Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 26 Апр 2011 08:59

The Twelve Kingdoms е добро аниме, но може би на Tranquil ще му липсва sex appeal-а от Claymore :lol: :lol: :lol: .

Какво загледах:

Hyouge Mono - е странна и интересна гавра на историческа тематика. Главният герой е абсолютна гротеска на тема японски ценности и традиции. Нещо като средновековен отаку.
Много е интересно и многопластово.
За съжаление през 70% от времето не разбирам с какво точно се гаврят (разни там чайници, сервизи, къщи за чайни церемонии и пр.). Повечето реплики и референции ми звучат безсмислено.
Дропвам го. Това е за някой много по-добре запознат с историята и културата на Япония.

4-та серия на Black Lagoon OVA беше доста яка. Не толкова колкото 3-та серия, но беше прилично. Роберта пак имаше свръхчовешки изпълнения. Балалайка имаше повече реплики...дори му дръпна един досаден монолог-декларация.

Прегледах си отново Abenobashi Mahou Shoutengai...помня, че беше готино, но явно съм забравил, че е чак толкова готино. А и сега вече мога да забележа елементи, които се появяват в по-късни неща на Gainax, като Dead Leaves (в сътрудничество с Production I.G.) и TTGL.

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 07 Май 2011 23:46

И аз да се отчета:

Tales of Symphonia The Animation: Tethe`alla Hen Толкова дълго чакано продължение, че буквално си бях забравила, че ще го продължават. Досадно квадратни глави. Добър 3 минутен обзор на първият сезон в началото на серията. Хубавото е, че са еднакво нарисувани, въпреки разликата в годините. Единият от героите е много симпатичен шемет, който не си съвсем сигурен каква простотия и кога ще я изтърси. Абе... не лоши 4 епизода.
Сега ще чакам да видя, колко ще им отнеме да изплюват следващите четири за новия сезон, ако изобщо има такъв.

След него за разнообразие се хвърлих на Мека. Star Driver . Че е красиво нарисувано - красиво нарисувано е. Че основният робот приличаше на мускетар на 12 сантиметрови токчета и на гъза му бяха сложили набухвател за рокля от 50-те години - бяха. Единственото хубаво нещо в това аниме беше прекъсването на 10-тата минута за реклама. Информират ни за предстоящите филми и открих групата Kalafina. Приятен за ухото японски ... метъл ( или поне на това звучи). Та анимето - сравнително глупава история, сравнително зле разказана, ама го свалях цял ден и то с помощта на Гарванката, та от спортна злоба го изгледах.

Тук някъде се случи да видя и новия филм на Naruto Shippuuden Четвърти по ред. Много слаба история. Нищо не видехме, нищо не научихме, но пък за разнообразие беше наблегнато на чувства и емоции. Абе ... Бълват - да има.

Сега приключих и едно по-старичко аниме Fancy Lala. За мое учудване се оказа много приятно, ненатоварващо, че даже и с поука. Просто не се усетих как ги глътнах тези 26 серии. По описание е малко зле: Дванайсет годишно дете му подаряват две плюшки, които се оказват магически динозаври. Те му дават писалка и скицник и магията каквито дрехи нарисува да стават истински, а самата тя да порасне до около 15-16 годишна. Така ни показват живота на дванайсет годишната Михо, която извън училище някак си успява да стане музикален идол и как се опитва да жонглира с двата живота ...
Бе... очарована съм, а скоро не ми се беше случвало.

Профил

Публикувано на: 08 Май 2011 19:45

Въпреки ,че не харесвам mecha ,Code Geass се оказа баси доброто аниме :shock: Даже ми се струва ,че е едно от най-добрите ,които съм гледал (в последно време ,всяко което гледам ми се струва ,че е най-доброто :lol: ).

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Май 2011 20:28

Щом Code Geass ти е харесало защо не опиташ Fafner или Eureka 7.
Принципно и аз не съм голям фен на меката, ама тия ми харесаха.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Май 2011 08:39

Към нещата цитирани от Ice Queen (комбинация от mecha и драма) бих прибавил нещо - Bounen No Xamdu (Xmad's Lost Memories)...не че точно mecha, но за мен е начинът по който трябваше да изглежда Eurika 7 (и е дело на същите хора от студио Bones).

Апропо, Star Driver и Code Geass не са типични представители на mecha-та, а лоши кръстоски с други жанрове.

За мен Star Driver е непростим кич и педерастия (дропнах го на първа серия), а Code Geass набляга на сапунени псевдодрама излияния и фалшиво засукване на сюжета каквито не обичам особено.

Баш мека е примерно Macross Zero, а добра кръстоска (с училищна комедия и приключенски екшън) е Full Metal Panic (особено 3-тия сезон).

Междувременно си припомних една дърта смесица между mecha, драма, комедия и политически трилър - Zone Of The Enders (OVA + TV). Не че е нещо особено, но успява да оплете интересно героите, а най-големият бъзик е, че протагонистът от OVA-то е антагонист в TV-то.
Припомних си и Baccano-то...учидух се, колко гласове от него участват и в Gintama.

Иначе си следя излизащите в момента Gosick, Steins;Gate, Nichijou, Tiger & Bunny, Gintama, Battle Girls (тъпа ечи комедийка :lol: ), Dororon Enma-kun (пак ечи комедийка), Soft Tennis (абе не че няма ечи, ама някак центърът е на друго място :lol: ), Yondemasu yo, Azazel-san (уберкретенщина и цинизъм) и естествено Detective Conan.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 12 Май 2011 22:19

http://www.youtube.com/watch?v=2D30hmYjIm4

Длъжен съм за пореден път да постна това епично клипче! :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2011 09:46

Тъй, тъй...смешно е...човек трябва да се гаври с отакутата, колкото пъти му се отдаде...но е тотално off topic...новия ти аватар е по on topic отчно защото е head off... :lol: :lol: :lol:

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 13 Май 2011 10:45

Хайде, Ал... не се ли смя през сълзи... :oops: Аз се попиках направо... :lol: ВЕЛИК Е

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2011 11:24

Някой хареса ли си вече нещо от сезон лято 2011?

За разлика от други сезони този път изгледах маса трейлъри и съм леко покрусен. Само две неща ми хващат окото и то едното е продължение...но за тях по-надолу.

Какво предизвика интереса ми:
(т.е. ще загледам поне един епизод)

Appleseed XIII - голямото предварително разочарование. От керъктър дизайна ме побиват тръпки. Подобен на този в първия филм е, но някак са го направили още по-страховит, а уж съм доста толерантен към такива неща (примерно дизайнът във Freedom и Norageki не ми прави впечатление, а доста хора не го харесват).
Не че съм го изключил напълно, но почти не се надявам да ми хареса.

Blood-C - нещо няма големи надежди. Визуално изглежда интересно, но ако сюжетно е като Blood+, не е за мен. Защо просто не сериализираха OVA-то?

Dantalian no Shoka - това като premise звучи готино, но подозирам, че няма да се окаже това, което ми се иска :lol:

Last Exile: Ginyoku no Fam - не съм голям фен на Last Exile, но потенциално могат да направят нещо интересно. Действието щяло да се развива в паралелен свят. Нещо звучи подозрително, пък и Gonzo не са в цветущо финансово здраве.

Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou - от първия сезон харесах само графиката и играта на сеютата. Да видим дали ще успеят да поразмърдат заспалата история.

Gekijouban Mahou Sensei Negima! Anime Final - това едва ли ще впечатли някого, но аз ще го гледам от чиста фенщина...подозирам, че за незапознатите с мангата филмът ще е пълен мрак. OVA-тата на Shaft са много добри и точно вървят по оригинала, но представят много кратки сегменти от историята. TV-тата (и това по мангата и алтернативата Negima?!) само запознават с героите и толкоз.
Предполагам ще стигне до нас чак в началото на следващата година...а може и по-късно...

Какво най-вероятно ще следя:
(т.е. къде са надеждите ми :lol: )

Ikoku Meiro no Croisee The Animation - историята не звучи примамливо, но пък европейските бекграунди са нарисувани убийствено (май по-добре и от Gosick).
А, дааа...главната героиня е някакво лоли :twisted: .

Baka to Test to Shoukanjuu Ni! - много харесах първи сезон и OVA-тат. Як отакуцентричен хумор и приятна графика. Дано и втори сезон е на същото ниво.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 31 Май 2011 13:35

Ал, колко добре помниш неща, които си гледал преди 5 години, примерно; не искаш ли пак да преглеждаш стари неща, които са те изкефили, но си позабравил?

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2011 15:32

Че аз това си го правя перманентно.
Примерно наскоро си припомних FLCL и Abenobashi (Gainax на max), които дори ми звучаха още по-яко и метафорично.

А с една позната през празниците му дръпнахме маратон - Ghost Hunt, Black Blood Brothers (бахти колко е по-сладко в HD и на добър монитор), Baccano, Macross Frontier, Level E и Gunadm OO The Movie (може да имаше и други неща).

Апропо, същата позната с която цяла зима зяпахме Inuyasha. Нейният компютър е в пъти по-мощен от моя и с добър монитор. Не го плашат нито високо резолюции нито неоптимизирани кодеци.
Проблемът ми с нея беше, че не знае английски и трябва да разчитаме на някакви тъпи, грешни, неграмотни, убиващи хумора и бавно излизащи български субтитри.
Проблемът се реши, когато разбрах, че тя няма нищо против руски преводи. Сега каталогът с достъпните заглавия е по-богат, а и тя призна, че братушките фенсъбват по-качествено.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 31 Май 2011 16:11

Nice, nice.. на колко е тази мацка? :D :D

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Май 2011 17:20

Не бе, връзката ни е платонична и се наблюдава от съпруга и, сина и, а понякога от братовчедка и :lol: :lol: :lol: .
Всъщност аз се целя в последната, но партията е мноооого дълга и изисква бая разиграване, преди да се стигне до истински ходове. :twisted:

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 31 Май 2011 17:40

Ясно.. е успех, все пак! :twisted: :D

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Публикувано на: 02 Юни 2011 22:40

Берсерк.

Онемях не станах от компютъра докато не изгледах всичките.

----------------------------------------------------

спам Врати

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2011 08:01

Хващай мангата тогава...още нищо не си видял от историята и брутализмите...

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Юни 2011 19:22

Аз па влезнах в очни и съответно получих рязко желание да гледам аниме, но кат няма време ...

От новия сезон честно казано май нищо не гледам. Зачаквам да излезнат на куп, особено тея 12-26 сериините където са започнали началото на годината и сега завършват, по повода Ал да подшушне некое и друго заглавие, че нямам време да спя сега, камо ли да ровя.

Така. сега към същество. Най-сетне си взех нов комп, че и монитор и вече мога да гледам не само резолюция 480р. По повода НАЙ-СЕТНЕ успях да изгледам Xam`d: Lost Memories. Много добро аниме, с доста интересен замисъл. А на края исках още малко, ама ....

Сега изгледах и GetBackers: Dakkan`ya Забавно шоненче, две големи стабилни арки и не особено отекчителни филърчета между тях. Имаше и някои добри попадения всъщност. Остана мегдан за продължение. На някои проблеми и въпроси леко не ни отговориха, но като гледам май няма и да ни отговорят, но пък знае ли човек ....

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 05 Юни 2011 23:46

Малко офф:
AlShu, разбра ли, че DC ще ребуутват цялата вселена. Предните пъти ги водят retcon, а сега ще правят reimagening на всички герои и злодеи.
Вероятно ще ползва и моментната карта на света http://i285.photobucket.com/albums/ll78 ... tmapv6.jpg
Африка е превзета от горили, а Бразилия от нацисти...

p.s. Атлантидите и Амазонките са ебали майката на цяла западна еверопа. Сигурно ще го изтегля последния арк. Flashpoints се води.

едит: false alarm. Просто всичко ще почне от #1. Renumbering, предполагам :roll:

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 01:35

Много се кефя как като гледах Perfect Blue 8-9клас бях втф, пък сега схванах всичко във филма. :D :D

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 06 Юни 2011 14:09

IceQueen
Цитат:
тея 12-26 сериините където са започнали началото на годината и сега завършват, по повода Ал да подшушне некое и друго заглавие

Gosick: мистерия - но заради атмосферата и графиката...сюжетът и загадките на са нищо особено...задължително HD. Скоро ще приключи.

Level E: комедия - заради ебавката с UFO и X-File клишетата...началото и края са готини...средата на сезона е скука...Приключи.

От пролетните:
Steins;Gate: sci-fi - но само ако си падаш по много приказки и нърдски спорове за парадоксите при пътуване във времето. Май не е от твоя тип...ама е едно от малкото добри от пролетта...Свършва в началото на есента. Другото добро е Nichijou, но то 100% не е от твоите.
Tiger & Bunny: екшън, mecha - става, ама сюжетът му не е нищо особено и се влачи. Също да се гледа HD. Свършва в началото на есента

Цитат:
По повода НАЙ-СЕТНЕ успях да изгледам Xam`d: Lost Memories.

Файнъли!!!

А Softenni и Yondemasu yo, Azazel-san са точно за The Chameleon :lol: .
(Ако приема, че си пада по шантави и понякога доста цинични комедийки.)

Tiny
Цитат:
...

Мисля, че и DC и Marvel си имат достатъчно единични reboot-и и extended/expanded univers-ове, че някой да се впечатли от нещо ново по темата.
В момента съм в DC криза, защото любимата ми анимация в паралелния свят Earth 16 - Justice League е в някаква гадна пауза и не е ясно кога ще продължи (обещанията са за Юли...но пък имало само две готови серии :( ) .

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com