Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 15 Юни 2009 21:16

По принцип не гледма много анимета та:
Я си кажете мнението за новия Full Metal Alchemist и за Inuiasha.
И за Guyver - него съм го гледал ама искам някакво мнение да прочета то вас. :)

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие: , някой си е изпуснал катаната"
Публикувано на: 15 Юни 2009 21:26

Ако ти се занимаваше да вдиш по-в началото, щеше да забе;ежиш, че Ашлу не харесва ФМА, но на Инуяша е изгледал 10-тина серии и филмите и му е даопаднал, а че аз адски се радвам и на двете анимета.

Държа да отбележа, че старите ФМА + филма го лицензираха за БГ и вече не може (уж ) да се намери по торентите, а новият още не съм го гледала.
Както и, че по Инуяша има нова ова, която е под името "Черният Тенсайга" но много старателно са покрили по него дори трейлара.

И за справка, вече съм на 170 серия на Bleach, и днес докат си вървя по улицата видях една пласмаса от кола и си викам "Я някой си е изпуснал катаната" мисля , че ми е крайно време да спра за малко анимето.

Профил

Публикувано на: 15 Юни 2009 21:56

Хаха. IceQueen, кефиш ме максимално. Винаги ми даваш точни и съдържателни отговори. :D
Благодаря :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2009 08:31

Аз съм дълбоко убеден, че всеки FMA фен е сексуално извратен мазохист...Не че е лошо направено анимето, но е за зрители, които се кефят да ги изтезават.
А Инуяша анимето може да не съм го гледал много, на съм чел известна част от мангата.

WidowmakeR, заеби тези евтини комерсиалки и хвани някои по-скъпи комерсиалки, като - Black Lagoon, Macross Zero и Full Metal Panic All (никаква връзка с Full Metal Alchemist...освен че последното най-нагло е откраднало част от името на първото)

Профил

Публикувано на: 16 Юни 2009 08:59

10x AlShu. :) Бях се наканил на Full Metal Panic от доста одавна, но незнам и аз защо още не сум го изледал. Другите за първи път ги чувам, но може и да ги предгледам.:)

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2009 12:35

Наплюх IceQueen и вместо 20-тина мъжкари да се нахвърлят да ме пребиват до смърт за назидание, получих 10x...брейиии, ставам все по-добър...

Профил

Публикувано на: 16 Юни 2009 12:46

Дори не съм обърнал вниние, но от сега нататък СИ МЕРИ ДУМИТЕ, МОМЧЕНЦЕ!

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2009 12:54

Бих харесал повече "Умри бе гнидо!", но ще се задоволя и с "момченце"...
(ъъъ...нещо много двусмислено се получи това - ще се задоволя и с момченце...не бе не съм Шотакон...друго исках да кажа...)

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2009 12:54

Full Metal Alchemist е доста тежко аниме, общо взето ако ти е слаба психиката го пропусни. Въпреки това анимацията и историята са много добри и зарибяващи. Сега новото общо взето следва пътя на старото, но историята е разказана по различен начин. Общо взето някъде от към 15 епизод предполагам, че ще се наблюдават жестоките разлики, тъй като новото следва историята от мангата, а старото отива на майна си райна. Въпреки това според мен и двете си струва да се изгледат.

Inuyasha не съм го гледал цялото, но до там, до където съм го гледал е много зарибително. Анимацията е малко странна, old school, но не е дървена и историята, въпреки че си има и слабите моменти, е хубава.

Guyver(старите епизоди от 80 и някоя) е интересно, но стилът е леко дървен. Историята не е лоша, но на места е много предсказуема, въпреки че си има и своите изненадващи моменти. Има много добри идеи зад сетинга и любителите на конспирации за произхода на човечеството ще се накефят. Гадното е, че анимето свършва точно там, където започва историята да става наистина интересна.

AlShu, тя кралицата ако иска да те нахрани може и сама да го направи ^^

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2009 13:16

Цитат:
Full Metal Alchemist е доста тежко аниме

Не е тежко в този смисъл (има много по-тежки, които се гледат с кеф)...тежко е от гледна точка на това, че във всяка серия очакваш напредък...а той не се случва...героите циклят в някакъв досаден порочен кръг и не прогресират...до 26-тия епизод това ми дойде до гуша...

Цитат:
тя кралицата ако иска да те нахрани може и сама

Една истинска кралица би изпратила стражата да се разправя с мръсен и смрадлив peasant, като мен...

Профил

Публикувано на: 16 Юни 2009 13:18

Ам аз вече съм изгледал Full Metal Alchemist и затова попитах какво мислите за второто. :) Inuyasha също съм го гледал като малък (много малък) и то на немски по RTL2, но непомня абсолютно нищо от него. Та като цяло тия дни ще си губя времето с FMP и FMA2. Inuyasha-та мисля да я пропусна. :D

BTW какво означава OVA?

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2009 13:25

Original Video Animation

Профил

Публикувано на: 16 Юни 2009 13:27

Благодаря ти и за двата коментара, Sentry. :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2009 14:17

Цитат:
какво означава OVA?

Ще дам дългия отговор.

Обикновено аниме заглавията излизат премиерно на кино (ако става дума за филм) или по телевизията (ако става за сериал).
Чак след това излизат на видео. (BD, DVD, VHS и т.н.)

Има обаче и заглавия, които излизат директно на видео. Тези заглавия се наричат OVA (Original Video Anime). Нещо, като аналог на straight to video. Понякога се среща и като OAV.

Защо излизат директно на видео е друг въпрос, отговорът на който е "по най-различни причини".
Примерно някакво студио прави скъп пилотен проект (примерно проект от сорта на Labyrinth Of Flames или Ninja Ressurection), който по една или друга причина не е бил приет за сериализиране от никоя телевизия...как да си избият парите, ами издават пилотната серия като OVA.
Или пък някакво студио прави популярен сериал от сорта на Ranma 1/2...телевизията обаче не иска да подпише за нов сезон, защото е предвидила спад в рейтингите и не иска да се набутва. Тогава студиото прави кратък сериал за да доизцеди феновете и го издава, като OVA.
Някаква манга е станала относително популярна (примерно Kiss x Sis) и носителите на правата се чудят дали да не направят аниме по нея. Правят 2 серийна OVA с двойна цел - да рекламират мангата и да видят по продажбите дали ще се котира и сред аниме феновете.
Някакво студио решава да направи аниме филм (примерно Ninja Scroll), но няма пари да го разпространява по кината - пляссс на OVA касетки.

Защо трябва да се знае дали едно аниме е OVA или не.
На практика няма голямо значение за качеството на една анимация, дали е OVA или не. То зависи само от решението на създателите да пръснат пари или не.
Човек трябва да знае дали се говори за OVA, за да може да се ориентира правилно в продуктите на даден френчайз.
Да вземем Tenchi Muyo.
Ето няколко продукта свързани с него:
Tenchi Muyo OVA 1, Tenchi Muyo OVA 1.5, Tenchi Muyo OVA 2, Tenchi Muyo OVA 3 (в два варианта единия с 6, а другия със 7 серии)
Обаче ги има ТВ серии Tenchi Universe, които са в алтернативен свят спрямо OVA-то и общото между тях са само героите.
Има и ТВ серии Tenchi In Tokyo, които са в алтернативен свят спрямо OVA-то и спрямо Universe...но пък са в едни свят с El Hazard Wanderers :lol: .
Има OVA Mihoshi Special, която уж се развива в Tenchi Muyo OVA, но в нея се появяват две героини от Universe.
Има OVA Pretty Saamy (героиня, която се проявява в Universe), която обаче се развива в алтернативен свят спрямо Universe.
Има ТВ серии Mahou Shoudjo Pretty Saamy, които са в алтернативен свят спрямо Pretty Saamy OVA
Има ТВ серии Tenchi GXP, които се развиват точно в света на Tenchi Muyo OVA
и т.н.
(затова винаги препоръчвам, ако някой се интересува от Tenchi, първо да изгледна OVA 1-3 и GXP)

Примерно ако някой говори за Birdy The Mighty, човек трябва да го попита дали става дума за OVA-то или за ТВ-то, които освен главните герои нямат нищо общо.
В други случаи...да кажем Lucky Star, OVA-то е продължение на ТВ сериала...

Накрая да споделя, че има и такова понятие като ONA - Original Net Animation

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 21 Юни 2009 17:58

Бтв, случайно да имате линк за " White Album ", анимето? :( Изтеглих първия епизод и ми се иска да имам достъп и до другите 12. :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 21 Юни 2009 19:40

Не е истина как провлачат битките в наруто... Кефи ме визуално боя и техниките, които ползват, но като започнат да се обясняват :shock: И като почнат да вкарват тези трагични ретроспеции, пак по време на битки, съвсем ми се отглежда. Поне това ми е впечатлението до 16 епизод.

А новият Full Metal Alchemist 12 епизода или 20+ ще е сезона?

Профил Skype

Публикувано на: 21 Юни 2009 20:53

Tiny, просто нямаш представа последните епизоди каква е ебавката с тези битки.

Могат да бъдат интерпретирани по този начин:

-Ще се бием ли?
-Ще се бием я.
-Ми айде идвай, к'во чакаш?
-Чакам ти да направиш първото движение.
-Не би могъл да видиш първото ми движение.
"Половинчасово зяпане един срещу друг"
-Е, какво, ще се бием ли, или...
-Ти пък какво знаеш, а? Ти никога не си бил сам!!

След което Наруто е изключително изненадан и следва неизменната мисъл "Той е същият като мен..."

Малко ми прилича на това, което Ледник каза за Ю-Ги-О!:

-Сега ще призова моето чудовище! То има 2500 атакуващи точки, и направо ще разпердушини твоята мижава карта!
"Следва призоваване на съответното чудовище"
-О, Всемогъщи Боже!!! - крещи, уж ужасен опонента му. След което прави хитра физиономия и пронизително се провиква: - Но ти забрави за моята карта-капан!!!
-Ах, ти, негоднико!!!!!!!

Култ са и двете филмчета. :) Малко се изсилих с ебавката с Наруто, но пък мамка му, филърите с по 21-минутно взиране малко ми идват нагорно.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 21 Юни 2009 20:56

Четете
шибаната
МАНГА

:x :x :x

Може ли да се занимавате с анимето, бе, дееба?!? При положение, че мангата е тридесет пъти по-напред в историята, няма никакво разтягане и като цяло е култова? :Х В анимето има да си почакте доста докато стигнете до СПОЙЛЕР: Саске-Итачи, Джирая-Пейн, Наруто-Пейн и още сума култови неща >.< СПОЙЛЕР

Профил WWW

Публикувано на: 21 Юни 2009 20:58

Tова четем, Дади, няма смисъл да се занимаваш с анимето. Как точно Кишимото позволява да се превърне в такава плачевна пародия, нямам представа.

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 22 Юни 2009 04:20

По темата: я предпожете нещо адски смешно. Ама много. Прекалено смешно. Не се сещам да съм гледал смешни анимета досега, така че няма опасност да сбъркате. Го го го го :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com