Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 18 Дек 2009 17:33
IceQueen Цитат: Междудругото, гледа ми се нещо като Кеничи, така че AlShu, ако ти дойде нещо на ум, сходно до него - моля да свирнеш. Е, сори. И аз съм търсил подобни, и съм чакал да продължат анимето по мангата, ама няма . Най-готиното на сериалчето е, че ако се загледаш в арта и първите епизоди, ще си кажеш - "Бахти мижавото!", обаче като се развият нещата с разни ми ти банди, политики и имбави изроди става страхотно шоуто... Ако ти се гледа тупалка, ти препоръчвам Needless...тази седмица го догледах (24 епизода) и ако се игнорират 2-3 ретроспективни серии, си е доста прилично и фрашкано с майтапи, които са забавни дори на пук на фенсървиса. Финалът не е толкова очевиден и имаше един два интересни туиста. Готиното е, че смачкват свръх-гадняра с мисъл и координирани действия, а не с по-големи свърх сили или заради deus ex machina късметлийски флюк-ове. Tiny Цитат: Преди темата за изолирана група хора с убиец между тях е била поппулярна, може би са вдъхновени от една и съща книга/филм... Да кажем "Десет малки негърчета" на Агата Кристи...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 20 Дек 2009 15:15
Изгледах и Bubblegum Crisis Tokyo 2040, което се явява алтернативна версия на Bubblegum Crisis 2032. Смея да кажа, че съм очарована, въпреки, че не съм голям фен на роботите. Много ме израдва, как е напраевно, а и саунда бе очарователен и с много готени китарки. Абе, честно казано, ако някой се чуди как да оплътни малко време и не знае какво да гледа - може да го пробва ^.^ Иначе от 3 дена цикля само на Fafner Op, поздрав за всички и се чудя дали сега да го гледам или след малко
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 22 Дек 2009 23:13
AlShu, сигурно си го писал някъде, но какво ти е мнението за Excel Saga и Puni Puni Poemi?
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 23 Дек 2009 10:22
Omega-x Цитат: AlShu, сигурно си го писал някъде, но какво ти е мнението за Excel Saga и Puni Puni Poemi? Ми принципно уважавам оригиналния шантавия хумор, който е вложен в двете заглавия, но не ми е точно по вкуса, да не говорим, че е леко зациклен и напрактика гледаме едно и също отново и отново... Иначе гениалната сею (Kotono Mitsuishi) на Ексел и Пуни (мацката е перфектна за ролята, защото тя е гласът и на Sailor Moon, която героинята пародира) мисля няма нужда от представяне и похвали. Накратко - уважавам ги, уважавам работата, която е вложена в тях, но не са ми любими. Зачетох БГ списанието за аниме - Animania...вече се продава отделно от диска. Освен статиите на Амелия за Ghost In The Shell SAC и Ghost In The Shell manga, друте нещо не ми направиха впечатление. От същите автори съм чел много по-силни статии (примерно в shadowdance). Дали маргинализирането на стила е част от политиката на списанието? Неаниме материалите бяха по-интересни. Зачетох една адски сладурска манга - Yotsubato. Ама много сладурска, вдетенена, антистресова, оптимистична и разпускаща.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Дек 2009 11:10
Darker Than Black 2 приключи (12 серии). Последния епизод беше доста прибързан и не обясни почти нищо, но пък постави нови въпроси. Доколкото знам ще излиза OVA, но тя ще е връзка между 1-ви и 2-ри сезон, а не продължение на историята. Маса сюжетни линии останаха да висят във въдуха...Един 24 сериен сезон би оправил всичко, ама на само 12...Кризата? 13-ти епизод на Railgun-ката беше изцяло фенсървис...и абсолютен шит...Така и не ми стана ясно колко серии ще е. Ще има поне още един - 14-ти. Дано продължат с някой нов арк (а не се фенсървис) и да ги докарат до 24. DCTP бавят новите епизоди на Конан...уж кодерът им нямал достъп до интернет поради лошото време в Щатите...обещават, като се оправи времето да избълват няколко нови и стари серии наведнъж...Аз си изгризах ноктите от нерви и чакане .
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Дек 2009 14:30
Коментари за Hellsing OVA 7? Аз мога да кажа "Slaughter"
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Daath
|
He who devoures cookies |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Дек 2009 17:55
Full Metal Alchemist
Зарибен съм....
___________________________________ “To absent friends, lost loves, old gods, and the season of mists; and may each and every one of us always give the devil his due.”
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Дек 2009 18:02
Стария или новия?
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Яну 2010 04:05
ОМГ, колко яки са първите четири епизода от Aoi Bungaku
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Яну 2010 09:38
Загледах първите 14 серии на Gintama и ми харесаха. Някаква футуристична пародия на Rouroni Kenshin и всички анимета на тема Бакуматцо и епохата Меиджи...естествено е фрашкано с референции и към всички останали тематики - sci-fi, приключенски, якудза, нинджи, slices of life и т.н. Това което ме радва е, че има собствен сюжет и бекграунд, а не просто извинение за безкрайни пародии и изтъркани шегички в стил Hayate No Gotoku (т.е. за пародийно заглавие, нивото е по-високо от средното). Диалозите са много добри, но пълни с чисто японски майтапи дето нямат аналог на английски. Сеютата са адски познати и играят адски добре пародирайки популярни типажи. Първите серии ме радват. Надявам се нататък да не изтъпява (преведено е най-малкото до 189-та серия).
Снабдих се и с Aoi Bungaku (12 епизода)...това май е антология на популярни японски разкази от най-различни автори. Графиката е страхотна...ще се гледа.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Яну 2010 09:33
За Gintama-та малка корекция..."Меиджи период", но върнат назад във времето на периода Едо, при това под извънземен гнет. Гледам излязъл е и БГ превод на цялото Aoi Bungaku...за любопитните, които се свенят от английския...
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Яну 2010 14:05
Попаднах на нещо наречено Wakfu.Заинтригуваме, та се чудя някой може ли да ми даде линк за даунлоуд, че нещо не намирам.
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Яну 2010 03:22
Аз пък тея дни, нещо се мъча да гледам polyphonica, не ми се отдава, ама май е защот не ми се гледа .... Иначе е сладурско, но само 2 от 12 серии и още не мога да се ориентирам кой, какво и защо. По на там ще едитвам.
Fenrir, анимето което си дал не ми го изкарва в anidb.info, ако ми го намериш ще се опитам да ти намеря и от къде да си го свалиш.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Fenrir
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Яну 2010 11:38
Ето трейлъ - http://www.youtube.com/watch?v=BvuAjx52zlMИ се извинявам, че не съм споменал, но днес открих, че май е френско и е по някаква игра. :/
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Яну 2010 12:05
На Wakfu-то видях някакви епизоди в isohunt-а... Загледах първи епизод на Sora No Woto...странното е, че керъктър дизайна страшно прилича на този от K-ON и 5-те главни героини приличат много на 5-те героини от училищната рок банда от K-ON...само дето барабанистката няма аналог... Иначе жанрът, сюжетът и обстановката нямат нищо общо. В Sora No Woto имаме някакви гламави момиченца във военни униформи, в някаква европейска обстановка (цените обаче са в йени ) сходна на I-вата световна. Нещо и жанра не е много ясен...май ще е силно драматично... Иначе страхотна графика и бекграунди...но подозирам, че тази красота ще е само в I-ви епизод за зарибявка. Т.е. не е сладурската МОЕ празноглава комедия, каквато беше K-ON. За сега не е ясно какво ще излезе от Sora No Woto. Най-накрая излязоха преводите на последните епизоди на Detective Conan + няколко стари епизода - 217, 218 (за това как инспектор Мегуре е получил белега на главата си, заради който постоянно стои с шапка), 337, 489, 559, 560 и 561.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Яну 2010 09:47
Изгледах 217-ти и 218-ти епизод на Conan. 217-ти го бях гледал преди и ме беше яд, защото 218-ти не беше преведен и така не ставаше ясно нито как приключва случая, нито от къде идва раната на главата на инспектор Мегуре. 218-ти хвърли светлина върху въпроса и най-неочаквано се оказа, че инспекторът е женен (аз го мислех за ерген с този вечен шлифер) при това за една доста готина (и смела, както се оказа) мадама... Интересното е, че нито преди, нито след това се споменава за нея .
|
|
|
|
|
Хърфордиан
|
|
В момента играе: Дзверене в монитор.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 08 Яну 2010 23:54
Новото OVA на Hellsing е достя яко.
___________________________________ От Fa имат рекламни ЦИЦИ!
|
|
|
|
|
Романс
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Яну 2010 02:12
Дайте нещо подобно на Death Note. Да няма много бой и такива ми ти работи.
___________________________________ .
|
|
|
|
|
Хърфордиан
|
|
В момента играе: Дзверене в монитор.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Яну 2010 03:42
Аз пък искам да си залъжа глада за хелзинг с нещо до излизането на следващото OVA.
___________________________________ От Fa имат рекламни ЦИЦИ!
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Яну 2010 12:25
Романс написа: Дайте нещо подобно на Death Note. Да няма много бой и такива ми ти работи. Четох, че Perfect blue е добър трилър, но е филм http://zamunda.net/details.php?id=149859&hit=1Иначе след справка с гуугъл хората препоръчват <> Monster::: 74 episodes <> Monster is about the nightmare of realizing your best intentions can sometimes have the most disastrous consequences. For Dr. Tenma, a brilliant neurosurgeon, this occurs when he chooses to save the life of a little boy over the life of the mayor of Düsseldorf, against the wishes of the Head Surgeon of Eisler Memorial Hospital. This story chronicles the lengths that Dr. Tenma will go to in order to make reparations for that one mistake as he travels a winding and seldom-used road.
Цитат: If you enjoyed Death Note, you just have to see Monster. It's a very mature anime, which seems to be what you're looking for. По препоръка на IceQueen гледах Ghost hound и ми хареса. Няма никакъв бой, има доста езотерика и психология. Хърфордиан написа: Аз пък искам да си залъжа глада за хелзинг с нещо до излизането на следващото OVA. Devil may cry e подобно. Иначе започнах мангата 07 ghost.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|