Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 01 Фев 2011 22:49

А бе бях гледал едно аниме донякъде ама не се сещам за името. Някой да помогне?
Има един с две пички дет постоянно викаше "анижа", жените май бяха фърита :D , рта беше нов, имаше доста големи битки. Май сюжета в нчалото се въртеше около свалянето на еднаи империя и после меленето на всичко около нея, май имаше и някаква паралелна сюжетна линия дет ретроспекция ли се падаше, всичко в главата на протагониста ли се развиваше...а бе който го е гледал ще се сети :D

Профил

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 02 Фев 2011 15:11

Ми аз пък бих предложил наскоро започналото аниме по мангата на "Beelzebub". Ако следите мангата трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да почете и анимето :)

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 02 Фев 2011 23:27

wiedzmin написа:
А бе бях гледал едно аниме донякъде ама не се сещам за името. Някой да помогне?
Има един с две пички дет постоянно викаше "анижа", жените май бяха фърита :D , рта беше нов, имаше доста големи битки. Май сюжета в нчалото се въртеше около свалянето на еднаи империя и после меленето на всичко около нея, май имаше и някаква паралелна сюжетна линия дет ретроспекция ли се падаше, всичко в главата на протагониста ли се развиваше...а бе който го е гледал ще се сети :D

Нз що се сетих за Афро Самурай

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Фев 2011 10:56

Не е то. Май името беше нещо от типа на песента, която не е изпята или нещо подобно...

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Фев 2011 11:53

От доста време никой не е писал...ще взема да bump-на темата.

След първоначалната селекция на новото от сезона, в момента следя - Gosick, Puella Magi Madoka Magica, Mitsudomoe Zouryouchuu!, Level E и Fractal.

Е и To Aru Majutsu No Index II, както и Detective Conan, които си ги гледам още от преди.

Beelzebub май ще го дропвам. Много ми е мудно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Фев 2011 20:53

Кажете някое качествено thriller/mystery/drama аниме концентрирано върху интересна история ,а не битки и лигавщини (примери death note,wolf's rain,grave of the fireflies)
Danke in advance.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 01 Мар 2011 00:09

Не знам дали си си намерил Ерго прокси с английско аудио, ако не си, тука е и с такова.

Колкото до трилър историята ти с повече акъл и по-малко бой... Може би Ал може да ти помогне. Единственото, което ми идва на акъл е това, което Хамо е предложил преди 3 стр, а имено Ghost Hound, но като цяло не гледам толкова статични анимета. Иначе казано - вече си гледал почти всичко дет съм гледала по тематиката :D

Кат се замисля, самата аз навлезнах в поредната аниме пауза. Мисля, че Микотата ми дойдоха в повече и се наложи да почина. В резултат - над месец без аниме. Сега почнах да излизам. Догл;едах 20-те серии на Naruto Shippuuden, които бех изоставила с идеята че са тъпи филъри... очудващо но ми харесаха. Наваксах и с 10-те серии на Bleach, като едва прескочих филърите за Китайската НГ... много досадни.... Наруто поне ми ги спести.

Покрай тях загледах и Beelzebub. Леле, добре че имах 7 серии на куп. Бебето уникално много дразни първите 4-5 серии. После сякаш или му свикваш или го правят с една идея не чак толкова дразнещо.

АlShu,
Цитат:
OVA-то е наистина динамично и забавно...но май ми изспойли целият ТВ сезон.

Овата наистина е един голям спойл. Аз мислех също да почна с нея и добре че първо отворих Anidb, tam един пич/пичка е изкоментирал че е по-добре да се гледа първо сериала и после Овата да се види кат "сбит вариант", ако имаме желание, та се спрях. Ама след кат си я гледал, я ми подшушни , че живо ме интересува. Това ревящо, тръшкащо се зеленокосо бебе ще го облекът ли най-сетне?!

След гореспоменатата простотия, която я сравняват по необясними за мен причини с Yuu Yuu Hakusho, най-сетне реших да дохледам и последните три катани на Katanagatari. Започнах го щот... нз, беше ми скучно. Учудващо, но последната серия изненадва доста приятно. На фона на някак статичното аниме се развихриха 40 мин само сеч, кървища, черва и еб*не на мамата на всичко. Честно казано последното, което очаквах е точно такъв край. Буквално съм Очарована.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2011 00:13

Ред написа:
Кажете някое качествено thriller/mystery/drama аниме концентрирано върху интересна история ,а не битки и лигавщини (примери death note,wolf's rain,grave of the fireflies)
Danke in advance.

Monster.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2011 00:29

10x за Ерго прокси - преди време пак го беше препоръчала ,но тогава го намерих само на японски и с някакви скапани субтитри и се отказах. Сега ще го гледам.
А Monster изглежда точно 1 към 1 като това което търся ,но него също не мога да го намеря :(
пс не мога да тегля от български сайтове :/

едит : оправих се , намерих си ги ,благодаря :)
(монстър е 70 епизода втф но тайм :cry: )

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2011 00:40

Ergo Proxy, ако пак не става, кажи да търся друг вариант. А и резолюцията му е голяма, но е единственото Дуал Аудио, което намерих. Ако все пак не ти е проблем да е със японско и субтитри (което горещо го препоръчвам като вариант), ще ти намеря група с добър превод.

За Monster, тук е с японско Аудио. а групата не е лоша. С Английско аудио има шанс и да се изрови някак, ама е минимален, сорка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2011 10:23

Ред, Монстър-ът е добро и е точно в жанровете, които си поискал - загледай му първите 2-3 серии и има вероятност да не те пусне до края...не е от любиминте ми неща, но МНОГО хора го харесват.
Мисля, че в маймундата го имаше с BG субтитри.

Ако не си гледал Baccano!, Bounen No Xamdou, Jin-Roh : The Wolf Brigade, Memories, Skull Man (на IceQueen и беше скучно) или Sword Of The Stranger може да им хвърлиш един поглед. Не са точно в жанровете, които си описал, но съдържат качествена драма и мистерия, а и са добре направени.

Аз да се похваля, че въпреки бавното темпо от 5-6 серийки през уийкендите, с една позната бавно, но славно опикахме първи сезон на InuYasha и 1/3-та от втори сезон :lol: .
Сериалчето е добре направено. Както вече писах, то е пример, за най-добрият начин за теглене на локуми...за разлика от разни леващини в стил Naruto и Bleach.
Е, към края на първи сезон парите явно са намалели, има смяна на продуцентите, сериалът добива някакъв Gundam привкус :lol: , а финалът е доста прибързан и объркан, по пък имаше една яка фенсървис сцена с Кагура :lol: :lol: :lol: , за която съм им благодарен.
Втори сезон е доста прибързан, но за сметка на това графиката, анимациите и спецялните ефекти са на високо ниво и са перфектно адаптирани за HD. Явно екипът е получил правилното финансиране, но и ултиматум да приключат оставащия гигантски обем от мангата в рамките на 26 серии.
Най-хомогенният дълъг сериал, който съм гледал. Във всички 50+ сериали, на които съм попадал се наблюдават драстични пропадания в качеството, а тук няма такова нещо.
И още нещо - играта на сеютата е абсолютна класика.

Подпуках и Katanagatari до 8-ма серия. Силата на сериалът не е нито в графиката, нито в екшъна (дето почти го няма). Силата му е в безкрайните диалози, чесане на езици и философстване. В тези диалози има доста референции и бъзици на тема класическа и съвременна театрална интерпретация на японски доктрини или исторически събития.
Всичко това е пречупено и през някакво изродско чувство за хумор :lol: .

Иначе си следя разни on-going неща - Gosick, Level E, Fractal, To Aru Majutsu No Index 2, и от немайкъде Beelzebub (бахти колко дебилно бяха разточили в 8-ма серия култовата битка с Аои-чан от OVA-то, разочарован съм).

IceQueen
Цитат:
Ама след кат си я гледал, я ми подшушни , че живо ме интересува. Това ревящо, тръшкащо се зеленокосо бебе ще го облекът ли най-сетне?!

В OVA-то си е голо...изгледите са да си остане голо и до края на ТВ-то.
Чуват се слухове, че анимето ще го правят 50+ серии. В такъв случай ще превъртят историята и отвъд OVA-то.
В края на 8-ми, в превюто за 9-ти видях битка в между Хилда и Аои-чан дето я нямаше в OVA-то. До сега нещата дето ги нямаше в OVA-то бяха все пълнежи, викам да извадят нещо готино, за което още не знам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Мар 2011 18:07

Епа Skull Man ми беше скучно сега... Мен и Дет Нот ми беше страшно скучно.... Аз явно не си падам по толкова статични анимета. Имам нужда от повече движение и ритници, а и да е шаренко ...

По повода изгледах Earl and Fairy . 12 серии. Романтично. Действието се развива във викторианската епоха на Англия, съответните балове и привички. Готини рокли и борба за някакъв меч и правото да управляваш и да се наречеш "Граф". Всъщност романтиката не бе толкова силно застъпена, колкото борбата за власт над ... феите :D Лесно се изгледа, а и не беше някакво лигаво. Остана сюжетна линия и за евентуален втори сезон, въпреки че ме съмнява да го има, но и така завършено анимето си е завършено.

След всичките тия простотии, които успях да изгледам на последък, доста приятно се самоизненадах с това, защото очаквах че и то ще е великата глупост...

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 12 Мар 2011 21:34

Знам, че може да прозвучи малко криипи, но някой може ли да ми препоръча филмчета с Тентакли? Наскоро разбрах, че съществува такова нещо, и искам ...ъхъм.. от чисто любопитство да проуча жанра. :roll:

Профил ICQ

Публикувано на: 26 Мар 2011 23:05

Охоооо, тук имало аниме темичка! Не очаквах, но трябва да призная, че изненадата ми беше много приятна! ^^

Ето и списък с някои анимета, които са минали през погледа ми:

Trinity Blood
Devil May Cry
Yamato
Vampire Knight - това не ми хареса
Yu-Gi-Oh!
Fullmetal Alchemist

и други...

Сега съм на Black Lagoon.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Мар 2011 15:12

Лудетина, добре дошла!

Сега едно малко уточнение...под Yamato имаш в предвид Yamato Nadeshiko Shichi Henge или нещо друго?
Защото има маса неща с Yamato в заглавието...примерно класиката Space Battleship Yamato...едва ли, ама все пак да питам...

Профил

Публикувано на: 28 Мар 2011 16:45

AlShu написа:
Лудетина, добре дошла!

10x. :D

AlShu написа:
...под Yamato имаш в предвид Yamato Nadeshiko Shichi Henge или нещо друго?

Да, това имам предвид. На всичкото отгоре ми хареса. :blush:

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Мар 2011 08:22

Миии, понеже тук в момента е голяма скука, ще ми е интересно ако споделиш, какво точно те кефи в аниметата...или пък в някое конкретно заглавие...
Мен примерно ме кефи това, че тематиката им е доста по-разнообразна, че ползват интересни графични стилови, че си играят да изчистят анимацията повече от западните продукции, актьорите които озвучават героите се раздават в пъти повече от западните им колеги и че гледните точки и проблематиката са интересни и екзотично от наша гледна точка. Друга ценна черта на анимето е изчанченото чувство за хумор на японците...при това говоря буквално, а не за разните там му там ечи и хентай уклони. Несексуалният хумор примерно в заглавия, като FLCL и Natsu No Arashi (комедийни заглавия) или пък в Katanagatari и Bakemonogatari (приличат на комедии, но всъщност са драми) просто нямат аналог...или поне аз не съм срещал подобни неща...

В момента малко съм ударил паузата на аниметата, защото заради събитията в Япония имаше прекъсване в графика на заглавията, които следя.
Добрата новина е, че Beelzebub продължи (а имаше информация, че ще го дропнат).
To Aru Majustu No Index 2 си върви без спирки и му остана само още един епизод.
Fractale-то също си върви и също му остава само една серия.
Излезе и 4-тото OVA на Black Lagoon, но то си беше от преди събитията.
Тъпото е, че нещо поредните серии на Level E (12-та последна) и Gosick се бавят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Мар 2011 08:23

Е най-сетне малко раздвижване в тази тема :) Последното аниме което изгледах беше "Highschool of the dead". Жалко, че след 12 епизод нищо не е излязло вече толкова време :( (поне аз не знам).

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 29 Мар 2011 11:43

Andrey358
Цитат:
Жалко, че след 12 епизод нищо не е излязло вече толкова време :( (поне аз не знам).

Ми има предвидено за 26-ти април OVA - Highschool of the Dead: Drifters of the Dead

Имаше и слухове за започнала работа по втори сезон.

Но нали се сещаш, че с тези кризи и природни катаклизми, нищо не е сигурно.

Апорпо, анименцето е такава тъпа комбинация от gorefeast и ecchi, че не го харесах. Т.е. не ми пука дали ще го бъде или не :lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Мар 2011 22:19

Съгласен съм, че ечито е меко казано дразнещо в цялата история, но като цяло анимето много ме кефи. Докато го гледах паралелно с това играех "Dead rising 2" и тотално се бях вкарал във филма :P Честно не си спомням отдавна да съм играел и гледал толкова много, нещо, почти цяла седмица :)

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com