Автор |
Съобщение |
Хърфордиан
|
|
В момента играе: Дзверене в монитор.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Яну 2010 12:41
Tiny написа: Хърфордиан написа: Аз пък искам да си залъжа глада за хелзинг с нещо до излизането на следващото OVA. Devil may cry e подобно. Гледал съм го.
___________________________________ От Fa имат рекламни ЦИЦИ!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Яну 2010 10:38
Като Death Note просто няма . Монстъра иначе не е лош, но не виждам нищо "умрело-тефтерско" в него . 489 на Конан е 45 минутен спешъл и пълна тъпня, другите серии не бяха лоши. Загледах Baka to Test to Shokanju...странна идея да се съчетаят училищна комедия + rpg а ла Ю-Ги-О в нещо, като спортно аниме . Някак става за гледане въпреки кичозността на комбинацията. Загледах Durarara!!, това ще е яко - от създателите на Baccano!...в първи епизод го дава бавничко и трилърски...кефи ме... Изгледах и няколко забавни епизода на Gintama.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Яну 2010 23:34
Абе, я дайте един сайт за сваляне на манга...
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Яну 2010 14:38
Fenrir написа: Абе, я дайте един сайт за сваляне на манга... http://www.onemanga.com/directory/Гледат се онлайн, но имаш богат избор (над 1500, ако се не лъжа)
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 15 Яну 2010 11:12
Ми директорията за манга на Чизе - http://chise.ludost.net/Manga/Една търсачка...някои чаптъри могат да се теглят, за други трябва да се отиде на сайта на преводачите (има връзки) - http://www.mangaupdates.com/Ето от там днес открих, че има нови преведени глави на Star Ocean 3: Till The End Of Time на http://somethingorotherscans.com/so3.htmlИначе доста години минаха от преводите на JanKenPon От там открих и че 4chan имат превод на всички глави на Yotsubato - http://4chan.biz/ че дори някои глави са преведени на руски . Апропо, Yotsubato рулира...по-стоплящо душата и разпускащо нещо не съм чел от Mahouraba и Yokohama Kaidashi Kikou насам.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Хърфордиан
|
|
В момента играе: Дзверене в монитор.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Яну 2010 02:09
Я препоръчайте някое аниме, стил Black Lagoon (Сиреч, да е с главна героиня, 'дето стреля наред и се държи като кучка).
___________________________________ От Fa имат рекламни ЦИЦИ!
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Яну 2010 22:02
Момчета и IceQueen, от кое аниме беше тази песен http://www.youtube.com/watch?v=5Yay36iZzIk еди: Rage написа: Тва Black Lagoon струва ли си? Велико е!
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Daath
|
He who devoures cookies |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Яну 2010 23:19
Тва Black Lagoon струва ли си?
___________________________________ “To absent friends, lost loves, old gods, and the season of mists; and may each and every one of us always give the devil his due.”
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Яну 2010 10:29
Цитат: Сиреч, да е с главна героиня, 'дето стреля наред и се държи като кучка То и като Реви, няма друга главна героиня...има принципно такъв типаж, но им пробутват предимно второ и трето степенни роли (примерно капитанката от Xamd's Lost Memory)...миналата година имаше нещо с маса корави сексапилни мацки, ама как се казваше . Май Canaan. Четох сатия за него в Shadowdance - маса кучки-лесбийки дето се ебът и избиват една друга...нещо не ми хареса синопсиса... Принципно типичната "яка" протагонистка е Мотоко от Ghost In The Shell поредицата...но пък аз я мразя, щото е и депресарка... Загледах едни неща под името Cobra The Animation. OVA-тата са в някакъв ретро стил и са фрашкани с тъпи но яки мъжкари, както и с дебелогъзи шматки дето просто се чудят в каква опасност да се забъркат, че някой да се хвърли да ги спасява...Абе сексиската мода от 60-70-те години на 20-ти век, въпреки че анимацията е от 2007-2008-ма...явно е пренесен стила на оригиналния комикс... Иначе въпреки откровенно тъпия сюжет и странната визия, имаше няколко наистина интересно и скъпо нарисувани сцени (единственото достойнство на Time Drive...другото OVA още не съм го гледал). Загледах и първа серия на TV-то (то е от 2010). Графиката е дори още по-добра, въпреки ретро стила. Този път сюжетът е малко по-съвременен, комерсиален и поносим...дори ми възбуди апетите са приключенско романтични истории...ще се гледа...и поне не набиват толкова на покрити с целулит женски гъзове . Другото положително нещо на TV-то е, че е алтернативна история и тези глупости в OVA-то все едно не са се случили . Накратко - нещо като новите серии на Капитан Харлок, старо заглавие представено за модерната публика с модерни анимационни техники, но с атмосферата на оригинала... Втори епизод на Durarara!! не ме зарадва така, както първи . ПП Песента на Tiny ми е страшно позната, ама да пукна ако си спомням от къде...Bleach?
|
|
|
|
|
Изход
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Яну 2010 12:25
Препоръчайте аниме с яка главна героиня (може и повече).
___________________________________ секс едва ли - just cavalli
агентите са педали напускам форума
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Яну 2010 12:46
Нали това съм писал по-горе...почти няма. Ако сложат такава, ще я направят отвратителна в някакъв аспект - я чувствителна на някаква тема, я ще почне да прави неоправдани глупости, за да я вакарат в сложна за излизане ситуация, я нещо такова...
Ето няколко заглавия:
Apple Seed 2004 Ex Machina (Apple Seed 2) Bakuretsu Tenshi (блях) Canaan (не съм го гледал) Claymore (двойно блях, нищо че не съм го гледал) Black Lagoon (Реви рулира!) Black Magic M66 (поовехтял екшън) Dead Leaves Full Metal Panic All (има 1-2 яко мацки освен Мао, но са по-второстепенни) Ghost In The Shell All Ikkitousen (пълно е с такива, но е абсуртно тъпо и фенсърски) Kite Kurokami Vandread (тук малко разтягам понятието яка мацка, но пък мацките са много) Vexille
|
|
|
|
|
Изход
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 19 Яну 2010 23:59
А гей анимета има ли Щото за гей манги знам
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Яну 2010 10:46
Ти май нещо се ебаваш, но ще ти отговоря.
Видиш ли в жанровата принадлежност yaoi или shounen ai, заначи става дума за педераси (а за мен е знак да игнорвам тези заглавия).
Видиш ли yuri или shoudjo ai, значи става за лесбийки. Странното е, че въпреки примамливостта на жанра yuri, всичко което съм заглеждал от него е пълен тъпизъм...явно разчитат зрителят да не му пука за такива неща, като сюжет, бекграунди, анимация и дори керъктър дизайн (което в тези жанрове, трябва да е най-важното). Изтъркани, досадно клиширани сюжети и азиатска склонност към тотално мизерна мелодрама. Примерно едно относително ново заглавие - Saki. То е по-скоро спортно, но има някаква романтично/любовна нишка между няколко от героините (и има по изключение хубав керъктър дизайн и анимация). Финалът обаче е тотално нервиращ...след 20+ серии мъка да се съберат двете протагонистки, по време на финалните напдиси разбираш, че ще се скарат и намразят...пфу... Aoi Hana е друго добре нарисувано shoudjo ai, но там ги тресе някаква покъртителна мелодрама, заради което и го дропнах след втората серия.
|
|
|
|
|
Изход
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Яну 2010 21:48
Странно е колко потенциал има в някои аниме жанрове и как се пропилява. Наистина.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Яну 2010 12:21
Цитат: Наистина. Ти па къде се буташ...колко анимета от колко жанрове си гледал, че да имаш изградено мнение...то и аз си чеша езика и не говоря с факти, а с повърхности впечатления... Загледах Cobra The Animation: The Psychogun - тъпо е, като другото OVA...и нещо визуално го избива на садо-мазо фетишизъм с хорър елементи...няма нито едно нормално облечена жена, а и 2/3-ти от мъжете са с кинки облекла... Иначе както казах по-горе си е мъжкарски екшън, а жените са само за бой и ебане... Което е странно, защото заглавието е спонсорирано от някаква организация за женски права .Как е възможно това? Борят се за правото да бъдат сексплоатирани?! Въпреки целия си тъпизъм има интересни нарисувани сцени и доста екшън. Бая пари са потрошени. Оказа се че има някакви 80-тарски филми и сериал със същите герои...тях не съм ги гледал...то май няма и от къде. Продължих с новото ТВ, но 3-тата серия ме разочарова - някакъв тъп нелегален freestyle бой със залагания...къде са ми престрелките с бластери? Най-дразнещото и нелогичното в заглавието е, че всички Sci-Fi елементи са доста ретроградни и самоцелни. Един вид толкова далече в бъдещето сме, че всичко по чисто естетични причини прилича на мрачно средновековие, но с бластери... Почти всяка Sci-Fi идея е с цел да изглежда красиво на екрана, а не е подчинена на логика, рационалност или "фикция за наука". Изгледах бонус епизода на K-ON (14-ти). Сладурски като другите, но си личи, че идеята е изчерпана.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 21 Яну 2010 22:10
Аз пък изгледах Polyphonica и Polyphonica Crimson S, специално от Кримсона съм очарована и честно казано искам още, ама няма. Красиво нарисувано, доста добра музика (Добре де, малко го избиват .. не знам, пияно, цигулки, флейти, китари не е кат да няма). Мен лично ми хареса. Малко духове, лошковци, които искат да разрушат сегашният свят за го претворят на ново. Не е лошо, мен лично ми подейства разтоварващо. AlShu, на Кобрата, ако искаш да гледаш 80-тарските серии, мисля че мога да ти ги намеря, но ще стане най-рано след края на другата седмица, кат ми свършат лекциите, че сега нямам време дори да се изкъпя кат хората Иначе и аз съм и хвърлила поглед, ама чака ред.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Яну 2010 11:20
Мерси много, но не се интересувам от старата Кобра, защото единственото нещо, което ме радва в новата, са някои нови, скъпи и красиви анимационни техники...всичко останало си е шит...В 80-тарското аниме, едва ли ще има такива работи.
Вчера позагледах няколко серийки от Gintama...радва ме...като вид комедия мога да го сравня само с Yakitate Japan...въпреки, че сюжетно и тематично нямат нищо общо...
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Яну 2010 21:04
Аз па снощи изгледах 11 eyes, почна доста добре, до към 9-та серия го изгледах една след друга и после изведнъж ми сбоза и то яко. Ако трябва да съм честна, така и не разбрах защо така се казва анимето, явно грешката е в мен. Иначе доста приятно за окото нарисувано. Историята беше сравнително добра за 12 серийно аниме ( докат не сбоза). Става въпрос за момче и момиче отраснали в едно сиропиталище, в последствие в едно даскало и изведнъж се озовават в паралелен свят с чудовища, които искат да ги убият. И също толкова изненадващо се връщат в собствената си реалност. Не стига това, ами се оказва че има и още кат тях, които преживяват същото и до голяма степен се разправя за прост опит за оцеляване. Как да е, последните 3 серии(или 4, сливат ми се,...) бяха доста БЛЯ. Все пак за 1 път -става, но ако имате нещо по за гледане, по добре гледайте него.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Яну 2010 12:30
Не е аниме, но снощи изгледах TMNT:Turtles forever.Страхотно филмче.Това заслужава да е последният филм на тема TMNT, според мен.Който е фен на старото или новото шоу, или TMNT фен изобщо - ще му се накефи.
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 27 Яну 2010 13:02
Durarara!! до 3-ти...нещо хич не го дава а ла Baccano...само към края на 3-та серия стана в този стил...не че не е интересно, ама много бавно се влачи действието... Raigun-ката 16 си е фън. Загледах Gintama до 40 и някой епизод, не помня точно...имаше една серия, в която се правеха на нинджи. Толкова готино-неадекватни бяха, както главните герои така и "истинските" нинджи, че почти да изместят любимия ми епизод (мини историята с вентилатора)...венитлатора обаче продължава да рулира... Fenrir, хъммм...костенурките аз ги обичам само на супа .
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|