Автор |
Съобщение |
Crys1s
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 03 Ное 2009 18:58
Да
|
|
|
|
|
човек
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 03 Ное 2009 19:39
не знам какъв ти е филма просто... или си неко паралия или си на херца. СЕГА СЛУШАЙ ВНИМАТЕЛНО КАКВО ЩЕ ТИ КАЖА - ОТИВАШ У МАГАЗИНО И СИ КУПУВАШ КИТАРАТА НА ЛЮБИМИО ТИ КИТАРИСТ, НЕ ГИ СЛУШАЙ ДРУГИТЕ, ЧИФУТИ СА!
|
|
|
|
|
Crys1s
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 03 Ное 2009 19:45
Ебаси съвета се пак мерси Не съм паралия просто китарата ми излиза изгодно и за тва.
|
|
|
|
|
човек
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 03 Ное 2009 19:47
ама ако имаш възможност да се уредиш със стратокастер, не знам защо още си тука.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 03 Ное 2009 20:28
май ти си са обръкал нещо ... кво говориш ?
я съм сигурен, че става въпрос за скуайър
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 03 Ное 2009 21:31
Значе пилих си на Squier-чето 3 години, понапреднах и разбрах, че китарата звучи глухо, няма никакъв sustain, не я бива да държи строй и не мога да си приближа струните към грифа на приемливо за мене ниво. При това бях случил на хубава бройка Squier. Та за метъл и тежки роци тея китари са пълни сопи. За фънк, блусчета и clean звук обаче са дори приятни, те затва сичките циганета по оркестрите свирят с тех :Д
Са ако говориш за истински наточен Stratocaster made by Fender нещата са съвсем други. Ама ме съмнява да ти предлагат такъв за малко пара.
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 03 Ное 2009 21:44
у сайта на фендер са 6-700 долара, което се пак не е манко - повече от на шефо ебанецо и твоа
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 03 Ное 2009 23:23
Епа един нормален хамерикански страт отива към 1200+ лева. Нидей гледа тез чифути ам събирай :Д
|
|
|
|
|
Undead Dude
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 04 Ное 2009 01:03
Момци(главно Люботрон и Шефо), мернал съм око на Vintage v100, много позитивни мнения изчетох, пробвах я няколко пъти в китаршопа(lol) и ми хареса. ТUKа се продава за 189лири и цената също ми допада. Заслужава ли си китарата, като вземете предвид, че свиря hardcore предимно и по някое време ще почна metalcore и deathcore? Vypyr-че ми е ампа.
Още нещо- ако в един прекрасен ден реша да слагам активни pickups, възможно ли е тва на такава китаръ?
___________________________________ flickr flickr.com/photos/georgeoftheearth
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 04 Ное 2009 08:24
Т'ка, арна е китарата даже много и като и туриш активни адаптери (на тая ше стане, немай грижи) ше ти звукне като модел на Epiphone от висок клас. Проблема ти е този Scale (мензурата), който е едва 24.75. Scale-а определя дължината на грифа и тва колко са широки праговете. По-малък scale значи по-къс гриф, което означава, че даже в стандартен строй струните ше са ти хлабави, пък кво остава за като ги свалиш в Си. Ше трябва да туриш яко дебели въжета и да нагласиш truss rod-а да се не спраска. Не е болка в гъзъ, ама ако си потърсиш extended scale китара със скала поне 26-27 инча нема сбръкаш ич. Ето ти изродската китара, тя си идва в Си по дефолт и е с активна електроника. Agile са много яки китари, не само заради цената.
|
|
|
|
|
Undead Dude
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 04 Ное 2009 11:49
Ти ми говори за Agile, обаче не мога да ги намеря в Европа нещо. Сега ще пиша в Rondomusic, дано са навити да пратят китарата като подарък, че с данъци не ми се занимава.
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 05 Ное 2009 18:35
http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar_pic ... ve_pickupsАрно нещо. Основните проблеми: 1) Стерилен звук. Пасивните адаптери се влияят от това как са намотани и спрямо ампа всеки си звучи уникално. А EMG-тата винаги ще ги познаеш - стерилен, натегнат, напомпан "студиен" звук - все едно безсолна манджа. Ако намериш хубава китара и амп, с които да я "овкусиш", става супер. За метъл са си направо задължителни, честно-казано. Има и други модели, примерно Blackout на Dimarzio, но EMG са си класиката. 2) Епа батерията. С една батерия ше изкараш година-две, обаче в последните и мигове звукът ще е доста скапан, а да не говорим, че може да сдаде багажа по време на концерт и тогава го издухваш. Колегите си решават последния проблем като преди концерти слагат новички или ползвани само по концерти батерии. Едно парче струва 200-300 лева и требе да разбираш от поене за да го сложиш. Затова по-добре е направо да си вземеш китара с активни.
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 11 Ное 2009 21:38
Щото.. питай го
|
|
|
|
|
Undead Dude
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 12 Ное 2009 14:30
2 Бързи причини: 1) Не мога да отделя повече пари за седем струнна китара, която да е качествена. 2) Умението ми да свирьЪ китара е толкова нищожно, 7струнна само ще ме забави. Като понапредна и почувствам, че такава китара би ми била от полза- с удоволствие ще си купя btw, имам един въпрос- как да го еба се свири следното? D|-------------------------------------------------------| A|-------------------------------------------------------| F|-------------------------------------------------------| C|3p2p0--3p2p0-8p7p0-3p2p0----3p2p0-8p7p0-3p2-------3p2p0| G|3p2p0--3p2p0-8p7p0-3p2p0----3p2p0-8p7p0-3p2-02753-3p2p0| C|3p2p0--3p2p0-8p7p0-3p2p0----3p2p0-8p7p0-3p2-02753-3p2p0| Pull off на 3струни?!
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 12 Ное 2009 19:36
тва го свирим со 2 пръста точно - показалец и среден/безименен. както прайте хамър он (и пул оф съответно) на една струна, така и на две - епа и на три така
|
|
|
|
|
Undead Dude
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 12 Ное 2009 20:07
Мда, хванах му цаката днеска. Не е особено трудно, обаче е пипкаво.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 21 Ное 2009 14:10
High_voltage написа: http://www.youtube.com/watch?v=0zw1DEYFNu4Кире, они живи ли са още, и ако да, какво чинят? не знам , познати са ми като лица, ама съга са се променили доста . басисто , ако не се лъжа , беше свирил с нас на една репетиция и после продължи с групата , а аз ги отебах .... ама мое и да се бъркам. Ще питам един приятел барабанчия от Враца
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 01 Фев 2010 12:25
Баце, по колко часа на ден го упражнява това ? Почти никой не свири така само след месец и половина. По това време общо взето си зает да си търсиш точките по грифа.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кои песни обичате да си дрънчите на китарката ? Публикувано на: 01 Фев 2010 19:41
E тя песничката е лесна, не е нищо особено А иначе в петък сутринта почнах да я уча, вечерта я свирех горе-долу, събота и неделя я упражнявах и днес я записах
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|