Автор |
Съобщение |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 28 Авг 2009 08:23
MetalGearRex написа: Не ти слагам думи в устата, сам си ги слагаш! Никъде не пише, че не го е гледал. А ти пишеш, че не си го гледал. Но изказваш мнение по неговото мнение, а то е свързано с филма. Следователно изказваш мнение по филма. Само че ти 100% не си го гледал, а той 50% не го е гледал. Излиза, че има вариант, в който и двамата да говорите за неща, които не познавате, а другият вариант е това да правиш само ти. И тук въобще не говоря за това дали филмът е "Поредната измишльотина за втората световна война и нацитата". а за начина ти, по който отговаряш. Какво си се разфилософствал? На всички ни е ясно, че Андрей не е гледал филма, а просто се опитва да бъде малоумно бунтарче. И наистина успява, поне с първото определение. Ти ли си глупакът на форума, че не си схванал това?
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
slim_k
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 28 Авг 2009 12:27
MGR, не нам за чий уй влизаш у спорове да защитава Андрей, дето както винаги трябваше да се изцепи без да е разбрал квото и да е за това което ще коментира.
___________________________________ http://wkoz.net - rap shit 24/7
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 28 Авг 2009 13:31
poneje mi e sku4no, re6ih da svetna na ne6to horata, koito smqtat, 4e tova e unikalniq stil na Tarantino. Ami ne, Tarantino ne e pyrviq, koito pravi filmite si po takyv na4in (za razdelqneto na 4asti, tqhnoto prenarejdane i navyrzvane 4ak v kraq...). Tova e bilo izvesten metod v kinoto predi desetiletiq i dori po edno vreme pove4eto filmi sa se praveli po tozi na4in. Tova na vremeto go bqh u4il po edin kinadjiiski predmet v universiteta. Daje ni pusnaha duzina filmi v stil "tarantino", koito sa praveni predi da se e rodil . Toi prosto e syjivil edin zabraven stil, koeto ne e malko razbira se.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
slim_k
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 28 Авг 2009 15:25
Така е ... По принцип Тарантино доста го обвиняват в плагиатство и че самия му стил е смесица от чужди забравени техники на кинематография. Но факт е че самото преплитане се получава качествено, а не може да се отрече че има много което добавя и от себе си.
___________________________________ http://wkoz.net - rap shit 24/7
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 28 Авг 2009 16:15
Обадете ми се като направят филм в който вместо по 100 нациста изтрепват по 100 капиталиста. По възможност в САЩ.
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 28 Авг 2009 19:07
Neon Black написа: MetalGearRex написа: Не ти слагам думи в устата, сам си ги слагаш! Никъде не пише, че не го е гледал. А ти пишеш, че не си го гледал. Но изказваш мнение по неговото мнение, а то е свързано с филма. Следователно изказваш мнение по филма. Само че ти 100% не си го гледал, а той 50% не го е гледал. Излиза, че има вариант, в който и двамата да говорите за неща, които не познавате, а другият вариант е това да правиш само ти. И тук въобще не говоря за това дали филмът е "Поредната измишльотина за втората световна война и нацитата". а за начина ти, по който отговаряш. Какво си се разфилософствал? На всички ни е ясно, че Андрей не е гледал филма, а просто се опитва да бъде малоумно бунтарче. И наистина успява, поне с първото определение. Ти ли си глупакът на форума, че не си схванал това? Може и на всички да им е ясно, само че не е нормално да се отговаря по начина, по който отговаря Warbringer. А Андрей не го защитавам, просто ме издразни коментарът по негов адрес. Както казах, не защитавам тезата му. А аз не мога да ви разбера за чий уй ми правите неодобрителни забележки, като самите вие с това си действие правите това, което правя аз - "философствам". 14лв. билета защото е премиера, нали? Това на Арената, предполагам.
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
ATALAX
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 28 Авг 2009 19:15
Рекс, Рекс... никога не търпиш на критика!
___________________________________ evil knows no good
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 28 Авг 2009 19:27
Raggnarokh написа: Рекс, Рекс... никога не търпиш на критика! Ами разбирам да съм направил нещо тъпо, ама то не е така. Или поне не можеш да ме убедиш, че е така - някакъв пикльо, дето е свикнал само да псува по форумите, започнал да се прави на голям батко и да казва "единствената и свещена истина", разбира се, неговата, гарнирана с подобаващо количество "сол и пипер", пак от неговата фабрика. И като му обясниш, че се показва като пълен глупак, някакви други ти пишат, че видиш ли, ти си правил глупости. Може и да е глупаво, че си губя времето по този начин, ама това си е моя работа. Или пак греша за нещо?
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 28 Авг 2009 19:54
Абе филма да не е някъв римейк or something?
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 28 Авг 2009 23:04
MetalGearRex написа: ...някакъв пикльо, дето е свикнал само да псува по форумите, започнал да се прави на голям батко и да казва "единствената и свещена истина", разбира се, неговата, гарнирана с подобаващо количество "сол и пипер", пак от неговата фабрика. Andrey358 написа: Поредната измишльотина за втората световна война и нацитата. Ще се направя на идиот и ще побутна влакът на мисълта ти в леко друга насока, силно надявайки се да не дерайлираш. В частност... За кого по-точно говориш споменавайки "единствената и свещена истина"? Защото основната разлика между мненията на Андрей и Warbringer, която аз забелязвам е, че единият е свалил гащите и се е изсрал на собствената си глава точно с подобна "истина", а другият вулгарно е изказал мнение, което да има давност само при условие, че Андрей всъщност не е гледал филма и в действителност метафорично се е изсрал върху собствената си глава. Иначе си прав. Имаш пълното право да се държиш, пишеш, коментираш, говориш като Цензура. Твоя си работа. Моя си работа е дали ще ти споделя как изглеждаш в чужди очи чрез женствените си обяснения. И не, не се изненадвам, че и се цупиш като Цензура след като съм взел решението да се изкажа. Сега си спести последващите обяснения, моля те. Освен ако не държиш да продължиш да изглеждаш като Цензура. Дотук с путките. Филмът до днес беше в ПРЕДпремиера, затова и надутата цена. Днес го гледах за 8 лева. Няма да се вживявам като филмов критик, а ще се изкажа чисто, просто, и най-вече кратко - ФИЛМЪТ Е ВЕЛИК!И в духа на създалия се тук спор, ще си позволя неблагоприличието да помоля всеки, който е на различно от моето мнение спрямо филма, да си ебе майката.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 29 Авг 2009 02:19
Neon Black, много си велик. Влезе, напсува ме, насра няколко души по главата и изкомандва бая народ да си ебе майката. Натри ми носа напълно. Нямам какво да отговоря. Бягам да си ближа раните... така де, носа...
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 30 Авг 2009 18:49
Neon Black написа: ФИЛМЪТ Е ВЕЛИК I am sorry to tell you but you have some unresolved issues in your childhood.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 30 Авг 2009 21:10
И аз го гледах днеска тааа ...ФИЛМЪТ Е ВЕЛИК ! (бтв филма не е военен)
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 31 Авг 2009 01:15
Гледах го (с майка ми при т'ва, тя си е няк'ва покрита кинаджийка и скришно се кефи на Тарантино и други съвременотии, не спира да ме изненадва).
Inglourious Basterds (който аз бих го превел като "Безславните Гадняри" или нещо подобно, но определено "Гадняри" а не "Копелета") е най-добрия филм на Тарантино, за мен. Също е един от най-добрите филми на десетилетието.
Накратко, от техническа гледна точка филмът е перфектен: актьорска игра, кинематография, звуково оформелние, ритъм, напрежение - всичко е на едно изключително ниво, няма нито една излишна сцена, нито един излишен детайл и целият филм се развива като по часовник, стегнато и без обичакните за Тарантино (в предишните му филми поне) самоцелни изцепки и препратки към любимите му жанрови филми.
Иначе казано, ако досега не смятахте Тарантино за един от великите Режисьори на киното въобще, сега нямате никакво извинение, филмът е изграден, на техническо ниво поне, перфектно.
За мен обаче този филм издига Сценариста Тарантино. В "Безславните Гадняри" Тарантино най-сетне успява да запълни емоционалната бездна между героите и публиката му, която (на нас, публиката) ни пречеше досега истински да изпитаме съпричастие със случващото се на екрана. Това е първият хуманистичен филм на Тарантино, с лекота се преплитат добро и зло, справедливост и жестокост, насилник и жертва, идеал и цинизъм, но (за разлика от всичките му предишни филми) без да се размиват в една чужда на сърцето сива маса, чието единствено нищене е фриволния софизъм. Той не отрича категориите, а обезсмисля тяхното приложение по време на война имено чрез Майсторското си представяне на своите герои не като философо-идеологични субирателни (като в предишните му филми), а като хора изтъкани от емоции.
"Безславните Гадняри" е (за мен) произведение на изкуството. ---- MetalGearRex, недей да си избиваш личния стрес у форумово и после да замазваш с псевдо-логически аргументи, не ти прави чест.
___________________________________ "A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 31 Авг 2009 14:45
За да разбере филма, човек трябва да има няколко неща на ум:
1. IB не е "военен" филм. 2. IB е далече от вякакъв реализъм и историческа достоверност и се цели в някакви сюрреализми. 3. Филмът е до голяма степен пародия. 4. Във филмът се усеща и доста "комиксов реализъм". 5. Филмът трябва да се гледа през призмата на всички останали филми на Тарантино.
Гледах го в събота с тези 5 неща на ум...не ми хареса...Някои го пишат по-велик от Pulp Fiction...за мен е лошо копие на Pulp Fiction в епохата на Втората световна.
Някой спомена играта на актьорите...Брат Пит според мен играеша по-лошо и от в Троя... Само онзи пич от СС и Гьобелс играеха наистина добре.
Друго тъпо нещо е, че според мен филмът звучи доста антисемитски....
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 31 Авг 2009 14:55
AlShu написа: Гледах го в събота с тези 5 неща на ум...не ми хареса...Някои го пишат по-велик от Pulp Fiction...за мен е лошо копие на Pulp Fiction в епохата на Втората световна.
Някой спомена играта на актьорите...Брат Пит според мен играеша по-лошо и от в Троя... Само онзи пич от СС и Гьобелс играеха наистина добре.
Друго тъпо нещо е, че според мен филмът звучи доста антисемитски.... За всеки своето; само ми стана интересно: какво конкретно ти създаде усещането за антисемитизъм?
___________________________________ "A fool sees not the same tree a wise man sees"
--William Blake
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 31 Авг 2009 14:58
@AlShu Ами не знам как по-точно можеше да го кажеш. Просто истината.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 31 Авг 2009 16:22
AlShu написа: . 2. IB е далече от вякакъв реализъм и историческа достоверност и се цели в някакви сюрреализми.
Което потвърждава изказаното от мен по-горе мнение (без да съм гледал филма), че е поредната измишльотина за втората световна война. Иначе MetalGearRex с право се възмущава не за друго ами защото коментара на warbringer беше в разрез с добрия тон, нещо което впрочем е правил и друг път (не знам дали е специално отношение към мен или се държи така с всички и право да си кажа не ме интересува). Подобни нервашки изцепки не бива да бъдат толерирани от никой.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 31 Авг 2009 18:00
Andrey358 написа: AlShu написа: . 2. IB е далече от вякакъв реализъм и историческа достоверност и се цели в някакви сюрреализми.
Което потвърждава изказаното от мен по-горе мнение (без да съм гледал филма), че е поредната измишльотина за втората световна война. Не, не го потвърждада, защото думата "измишльотина", за разлика от (значително по-)обективните категории "реализъм", "достоверност". "сюррелизъм" включва в значението си идеите "нелепост" и "глупост", които са субективни категории. Именно за това Warbringer ти казва, ако не си гледал филма да си завреш "мнението на някое тъмно и космато място". Просто самата дума измишльотина изразява една субективна преценка, а такава нямаш правото да дадеш на филма без да си го гледал (всъщност имаш правото, но оценката е първо невалидна, второ нечестна, трето логически необосновима и съответно се превръща в чисто злословие спрямо филма породено от външни за филма фактори[очевидно не си си изградил мнението за филма от самия него]). Andrey358 написа: Иначе MetalGearRex с право се възмущава не за друго ами защото коментара на warbringer беше в разрез с добрия тон, нещо което впрочем е правил и друг път (не знам дали е специално отношение към мен или се държи така с всички и право да си кажа не ме интересува). Подобни нервашки изцепки не бива да бъдат толерирани от никой. Изразявам несъгласие: "[п]одобни нервашки изцепки" са първо безобидни(в интернет) и второ изразяват степента на личното възмущение на автора от породеното ти от комплекси и предубежения лично мнение. Според мен е много по-важно да се тегли една майна на всяко идиотско необосновано алогично предубеждение, отколкото да се придържаме към някакво ебано ограничение на изказа като понятието за "добър тон". Майната му на "добрия тон"! Злобата и комплексите може да се изразят по всякакъв начин, като колкото повече се придържаме към "добрия тон", толкова повече затъваме в нечестност и двуличие. Ей ти пример пасивната агресия на MetalGearRex, зарад' която му скача насреща NeonBlack: MetalGearRex написа: Интересно ми е как може да правиш такъв коментар, като ти самият все още не си гледал филма? Ами ако се окаже, че Андрей е прав и филмът наистина е "поредната измишльотина за втората световна война и нацитата"? Ще си завреш ли "мнението на някое тъмно и космато място"? Това, че си превъзбуден от мисълта, че ще гледаш филм, който очакваш с нетърпение, не означава, че можеш да отговаряш по този начин!
Всъщност на MGR въоще не му е интересно как Warbringer може да прави такъв коментар. Той си твърди, че Warbringer не бива да тегли майната на Андрей и после се обосновава (неправилно), че W осъжда преценката на Андрей, докато всъщност Warbringer оспорва правото на преценка на Андрей... дали Андрей е прав или не, няма нищо общо; проблемът е, че Андрей няма правото да изрази преценка, за нещо което не е изпитал. Оттук започват логическите подскоци... първо, Warbringer дали е прав или не, че Андрей няма право на преценка, няма нищо общо с това дали преценката на Андрей е вярна или не. Второ, Warbringer бива обвинен в двуличие с риторичния въпрос дали сам ще си завре мнението, ако Андрей е прав, което е идиотски и логически несвързано. Трето, MGR не обснява защо изобщо W няма право да критикува преценката на Андрей (или да ме тегли майна, не е ясно), а дава само пример за едно единствено нещо(възбудата), че не му давала право (но може да има нещо друго, което му дава право!). MetalGearRex написа: Ами май си - като казваш, че някой не е прав в мнението си за филма, то изказваш мнение за филма! Научи малко логика! Андрей казва съждение A, ти казваш ~A (не A). Следователно казваш нещо за A.
Това е толкова идиотско(и подмолно), че направо ми се гади. Първо, W не е казал, че Андрей не е прав, а че ако Андрей не е гледал филма няма право за такава субектинва преценка, второ че MGR го злослови, че W не разбира от логика. А конкретно, логическия пример си куца (защото MGR се придържа имено към "добрия тон" и сладодумничи, за да си изгради авторитет в дискусията и привидно да избегне потенциалното двуличие). W говори за A, но не казва (не А) а казва "А е възможно(но не задължително) само в случай на Б", където Б е гледането на филма. Но ако А говори за В (филма), то W не изразява нито А, нито (не А) и съответно не говори за В, а за А. MetalGearRex написа: Не ти слагам думи в устата, сам си ги слагаш! Никъде не пише, че не го е гледал. А ти пишеш, че не си го гледал. Но изказваш мнение по неговото мнение, а то е свързано с филма. Следователно изказваш мнение по филма. Само че ти 100% не си го гледал, а той 50% не го е гледал. Излиза, че има вариант, в който и двамата да говорите за неща, които не познавате, а другият вариант е това да правиш само ти.
И тука същото, подскача MGR през логическите обръчи, за да се покаже какъв е логикробат, да понасъбера малко точки (авторитет), с които да изрази индиректно, че W e идиот и неправ, а всъщност се възмущава единствено от първоначалното майнотеглене, независимо от контекста. Ама като трябва да се обоснове, измисля всякакви лъжеслова. Както казах при такава подмолност как да не му теглиш заслужената майна.
--William Blake
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: "Гадни копилета" Публикувано на: 31 Авг 2009 18:12
Андрей спри по-добре да се цепиш неподготвен филма е много далеч от "поредната измишльотина за втората световна" ...
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|