Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Коя ви кефи повече?

Dragon Age    61%  61%  [ 14 ]
 Dragon Age 2    4%  4%  [ 1 ]
 Нито една от двете.    22%  22%  [ 5 ]
 И двете.    13%  13%  [ 3 ]
Общо гласове : 23
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Ghost Recon: Future Soldier; Splinter Cell: Blacklist; Brothers - A Tale of Two Sons; Witcher 3, но само в моите мечти...
Заглавие: DA vs DAII
Публикувано на: 12 Мар 2011 01:04

Тъй като не можах да дочакам ревюто и съм разочарован от втората част на поредицата - Dragon Age, ми е интересно какво е общото мнение за играта у BG.
Не съм играл единицата сериозно и не съм бил фен, но определено мога да кажа, че тази игра накара хиляди геймъри да се заредят с RedBull-и, Pitbull-и и прочие, да се заключат в стаите си и да се превъплатят в ролята на смел елф или джудже... или пък човек.
Хубаво де, но желанието ми и аз да стана част от този магически свят, беше помляно след като се захванах да разцъквам така чаканото от много хора продължение, което трябваше да вкара динамика, по-интересни и засукани диалози, по-badass облик на поредицата и разбира се, уникалната история на Hawke в иначе доброто класически направено RPG.
Както много хора се изказаха за играта тези дни:
"Не поправяй нещо което не е счупено"
Наистина съм отвратен от играта. Никакво разнообразие при околните среди, супер ограбен интерфейс, който въпреки някои удобни и улесняващи иновации, изглежда много глупаво за игра която трябва да обере наградите тази година. Като мисии и quest-ове съм КРАЙно разочарован. През цялото време имах чувството че изпълнявам сайд куестове и така и не намерих интересната сюжетна линия, която уж е много по- застъпена от единицата и заради която ощетиха толкова много фенове, ограничавайки ги само с една възможна за игра раса - хората.
Градовете следват безобразният коридорен модел и единственото по широко пространство в играта можете да си осигурите по планините, които пък са пълни само и единствено с каманаци и купчинки златни монети, случайно изпуснати от половината народ в Kirkwall. Пещерите напомнят на WoW арт стила, както и части от самия Kirkwall, който не е напълно лишен от оригиналност, но определено можеше да бъде и по-готин.
ТАЗИ ИГРА по-добре я играйте на xbox, защото определено новата по-динамична система за битки е ПО-подходяща за gamepad... което е жалко и гадно имайки в предвид, че Bioware ОБЕЩАХА играта да се чувства перфектно и на трите платформи. Наистина щеше да е хубаво да сложат опция за контролите по време на битка. Лично бих предпочел по-Gothic-овия модел за битки(LMB-удар, RMB-пак удар или магия).
Тъпото и прецаканото в случая е, че при PC версията имаме по-удобни контроли откъм тактическият подход на игра и разглеждането на бойното поле на пауза(което е задължително при играене на NORMAL difficulty и нагоре), което е много бавен и тромав процес при конзолите, а бойната система подтиква повече към Real-time битките и динамиката бива прецакана от паузиране и т.н. и определено контролите на конзолите са по-добри за Real-time.
Накратко казано:
Ако искате да мислите над ситуацията и сте стратези, играйте PC версията. А ако искате динамична битка и Real-time действия, за вас е конзолната версия.
Тактиките са невъзможни за мен на конзола, а пък Real-time битките при PC-то дразнят и трябва да цъкаш кат улав, за да уцелиш гадината дето ти се репчи.
Има още много неща да се кажат, но ще почакаме ревюто.

Оценката ми е 4/6.

Не че няма с кво да похваля играта, но исках да се изкажа по отношение на слабите места. Ся е ваш ред.

Профил Skype

Аватар
Местоположение: In the mountains In the mountains In the mountains...
В момента играе: LoL ,най-тъпата игра на света...
Заглавие: Re: DA vs DAII
Публикувано на: 12 Мар 2011 20:37

Половина хора, който познавам са идиоти и казват, че 2-ката е по добра от единицата, заради кръвта(СМЪРТ ЗА КРЕТЕНА, КОЙТО Е ИЗМИСЛИЛ РАЗЧЛЕНЯВАНЕТО НА ТРУПОВЕ).Другата половина казват, че Origins с по-добра, но в повечето случаи, заради носталгия.Перфектната игра за мен ще е просто да слеят и двете игри в едно.
Имам големи очаквания за 3-тата част.Ако я неебат, ще има "Цар Бомба" в офисите на Bioware.И няма да ми пука, че ще са направили Mass Effect 3, най-великото RPG на света.

Профил

Аватар
В момента играе: Skyrim, Titan Quest
Публикувано на: 13 Мар 2011 17:42

Колкото и да е добра двойката има много слаби места и двусмислици, въпреки добрия замисъл. В този си вид тя е далеч от думата велика, заразлика от единицата.Не казвам, че е лоша, изиграх я на един дъх и не ме пусна до самия си край, но я и псувах много, защото виждах колко в пъти по - добра можеше да е, ако се бе появила другата година. Каквито и пачове и DLS - та да пуснат много от нещата вече са необратими, жалко за Bioware, че допуснаха да бъдат ръшнати така от ЕА, вместо да кажат НЕ и да извадят един шлифован продукт, който да носи с гордост името си. Не, честно, вече ми се повръща от ЕА и тази тяхна политика. Канадците си бяха много добре извън тях, но малко или много съм ядосан и на тях, вина носят и те, че позволиха това да се случи, смятах, че са достатъчно големи за да не позволят да им се налагат някавки времеви ограничения като Близард, да ама не. Грозна история.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 16 Мар 2011 01:56

1цата е много по добра.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения