Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 18 Юли 2009 01:31

Абе, гледах Елфена 2 пъти и с англ и с БГ субс, ама пак спомена ми е, че на края всички се взривяват, а Люси се питваше да оправи нещата, щот обичала момчето... бе пернишка трагедия с 1 дума. Как да е.

Държа да кажа, че детското ми съзнание е дълбоко разтресено и покрусено! Изгледах Devilman a.k.a Devil Lady, анимето е сякаш рисувани стил 90-те години. Като история не бе блестящо, някаква лесбоистория развъртяха по едно време, ама и това се оказа, че не е така. Главната героиня беше заета да разкъсва плячката си на парчета, а като приключи да реве и да се самосъжалява, че го е правила, докат не се появи следващото за късане.
Подвизаваха се голи каки, но формите бяха силно загатнати, без никакви подробности, да не кажа, че на 1-2 сцени направо все едно си беше скицирано, а гърдите и изглеждаха, все едно 2 пакетчета с пясък са залепети за тялото, дори се виждаше как са очертани. Явно е било много нескопосано, щом ми е направило впечатление, зашото обикновенно не забелязвам дефекти.

Не знам, анимето не е много лошо, но според мен е и далече от добро.дори до средно трудно се доближава...

EDIT: Изгледах Tenkuu no Escaflowne. Аниме от 96-та година. Доста добре направено, като изключим факта какви носове са им праснали. Не е истина просто, Пинокио ряпа да яде. Иначе историята е добра, паралелен свят, странни хора и роботи, дракони, но пък за сметка на това умрели. Един лошковец, който няма убиване и доста заплетена любовна история, която почти свършва както всички очакват.
Изгледах и алтернативната версия - Escaflowne - The Movie. За разлика от сериите, тука героите доста се различават по характер, но от друга страна и не съвсем. По-плоска любовна история, но пък от гледна точка на времето изключително добре развита, а и не само тя. А да, тя е по-нова, едва от 2001г. и за щастие са оправили дефекта с носовете...много грозни бяха в профил имаче.... ако рекът да се цунат и си вадят очите...

Все пак защо и двата варианта трябваше да свършат така...не е честно!

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юли 2009 08:51

IceQueen е гледала Escaflowne?
IceQueen е гледала шоджо...шок-десу :shock: .

Escaflowne-то се опитах да го гледам навремето, ама тогава излязоха по-интересни неща...пък когато ми се пригледа пак, бях изтрил файловете и ме мързеше да търся дисковете...

Devilman има безкрай много продукти (примерно серии от 72-73-та). Кой от тях си гледала (та да знам да го подмина, ако случайно ми се пригледат ретро-хоръри)? Най-популярен у нас май е Apocalypse of Devilman.
Нещо не си подам по евтини хоръри и затова съм я скипнал тази поредица.
Сега, като те знам може и всичките да си ги изгледала...

Аз напредвам бавно през Detective Conan. То бавно в случая означава "бавно с кеф". 96-та серия май е най-добрата (по RTL2 я бяха разбили на 4-ри части и не бях гледал някои от тях). Друга класическа серия си остава двойният епизод в една отдалечена вила, където омотан в бинтове тип избиваше народа с брадва :lol: .
Е, още не съм стигнал до мястото където се появява любимата ми героиня Ай Хаибара (злобно гениално момиченце, което е женският аналог на Конан и при това идва от страната на лошите...нещо като Mandy от The Grimm Adventures Of Billy And Mandy, но без окуртния уклон :lol: ). Това май става някъде към 130-ти епизод.
Общо взето основният проблем свързан с Detective Conan е не само обемът - 541 ТВ серии...за сега, 13 пълнометражни филм (13-тият още не е преведен), 9 OVA-та и мангата я скипваме, а това че преводът е разпокъсан (при това говорим за безброй различни преводачески групи). От 540 серии около 100 не могат да се намерят преведени.
Непрекъснат превод има само от 1-ви до 213-ти епизод и от 490-ти до 540-ти.
Най-новите серии се превеждат редовно от DCTP (Detective Conan Translation Project)

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 21 Юли 2009 10:57

Сега тегля да пробвам Shakugan no Shana (нищо, че имам 3-4 недогледани анимета на харда ^^). Лолито от постера ми грабна окото.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: RoN
Публикувано на: 21 Юли 2009 21:42

може да е извън темата ама имали Dragon ball фенове тука??

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Юли 2009 22:38

Намират се ДБ-фенове.

AlShu - Devil Lady варианта, мисля че е най-новият и наистина е ужасно бозаво... чак се чудя на себе си. Въпреки, че си прав де, търсих да намеря от най-стария вариант да го почна, но не го и за това от този. Но май-намерих и този от 72-73г. и се замислих дали да не си го причиня ....

Ескалфоне страшно ми хареса, само краят не ми хареса ... щеше да е по-хубаво ако си останеха там... как да е ;) Женско съм-простено ми е. Но чак сега видях, 1е е Шоджо аниме, на постера ми се видя прекалено грозно за да е Шоджо и кат видях фентази и паралелна вселена, реших да го гледам :D

В момента гледам Tsubasa Reservoir Chronicles ( на 18 серия съм) и още не мога да разбера как ще го свършат за още 7-8 серии. Малко ми е лигаво на моменти и искренно се опулих в началото кат видях матската от Чобитс (което се опитах да гледам преди време, ма не можа, ще му правя 2-ри дубъл по във времето).
Кат изгледам всичко излезло до момента, ще споделя впечатления ;)

А аз принципно гледам и шоджо анимета, стига да не са прекалено лигави ;) Предпочитам Шонените, защото се ритат повече, но пък на тях им куца романтиката ...
Кат се замисля, трябва ми Романтичен шонен, който да не е лигав(да не е гейски), да не е безумно грозен, да се ритат доволно, ама все пак да не е изпадат в крайност и ако може да имаме фентъзи(дарк фентъзи), супер сили, паралелна вселена, бойни изкуства и катани.... и като се замисля още малко, май трябва да може да прави и кафе така и така съм тръгнала с претенциите :D Мисля, че няма аниме, което да покрие тези условия :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юли 2009 08:55

Tiny, според мен не ти трябва Shakugan No Shana...е, дръпни си първи сезон, загледай го и си реши сам, но за мен това аниме си е тотален, разтеглив като локум шит...

KaLI_BoGa, тук не само има хора, които харесват ДрагънБола, но и такива, които го мразят и в червата...

IceQueen, естествено знам, че гледаш и шоджо, но се избъзиках, че го правиш рядко :lol: . Ше ти предложа за n-ти път да хвърлиш око на Ghost Hunt...то е нещо, като дедективско разследване, но с паранормални явления и духове (има и една осемопашата дух-лисица, като тази дето е вселена в Наруто :lol: )...съдържа някой и друг романтичен отенък и е далеч от лигаво. Едно от малкото шоджота, които харесвам. Горе-долу покрива някои от елементите на това, което търсиш, само дето не се ритат...използват от време на време "духовни оръжия", като кръстове, светена вода, шинтуистки молитви, зен-будистки мантри, някакви засукани китайски магии и пр. и пр.
От друга страна приказват адски много и обясняват надълго и нашироко всякакви паранормални термини и явления (за мен това е плюс...).

ПП Изгледах първия Detective Conan филм - принципно не е лош, повече детайли, по-добри анимации...само дето, главният злодей беше с неоправдано грозен арт, а сюжетът беше, като на два поразтеглени във времето ТВ епизода.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юли 2009 12:38

Дам, ще го вида, трябваше по-рано да вметнеш, че обясняват ;)

Ама първо ще си догледам Tsubasa Chronicle - поредицата.
Изгледах първият сезон и както очаквах - стигнахме до под кривата круша с двата клона. Някак си не ми се вярва да успеят да го завършат с още 1 сезон и 2 ОВИ, ама стават и чудеса. Иначе доста интересен Шонен, добре нарисуван, на моменти е доста силна тъжната нотка, но пък като цяло е оптимистичен. Имаме един странен магьосник, един саморай, който хобито му е да убива и въпросното момче, дет ни е с главната героиня, което от своя страна изглежда като вейка и все едно ще му биеш 2 шамара и ще падне, обаче О чудо - не е така. Самата главна героиня в първият сезон, освен да вкарва тъжната нотка и да се явява в ролята на куфар, май-друга функция няма.

Сега живот и здраве, кат си сменя днес лещите да не ме драскат повече, може и да завърша цялата останала част от поредицата ( ако намеря от де да ги сваля).

Което ми напомни, AlShu кажи, кои серии на Конан липсват, ама по-точно, може и да ги намеря докат търся моето :Ь

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юли 2009 13:23

Бе то Tsubasa Chronicle се води шонен, обаче създателките му Clamp, май са вкарали доста шоджо елементи, като гледам картинките...
Принципно Clamp са си една машина за печатане на йени и са избълвали безброй комерсиални (в хубавия смисъл) заглавия в последствие адаптирани в анимета - RG Veda, xxxHolic, Cardcaptor Sakura, X, Chobits, Magic Knight Rayearth, Tokyo Babylon...

Много е странно, когато многогодишни шоджо авторки, като групата Clamp или да кажем Румико Такахаши почнат да бълват шонен. Изглежда, че момченцата се бъркат повече за комикси, отколкото момиченцата. :P

Епизоди на Detective Conan, които не успях да намеря с превод на английски

214-216
218
232-234
236-237
243-248
252
255-257
260-262
269-270
273-275
279-283
289-290
294-300

303
305-306
315-322
337
348-349
351-353
357
360
379-380
384
388-389
392-393
397

409-410
413-414
419-420
423-423
434
439-440
442
461
468
475
480-483
486
488-489

Нищо чудно да не са преведени въобще.

ПП
Забравих да спомена, че не намерих 8-мото OVA, а токущо видях, че DCTP са рилийзнали 342-ри епизод, както и новия 541-ви.
Още не е ясно и когат ще бъде преведен 13-тия филм.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юли 2009 14:35

Вторият филм на Конан е красиво нарисуван, но с малоумен сюжет - явно е предвиден само само за изтискване на пари.

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 23 Юли 2009 17:20

Evangelion 1.11 ще се гледа утре. А кога се очаква продължението?

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 23 Юли 2009 20:21

AlShu написа:
Tiny, според мен не ти трябва Shakugan No Shana...е, дръпни си първи сезон, загледай го и си реши сам, но за мен това аниме си е тотален, разтеглив като локум шит...

Абе засега е приятно, само ме дразни малко главният герой. Голям пикльо е. Но загледах и малко еччи-та :oops: , та напредвам бавно.
п.п. и Акира ме чака, чух че е класика и must see.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Юли 2009 09:05

Реших, да си разнообразя малко припомнянето на Conan с припомняне на Umisho.
Ако на някой му трябва наистина смешно ечи - Umisho е заглавието.

Shana-та не я изтраях след втория епизод. Тове е едно то онези анимета като Fate Stay Night, Get Backers (след 7-мия епизод) и Tokyo Underground, които са загадка за мен...
Всички им се радват, а за мен са си тотално точене на сюжетни локуми и отбиване на номера. Във всеки епизод се обещава, че в следващия ще се случи нещо, път то не се...Тотално клиширани герои, тотално клиширани реплики, тотално клиширани сюжетни обрати, схематичен екшън без много детайли, вяла игра, средниста анимация, няма ечи...за какво да го гледам :lol: ...

Е то, същите неща могат да се кажат и за City Hunter, или примерно за Detective Conan.
Обаче в City Hunter има изродски гегове между Рю, Каори и Умибозо, а в Conan има пъзели, култирни референции и някоя и друга романтична нотка.

Профил

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 24 Юли 2009 15:42

Akira е лудница :) Гледай и A Wind Called Amnesia. Също е доста добро и доста mindfuck.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 10:26

Сериите на Detective Conan 110-127 на които съм попаднал са преведени от някакви типове наречени XCHKS (транскесуални, що ли?)...оказа се че това са китайци, които почти не разбират японски и никак английски...Преводът им звучи адски комично. Примерно бъркат се понятия, като дробове и черва, слепоочие и слънчев сплит, хелий и кислород (да не говорим, че този "кислород" според тях се съхранява в кофи...абе, може на китайски кофи да им викат...).
Друг майтап беше времето...някои от събитията ту се бяха случили "вчера", ту "днес" (говоря за едно и също събитие в една и съща серия...така че не само превода, но и редакцията яко им е куцала...).

Ако решите да си намерите Detective Conan препоръчвам точно тези серии, да не си ги взимате от българските източници и да намерите превод, различен от този на XCHKS.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2009 22:49

Дедектив Конан го дават по АХN-сай фай и е на първи сезон 4-та серия (мисля).

Изгледах:

Tsubasa Chronicle(1-ви сезон). Аминето е сладурско нарисувано.
Но действието се развива сравнително бавно. За сметка на това изобилства от смешни моменти(поне на мен ми бяха смешни). Принцесата бавно но славно започва да си спомня разни работи. Нашите герои скачат от свят на свят и се забъркват във все по-големи каши. Абе с една дума - всичко е както трябва да бъде.
Tsubasa Chronicle: Tori Kago no Kuni no Himegimi или иначе казано - филма. Той няма много общо с цялостната история, да не кажа хич. Попадат в някакъв странен свят с птици, побеждават лошият чичо и успяват да приключат щастливо изживяването. Нищо отличаващо се или важно.

Tsubasa Chronicle 2nd Series - то си пише. Продължават да търсят спомените на принцесата, но вече се намират още хитреци, които искат да и откраднат спомените, защото все пак те дават магическа сила на притежателите. Естествено принцесата е прецакана от цялата история, защото на нея и връщат само спомена ;) За сметка на това Самураят каточели все повече се привързва към другите, а Фай ползва магия :D

Tsubasa Tokyo Revelations въпреки, че се води продължение на втори сезон, сякаш от него до тази ОВА сме прескочили известен период. Както подсказва заглавието, за разнообразие от друг път действието се развива в Токио, но не този напреднал Токио, който всички знаем от аниметата, ами някакъв сринат, станал на прах, в който общо взето има само 2 останали що-годе здрави сгради. За разнообразие от друг път тука намираме Близнаците Вампири, който се споменават във втори сезон, а Сайоран се оказва, че не е това, което си мислим че е. А и Фай търпи още трансформации, за сметка на това Сакура се показва "храбра", но все пак, почти завършваме с Хепи Енд.

Tsubasa Shunraiki - последната излезла ОВА, разправя се след Токиото, когато научаваме, че и Сакура не е това, което е :D Абе объркано е, но пък най-сетне разбираме кой е Лошковеца в червената стая.
Все пак, цялата поредица изобщо не завършва завършено, та чакаме да видим продължението.

Gekijouban xxxHOLiC - Manatsu no Yo no Yume Или иначе казано филма. Той е една година по-стар от сериала, но все пак няма нищо общо с него, но има връзка с Тсубаса филма.
Анимето е леко грозновато нарисувано. Представя ни главният герой, който е момче в гимназията и има лошата участ да вижда и привлича зли духове, не само това ами те буквално го мачкат и търкалят по улиците, но околните виждат само как един се търкаля и протестира, колкото може.

xxxHOLiC е 24 сериино аниме, то разказва същото като филма, но различна случка все пак. Към въпросният мрънкалник се прикача Йоко (играеща в Тсубаса, като вещица дет сбъдва желания), която има магазин за изпълнения на желания. Естествено Уакануки иска да спре да вижда странни работи, но няма какво да предложи в замяна, за това почва да работи в магазина, а когато изработи желанието си - съответно ще го получи.
Към него се закача един съученик, който живее в Храм, а Уакануки само реве от него, защот му пречи на свалките с Хинаураи-чан. Та през половината от времето главният ни герой е зает да реве и вика по въпросният съученик и Йоко, а останалото време да реве от духовете.

Като догледам останалите 2 Холика ще ги добавя :Ь

Профил

Публикувано на: 30 Юли 2009 22:52

IceQueen написа:

/офф

Моля ви, обяснете ми как това хлапе решава (предполагам) престъпления и за чий някой просто не му разбие носа, защото получавам много силни асоциации със Скуби ду...

/офф

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2009 22:52

Най-великото Аниме което съм гледал е COWBOY BEBOP!!!
А като пълнометражен филм "Отнесена от духове" (Spirited Away)

"Виждаме на другите треска в окото, но не виждаме гредата в своето"

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2009 23:03

Ahriman написа:
IceQueen написа:

/офф

Моля ви, обяснете ми как това хлапе решава (предполагам) престъпления и за чий някой просто не му разбие носа, защото получавам много силни асоциации със Скуби ду...

/офф

Ами гледай първите 3 серии и няма да ти се налага да обясняваме, защото е показано като за малоумници.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2009 10:38

Ahriman написа:
IceQueen написа:

/офф

/офф

Всъщност той е на 16-17, помага на полицията за престъпленията, много известен е и т.н. но при един случай едни лошковци решават да пробват някаква нова отрова/наркотик/каквото ще да е, която трябва да го убие, но всъщност го подмладява. Представя се като роднина на професора и отива да живее с мацката с баща детектив. Само професора знае кой е, поне отначалото.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2009 12:37

Такам, догледах xxxHolic: Kei, завърши уж нормално за историята, на момчето отидоха да му сбъднат желанието или поне намекнаха за това.
В xxxHolic Shunmuki обаче, не стига че бе след партито, ами тотално свързаха историята с Tsubasa Chronicle: Shunraiki, не стига това ами и много ясно показаха, че ще има още, защото все пак не знаем какво е желанието на Юко, а и как той ще го изпълни.

Въпреки, че двете поредици не показаха кой знае колко голяма връзка една с друга, като цяло се усеща, че имат бая общо. Явно ще се чака за да се види какво ще стане на края, защото вече съвсем ми е трудно да предположа :Ь

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com