Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 29 Мар 2011 22:31

AlShu написа:
Апорпо, анименцето е такава тъпа комбинация от gorefeast и ecchi, че не го харесах.

Shit, звучи като must watch :oops: Представям си софткор еротичен вариант на Evil dead... Като сцената с дървото, което изнасили приятелката на Аш в първата част :D

Иначе започнах да гледам наново Death note, да видя дали ще ми хареса, след като ми се е променил вкусът към киното след толкова години. Само първите 3 епизода изгледах и все още си ме кефи.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 29 Мар 2011 23:08

Не знам аз на 3 пъти съм се опитвал да гледам Dead Note-a, щото всички все за него говорят, обаче не мога. Мега скучно ми е. А иначе аз въпросното "Училище на смъртта", яко, върви леко сюжета, има яки сцени, не е досадно, така че го препоръчвам. Аз принципно НЕ гледам анимета и се случва много рядко нещо да ми хареса. Любимото ми си остава поредицата на Full Metal Panic, също харесвам и Черната Лагуна.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 30 Мар 2011 08:16

Andrey358
Цитат:
Не знам аз на 3 пъти съм се опитвал да гледам Dead Note-a, щото всички все за него говорят, обаче не мога. Мега скучно ми е.

Далаверата е, че Dead Note е предимно четиво...а анимето и филмите са направени с цел изтискване на популярността.
Истинската му сила е в мангата - безкрайни разсъждания, шахматни преигравания, надлъгвания, манипулации и диалози...и всичко това подправено с циничните коментари на Риюко :lol: ...
Аз съм фен на мангата, а анимето не успях да го мина отвъд 2-ра серия...то каква анимация е - само някакви панове през стаята на Райто. Освен това чух, че яко са претупали втората част от историята.

Апорпо, "Гимназия на смъртта" звучи по-гъзарски :lol: :lol: :lol: . Бе не че е лошо, ама си е някакво стандартно зомбиплотейшън + дебилен японски ечи фенсървис. Първа серия е зарибяваща (а и гадовете са сложили animation bump), ама нататък съква...затова го дропнах...

Профил

Публикувано на: 31 Мар 2011 22:59

AlShu написа:
Миии, понеже тук в момента е голяма скука, ще ми е интересно ако споделиш, какво точно те кефи в аниметата...или пък в някое конкретно заглавие...
Мен примерно ме кефи това, че тематиката им е доста по-разнообразна, че ползват интересни графични стилови, че си играят да изчистят анимацията повече от западните продукции, актьорите които озвучават героите се раздават в пъти повече от западните им колеги и че гледните точки и проблематиката са интересни и екзотично от наша гледна точка. Друга ценна черта на анимето е изчанченото чувство за хумор на японците...при това говоря буквално, а не за разните там му там ечи и хентай уклони. Несексуалният хумор примерно в заглавия, като FLCL и Natsu No Arashi (комедийни заглавия) или пък в Katanagatari и Bakemonogatari (приличат на комедии, но всъщност са драми) просто нямат аналог...или поне аз не съм срещал подобни неща...

В момента малко съм ударил паузата на аниметата, защото заради събитията в Япония имаше прекъсване в графика на заглавията, които следя.
Добрата новина е, че Beelzebub продължи (а имаше информация, че ще го дропнат).
To Aru Majustu No Index 2 си върви без спирки и му остана само още един епизод.
Fractale-то също си върви и също му остава само една серия.
Излезе и 4-тото OVA на Black Lagoon, но то си беше от преди събитията.
Тъпото е, че нещо поредните серии на Level E (12-та последна) и Gosick се бавят.

Допадат ми предимно анимета, чиито сюжети са смислени, а самите анимета не са нарисувани надве-натри като анимацийката Ed, Edd & Eddy. В много, които са с екшън тематика, има доста разнообразни удари, защити - цяло изкуство е да работиш върху подобно нещо и трябва да призная, че японците много ги бива в това, даже повече от американците. Освен това героите не са разгащени немърливи лентяи, обикновено са сериозни хора/същества и силни характери, имат си стабилни ценности (поне добрите персонажи) - нещо, което почти липсва в българската действителност. Саундтракът на някои анимета пък е доста по-добър от последните "хитове", които въртят по MTV и другите музикални програми. Ще дам пример с едно доста старо аниме - Saber Rider and the Star Sheriffs. През последните 16 години не е било проблем да затананикам по спомен саундтрака. Също ме радват и прическите на някои герои. :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2011 08:27

Лудетина, сега не че искам да се заяждам, но с цел да стане дискусия, няколко уточнения.
Цитат:
самите анимета не са нарисувани надве-натри като анимацийката Ed, Edd & Eddy

Ed, Edd & Eddy не е рисувано "надве-натри", а е просто силно карикатуризирано и керъктър дизайнът е направен да прилича на детска рисунка...ще се учидиш колко много анимета има с подобна графика...не като стил, а като семплифициране и карикатуризиране. Повечето slieces of life, за които се сещам са такива: Hidamari Scketch, Azumanga Daioh, Shin-chan и пр. и пр.
Просто не ти се е случило да попаднеш на много такива.
Но е истина че статистически има повече анимета с детайлна графика отколкото картуни. Добре нарисуваните картуни се срещат рядко (за периода 2010-2011 се сещам само за Young Justice, The Avengers EMH и Star Wars Clone Wars...)

Цитат:
Саундтракът на някои анимета пък е доста по-добър от последните "хитове", които въртят по MTV

Така ти се струва, защото нямаш опит с достатъчно много j-pop opening песни :? :? :? ...повечето от тях са отвратителни. Много рядко ще се случи нещо хубаво, като intro-то на Black Lagoon, intro-то на TTGL, първото intro на Darker Than Black (второто е отврат) или второто intro на Dead Note.
А споменът ти за Saber Rider може да е добър, но точно intro песента е сменена при английския дублаж :lol: ...всъщност по БНТ не сме чували оригиналната японска песен.
Нещо подобно се случи и при мен с Robotech. До ден днешен си тананикам американската ме музикална тема и не свиканх с истинската, която чух чак когато попаднах на оригиналната версия на Macross (и откровено казано е едно от най-отвратителните j-pop, на които съм попадал).

Иначе, да - силата на японците е в това да влагат екстра усилия и да доизпипват нещата, а това си личи страшно много в анимациите.

Профил

Публикувано на: 01 Апр 2011 15:32

AlShu написа:
Ed, Edd & Eddy не е рисувано "надве-натри", а е просто силно карикатуризирано и керъктър дизайнът е направен да прилича на детска рисунка...ще се учидиш колко много анимета има с подобна графика...не като стил, а като семплифициране и карикатуризиране.

Това разбира се не пречи да продължавам да не ги харесвам. :P

AlShu написа:
Но е истина че статистически има повече анимета с детайлна графика отколкото картуни

Тъкмо за това намекнах.

AlShu написа:
Така ти се струва, защото нямаш опит с достатъчно много j-pop opening песни :? :? :? ...повечето от тях са отвратителни. Много рядко ще се случи нещо хубаво, като intro-то на Black Lagoon, intro-то на TTGL, първото intro на Darker Than Black (второто е отврат) или второто intro на Dead Note.

Не гледам анимета all the time, все се сещам да се отлепя от компютъра, но досега не съм попадала на аниме, чийто саундтрак да не мога да понеса. :lol: Трябва да е нещо много чалгарско като звук, за да се откажа от идеята да гледам анимето. :wink:

AlShu написа:
А споменът ти за Saber Rider може да е добър, но точно intro песента е сменена при английския дублаж :lol: ...всъщност по БНТ не сме чували оригиналната японска песен.

И японският е хубав. На мен лично ми харесва.

AlShu написа:
Иначе, да - силата на японците е в това да влагат екстра усилия и да доизпипват нещата, а това си личи страшно много в анимациите.

Затова набират все повече почитатели. :mexican:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2011 16:11

Цитат:
Това разбира се не пречи да продължавам да не ги харесвам.

То и аз не казвам, че трябва да ги харесваш...просто не съм съгласен, че Ed, Edd & Eddy са нарисувани "надве-натри", просто това е "артистичният избор на създателите му" :lol: :lol: :lol: .
И освен това те предупредих, че нищо чудно да срещнеш и подобни анимета.

Лудетина
Цитат:
но досега не съм попадала на аниме, чийто саундтрак да не мога да понеса

Аз говорех за началните и крайните песни...иначе музиката обикновено си е добра.

Цитат:
И японският е хубав. На мен лично ми харесва.

Искаш да кажеш, че познаваш японския вариант на интрото :shock: ?

Цитат:
Затова набират все повече почитатели.

Според мен това не е вярно. Световните печалби намаляват, индустрията запада...
Може да има положителен ефект в България, но това е защото сме 100 години назад и 45 (а и вече повече) встрани...

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Апр 2011 16:01

Почна новият сезон на Gintama. Вече има превод и на 202-рия епизод.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2011 10:46

Вчера минах първите 38 чаптъра на Death note manga (на кой му е притрябвало да учи за изпити...). Поне до момента не виждам чак такива различия, каквито айшу описа. Но, че е по-добра съм съгласен.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2011 15:03

Tiny
Цитат:
не виждам чак такива различия, каквито айшу описа

Ъъъ...ми може би малко да се бях надъхал, докато го писах, защото предполагам сюжетът си е същият...но четейки мангата имаш времето и фокуса да осмислиш всички трикове, да схванеш всички обяснения и да се насладиш на иронията на Риюк примерно ...
Както казах - комиксът е по-подходяща среда за тази история.

Другото нещо е, че втората част от сюжета е силно ръшната в анимето. Не че съм го гледал, но прочетох много псувни как този и онзи не биха направили такива глупости, докато в мангата всичко си е логично и последователно. Примерно грешките в методите на Райто почват да изпъкват (примерно как похарчи баща си), а Мело и Ниър ги надушват и почват да му кроят капата...

И съм АлШу...това ай-шу ми звучи като nick-name на мъжка гейша :? :? :? :lol: :lol: :lol:

От новия сезон за сега си харесах три неща:

Nichijou - кретенска гротескна комедийка

Tiger & Bunny - изродска пародия на тема сипергерои, реалити ТВ, mecha и корпоративна политика

Battle Girls - някаква приключенска комедийка на тема "тъпа гимназистка блондинка попада в алтернативна версия на японското средновековие". Това май ще прерасне в yuri ecchi, щото този алтернативен свят няма мъже, а разни исторически личности са реинкарнирани, като (доста надарени) мадами :twisted: :twisted: :twisted: .
Т.е. феновете и фенките на Inuyahsa да не наострят уши при "гимназистка попада в японското средновековие", защото май шоуто не е такова...надявам се в следващите няколко серии да се изясни.

Други потенцялно интересни заглавия, които още не съм загледал: Steins;Gate и Hyouge Mono.

Иначе ще се следят продължаващите Gintama и Gosick, възобновяването на Kami nomi zo Shiru Sekai както и OVA-тата на Valkyria Chronicles и Seitokai Yakuindomo.

Апропо, наскоро излязлото двусерийно OVA на Baka to Test to Shokanju беше много добро. (За който е пропуснал ТВ-то е шарена училищна комдийка с много RPG и аниме референции)

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 10 Апр 2011 16:33

Изчетох го!!! До смърта на L вървят близко, но натам анимето отива надолу. По-значима разлика между двете е, че в анимето Kira е малко по-вманиачен на тема "I AM GOD", което ми допада, а пък при L е повече наблегнато върху weirdness-a му, което пък не ми харесва.

Някаква друга манга да препоръчаш, dialog heavy като death note. Не искам разни сейнени от типа на Берсерк (нищо, че е добра). Видях Remote, но още не съм хвърлил око как е.

Малко офтопик, но се зарибих и по комикси. Почнах The darkness.
Мисля да се правя на интелектуалец и да почна нещата на Alan Moore :oops:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Апр 2011 08:23

Dialog heavy манги?
Сещам се за -
20-th Century Boys (от автора на Monster)
Monster (кефи ме повече от анимето)
Battle Royale (атмосферата е малко като тази на Berserk...и да филмът с това заглавие е по мангата...)
Rurouni Kenshin (ултимативоното четиво на тема Куро-фуне, Бакуматсу...е развива се малко след тях, но ги обяснява добре... и въобще енциклопедия на Меиджи ерата)
Но те нямат нищо общо с Death Note.

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 19 Апр 2011 19:52

Такам. Налегнала ме е някаква пауза, от която нещо трудно излизам.

С мангата не мога да помогна по простата причина, че нещо не ми се отдава четенето на такива неща. Предпочитам картинките да ми се мърдат и да имам песнички за фон. Не сериозно - опитвах с мангата на InuYasha и Air Gear, но просто не ми се получи.

За сметка на това изгледах Rurouni Kenshin, с всичките му 95 серии. Исторически погледнато - научих нещо, което е голямо постижение точно за мен. Като аниме ... не бих казала че е нещо особено. На моменти направо е скука. Има добри битки, но чат-пат много ги съсипват с тези речи дето дърпат. Просто ми трябваше малко повече бой и малко по-малко обяснения в това аниме. Събирам злоба да изгледам OVA-та, която уж го предхожда, ама знам че е по-скоро драма и се подготвям психически.

Също така, докато мъчех Кеншин изгледах и дългоочакваният от мен xxxHOLiC Rou. Е, като всяко дълго чакано нещо се поразочаровах. може би защото очаквах да има и някаква връзка с Крилатите Хроники, но ако се обстрахирам от това. Не лоши две серийки, които не бяха и кой знае колко скучни. Надявам се да филмират до край това аниме, а и да оправят цялата каша с него. И все пак ми хареса доста как свърши вторият епизод. Бех добила онази замечтано-доволна усмивка, с която гледам да не се показвам пред хората.

Някъде по същото време, реших че трябва да изгледам и превода на втория епизод на OVA-та на Air Gear. Честно казано не мога да схвана смисъла на тези ОВИ, но дано да пуснат втори сезон на анимето и да се оправи положението.

За мое учудване изгледах и Interstella5555 - The 5tory of The 5ecret 5tar 5ystem. Пълнометражен филм без нито една реплика, грам не в моя музикален стил, но пък страшно ми хареса. Имаше нещо в него, което ... просто явно ме грабна.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Апр 2011 15:46

IceQueen
Цитат:
Честно казано не мога да схвана смисъла на тези ОВИ

Много просто - авторите искат да издоят колкото се може повече от феновете, но нито имат бюджет, нито достатъчно добър рейтинг, за да продуцират нови TV сезони.

Нещо подобно се получава и с OVA-тата по Mahou Sensei Negima.
Наскоро догледах най-новата екстра по последната OVA: в историята зеят големи дупки, всяка серия излизаше през 4-5 месеца, краят е в нищото, а пък екстрата скача много години след цялата историята :? .

Изгледах първите две серии на Steins;Gate - пълна нърдщина на тема времеви парадокси - хем нищо не се разбира, хем всичко е убийствено логично :lol: . Само за hardcore science geek-ове и отакута!

Бонус епизодчето на Seitokai Yakuindomo беше много сладко.
204-ти на Gintama също.
Kami nomi zo Shiru Sekai не се разви много през първи, а и втори сезон започва в същия стил...дроп.
Beelzebub нещо ми лази по нервите...ще се дропва.
Gosick е стабилно както винаги.
Загледах Yondemasu yo, Azazel-san. Кефи ме, но май никой друг тук не си пада по точно този вид кенефен хумор. :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 20 Апр 2011 16:14

Тъкмо изгледах Claymore и ми се издигна в статут 'бест аниме евър' (въпреки че, аниметата които съм гледал, включително тея дето са ги пускали по кабеларките, се броят на пръсти :lol:
Някой може ли да препоръча нещо подобно? В смис тип средновековно фентъзи, чудовища ала-бала... без безмислени over-the-top кървища и излишен фенсървис. Пък ако има и какички, носещи теглото си в стомана на гръб, перфектно :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2011 08:50

Добре де, какво му охкате толкова на Claymore...цицести мацки размахващи мечове, "драма-да-ти-изтекат-очите" и толкоз.
Чак 'бест аниме евър'...

Аз не го изтраях и на ниво 1-ви епизод...а обичам мацки с мечове...

Цитат:
тип средновековно фентъзи, чудовища ала-бала... без безмислени over-the-top кървища и излишен фенсървис.

Дъъъ...Claymore не е ли точно това?

Затова приемам думите ти наобратно :lol:
- кървища: Shigurui
- средновековно фентъзи с кървища: Berserk
- фентъзи с драма: Fullmetal Alchemist

Ама и трите не ги харесвам много...което евентуално означава, че трябва да ти харесат. :lol: :lol: :lol:

The Legend of the Legendary Heroes би било много добро, ако действието не беше толкова объркано и накъсано.

Нещо качествените аниме европеообразни фентъзита са кът (дори да броим комедии, като Slayers и Rune Soldier Louie), заради замърсяването причинено от адаптации по RPG игри (всичко с Tales Of...).
Tower Of Druaga за мен е отврат и смятам че няма да ти хареса.

Добър аниме филм с японска обстановка и мечове, добри битки, прекрасна графика и почти-фентъзи средновековна обстановка за мен е Sword of the Stranger.

Накратко не се сещам нищо подобно на Claymore във фетъзи света...обаче Canaan май е нещо подобно, но с пистолети (т.е. секси мацки размахват пистолети + "драма-да-ти-изтекат-очите" :lol: ).
И него не харесах в първи епизод, което е гаранция, че трябва да те изкефи :lol: .

Профил

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 21 Апр 2011 14:08

Мерси за предложенията. Ще ги прегледам. Sword of the Stranger ми се вижда доста интересно. :)

А иначе, както писах, съм гледал няколко анимета на кръст (повече от половината - Ю Ги О, Покемон и т.н. като съм бил на 12-13). Claymore го гледах в голяма степен, защото в момента имам свободно време и ми се гледаше нещо. Ясно ми е, че има и много по-добри от него, ама това са си лични предпочитания все пак :)

Това с кървищата като го писах, имах предвид без прекаляване с черва и подобни гадории. В Claymore наистина ги има, ама някак си не е задълбано чак толкова в детайлите - отрязани крайници и т.н. не ми направиха кой знае какво впечатление. Има кръв, ама не е чак в някакви промишлени количества (DMC му бях гледал няколко епизода преди - дупчиш гадта с пистолети, пък после кръвта стига да напълниш няколко вани) Яде там някво чудовище черва, ама освен това, че просто си пъха нещо там, червено в устата и дъвче, друго не е показано. Фенсървис почти не видях (ако ги имаше ефектите с непрекъснато клатещите се цици, щеше да ми се вижда проста комедия) :lol:

Абе, вкусове, на мен ми направи впечатление анимето. Аре със здраве :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2011 14:50

И аз кат видях, че му е харесал Claymore, реших че Berserk е за него, но там нямаме мацки в тежки брони :D Като цяло няма друго аниме, като Клеймор,но пък то е незавършено, та може и да го довършат.
Как да е.

Canaan не мисля, че би му допаднало, не е точно драмата! Нито боя е кой знае какво ... както и преди казах - приятно за времегубка, ако нямаш високи очаквания.
По-скоро, ако ще е в тази насока "Мацка, коят рита +драма", може би трябва да пробва Avenger.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2011 16:52

Avenger май се вписва (е, то е sci-fi фентъзи)...тамън да види и типична тупалка.

Аз с all girls освен Claymore и Canaan се сещам само тъпи ечита, шоджота и комедийки.
Иначе с яка мацка протагонист се Black Lagoon и Ghost In The Shell All...ама те са съответно як екшън и як киберпънк-екшън-трилър (т.е. нищо общо с фетъзи и средновековие).

Tranquil
Цитат:
А иначе, както писах, съм гледал няколко анимета на кръст...

Не бе, не те коментирах...просто подозрително много хора харесват Claymore, а аз не зацепвам защо...сигурно нещо съм повреден.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2011 22:00

Сега като се замисля, може да пробва и The Twelve Kingdoms. Аз лично го обожавам това аниме. До колкото помня, бой, история, мацка-главен герой, фентъзи и което му е основен плюс - завършено, но пък си нямат брони :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com