Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Апр 2011 08:59
The Twelve Kingdoms е добро аниме, но може би на Tranquil ще му липсва sex appeal-а от Claymore . Какво загледах: Hyouge Mono - е странна и интересна гавра на историческа тематика. Главният герой е абсолютна гротеска на тема японски ценности и традиции. Нещо като средновековен отаку. Много е интересно и многопластово. За съжаление през 70% от времето не разбирам с какво точно се гаврят (разни там чайници, сервизи, къщи за чайни церемонии и пр.). Повечето реплики и референции ми звучат безсмислено. Дропвам го. Това е за някой много по-добре запознат с историята и културата на Япония. 4-та серия на Black Lagoon OVA беше доста яка. Не толкова колкото 3-та серия, но беше прилично. Роберта пак имаше свръхчовешки изпълнения. Балалайка имаше повече реплики...дори му дръпна един досаден монолог-декларация. Прегледах си отново Abenobashi Mahou Shoutengai...помня, че беше готино, но явно съм забравил, че е чак толкова готино. А и сега вече мога да забележа елементи, които се появяват в по-късни неща на Gainax, като Dead Leaves (в сътрудничество с Production I.G.) и TTGL.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Май 2011 23:46
И аз да се отчета:
Tales of Symphonia The Animation: Tethe`alla Hen Толкова дълго чакано продължение, че буквално си бях забравила, че ще го продължават. Досадно квадратни глави. Добър 3 минутен обзор на първият сезон в началото на серията. Хубавото е, че са еднакво нарисувани, въпреки разликата в годините. Единият от героите е много симпатичен шемет, който не си съвсем сигурен каква простотия и кога ще я изтърси. Абе... не лоши 4 епизода. Сега ще чакам да видя, колко ще им отнеме да изплюват следващите четири за новия сезон, ако изобщо има такъв.
След него за разнообразие се хвърлих на Мека. Star Driver . Че е красиво нарисувано - красиво нарисувано е. Че основният робот приличаше на мускетар на 12 сантиметрови токчета и на гъза му бяха сложили набухвател за рокля от 50-те години - бяха. Единственото хубаво нещо в това аниме беше прекъсването на 10-тата минута за реклама. Информират ни за предстоящите филми и открих групата Kalafina. Приятен за ухото японски ... метъл ( или поне на това звучи). Та анимето - сравнително глупава история, сравнително зле разказана, ама го свалях цял ден и то с помощта на Гарванката, та от спортна злоба го изгледах.
Тук някъде се случи да видя и новия филм на Naruto Shippuuden Четвърти по ред. Много слаба история. Нищо не видехме, нищо не научихме, но пък за разнообразие беше наблегнато на чувства и емоции. Абе ... Бълват - да има.
Сега приключих и едно по-старичко аниме Fancy Lala. За мое учудване се оказа много приятно, ненатоварващо, че даже и с поука. Просто не се усетих как ги глътнах тези 26 серии. По описание е малко зле: Дванайсет годишно дете му подаряват две плюшки, които се оказват магически динозаври. Те му дават писалка и скицник и магията каквито дрехи нарисува да стават истински, а самата тя да порасне до около 15-16 годишна. Така ни показват живота на дванайсет годишната Михо, която извън училище някак си успява да стане музикален идол и как се опитва да жонглира с двата живота ... Бе... очарована съм, а скоро не ми се беше случвало.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 08 Май 2011 19:45
Въпреки ,че не харесвам mecha , Code Geass се оказа баси доброто аниме Даже ми се струва ,че е едно от най-добрите ,които съм гледал (в последно време ,всяко което гледам ми се струва ,че е най-доброто ).
___________________________________ Who do I belong To? Not Earth Not world Not Evil Not mortals Not wretches Not horrors Who do I belong to? Unchanging Unbreaking Unfailing Creator Immortal Eternal !!!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 08 Май 2011 20:28
Щом Code Geass ти е харесало защо не опиташ Fafner или Eureka 7. Принципно и аз не съм голям фен на меката, ама тия ми харесаха.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Май 2011 08:39
Към нещата цитирани от Ice Queen (комбинация от mecha и драма) бих прибавил нещо - Bounen No Xamdu (Xmad's Lost Memories)...не че точно mecha, но за мен е начинът по който трябваше да изглежда Eurika 7 (и е дело на същите хора от студио Bones). Апропо, Star Driver и Code Geass не са типични представители на mecha-та, а лоши кръстоски с други жанрове. За мен Star Driver е непростим кич и педерастия (дропнах го на първа серия), а Code Geass набляга на сапунени псевдодрама излияния и фалшиво засукване на сюжета каквито не обичам особено. Баш мека е примерно Macross Zero, а добра кръстоска (с училищна комедия и приключенски екшън) е Full Metal Panic (особено 3-тия сезон). Междувременно си припомних една дърта смесица между mecha, драма, комедия и политически трилър - Zone Of The Enders (OVA + TV). Не че е нещо особено, но успява да оплете интересно героите, а най-големият бъзик е, че протагонистът от OVA-то е антагонист в TV-то. Припомних си и Baccano-то...учидух се, колко гласове от него участват и в Gintama. Иначе си следя излизащите в момента Gosick, Steins;Gate, Nichijou, Tiger & Bunny, Gintama, Battle Girls (тъпа ечи комедийка ), Dororon Enma-kun (пак ечи комедийка), Soft Tennis (абе не че няма ечи, ама някак центърът е на друго място ), Yondemasu yo, Azazel-san (уберкретенщина и цинизъм) и естествено Detective Conan.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Май 2011 22:19
http://www.youtube.com/watch?v=2D30hmYjIm4Длъжен съм за пореден път да постна това епично клипче!
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Май 2011 09:46
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Май 2011 10:45
Хайде, Ал... не се ли смя през сълзи... Аз се попиках направо... ВЕЛИК Е
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Май 2011 11:24
Някой хареса ли си вече нещо от сезон лято 2011? За разлика от други сезони този път изгледах маса трейлъри и съм леко покрусен. Само две неща ми хващат окото и то едното е продължение...но за тях по-надолу. Какво предизвика интереса ми: (т.е. ще загледам поне един епизод) Appleseed XIII - голямото предварително разочарование. От керъктър дизайна ме побиват тръпки. Подобен на този в първия филм е, но някак са го направили още по-страховит, а уж съм доста толерантен към такива неща (примерно дизайнът във Freedom и Norageki не ми прави впечатление, а доста хора не го харесват). Не че съм го изключил напълно, но почти не се надявам да ми хареса. Blood-C - нещо няма големи надежди. Визуално изглежда интересно, но ако сюжетно е като Blood+, не е за мен. Защо просто не сериализираха OVA-то? Dantalian no Shoka - това като premise звучи готино, но подозирам, че няма да се окаже това, което ми се иска Last Exile: Ginyoku no Fam - не съм голям фен на Last Exile, но потенциално могат да направят нещо интересно. Действието щяло да се развива в паралелен свят. Нещо звучи подозрително, пък и Gonzo не са в цветущо финансово здраве. Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou - от първия сезон харесах само графиката и играта на сеютата. Да видим дали ще успеят да поразмърдат заспалата история. Gekijouban Mahou Sensei Negima! Anime Final - това едва ли ще впечатли някого, но аз ще го гледам от чиста фенщина...подозирам, че за незапознатите с мангата филмът ще е пълен мрак. OVA-тата на Shaft са много добри и точно вървят по оригинала, но представят много кратки сегменти от историята. TV-тата (и това по мангата и алтернативата Negima?!) само запознават с героите и толкоз. Предполагам ще стигне до нас чак в началото на следващата година...а може и по-късно... Какво най-вероятно ще следя: (т.е. къде са надеждите ми ) Ikoku Meiro no Croisee The Animation - историята не звучи примамливо, но пък европейските бекграунди са нарисувани убийствено (май по-добре и от Gosick). А, дааа...главната героиня е някакво лоли . Baka to Test to Shoukanjuu Ni! - много харесах първи сезон и OVA-тат. Як отакуцентричен хумор и приятна графика. Дано и втори сезон е на същото ниво.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Май 2011 13:35
Ал, колко добре помниш неща, които си гледал преди 5 години, примерно; не искаш ли пак да преглеждаш стари неща, които са те изкефили, но си позабравил?
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Май 2011 15:32
Че аз това си го правя перманентно. Примерно наскоро си припомних FLCL и Abenobashi (Gainax на max), които дори ми звучаха още по-яко и метафорично.
А с една позната през празниците му дръпнахме маратон - Ghost Hunt, Black Blood Brothers (бахти колко е по-сладко в HD и на добър монитор), Baccano, Macross Frontier, Level E и Gunadm OO The Movie (може да имаше и други неща).
Апропо, същата позната с която цяла зима зяпахме Inuyasha. Нейният компютър е в пъти по-мощен от моя и с добър монитор. Не го плашат нито високо резолюции нито неоптимизирани кодеци. Проблемът ми с нея беше, че не знае английски и трябва да разчитаме на някакви тъпи, грешни, неграмотни, убиващи хумора и бавно излизащи български субтитри. Проблемът се реши, когато разбрах, че тя няма нищо против руски преводи. Сега каталогът с достъпните заглавия е по-богат, а и тя призна, че братушките фенсъбват по-качествено.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Май 2011 16:11
Nice, nice.. на колко е тази мацка?
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Май 2011 17:20
Не бе, връзката ни е платонична и се наблюдава от съпруга и, сина и, а понякога от братовчедка и . Всъщност аз се целя в последната, но партията е мноооого дълга и изисква бая разиграване, преди да се стигне до истински ходове.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Май 2011 17:40
Ясно.. е успех, все пак!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Юни 2011 22:40
Берсерк. Онемях не станах от компютъра докато не изгледах всичките. ---------------------------------------------------- спам Врати
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Юни 2011 08:01
Хващай мангата тогава...още нищо не си видял от историята и брутализмите...
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Юни 2011 19:22
Аз па влезнах в очни и съответно получих рязко желание да гледам аниме, но кат няма време ...
От новия сезон честно казано май нищо не гледам. Зачаквам да излезнат на куп, особено тея 12-26 сериините където са започнали началото на годината и сега завършват, по повода Ал да подшушне некое и друго заглавие, че нямам време да спя сега, камо ли да ровя.
Така. сега към същество. Най-сетне си взех нов комп, че и монитор и вече мога да гледам не само резолюция 480р. По повода НАЙ-СЕТНЕ успях да изгледам Xam`d: Lost Memories. Много добро аниме, с доста интересен замисъл. А на края исках още малко, ама ....
Сега изгледах и GetBackers: Dakkan`ya Забавно шоненче, две големи стабилни арки и не особено отекчителни филърчета между тях. Имаше и някои добри попадения всъщност. Остана мегдан за продължение. На някои проблеми и въпроси леко не ни отговориха, но като гледам май няма и да ни отговорят, но пък знае ли човек ....
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Юни 2011 23:46
Малко офф: AlShu, разбра ли, че DC ще ребуутват цялата вселена. Предните пъти ги водят retcon, а сега ще правят reimagening на всички герои и злодеи. Вероятно ще ползва и моментната карта на света http://i285.photobucket.com/albums/ll78 ... tmapv6.jpgАфрика е превзета от горили, а Бразилия от нацисти... p.s. Атлантидите и Амазонките са ебали майката на цяла западна еверопа. Сигурно ще го изтегля последния арк. Flashpoints се води. едит: false alarm. Просто всичко ще почне от #1. Renumbering, предполагам
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юни 2011 01:35
Много се кефя как като гледах Perfect Blue 8-9клас бях втф, пък сега схванах всичко във филма.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юни 2011 14:09
IceQueen Цитат: тея 12-26 сериините където са започнали началото на годината и сега завършват, по повода Ал да подшушне некое и друго заглавие Gosick: мистерия - но заради атмосферата и графиката...сюжетът и загадките на са нищо особено...задължително HD. Скоро ще приключи.Level E: комедия - заради ебавката с UFO и X-File клишетата...началото и края са готини...средата на сезона е скука... Приключи.От пролетните: Steins;Gate: sci-fi - но само ако си падаш по много приказки и нърдски спорове за парадоксите при пътуване във времето. Май не е от твоя тип...ама е едно от малкото добри от пролетта... Свършва в началото на есента. Другото добро е Nichijou, но то 100% не е от твоите. Tiger & Bunny: екшън, mecha - става, ама сюжетът му не е нищо особено и се влачи. Също да се гледа HD. Свършва в началото на есентаЦитат: По повода НАЙ-СЕТНЕ успях да изгледам Xam`d: Lost Memories. Файнъли!!! А Softenni и Yondemasu yo, Azazel-san са точно за The Chameleon . (Ако приема, че си пада по шантави и понякога доста цинични комедийки.) Tiny Цитат: ... Мисля, че и DC и Marvel си имат достатъчно единични reboot-и и extended/expanded univers-ове, че някой да се впечатли от нещо ново по темата. В момента съм в DC криза, защото любимата ми анимация в паралелния свят Earth 16 - Justice League е в някаква гадна пауза и не е ясно кога ще продължи (обещанията са за Юли...но пък имало само две готови серии ) .
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|