Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 01 Авг 2009 14:56

Ahriman

1. Конан манипулира най-различни хора, да вършат вместо него действията около разследванията, които са забранени или недостъпни за деца на неговата възраст...това е част от предизикателството...
2. През сезоните Конан изяжда доста бой заради това че си завира носа където не му е работата...предимно от частния дедектив Когоро Мори (в чийто дом жгивее Конан).
3. Самият Конан Едогава (кръстен на Артър Конан Дойл и Едогава Рампо) е всъщност "минимализирания тийнейджър" Шиничи Кудо, който е на 17 и се мисли за голям дедектив.
4. Героите в СкубиДу, ако изключим кучето, са тийнейджъри...т.е. има общо...само дето атмосферата е тотално различна.
В Конан се разследват предимно убийства (любимите теми I. "Убийство в заключена стая". II. "Невъзможно убийство" III. "Група подозритеилни индивиди е откъсната временно от останалия свят и някой систематично ги избива в стил "10 малки негърчета" от Агата Кристи".), има по-малко slapstick хумор, криминални пъзели са малко по-реалистични и за цвят тук-таме е сложена романтика.
В СкубиДу има говорящи кучета, набляга се на елементарен скечов хумор и по правило се занимават само със свръхестествени събития, които се оказват измама.
5. В Конан се набляга на пъзелите и тяхното решение, в СкубиДу на маймунджелъците на Шаги и Скуби.

Профил

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Публикувано на: 03 Авг 2009 12:59

Сега гледам Kanamemo. Подозирам, че ще хареса на Хами. :lol:

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 03 Авг 2009 13:19

Започнах втория сезон на Code Geass.
Ииии...

:icq27: :icq27:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 10 Авг 2009 13:27

Някой май потъна ;)

Такам, след един леко сложен период и отскачане до село, където плановете да гледам аниме бяха заместени от много бира, фъстъци и огън....
Все пак успях да видя следните неща.
С много мъка си намерих Tales of Eternia, какво да очакваме от игра? Все пак сравнително и очудващо добре разказана история. Доста комични моменти, малко любовни свади. Едно досадно, което вика много -десу. Сравнително лошо качество на картината, но като нямаш избор се задоволяваш с каквото има. А също така и лошото усещане, че ИМА втора част, но очевадно няма да я правят на аниме.

След това, вярна на идеята си за демони загледах:
Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou Tou - Не е лошо, малко е странно, но не е лошо в никакъв случай. Все пак е клиширано до безобразие. Цялата история се довършва в Tokyo Majin Gakuen Kenpuchou Tou Dai Ni Maku, честно казано не свърши точно както предполагах и се надявах. Като чели завърши, ама може и да не е. Все пак сравнително добри битки, грозни демони и доста чувства, да не говорим че в 10 серия от втори сезон има един наистина ама адски силен момент.
Като се замисля, определено не съжалявам, че го изгледах.

После гледах с папагала Busou Renkin, мисля, че на него му беше по-интересно. Някаква алхимия, някакви химери. Признавам, че единият "Главен" лошковец като го видях се чудех дали да се смея или да рева от смях, само заради този образ си струва да гледаш цялото аниме. Иначе по-типишен Шонен от това - здраве му кажи. Дори DBZ като че ли не е чааак толкова клиширано. Но Папилон кърти мивки.

После от демони, минах на бобулечки с анимето Mushiuta, в него бобулечката ти яде мечтата и на края ставаш чудовище. Имахме и почти щастлив край, но то така завърши, че все едно пича с последната си реплика каза "Всичко ще се оправи със втори сезон". Никъде в описанието не му видях Трагедия таг, но от 12 епизода съм ревала на 13, егати. Много ми беше тъжно явно. Но като цяло анимето не блести с почти нищо.

Снощи завърших с Asura Cryin`, някой да ми каже, ще има ли втори сезон и какво става в това аниме? 13 серии и от всички въпроси, които изникнаха отговориха на почти нищо, а аз искам да знааам. Иначе казано, ако ще го гледате - изчакайте и втори сезон, защото от първи ще останете с отворена уста. За сметка на това пък е красиво нарисувано, А Робота не мога да преценя дали ми прилича на Ева, на Фафнер или на робота от Еурека7, но ми е Адски познат (мисля, че е ЕВА).

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2009 09:28

Тъй...да драсна и аз няколко реда...
Поради причини извън моя контрол потроших повече от седмица в негледане на аниме...ужас...

Продалжавам с Detective Conan.
4-тия филм беше тъп, като другите, но 5-тия не беше лош. Ако изключим странния мотив на убиеца и неадекватния начин по който "мъжете в черно" запалиха хелкоптерната площадка, филмът си беше типичен Конан материал + елементи от филми, като "Ад под небето" и "Умирай трудно".

Друг майтап ми се случи - загледах няколко серии от Hayate No Gotoku 2, за да се разнообразя от Detective Conan и венага попаднах на гласовете на Конан (майката на Изуми) и Гента (някакво рандъм хулиганче)... :lol: :lol: :lol:

Профил

Публикувано на: 17 Авг 2009 14:01

Аз се загледах в Kamen no Maid Guy... Харесва ми, но ми се струва, че авторите разчитат малко повече на гърдите на Наека, за да си правят бъзици. Това е и очарованието на сериите, предполагам.

Все пак, радва. :)

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 17 Авг 2009 14:19

Draksis написа:
. . . гърдите на Наека . . . радва. :)

duh :oops:

Гледа ми се нещо ! Дайте предложение, сега ! Ама кат' за няк'во нюби аниме уачърче, нещо по-ново и шаренко с повечко бой вътре :lol:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2009 10:34

Цитат:
Ама кат' за няк'во нюби аниме уачърче, нещо по-ново и шаренко с повечко бой вътре

Kurokami?

ПП Може би и To Aru Majutsu no Index то също е шарено.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 20 Авг 2009 13:12

Гледах тийзърите за Iron man и Wolverine аниметата. Iron man изглежда мега добро, но Wolverine... преполагам, че ако пренебрегнем прекалено женственият Wolverine може да не е толкова зле. Деба, той трябва да е космат мачо, а не като Haku от наруто :x

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Авг 2009 08:24

Цитат:
Деба, той трябва да е космат мачо, а не като Haku от наруто

Моето впечатление е, че когато западните продуценти дадат зелена светлина на американо-японски анимационен проект, задължително керъктър дизайна трябва да е Ninja Scroll-Vampir Hunter D-Wicked Citty-Ghost In The Shell образен.
Тове си личи и в Animatrix, и в Highlander Vegeance и в Afro Samurai.
Дори и типажите на героите са директно взети от там.

Примерно новият Wolverine ми изглежа, като кръстоска между един горой от Ninja Scroll и едни герой от Vampir Hunter D. За тези хора, няма модни тенденции и развитие. Харесали са си едни клишета и си ползват само тях.

От друга страна, когато рискуват с нови стилове както в Batman: Gotham Knight , публиката остава недоволна...Ха сега де...

Ми приемете, че това е нов алтернативен Wolverine, дето не се връзва с никой от каноните на Marvel.
А самите анимации по Iron Man-а и Wolverine-а тепърва ще ги видим. Трейлърите са за хващане на окото. Обикновено на тези проекти им куца сюжетът.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 21 Авг 2009 08:46

Аз си харесах Batman: Gotham Knight, при това много, точно защото не е по утвърден начин на рисуване. А Афрото си АФРО!

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 21 Авг 2009 09:02

Между другото - това ми е MAL профила. 8)

И - да, в момента гледам Kurozuka и Texhnolyze, а до няколко дни ще изгледам и Genocyber. :D

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 21 Авг 2009 10:49

+1 за Batman: Gotham Knight - даже го имам записан...

"-Hey, Bat, when you're flying, what the city look like from up on high?
-It looks dirty..."

Иначе тръгнах да гледам Ghost in the Shell 2.0, am тoва 3d в началото си изглежда по-зле от оригиналът...

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Авг 2009 13:09

Цитат:
Иначе тръгнах да гледам Ghost in the Shell 2.0, am тoва 3d в началото си изглежда по-зле от оригиналът...

Принципно "подобрените" версии много рядко са наистина по-добри от оригинала...май се сещам само за едно заглавие - Apple Seed 2004 (оригиналният вариант беше някакво евтино 2D OVA).

Не говоря за разни алтернативни/режисьорски CUT-ове.
Но понякога дори и малко пипване или добавяне на уж по-качествено анимиран материал може да провали смисъла или ритъма на някои сцени.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2009 21:58

Дам, напълно съм съгласен...

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Авг 2009 10:57

Продължавам кротко да си отхвърлям серия след серия на Detective Conan. 301-302, както и 304 имаха добри police drama аркове. От 307 натакък най-накрая имаше развитие по темата "мъжете в черно".

Изгледах 6-тият и 7-мият филм.
6-ти е пълен шит...виртуални реалности, изкуствени мозъци, Джак Изкормвача...блях...
В 7-мия филм имаше страшно много изнасилени-с-цел-драматизъм-сцени, но пък беше приятно за гледане. Действието се развиваше в Киото, сюжетът беше свързан с древна история, самураи, гейши и пр. туристически атракции, така че беше интересно и красиво нарисувано (с изключение на CG стънтовете с мотори, който бяха дървени и доста далеч от красотата на RideBack). Главнен герой в този филм беше по-скоро Хатори, а не Конан.
Абе съдържа и тъпни, но е общо взето поносим филм.
Досега от поредицата са ми харесали само 5-тия и 7-мия филм.

Накратко: ТВ сериите въпреки, че са по-евтино направено са с класи по-добри от филмите. В сериала има аркове и спешъли, които са си направо самостоятелни филми. Особено ценни са неща от сорта историята с "лифт до статуята на богинята", историята с "прокълнатите маски", историята с къщата за чайната церемония, историята на "острова на костенурката", историята с русалката (абе да не съм развил някакъв фетиш към русалки? :shock: ) и пр. и пр. Много са, не ги помня вече всичките. Не че няма и пълнежни серии, не че няма и серии за отбиване на номера, но кой ли сериал ги няма?

Има нещо странно във филмите - навсякъде в тях инспектор Мегуре е без шлифер и можем да се насладим на старомодното му сако, а сериала почти никога не сваля този шлифер (веднъж го свали и Конан го хвърли в окенана като част от следствен експеримент :lol: ). Мисля че дори веднъж в едни от филмите бяха направили грешката да оцветят шапката му с цвета на костюма му, а тя е с цвета на шлифера му :? .

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 24 Авг 2009 14:02

:D Може да има две шапки ;)

Такам, дойде и моят ред да се хваля:
Поодметнах още малко анимета, даже смея да се похваля, че почти не ми остана аниме с Tales в заглавието. По тази причина изгледах Tales of the Abyss, мнооого глупаво аниме. Ама може би едно от най-глупавите, които съм гледала. Все пак си го догледах и смея да кажа, че ако не друго, поне магиите в него бяха интересни ( за момента ме интересуват основно магии и начин на кастване :Ь ). Не ми хареса, че на края не разбрах много много, какво стана. Кой от двамата беше оцелелият?
След него гледах Sousei no Aquarion TV & Филма. Историята не бе безбожно блудкава. Имаше и добри попадения. Филма обаче ми хареса малко повече, може би защото не бе чак толкова разводнен. Все пак е странно вплетена гръцката митология, вярно, леко изменена, но си я има.
Сега гледам .hack- поредицата. .hack//SIGN бе интересно, избягвах го защото не ми се гледаше Сай-фай, а по-скоро фентъзи, но го почнах и бях много приятно изненадана. Действието се развива не в реалният свят, а в ММОРПГ със всичките му там екстри и подробности. Имаме едно дете, което е затворено в играта и покрай него се сформира парти, което се опитва да го извади. Не знам, мен лично страшно ми хареса. Характерното за SIGN е, че почти не виждаме света извън играта.
След това последва .hack//Liminality, то нямаше много общо със SIGN, освен леки допирни точки. За 4 серии няма как да разберем, какво точно става, ноза разлика от първото тука не виждаме играта, а гледаме реалният свят.
След това захванах .hack//Tasogare no Udewa Densetsu, тази част само заради дебилният ост си струва да се гледа. Иначе тя има някак си доста повече връзка с първите серии, да не кажа над 80%.
Като цяло съм очарована от поредицата, ама да видим какво ще стане, защото имам да догледам едно TV и 2 филма.

Профил

Публикувано на: 24 Авг 2009 14:32

Пиша тук, да не правя нова тема... та по принцип не гледам анимета (нямам толкова време) обаче си дръпнах Guilty Gear x2 и нещо се зарибих и ми се гледа аниме, до ся съм гледам Death Note и Hellsing и ми харесаха.. та нещо от тоя тип да ми препоръчате, да има битки, герои със специални умения и тн. Също се кефя и на Final Fantasy филмите... плс без покемон/капутовски бози :)

Профил Skype

Публикувано на: 24 Авг 2009 14:39

Progressor написа:
Пиша тук, да не правя нова тема... та по принцип не гледам анимета (нямам толкова време) обаче си дръпнах Guilty Gear x2 и нещо се зарибих и ми се гледа аниме, до ся съм гледам Death Note и Hellsing и ми харесаха.. та нещо от тоя тип да ми препоръчате, да има битки, герои със специални умения и тн. Също се кефя и на Final Fantasy филмите... плс без покемон/капутовски бози :)

Ами ако имаш време гредай някои от големите анимета - Naruto, Bleach, DragonBall, One Piece. Всичките имат "битки, герои със специални умения и тн.", така че съм сигурен, че поне едно от тези ще ти хареса. Аз лично ти препоръчвам Dragon Ball, но трябва да си ги прегледаш малко, защото има и голям шанс да не ти харесат. :)

Профил

Публикувано на: 24 Авг 2009 14:45

Като човек, който не гледа анимета, бих препоръчал Hellsing за начало - лесно смилаемо е, има екшън, магии и т.н. и най-важното (за мен) - сериозно е и няма малоумни псевдо смешни физиономии (http://www.thisweekinanime.com/images/Shugo29Shock.png).

Същото се отнася и за Elfen Lied.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com