Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Авг 2009 14:54
Ahriman написа: Като човек, който не гледа анимета, бих препоръчал Hellsing за начало - лесно смилаемо е, има екшън, магии и т.н. и най-важното (за мен) - сериозно е и няма малоумни псевдо смешни физиономии ( http://www.thisweekinanime.com/images/Shugo29Shock.png). Същото се отнася и за Elfen Lied. Към тези по-сериозните ще добавя и Ninja Scroll, а и един филм ще сложа - Princess Mononoke.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Авг 2009 17:39
Progressor, игнорирай написаното от WidowmakeR за "големите анимета". Търси по-кратки, качествени и скъпо направени анимета...после може да ти се отвори глътка и за по-дълги неща (под дълги имам в предвид 100+, 200+, 300+ и т.н. каквито са споменатите от WidowmakeR). Според мен Full Metal Panic (24 серии), Full Metal Panic Fumoffu(12 серии в преопакования вариант), Full Metal Panic TSR (14 серии), Ghost In The Shell филмите и сериите (2 филма и два сезона по 26 серии + 2 спешъла), Cowboy Bebop (26 серии) и Black Lagoon(24 серии) са по-лесни за консумация и по-зарибяващи. След тях можеш да опиташ нещо по-шантаво и алтернетивно, като FLCL е Dead Leaves. IceQueen Цитат: Не ми хареса, че на края не разбрах много много, какво стана. Кой от двамата беше оцелелият? Според мен са оцелели и тримата - Luke, Asch и Van, но ви едно тяло... май онзи тип, който се появи накрая носеше характеристиките и на тримата.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 24 Авг 2009 18:59
Progressor, подкрепям напълно идеята да видиш Full Metal Panic поредицата, въпреки, че не е точно "супер сили" е страшно добро аниме. Все пак, зависи колко "детски" вид си склонен да гледаш може да хвърлиш и един поглед на Erementar Gerad и дори .hack поредицата, с която се хвалих в по-горният пост. Все пак с какво ще продължиш е трудно да предположим Аз лично FLCL просто не можах да се насиля да го гледам, просто не обичам аниме-пародии. Но, като заговорих, за сравнително грозни анимета, може да хвърлиш и един поглед на Tengen Toppa Gurren Lagann ( за справка може да ползваш www.anidb.info ако не го знаеш, де). AlShu, абе аз Ван не го видях, но оня се държеше като Luke, а беше в тялото на Asch .... и съвсем се обърках, ама важното е че всички бяха доволни ( е без мен).
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 25 Авг 2009 08:53
Ми на мен по нещо ми напомняше за Ван...не мога да си спомня защо. Така или иначе, тъпичко аниме си беше. В началото му се зарадвах, защото имаше потенцял, ама после се превърна в някакво безкрайно моткане между локациите, без екшъна от играта (която не съм играл, но предполагам, че съдържа доста екшън).
FLCL не е просто пародия на популярни аниме клишета, то е гротеска. Затова казах, че е за второ ниво.
За битки, спецялни умения и супер сили имаше едно нелошо заглавие Scryed.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 29 Авг 2009 10:31
Благодаря за предложенията.. дърпам Full Metal Panic..
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Авг 2009 17:58
Dedective Conan 345 (двучасов спешъл...SE вариантът е още по-дълъг...) - част от загадките бяха разрешени и напрежението видимо падна...Хелоин партито беше голямо шоу .
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Сеп 2009 08:59
IceQueen се оказа права.
Инспектор Мегуре наистина има и шапка в цвета на сакото си...показаха го и в сериала...в серията с близнаците, които умряха по едно и също време...
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Сеп 2009 13:51
Triple bump!!! 8 и 9-ти филм на Дедектив Конан се оказаха пълни тъпни...9-ти почна добре с цялтата красота на круизния кораб и пастелените цветове, но финалът с разкриването на втория истински убиец си беше тъп, а екшът сцените: надпреварата със скутерите и боят, в който Когоро Мори яде бой защото е прекалено голям кавалер - пълна скука. Иначе сериалът го докарах до 382-ри епизод...следващия - 383-ти ще е час и полувина спешъл на тема бейзбол (и без съмнение ще съдържа маса убийства при неясни или направо необясними обстоятелства )
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Сеп 2009 14:11
Аз такова, поствам Alsu да не направи quad post Но да не съм съвсем офф - запоследно изгледах Trigun. Стана едно от любимите ми анимета. Сега почти съм привършил с трети сезон на full metal panic, който незнай защо реших да не гледам след другите два После сигурно ще припомня първото си аниме - Hellsing.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Сеп 2009 08:40
383 - т.е. спешъла с бейзбола се оказа тъп...Много бейзбол, малко пъзели (при това с бейзболна тематика). Бяха набутали на някаква младежка пропаганда "бори се, не се предавай"...блях... 395-397 имаше интересен арк - Shonen Tantei в стара изоставена къща пълна с пъзели и капани... 403-404 също имаше интересен арк - Shonen Tantei в стара но поддържана къща пълна с пъзели и капани... . Съжетът беше тъп, но пъзелите бяха интересни, а имението нарисувано внушително и красиво. После имаше и едни спешъл по случай 10-годишнината на шоуто (не помня кой точно епизод). Не беше нищо особено, но представиха още членове на "Черната организация" - Kir, Chianti и Korn. Vermouth ми се издигна още повече в очите.
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Сеп 2009 15:30
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Сеп 2009 16:00
Дади написа: И отчето е много готин
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Сеп 2009 17:56
10-тия филм на Detective Conan най-неочаквано ми хареса. В основата на сюжета пак имаше безумние, но историята се ядваше (много персонажи, много сюжетни линии). То си беше нещо, като duble feature между Conan и Kaitou Kid. Последния ТВ епизод дето гледах (400 и някой) също беше готин - спешъл с полицаите...случаят със свадбата и серийния убиец, който се беше промъкнал между гостите...Оказа се неочаквано смешна серия.
За Trigun. Страшно се дразня, когато променят жанра на някое заглавие насред сезона, само за да могат да кажат всички "Ах...колко неочаквано". Тези типова Ваш и Найвс страшно ме издразниха. Нали бяха всесилни...въпреки това тотално си губеха времето само с това да доказват как Ваш се превръща в хленчещо нищожество пред Найвс и как единственото удоволствие на Найвс в живота е да кара брат си да циври. Някак си е малоумно за хора със свръх способности. Отчето беше готин...единственият персонаж за който ми стана жал, като го гътнаха.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Сеп 2009 20:53
Мене от тия безкрайните анимета най ме кефи One Piece, защото просто тъпотата на главния герой е култова
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Сеп 2009 08:29
Докарах Dedectiv Conan до 490-ти. На този етап вече са усвоили технологията да правят сериите в HD (в началото на процеса по преминаване в HD имаше няколко фала с грозен керъктър дизайн и дървена анимация - явно им е трябвало повече време за адаптация и са попретупали няколко серии). Последните три спешъла бяха готини.
Апропо излезе превод на новата серия - 545-та...но HD релийза на 544 и 545 още се бавят.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Сеп 2009 12:13
Леле, как наспойлихте Trigun-a Ползвайте някакви шрифтове, нещо...
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Сеп 2009 12:21
Що па да не го спойля...излязъл е преди 100 години...
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Сеп 2009 12:25
Няма абсолютно никакво значение кога е излязъл. Проява на коректност към негледалите е да се опиташ да не издаваш важни неща от сюжета, пък било и за стогодишни филми или сериали.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Сеп 2009 13:07
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Сеп 2009 15:27
Поне според anidb.info още не са го превели, но и аз го чакам с доста голямо нетърпение и ако искаш, кат го преведът, мога да ти пратя едно ЛС от къде да го дръпнеш.
Аз пък нещо изпаднах за известно време в състояние на аниме-пресищане и едва шреди 2 дена започнах да излизам от него - изгледах отново FMP и останових, че съм голяма шматка, щом чаках над година, за да го гледам пак, а второто, което успях да разбера е, че трябва да си упвам щайгата, защото FPM2 не иска да ми тръгва или иначе казано - звука изпреварва картината с около 5-8 секунди.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|