Автор |
Съобщение |
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Окт 2009 09:55
Наваксах няколко нови серии, като примерно Darker Than Black2 - 3 (яко!) и Railgun - 4 (имаше един интересен бой между Тома и Мисака). Догледах един сериал за MahJong - Saki. Странен сериал, нещо средно между спортно аниме, училищна комедия и лесбийска драма . Искам да кажа, защо 99% от героините трябваше да се лесбийки...то това е дори скучно... Иначе е шарено и забавно, а 25-те серии се опукват за нула време. Най-тъпото е, че по време на финалните надписи за една минута изреждат набързо една два пъти по-дълга история, в която дори главните героини се разделят...а ни мъчиха в продължение на 25 серии със сближаването им. Някак останах с противоречиви впечатления - от една страна се гледа много леко, от друга са прекалили с темата и финалните надписи са тотален антиклаймакс. За еро маняците, ще предупредя, че всичкия girl on girl екшън е извън кадър някъде между 24 и 25-ти епизод и трябва да се досещаме за него... ...т.е. това не е заглавие за вас. В момента си преглеждам отново Macross Frontier...и за пореден път се чудя, абе какво не му харесват хората много си е готино и шарено...вярно е, че екшънът не толкова много, колко му се иска на човек, но пък е в нормите на средностатистическото mecha заглавие...пък и историят се развива бързо и с доста неочаквани обрати...т.е. достатъчно динамично е. Другата критика е, че главният герой - Алто-химе е надут пуяк и не особено къдърен пилот, който тотално не заслужава вниманието на Ранка и Шерил...е това винаги е било елемент от драмата в Macross - Хукару от оригиналните серии е същото леке...главният герой от Mcross Zero пак нито е добър пилот, нито добър човек...Един вид и тримата са нещо, като анти-герои: големи приказки, които често не са подплатени с действия (с изключение типа от Macross Zero...но и той го постигна с двойна клизма...). Това е и поуката - от средностатистически хубавец, който мисли предимно за кожата си не се става герой.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 28 Окт 2009 09:42
Изгледах по 4-ри серии на: The Sacred Blacksmith - фентази (зомбита, демони...такива красоти)...ама досадното е, че всички женски персонажи са като взети от училищна комедия, а главната героиня му дръпва по една 3-минутна мотивационна реч преди всеки свой удар с меча...нали се сещате какъв е резултата - постоянно яде бой... Seitokai no Ichizon - е поредица от кратки скечове, които се развиват без изключение в стаята на училищния съвет. Голяма част от майтапите са страшно изтъркани и се повтарят отново и отново и отново (при това в една и съща серия). Смятам да го дропна. Аз и без това го изтеглих по погрешка.
Изгледах 2 серии от Fairy Tale - силно карикатуризиран екшън...единствените неща, с които мога да го оприлича са MAR и Soul Eater...но керъктър дизайна не е толкова готин, както на тези заглавия. Иначе е горе-долу смешно и става за гледане. (Разбрах, че мангата има много фенове.)
Изгледах 4-тите серии на Nyan Koi и Natsu No Arashi 2. И двата бяха силни епизоди. Тези два сериала са единствените след Darker Than Black 2, които ме радват през този сезон. (Е, има го и Dedective Conan, ама той се подразбира).
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Окт 2009 17:42
Филм по аниме, който не е особено зле http://www.zamunda.net/details.php?id=194409Yatterman edit: все още не съм го гледал, де, но получава добри отзиви.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 30 Окт 2009 12:06
Вчера най-накрая загледах Umineko no Naku Koro ni (до 9-ти епизод). Yes! Първокласна графика и анимация - жанрът е магии, мистерии, криминално разследване, мрачно имение намиращо се на откъснат от света остров (абе "10 малки негърчета" в япноски вариант), семейни заговори, кървави жертвопринушения и вещици... Който не иска да се наспойли да не чете от тук до края на поста ми. Основното е следното - една вещица (Беатриче) хваща 18 души и ги избива, за да може да се възкреси, а и донякъде за собствено извратено удоволствие...Един от тях (Батлър) обаче отказва да умре просто защото не вярва в такива неща, като магии и вещици. Двамата сключват договор, че той ще и докаже че тя не съществува, ако пък не успее ще загине. Следва преиграване на същите събития, но с друга последователност на убийствата и метода по който са извършени. И двамата играчи ползват останалите герои, като игрални фигури. От време на време някой то тях "бие паузата" и се почват едни интересни спорове и анализи на местопретъплението в стил Дедектив Конан . В процеса на преиграване на най-различни варианти за смъртта на останалите герои, научаваме детайли за миналото им и за тях самите. Основният проблем на Батлър е, че ако Беатриче не съществува, ще излезе че убиецът е някой от роднините или приятелите му...Т.е. пича е изправен пред невъзможен морален избор. Може би в това се крие и изходът от ситуацията. Не е ясно. Сюжетът понякога взима неочаквани обрати, а и съм още в началото на историята. Намесена е поне още една вещица, която тайно подкрепя един от героите (не е ясно кой...може би гадното хлапенце Мария...) ПП Забравих да спомена, че името на всеки епизод е термин от шаха, примерно - First Move, Early Queen Move, Gambit, Isolated Pawn и т.н.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Ное 2009 12:13
4-та серия на Darker Than Black 2 беше добра. До 18-та серия на Umineko no Naku Koro ni също е доста добро...Точно в 18-тата, вещицата успява да изменти нещастния тъп и наивен Батлър-кун, но аха да го гътне и пристигна помощ от съвсем неочаквано място. В този епизод се изясни, че възкресяването, което обещава вещицата просто няма да се случи (защото не е факт 12 години в бъдещето)...най-вероятно ги възкресява и убива безброй пъти, но така и не ги пуска да си ходят накрая...гадната кучка, а ... В същия епизод имаше и един майтап и на тема "It's over nine thousand" .
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Ное 2009 12:25
Аз най-сетне изгледах Pandora Hearts, съдейки по наистина претрупаният и незавършен край, май ще трябва да има и втори сезон.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Ное 2009 14:58
А да...забравих да спомена, че загледах и едно нещо наречено Princess Lover - харем по хентай игра, ама от най-тъпите...аз на всичкото отгоре хванах цензурираната версия, която пък съвсем за нищо не става... Дропнах го някъде към средата...според мен този тъпизъм не трябва да се хареса на никого... ПП Хъммм...оказа се че Umineko-то е свързано с Higurashi сериите... и Higurashi, и Unineko произлизат от doujin игри правени от същите хора... В едните игри пищят цикади, а в другите чайки крякат (т.е. не крякат щот ги няма никакви) . Е, изглежда сценариите са писани по една и съща формула... Понеже не съм гледал нищо от Higurashi аниметата, затова и (не)крякащите чайки са ми интересни... Някой да се изкаже за Цикадите, ако ги е гледал.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 03 Ное 2009 11:05
Вчера загледах до 8-ми епизод първия сезон на Higurashi. Структурата е подобна на тази в Umineko, но сетингът и атмосферата са доста различни. В Higurashi имаме безумно писналите комедийно-романтични училищни клишета, докато в Umineko е тъпкано с не толкова изтърканите мистери-дедективски клишета . В Umineko героите са по-многослойни и с по-богат бекграунд. Сюжетът също е по-замотан и фрашкан с интриги, докато в Higurashi все едно гледаш поредица от несвързани хорор разкази, но с едни и същи герои (и може би чак накрая, ще има някаква връзка). В Higurashi липсва и "интелектуалното надцакване", което наблюдаваме с кеф в Umineko между нещастния наивен Батлър-кун и Бетриче. И не на последно място главният злодей в Umineko (тази същата Беатриче) бие по-злобарстване и гадост всичките тези неуравновесени и комплексирани лолита от Higurashi. Много е готина (само да не си и в ръцете). Абе интересни са "цикадите" и са издържани в япноската хорор традиция, но "чайките" ги отнасят отвсякъде...
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Ное 2009 19:12
Догледа ми се и на мен нещо криминално/трилър. Detective Conan гледам някой епизод от време на време, но дечурлигата ме дразнят. Сега изтеглих първи епизод на Umineko, а Higurashi едва ли ще ми хареса. Други предложения? Фантастичните/свръхестествените елементи не са задължителни, но препоръчителни
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Ное 2009 16:25
Цитат: Други предложения? Фантастичните/свръхестествените елементи не са задължителни, но препоръчителни 1. Нито едни от описаните по-долу не отговаря напълно на описанието, но пък съдържат елементи от това, което каза. 2. Не помня вече какво си гледал, нищо чудно да си гледал всичките без второто. Baccano! (гангстери, мистерия, пъзел, свръхестествени събития, черен хумор) Ghost Hunt (училищно-тийнейджъри, разследване на паранормални явления, елементи на трилър и ужас) Jin-Roh The Wolf Brigade (алтернативна история, политически трилър) Monster (разследване, психологическа драма, ноар и много други) Skull Man (разследване, ноар, секти, свръхестествени събития, екшън, трилър с елементи на ужас) Последното на АйсКуийнката и беше скука, но мен ме израдва...нещата са малко мудни, но сглобяването на пъзела и разкриването на конспирацияте е с интересни резултати. Не гледай варианта на ShinsenSubs, защото картината е преебана и не се виждат красотите на бекграундите (язовирни стени, окрепващи насипи, магнити железници, есенни гори и пр.).
|
|
|
|
|
Daath
|
He who devoures cookies |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Ное 2009 18:24
Ебаси майката AlShu и IceQueen направиха една тема 60 страници
___________________________________ “To absent friends, lost loves, old gods, and the season of mists; and may each and every one of us always give the devil his due.”
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Ное 2009 18:26
Death Note беше някакво такова - крими-трилър със свръхестествени елементи.
Аз лично препоръчвам Darker Than Black - конспирация е с екшън елементи и много... фентъзи... сай-фай... трудно е да се каже. Самото аниме има малко една киберпънк атмосфера, но има и фантастични елементи.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Ное 2009 22:38
Shadow Skill или по-точно и OVA-та и TV и филма. Общо взето 3 алтернативни версии на едно и също, но докато ОВа-та е доста стара , но добре нарисувана, а историята е недовършена. TV-то като малко по-ново, е леко по-грозно нарисувано, но за сметка на това е с добре разгърната история. Филма пък е трети вариант и ако трябва да съм честна, по начин на рисуване, каточели най ми хареса. Става въпрос за няколко кралства във война. Едното има Sevalle, Които са най-добрите войни, които са непобедими и в случай на нужда, могат да победят и 1000 нормални войници. Кактои да е, историята се върти около 59-тият Sevalle Еле Рагу - Шадол Скил и нейният брат Гау Бан. Доста типично шоненче. "ние сме непобедими" и го доказваме, въпреки, че преди малко и аха да умрем. Отгоре на всичко доста мускулеста девойка, чак околните го забелязват. Успоредно с това сме я облекли, но художниците са се постарали да изрисуват всяка особеност от тялото и.
Все пак, не е натоварващо и въпреки, че нямаше нищо ново и интересно, дори нищо, кой знае колко впечатляващо, го изгледах леко и бързо. Имайки в предвид, в какъв застой съм в момента - това си е направо цяло постижение.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Ное 2009 16:27
Тъй, аз тук с разни болести се боря, но да не ви натрапвам личните си проблеми. Darker Than Black 2 6-ти и 7-ми епизод...ми кво да ви кажа, втори сезон рулира...графиката е по-добра и контракторите са по-големи психопати... Nyan Koi до 7-ми...абе нещо вече не ме радва...майтапите станаха плоски... Asura Cry 2 - в 7-ми епизод нещата тръгнаха в тотално неочаквана посока .
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 26 Ное 2009 15:48
До 8-ма серия Railgun-ката ми харесва все повече и повече. Оказа се че имало сюжет и при това доста завъртян, а епизодите само на пръв поглед изглеждат несвързани.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Дек 2009 14:26
AlShu, преборвай ги болестите и не им се давай повече, че то това не е хубаво Изгледах една 4 серийна глупост, наречена Combustible Campus Guardress - старо аниме. Явно някакъв вид комедия. Който обича да гледа , как да скала дига поличките на девойките в най-абсурдните ситуации, може и да му хареса. Мен лично ми беше доста ... плоско и глупаво, ама от спортна злоба го изгледах Изгледах и едно филмче - Sukeban Deka, също старо и май е правено по игрален филм ( в момента гледам някаква версия от 2006г. на игралният). Анимето не бе зле. Някакви дедективи, некакво даскало, много корупция и естествено добрите побеждават, но не съвсем. Става за 1 път и ако трябва да съм честна, може да не е кой знае какво, но пък го изгледах бързо и леко. Приключих също така и Еat-Man & Eat-Man'98. Историята разказва за Болт Кранк и различните му случаи. Докато първият Ядящ човек бе всяка серия за себе си, във втория попадаме на свързани серии. Анимето също не е от първа младост, но определено ми хареса как е направено.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Дек 2009 16:03
IceQueen, мерси! На EatMan-а хвани мангата...в началото е малко несвързано (първите един два тома), но после става яко оплетено. Не съм гледал анимето, най-вероятно са вървяли близко до мангата, но според мен тя просто не се поддава на адаптация...да не говорим, че историята още не е приключила... Най-малкото ще видиш същото но с по-добър арт. Campus Guardress го гледах преди време и си е неповторима тъпня...някакво примитивно шоджо... The Sacred Blacksmith-а ме отчая...зарязах го, адски е тъпо... Darker-а втория сезон продължава да рулира... 556-тия епризод на Detective Conan ("Кръстопът на страха") беше малко по-добър от предишните серии. От "Сребърната вещица обгърната в мъглата" и "Случаят с конвейъра за суши" не беше имало такъв добър епизод. 557-мият изглежда обещаващо...щом участва Ай Хаибара има голям шанс да ми хареса Има нещо всизабравям да кажа - смениха човекът, който дублира Когоро Мори. Поради криздата, компанията не можела да си позволи звезда от сорта на Акира Камияма...което за жалост ни лишава от превъзходната му игра и изродските звуци, които издаваше... Подхванах Hidemari Scetch x365, нещо като смесица межу Azumanga Daioh и Scetchbook Full Color's е. Силно карикатуризирано е. Купих си и новия Shogun. За жалост няма Вайрокана, а пак са ни пробутали дебилното Каири. Утехата е, че има Ол Ин.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 15 Дек 2009 16:36
Darker Than Black 2 до 10 и Railgun-ката до 11, няма нужда да казвам, че къртят. Загледах едно филмче - Summer Wars. Странна смесица между детински киберпънк (от сорта на Digimon) и класическа японска семейна драма . Не е лошо, но засега няма качествени копия. Needless до 13-ти епизод (самият сериал приключи с 24 серии и е преведен изцяло на английски). Страшно ме израдва. Принципно е комерсиялна sci-fi тупалка фрашкана с лоли фенсървис, но визията е шарена и шегичките са сложени на място. Продукт за разпускане и антистрес. Малко прилича като сетинг и свръх способности на Scryed, но му липсва драмата и психологическата дълбочина на героите. Донякъде ми напомня и за една екшън комедийка - Kamen no Maid Guy: заради комичната праволинейност, упоритост и неразрушимост на главния герой. Сюжетът се развива по стандартната за тупалките формула - безкрайни боеве, като главните герои постоянно преодоляват невъзможни на пръв поглед противници, препятствия и ситуации. Тове е и едно от нещата, които мразя в тупалките...обаче тук е релизирано по интересен, стегнат и забавен начин (за разлика от дебилните касики в стил DragonBall). Needless се присъедини към онези страшно малко тупалки, които ме радват а не ме отблъскват - MAR (мангата...анимето не съм гледал), Devil x Devil (манга - аниме няма) Flame Of Recca и History`s Strongest Disciple Kenichi. Щях да забравя - музиката е здрав рок...рядко срещан феномен при аниметата... Доколкото знам една от нашите групи го превежда на български.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Дек 2009 18:17
^.^ За момента съм оставила онгоингите... ама нещо не ми се гледа на час по лъжичка. За сметка на това, нещо се лашкам от стил в стил и не мога да намеря, какво точно ми се гледа Все пак минах през: KANNAZUKI NO MIKO. След като го изгледах, се сетих защо не харесвам Шоджо Ай. Иначе казано имаме една ревла...ама яко реве и основно се спъва и пада(добре де, тук я разбирам ... и аз основно се спъвам...) и една девойка, която е "принцесата" на гимназията и всички са УАУ и умиргат кат я видат. От друга страна имаме и "принцът" на гимназията - и тук в сички са УАУ. И общо взето идва Великото Зло, коет преди не знам си колко хиляди години е било заключено. Оказва се, че двете девойки треа да го спрат. Момчето па е от лошите, ама пък любовта е във въздуха и решава да пази девойките. Велики битки - свалки и накрая ревлата се оказва лезбо ... Бля. Абе, голяма глупост. След това си открих новата любов. Казвасе Апачай Хопачай и направо ще умра с него ^.^ Иначе казано - изгледах едно велико аниме History`s Strongest Disciple Kenichi. Да ме пита човек, защо го отлагах толкова. И искам втори сезон! Няма какво да казвам за него - то трябва да се гледа, а и понеже AlShu го е гледал вече, не мисля, че трябва да му го разказвам След кат приключих с това, ми се гледаше нещо в същият стил и естествено, най-логичното беше да гледам: Bubblegum Crisis 2032 - едно аниме от архива. Старо, колкото си иска. 4 девойки, 4 костюма и се бият с Воомери ( полу-роботи с някаква тъкан по тях... абе нещо кат киборги, ама не съвсем). Как да е, въпреки че е старо, държа да отбележа, че ми хареса как са направени костюмите на девойките. Все пак във втората му част Bubblegum Crash, е малко по-добре показано, как точно се обличат, а даже имаме и начална и крайна песничка. Естествено, верни на стила продължихме с AD Police files - sъщата ситуация, същата история. Така де... развива се в един и същи град, по едно и също време, самоче през погледа на полицая, който сваляше една от гореизброените девойки. За разлика обаче с 1-цата. вторият сезон AD Police '99, няма общо с предходните, като герои. Същият град, същата организация, същите Роботи, които изпадат в Бяс и почват да убиват на ред и изцяло нови лошковци и полицаи. Все пак държа да отбележа, че разкъсването на плът и кабели е направено доста добре в горните 3 части. Междудругото, гледа ми се нещо като Кеничи, така че AlShu, ако ти дойде нещо на ум, сходно до него - моля да свирнеш.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 16 Дек 2009 22:16
Почвам да гледам продължението/римейка/квото се води на любимото си аниме - Fullmetal Alchemist Brotherhood. А Darker than black върви мноооого бавно edit: Umineko има доста прилика с един сериал Harper's island, май го пуснаха наскоро у нас като "Островът на обречените". В него няма свръхестествени елементи, но по някои неща много си приличат. И в двете момиченцето още отначалото се беше сприятелило с лошковецът и доколкото помня, в Harper's island по едно време пак смятаха, че е вещица убиецът. Преди темата за изолирана група хора с убиец между тях е била поппулярна, може би са вдъхновени от една и съща книга/филм...
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|