Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 22 Юни 2009 10:06

Тийм Ракета са адските бе, как може да се ебавате с тях... :D

Иначе, ако си падаш по ecchi, мога да ти препоръчам Sumomomo momomo - Chijou no Saykou no Yome. В Замундата го има като пълен торент, т.е. с всички епизоди. Гарантиран смях!

Иначе за тотално изпростяване - Black Star от Soul Eater, макар да се съмнявам да има аниме фен, който не го е гледал.

Hyakko едно време беше препоръчано от AlShu, ама съм го гледал само в YouTube, не можах да намеря епизодите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2009 12:08

Няколко, които смятам за смешни:

Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan - не съм го гледал, ама всички викат че било смешно
City Hunter
Dead Leaves
FLCL
Full Metal Panic Fumoffu
Guu - това е вече много откачено, не знам дали ще те кефи
History's Strongest Disciple Kenichi - смешна биткаджийница...в началото е малко мудно, ама после става доста добро и комплексно
Irresponsible Captain Taylor - ретро космическа пародия
Kuromi Animation Runner
Labyrinth Of Flames - бъзик с руснаци, самураи и нинджи + ечи
Love Pheromone - пародия на мека и махо шоджо
Mahou Tsukai Tai OVA
Midori No Hibi
Nodame Cantabile - джосей, първият сезон е по-готин
Onegai Teacher
Onegai Twins
Phantom Quest Corp
Renkin San-kyuu Magical? Pokaan
Sayonara Zetsubou Sensei - странни майтапи...трябва да се четат всички коментари...
Seto No Hanayome
The Enemy Are The Pirates
The Melancholy Of Haruhi Suzumiya - да се гледа в хронологичен ред
Umisho
Welcome To The NHK
Yakitate Japan

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 22 Юни 2009 14:57

Green Green & The Ping Pong Club ти препоръчвам. Смеха е гарантиран, простотията - също. :wink:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Публикувано на: 22 Юни 2009 15:18

Като казахте наруто - Шипуден повече се търпи, първо защото няма малоумните псевдо-забавни изцепки на наруто, на които сигурно и 5 годишен не би се смял и второ няма чак толкова филъри. Обаче още си има ретроспекции и разговори преди битки, и в един момент се усещаш как двете страни стоят и се гледат без да правят нищо буквално един час.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2009 08:27

Regios приключи...както вече съм писал и преди - стандартна шоненска екшън сапунка. Ако нямаше "електронни феи", щеше да е поносимо. След финала останаха маса необяснени загадки. :x

Asura Cyin' догледах няколко излезли епизода - става за гледане но идеите, артът и сюжетът са изтъркани и посредствени.

Valkyria Chronicles догледах няколко излезли епизода - тотално нереалистично е, за военен екшън (действието се развива в свят с алтернативно развитие на технологиите) но пък е приятно за гледане.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2009 11:05

Хора, една питанка ще ви задам...
Докато търсех картинки свързани с Dungeons&Dragons преди време, попаднах на този shot от някакво филмче по D&D.
Интересува ме, дали някой случайно знае/спомня си нещо за това филмче, или пък го е гледал...
Също има 1 друга анимация по D&D(по-известно е), но е за малки деца --- предполагам с него ще направите връзка, но това не е то --- не ги бъркайте...
От шота лично аз виждам някаква елфка и друид и др. --- въобще цяла задруга :)
А от драконите (хидра?) си мисля, че може и да е някое старо аниме...
/

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2009 12:25

Ми то си пише в името на файла - Lodoss.
Най-вероятно става дума за
Record of Lodoss War: Chronicles of the Heroic Knights TV - http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=137

или за

Record of Lodoss War OVA - http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=169

или за

Lodoss - The Legend of Crystania OVA - http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=691

има и някакъв филм

Аз не съм гледал аниметата, но четох някакви манги...в тях дракони нямаше, но бъкаше от елфи, орки и пр. фетъзи елементи...Нищо чудно в някакъв етап да има и дракони (по-ранни епохи?). В мангата имаше бележка, че поредицата за Lodoss е доста обширна и развита във времето.

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 23 Юни 2009 12:31

Това е Record of Lodoss War.
Самоче в момента не мога да си спомня дали е от OVA-та или от TV-то (различни са, първо е OVA-та, после като история идва TV-то). Все пак ако си решил да го гледаш имай в предвид, че наистина е малко старичко, а и историята после продължава с Legend of Crystania - The Motion Picture и Legend of Crystania ( в тази последователност).

ЕДИТ: Сега като се замисля, почти съм сигурна, че идва реч за ОVA -та, съдейки погероите в картинката, там историята май бе за драконите.

Такам, сега да се изпонахваля. Догледах всичко излязло на Bleach и отчитам 1 основна грешка. Трябваше да изчакам да излезе напълно, сега когато стана пак интересно трябва да чакам по лъжичка на месец :( . Все пак ми хареса и то доста.

P.S. Алшу ме изпревари :Ь

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2009 21:58

Благодаря на AlShu и IceQueen за бързите отзиви! :)
Това Lodoss смятах, че е някакво съкращание, и така и не проверих в нета...
Стана малко като малките деца --- първо питаме, после мислим :oops:

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 24 Юни 2009 15:16

Draksis написа:
Иначе, ако си падаш по ecchi, мога да ти препоръчам Sumomomo momomo - Chijou no Saykou no Yome. В Замундата го има като пълен торент, т.е. с всички епизоди. Гарантиран смях!

Това в началото верно беше мега велико, ама после почна да ми увисва . . . ентусиазма :lol: Догледах го, де, свърши епично, с Коуши който признаваше как е й е дал отварата :Д

Иначе сега точа лиги по опенинга на K-ON и се чудя дали става за гледане или не? :D И също така какво бихте прерпоръчали - да гледам стария Full Metal Alchemist или новия? Или те вървят един след друг като история? Въобще, каква е врътката там? :oops:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2009 16:53

Старият + филма го лицензираха за България и вече не може да го намериш по наще тракери ( би трябвало). Иначе Старият и новият разказват 1 и съща история (уж), самоче новият е по мангата, докато старият в някакъв момент се отклонява от нея ( не съм чела мангата, та не знам къде и с колко).

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Юни 2009 17:20

Дади
Цитат:
Иначе сега точа лиги по опенинга на K-ON и се чудя дали става за гледане или не?

Сюжетът звучи така - лигави и тъпи момиченца (е не всичките :lol: ) правят рок-група...и всички произтичащи от това майтапи. Имаме си сериозни съученици и роднини, които малко от малко да ги стягат. Имаме си и шантава даскалка съветник (в началото не личи колко е шантава) и пр. клишета. Приятно е за гледане...малко в едни помент всички бъзици почват да се рециклират (когато се появява и 5-тия член на групата), за сметка на това заглавието ще е май само 12 серии (още не съм гледал 12-та дали е последна...нещо останах с впечатление, че май ще има още една серия).
Дръпнах си синглите на Интрото и Аутрото и си ги слушам от време не време (като ми писнат ги слушам в инструментал).

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Юни 2009 23:47

Искам да споделя ( звуча, все едно съм в клуб на анонимните алкохолици), че изгледах едно забележително, но същевременно адски неизвестно аниме.
Анимето е Kekkaishi, ако не му бе звучното име на руски "Заградители", никога нямаше да го загледам.
Като картинки е сравнително грозновато от моя гледна точка. На моменти героите така бяха нарисувани, че просто биеха на маймуни от всякъде, но същевременно имаше и някакъв ча в цялото изпълнение.

Действието се развиваше основно в двора на едно даскало и то през нощта, защото тогава нападат Аякашите. Имаме две семейства, на които възрастните уж не се понасят, но младото поколение не е съвсем така. Доста персонажи влезнаха и за мое очудване, действието не се разви точно с "Хепи енд", както всичко подсказваше.

Не знам, просто, които го интересува подобна тематика аниме ( училищно, демони, супер сили, паралелни светове/не точно/ ) да му хвърли 1 око.

Но определено за свойте 52 серии разгърнаха една много пълна история, която свърши доволно( е почти, аз си падам по по-сладникави краища).

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юни 2009 08:58

Най-накрая се стегнах и догледах последните 10 серии на Gundam 00 S 2.
За моя изненада са успяли яко да го оплескат, въпреки готиния сетинг :shock: .

1. Прекалили са с мелодраматизма (дори и за стандартите на Gundam).
2. Прекалили са с повтарянето на едни и същи реплики и мотивационни речи.
3. Прекалили са със сексизма - голямо количество женски персонажи са на "грешната страна" в конфликта и мъжките им половинки трябва да ги убедят в това с бой...след оздравителна порция юмруци, всяка една от дамите ставаше кротка и добричка :shock: :shock: :shock: .
Хайде да видиш такова нещо в 70-рско аниме, няма да е чудно, ама нали уж сме 2009-та. Язък им за шоджо керъктър дизайна.
4. Опитали са се да разтеглят материал за 13 серии в 25 серии.
5. Тая принцеса и малоумната и песен са НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ. И защо трябваше да закарат детската и градина насред финалната битка? :shock:
6. Краят беше тривиален.

Принципно рециклирането на идеи от предишни Gundam-и не е лоша идея, но в края на 00 бяха сложили едни от най-лошите клишета в поредицата. Примерно Мистър Бушидо си беше пълен шит (силно Gundam Wing усещане).

Според мен Gundam 00 S 2 е провал на фона на края на S 1 и на началото на S 2.

Много съм разочарован защото графиката и екшън сцените са страхотни.

Стегнах се и догледах Birdy Decode 2. Имаше няколко епизода с наистина красиви шарени картинки и толкоз. Бърди се доказа, като най-некъдърния звезден дедектив на всички времена. Сюжетът беше праволинеен и ясен от самото начало. Най-тъпото е, че всички екшън сцени са нарисувани в някакъв грозен схематичен стил (малък бюджет?), който е различен от главния керъктър дизайн.
Първи сезон беше по-добър.

Профил

Публикувано на: 30 Юни 2009 04:34

Оп! Оп! Веднага ви фръгам една заявка. Кажете ми някакво аниме, в което да има много черва, кръв и въобще да е мн тежко. Единственото такова, което ми идва в главата е Принцеса Мононоке. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Юни 2009 08:51

Стандартния отговор на този въпрос е - Shigurui

Има и разни Devilman-и (които не съм гледал, но съм чувал, че са брутални).

Afro Samurai - TV и филм, но няма черва

Claymore - може би в него има такива неща...още не съм го гледал

Dead Leaves - брутално, но в него всичко е доста карикатурно

Sword Of The Stranger - абе не е толкова брутален, но битките са добри.

Бруталност в Mononoke Hime... :shock: :lol: :lol: :lol: Ти се майтапиш.

Принципно повечето анимета се правят за тийнейджъри и нали се сещаш, че телевизиите и другите аниме спонсори (примерно музикалните компании) нямат финансов интерес да насаждат насилие в младото поколение :P . Затова бруталните заглавия са предимно сейнени и не са толкова много.

Профил

Публикувано на: 30 Юни 2009 23:51

Еееми по принцип доста рядко гледам анимета, а и направих асоциация с Мононоке заради това, че в него има доста брутални стени: Тази от началото с глигана - Окото, проказата на ръката му, и там още няколко дето се клаха и където отрязаха главата на горския дух.
BTW гледал съм Афро самурай и незнам, защо не направих асоциация с него. :shock: Така или иначе не искам нищо подобно на него :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Юни 2009 23:54

Аааа, това си го спомням. Беше ме страх да го гледам :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Юни 2009 23:59

Чай и аз да вметна.

Клеймора няма черва и кървища като цяло, но е добро, но определено не е брутално. Има някоя и друга отрязана глава, но са замаскирани.

За черва и кофи с кръв се сещам Elfen Lied, но ако искаш гнусно аниме гледай Akira, според мен по-гнусно аниме от това няма да намериш никъде.

Да се похваля, че изгледах Regios, мисля че ще хареса на хами, но аз като цяло не съм очарована от анимето.
Замислям се да гледам GTO, но още не съм съвсем сигурна.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Юли 2009 12:04

Elfen Lied е по-скоро смехотворно от гледна точка на сцените с насилие...в него загалагат повече на психологизма...ако въобще ти пука за героите.

Akira не е гнусно - има една две-сцени (когато Тетсуо размазва охраната по стените и тавана и когато почва да мутира...а и един двама застреляни от упор терористи). Но не това е основната тема. Според мен IceQueen е с някакви стари спомени (или нещо се бъзика). Предполагам, че ако го загледа сега, насилието в него няма да я впечатли.

WidowmakeR, нито едно от останалите заглавия, които съм цитирал не прилича на АфроСамурай.

Иначе, ако разширим дефиницията до филми, в които има сцени с кървища, можем да добавим и неща като Ninja Scroll, Vampir Hunter D (и двата филма), Boold The Last Vampir OVA и дори дърти неща, като Wicked City. :lol:

Напредвам в Kurokami...то май ще приключи скоро (вече не вярвам и дума на anidb.net за излизащи в момента заглавия) или пък 23-ти е последния епизод...още не съм го гледал.
Както вече съм писал тук - приятна шарена шоненска тупалка със супер сили.
IceQueen дето търсеше някакви кратки клиширани шоненщини - ето това според мен е подходящо.(ако приемем че 23-ти е последени и анимето е приключило...така или иначе скоро ще приключи).

13-тата последна серия на K-ON не е нищо особено...можеше и без нея...може би да са я предвиждали са "спешъл", пък да са я излъчили, като редовен епизод.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com