Автор |
Съобщение |
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юли 2009 16:11
AlShu, че ти обясним на лична след 1 кафе време, че сега се сабудих :Ь КОлкото за Акира, на мен като цяло ми хареса, просто и8мам лабилна психика (да се чете сумнамбул), която се активира чат пат от нещо гадно/плашещо, а когат на края оня се раздуваше преди да се пръсне е достатъчно гнусно.... мисля че 2 седмици след това някъде гледах да не заспивам, за да не ме гонят из къщата ( което предполагам, отговаря и на предположението ти, колко по-големи гнусотии съм гледала без да им обърна внимание. Избягвам да гледам такива неща под каквато и да е форма...). Загледах Kurokami, проблема е, че нем ога да го намеря с качествен суб и бърза връзка, а на лаптопа не съм качила ИРК... Но ми допада :Ь
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юли 2009 16:42
За Kurokami - където търсиш провери за преводите на [AoT]. Те са добри и имат вариант 720p (не помня дали имаха други варианти). За Akira - дайте да се разберем...аз не критикувам никого...просто си дрънкам разни безотговорини работи - лаф да става...Маса хора не го харесват по най-различни причини и сигурно имат право за себе си. Ето аз пък не харесвам OnePiece въпреки, че доста разбирачи са буквално влюбени в него. За Skullman - освен мен, явно го харесват само още трима души (включително Tiny). Принципно вкусът ми е адски странен (да не кажа просташки) - радвам се на комерсиални бози, псувам шедьоври и ми е адски трудно, да позная какво ще харесат другите хора...което не ми пречи (дори ме предизвиква) да предлагам неща на най-различни познати и непознати личности... Ако щете вярвайте, напълно искрен съм в предложенията си...досега съм бъркал с тях в 97% от случаите. Просто не ми се отдава. Е, вие, вече сигурно си го знаете, но да го обявя офицялно - трабва да обръщате точно 0% внимание на предложинията ми.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юли 2009 17:05
^.^ Ооо, аз ти минавам през цедка всичко що се отнася до мене, но пък установявам, че ако ти дам точен критерии за нещо, което ми се гледа, въпреки, че аз трудно се разбирам какво ми се гледа в 80% от случаите целиш точно каквото искам :Ь
Което ми напомни. Малко ме е срам, но в чата ми беше препоръчал 7 анимета, от които бях гледала 3, но докато се докопах до лаптопа и чата се скри и не можах да си запиша шонените ... ще ти е проблем ми да се поразмислиш и пак да хвърлиш няколко предложения ...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Юли 2009 17:14
IceQueen написа: ^.^ Ооо, аз ти минавам през цедка всичко що се отнася до мене, но пък установявам, че ако ти дам точен критерии за нещо, което ми се гледа, въпреки, че аз трудно се разбирам какво ми се гледа в 80% от случаите целиш точно каквото искам :Ь
Което ми напомни. Малко ме е срам, но в чата ми беше препоръчал 7 анимета, от които бях гледала 3, но докато се докопах до лаптопа и чата се скри и не можах да си запиша шонените ... ще ти е проблем ми да се поразмислиш и пак да хвърлиш няколко предложения ... Ти не можеш да обичаш,не познаваш любовта. Като ледена кралица вледеняваш в мен страста!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 07 Юли 2009 08:58
2_0_1_2, не знаех че пишеш чалга... IceQueen, от негледаните се сещам само за History`s Strongest Disciple Kenichi (в началото си казваш "абе какво ме занимават с този загубеняк Кеничи". След 10-тина серии обаче нещата яко се буустват. А и фокусът не е само върху Кеничи, а и върху маса членове на бандите, както и върху политиката, която въртят. Има доста странни типове - примерно онзи, който пее фалшиво, докато се бие ). Muteki Kanban Musume може да мине за нещо такова (шонен е, въпреки че главната героиня е момиче), хуморът е доста изтъркан... To Aru Majutsu No Index също може да мине за нещо такова (някои серии са досадни - предимно тези с Index, но има и няколко динамични и добре анимирани епизода - предимно с Railgun-ката и Accelerator-а) Апропо, 10х за информацията...като гледам нещата не са се променили...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Юли 2009 00:42
Догледах Kurokami, смея да твърдя, че вярно последната серия не беше много задължителна, да не кажа хич. Може би единственото, което постигнаха с нея е да сложат твърд "край" на историята. Все пак, общата оценка(моя си ) за анимето е, че става, така за помеждудругото :Ь
|
|
|
|
|
Jezuz
|
|
В момента играе: 3d sex villa
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Юли 2009 08:41
Никой ли не е фен на Samurai Pizza Cats?
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Юли 2009 13:26
Аз имам някакви спомени, че беше приятно и забавно детско сериалче...да съм гледал 1-2 серии...май го даваха по FoxKids...
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Юли 2009 21:59
Изгледах току що Soul Link, малко прекалено Echi за мене, но като изпусна прекалено многото гащи и цици, беше сладурско нарисувано, на моменти направо течеше захарен сироп Но не беше лошо. Общо взето със свойте 12 серийки е много добро за помеждудругото ( Хами да го погледне, ако не го е гледал ). Отивам сега да си намеря нещо с повече ритници и по -малко Ечи. EDIT: Намерих си нещо с доста шутове, а единствената мацка, която се мерна приличаше на момче от всякъде - много съм доволна вече. Анимето е Bus Gamer. С трите си епизода, смея да кажа, че очудващо интересно са го пресъздали, но каточе все пак е замислено да бъде поне 4-5. Не знам, завърши някак си прекалено нормално и без да видим краят, но то като цяло основната история катчели не е много основна. Все пак смея да твърдя, че това е едно от най-странните анимета, които съм гледала. Много готино нарисувано и този 1 час, който отделих за него, някак си отлетя.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Юли 2009 06:13
Я ми препоръчайте някакво аниме, което да има бг субс. Без Капуто само Една приятелка ми препоръча Elfen Lied, то добро ли е? Досега не съм гледал анимета бтв.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 12 Юли 2009 13:49
Elfen Lied на мен страшно ми хареса (както и на Грим и Дист), но на Алшу примерно - не.
Много по-лесно ще ти се препоръча нещо, ако кажеш какви жанрове обичаш да гледаш или поне за какво ти се гледа (Роботи, дедективи, фантази, вампири...) а не да стреляме на сляпо.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Юли 2009 08:59
Der Meister, изгледай Black Lagoon...в момента се карам с БГ преводача му...казвам му реплика по реплика какво не ми харесва в превода от английски, а той ми се пени и плюе змийска отрова... Elfen Lied е нещо, като драма...ако такива неща, като страдащи малки момиченца ти топлят душата, това е заглавие за теб...Финал няма, но зрителят се досеща, че бъдещето е мрачно. Имаше и някакво OVA, но май не е за това, какво се случва след ТВ-то. Други преведени неща, за които се сещам в момента - Full Metal Panic (всичките сезони).
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Юли 2009 16:11
Всъщност ОВА-та на Elfen Lied е малко след последният епизод и леко довършва сериалчето, така че на практика си е завършено.
До колкото имам спомен, мисля и че FMP е преведено (аз май го гледах с БГ субове), то също е страшно добро и ти го прерпоръчвам горещо.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Юли 2009 16:27
Завършено ...брейййй, да им се не надяваш...не че ще хукна да го гледам де...И кво, овладяват ли векторите или просто ставя ясно, че апокалипсисът е неизбежен...
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Юли 2009 19:28
Не, всъщност с лека щриха намекват, че Люси е жива и е по-сладка от бонбон и ги "пази" един вид. А ония тримата, барабар с кучето си жвеят мирно, кротко, тихо и добре. ОВА-та е леко сбозана, но един вид даде уверението, че всичко е наред.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Юли 2009 08:20
Ми доколкото си спомням сюжета, не би трябвало да е наред защото до две години се очакваше масов outbreake на онези кучки с векторите последван от поголовно клане...
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Юли 2009 17:21
IceQueen написа: Много по-лесно ще ти се препоръча нещо, ако кажеш какви жанрове обичаш да гледаш или поне за какво ти се гледа (Роботи, дедективи, фантази, вампири...) а не да стреляме на сляпо. Еми аз общо взето не ги знам какви точно са аниме жанровете. Пък и то толкова ли много анимета има с бг субс, че чак да имам избор на жанр? Ако да, бих искал да гледам нещо мистериозно (видях в уикипедия, че има такъв жанр), но не препоръчвайте Death Note, че нещо не ме привлече много сюжета като прочетох резюмето. Или другия вариант е ако не са много преведените анимета някой да постне списък с тях и да си избирам директно от него. Иначе Алшу, това Black Lagoon изглежда добро, ще го изгледам сигурно
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Юли 2009 18:32
Icy: Ами бая са... ама и не са чааак толкова, кат се замисля. http://ryuko.animes-bg.com/?page_id=4Ето тук има списък с преведените ( последните 4 не те интересуват). Ако трябва да съм честна повечето не съм ги гледала. Зомби Лаиън не беше много лошо, но не е завършемо. X TV също доста ми хареса и спада в графа "мистериозно" мисля ... Лагуната не е за изпускане, въпреки че самата аз още не съм седнала да я изгледам. Като цяло във форума на анимес-бг си имат цял раздел "Субтитри", в който има тема "Всички български преводи" Алшу, в Елфен-а на края нали "уж" утрепаха всички, че и изследователският център се взриви и на практика поне не остнаха вектори, освен онова момето, което бе пратено да убива Люси. Те за това после си живееха доволни и щастливи и им бе криво щот мислеха Люси за мъртва.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 14 Юли 2009 19:47
Мерси много, набелязах си някои вече
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 15 Юли 2009 11:21
Warbringer, "Люси" всъщност беше изпозаразила доста момичета, които се очакваше да измутират до година-два и да станат, като нея. Ескперименталните векторки, че бяха избити си е друга тема... Онази мацката учен, нали търсеше лек, за да спре евентуалния апокалипсис...но пък се оказа, че шефовете и (мъжки версии на Люси) всъщност искат точно това да се случи и всичко е резултат на техните експерименти...или поне аз така съм разбрал и запомнил...беше преди години...
Der Meister, има огромно количество жанрове и поджанрове...проблемът е, че повечето разпространители и преводачи залитат към определени комерсиални жанрове, като шоненски тупалки и харемски ечи-та...което е досадно защото с 2-3 изненадващо добри изключения (Tenchi!!!), това са доста еднообразни жанрове.
Мисля, че за нас ще е по-лесно да изкопаеш някакви списъци с преведени анимета (примерно то Маймундато или от другите места) и да питаш "Абе, аз си мисля, че НеЗнамКоеСи аниме е Такова И Такова...", а ние ако сме го гледали да ти отговорим - не бе, това шоджо, което е пълно с яои и шонен-ай (разбирай педерастии) фенсървис предназначен за момичета...най-вероятно няма да ти хареса...
Мисля че трабва да знаеш, че японците преди да определят, какъв е жанра на заглавието (драма, комедия, екшън, мека-екшън и пр.) дават информация, за каква възрастова група е предназанчено то: кодомо - за малки деца (примерно Pokemon) шонен - за момчета и тийнейджъри (примерно Naruto) шоджо - за момичета и тийнейджърки (примерно Sailor Moon) сейнен - за пълнолетни мъже джосей - за пълнолетни жени
Т.е. използвай тази информация за груб ориетир. Не казвам, че няма интересни шоджота, които могат да се гледат и от момичета и от момчета - примерно Ghost Hunt, Toshokan Sensou или Hyakko. Просто си знай, че гледайки шоджо може "неочаквано" да попаднеш на някаква сърцераздирателна сълзлива драма или на някаква свръх романтична гей връзка...
Шонените пък до болка рецилират "израстването" и "възмъжаването"...а понякога съдържат и тъпи сексистки клишета (който само в малък процент са самоирония) на тема жени...
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|