страшно готина (и страшно болна) идея. Може да не е нещо върховно или оригинално, но определено е интересно и must see заглавие. Detective Conan - след прекратяването на основната работа на DCTP с облекчение разбрах, че все пак се намериха добри хора, които да продължат с превода. 660-ти приключи поредната арка от безкрайната сюжетна линия Police Love Story (или поне аз я водя, като част от нея). Естествено нямаше голям прогрес (характерно за този овърарк), но пък видяхме патрулната полицайка Yumi в ролята на злобната, дребнава и манипулативна жена, каквато я харесваме. За съжаление, колата на инспектор Sato отнесе всички вреди по решението на случая (стикерът на задното стъкло е нищо - разбитата ключалка е по-лошо). 661-ти е начало на нов арк. Засега нищо особено, но разследването се води от Sato и Takagi, което е рядко и любопитно събитие. ПП IceQueen, ако не знаеш, да те зарадвам, че излезе и второто OVA на Shijou Saikyou No Deshi Kenichi!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|