Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 12 Май 2009 18:07

В Чизето я имаше до 33-ти том преведена, но инфото ми е на поне 2 години и нещо, така че не знам дали има чизе, и дори да го има, дали я има там.

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 12 Май 2009 19:10

Аз пък днес изгледах Ранма, ама всичко де що е излизало и преведено.
Като се замисля, има няколко много сладурски моменти, ама мноооогоооо!
Самите серии завършиха някак си много не свършено, но това може би се дължи на факта, че очакванията ми бяха да завърши някак си .. от къде да знам, окончателно?
За сметка на това пък 2-та филма и ОВИ-те не разказаха историята по-на пред ( както предполагах) ами просто разказаха отделни случки. Но пък бяха занимателни.

Все пак, като цяло ми хареса :D А и по необясними причини цял ден си тананикам мелодията от първата ОВА (началните 18 серии).

Сега мисля да подхвана Inuyasha, пределено това ми се гледа.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 12 Май 2009 21:02

Като малък бях гледал Detective Conan и реших да го изгледам. "Едва ли са повече от 20-25 епизоа" си мисля и гледам 500+ епизода :shock:
Иначе сега тегля Wolf's rain, изглежда добро.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 13 Май 2009 04:50

И е Добро, самоче поне тези, които го гледахме (Грим е главният виновник в слуая, той ни го показа анимето) трябваше да си отделим 1 ден, защото след като го захапахме и не можахме да го оставим. До колкото си спомям, а е трудно, защото го пазя в паметта си като 1 цял филм, а не сериал. За него също беше от значение да се изгледа последната серия до край, защото май имаше нещо по време и след финалните надписи.

Сега Гледам Inuyasha, установявам няколко неща. Първото е, че неща, които си мислех, че са станали по в средата, всъщност са начални. Все още смятам, че Инуяша е супер сладък.
А също така, че преди 3 дена в 5:30 едвам просветляваше, а сега си е почти ден, добре че имам щори :D (Не, че има нещо общо с анимето, но покрай него правя и странични открития).

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Май 2009 10:02

Tiny
Цитат:
Едва ли са повече от 20-25 епизоа" си мисля и гледам 500+ епизода :shock:

И продължават да излизат.

IceQueen
Цитат:
очакванията ми бяха да завърши някак си

Е точно тази мисъл ме осени след няколкото серии с "хавайския директор" - зацепих, че анимето не отива в определена сюжетна посока, а просто натрупва все повече и повече идиотски проблеми (и гегове) за Ранма. Т.е. не трябва да очаквам "развръзка" от сорта на сближаване с някоя от мацките или излекуване от gender-bender-ството или помиряване с някой от многобройните му врагове...напразни надежди...
(То все едно да чакаш, че в Slayers Лина ще се сближи интимно с Гаури, Амелия със Зел, а Нага ще се запознае с останалата част от каст-а и ще се окаже, че тя е одавна изчезналата сестра на Амелия.)
Липсата на такива перспективи ме ядоса и го дропнах.

IceQueen
Цитат:
Все още смятам, че Инуяша е супер сладък.

То това е смисълът на цялата манга/аниме...иначе самият сюжет си е адски еднообразен от един момент нататък (не съм чел всичко - може би само около 1/4 от обема...а от анимето 3-4 серии и 2 филма...). Поне историята е доста по-комплексна и има в пъти повече герои от Ранма. Иначе любим герой ми е Санго, тя хем е секси, хем е нинджа (или по-скоро kunoichi), хем има някъкво "no nonsense" поведение и постоянно юрка останалите кръшкачи.

Остават ми само 3 серии до края на Bamboo blade...анименцето ме кефи, добро е.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Май 2009 18:07

Понеже нещо се амбицирах за изледам всеки тъп шоненски сапунен боклук, който ми попадне пред очите, захванах Mahou Sensei Negima - харем + романтична комедия + фентази. Тъпо е колкото очаквах, но анимацията и керъктър дизайна се понасят. Музиката тук-таме е интересна.
Накратко: не го гледайте (аз го гледах от перверзна страст да консумирам тъпотии :lol: ). Всички шеги и дори всички реплики вече сте ги гледали в други анимета. До 14-ти епизод, имаше само 2 (непоследователни) серии, които ми харесаха...Ако намеря още две, ще го обявя, че е от ранга на Rosario To Vampire...само дето там се вижда маса дамски гащички, а тук ги крият :lol: .

Загледах и няколко епизода от Kare Kano - тъп шоджо сапунен боклук...освен сладки картинки засега не ме впечатлява с нищо друго...а се води едно от култовите заглавие на Gainax...може пък нататък да стане депресарщина (знам че така е в мангата)...това обаче в моите очи е минус, а не плюс, защото според мен изнасилената драма е по-зле и от изнасилената комедия...

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Май 2009 09:34

Най-накрая тръгна The Melancholy Of Haruhi Suzumiya S2 (не говоря за микросериала, а за пълнокръвно продължение на първи сезон). Засега има само преводи с лошо качество на видеото...другото очевидно нещо е, че пак хронологията ще бъде страшно объркана...

Профил

Аватар
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Публикувано на: 22 Май 2009 10:07

AlShu написа:
Най-накрая тръгна The Melancholy Of Haruhi Suzumiya S2 (не говоря за микросериала, а за пълнокръвно продължение на първи сезон). Засега има само преводи с лошо качество на видеото...другото очевидно нещо е, че пак хронологията ще бъде страшно объркана...

Ох,на батко Харухито !
Ще се гледа,мерси за инфото !

Профил ICQ

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 22 Май 2009 11:25

Микросериал? о.О Гледал съм само първия сезон... :О

Втори сезооон, йей <3 Още от сладкия глас на Ая-чан!

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Май 2009 13:23

Цитат:
Микросериал?

Слухът беше, че новото Харухи ще почне да излиза през април...но вместо него почнаха да излизат някакви малоумни серийки от по 5 минути всяка (3 без начални и крайни надписи).
Истинския втори сезон е почнал да излиза чак вчера (а уж щеше да почне чак догодина).

Ще видим какво ще стане. (Ако се вярва на anidb нещата не стоят така, но смятам, че информацията им е грешна.)

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 22 Май 2009 15:23

Ааа.. верно, че имаше такива 5-минутни.. ама явно не си струват.. Ок, нямам търпение да видя новия сериал! :D

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Май 2009 15:00

Бе не знам...може пък да е свястно, видях само че с някакви чибита.

Почнах втория сезон на Mahou Sensei Negima и пълен шок - различен керъктър арт, различни бекграунди, различна анимация, различна игра на сеютата (същите сеюта) и историята почва от начало :shock: На всичкото отгоре офицялното заглавие е Negima?! (с препинателните знаци)...без Mahou, без Sensei, без 2-ка, без нищо...
Т.е. това, което се нарича reboot и е толкова модерно напоследък в Холивуд (а в света на комиксите се практикува от край време).
Mahou Sensei Negima 2 (или по-скоро Negima?!) се оказа интересно заглавие. В някои моменти има доста шантава и алтернативно визия - направо прилича на кръстоска между стария Negima и Sayonara Zetsubou Sensei (със всичките му черно-бели и "печатарски" артове, както и с комичните надписи които могат да се прочетат в бек граунда). Старият Negima беше харем със Sailor Moon-ски уклон (главната героиня Асуна, доста прилича на Усаги-чан), Negima?! е някъква странна смес между слапстик гегове (някои от тях доста странни) и екшън. Провалът на Negima?! е в това, че е принуден да се движи в коловоза на стария Negima, което прави някои от шегичките доста тъпи и освен това сюжетът си е чисто и просто теглене на локуми (абе има и две грозни магически животинки, дето тотално провалят кулнеса).
Героите външно приличат на оригиалните (макар че примерно Асуна не е с разноцветни очи), персонажите им също имат сходни черти, но в някои отношения са доста различни - примерно не са толкова тъпи и праволинейни, но пък с една идея по-безгрижни и безотговорни :lol: .
Какво ми хареса - графиката е доста интересна на моменти, около 1/3-та от шегите всъщност са доста готини (примерно идеята косата на Асуна да изписва разни символи и канджитата ме кефи страшно), екшън сцените и музиката са първокласни.
Краткитета скечове и пародии след финалните надписи също са сладурски.

Какво ми хареса от цялата поредица до тук - Асуна (естествено...вижте само колко пъти съм написал името и тук) и в двата варианта, хермелинът (или по-правилният термин е белка?), той е голям пич и пуска най-великите лафове (в най-неподходящите моменти :lol: ) и библиотеката (един от малкото хубави епизоди в първи сезон е точно за библиотеката...серията с библиотеката от Negima?! също е добра). Всичко останало е клише върху клише и фенсървис на корем (ама не ечи фенсървис, както вече сигурно сте си помислили :lol: ).

Остават ми още няколко серии до края на Negima?!
Принципно има някъкви спешъли и OVA-та, но аз открих само OVA-то на втори сезон. Смятам да гледам него и да не се мъча да търся другите работи.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 23 Май 2009 17:49

Още не съм свършил 2-рия сезон на Sayonara Zetsubou Sensei, ама мисля да почна Higurashi no Naku Koro ni .... :) Даже намерих някакво ерогуро аниме от няколко серии ( Mnemosyne ), ще видя що за стока е... ^^

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 25 Май 2009 09:49

Опуках и OVA-то, ама се оказа, че то по-скоро е към Mahou Sensei Negima!, а не към Negima!?...Героите са в стария вид (примерно Асуна е с разноцветни очи...но не във всички сцени :lol: ), обаче има някои елементи и от Negima!? :shock:
Има няколко нови герои, а в сюжета има голяма дупка между ТВ-то и OVA-то.
Дори подозирам, че Mahou Sensei Negima Ala Alba OVA се развива в свят, който не е идентичен нито с Negima! нито с Negima!?
Фабулата - 3-те серии са подготовка за търсенето на бащата на Неги, т.е. така и не стигаме до централното събитие и зрителят не получава така чаканата развръзка. Може пък да избълват още OVA-та и в тях да приключат историята, ама за сега такова нещо няма.
В сравнение с ТВ-то Ala Alba има по-готина анимация, екшън сцени и хумор.
Сюжетът обаче е доста еднообразен и не се различава много от оригиналния сериал - безкрайни харемски разправии, коя мацка да е по-близко до главния герой... скукааа...3-те серии са си 90 минутен фенсървис за феновете на Negima и нищо повече.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Май 2009 12:41

Загледах едно наистина готино и смислено нещо - Kino no Tabi.
Постерите за него са адски заблуждаващи. На тях виждаме едно ухилено гей-момченце и някъкви красоти на заден план. Артът навява идеи за поредната несериозна шоненщина (евентуално с шонен-ай елементи).
Оказа се дълбоко философска творба - изследване на човешката душа и психология. (Абе, бях чувал, че е голяма работа, но проклетият арт просто не ми се връзваше. :lol: )
Всъщност Kino е момиче, но се облича като момче, изражението и обикновено е или безизразно или намръщено. Носи поне три пистолета и недефиниран брой ножове по дрехите си. Светът в който пътува (ладшафт, сгради и хора от 19-ти век + техника от края на 21 век) е опасен и зад красивата му идилична фасада, понякога се крият големи гадости.
Описанието на жанровете засегнати в него според anidb - Art, Dystopia, Fantasy, Seinen.
Обществата с които се сблъсква Kino са странни, парадоксални и напрактика невъзможни. Всяко едно от тях илюстрира позната тема, но в неочакван ракурс и форма. Още по-интересни са коментарите на Kino и Hermes за тези проблеми - от една страна те са оригинален поглед върху проблема (който и без това е даден в екзотична светлина), от друга те изразяват странните лични възгледи на самите персонажи. Към горните жанрове бих добавил драма, театър на абсурда и sci-fi.
Странното е, че анимето не е мрачно, въпреки че разглежадните тематики са донякъде мрачти. Дистанцирането на Kino от проблемите и драмите, дистанцира и зрителя от тях. Hermes (говорещият мотоциклет) пък е цар на "неумишления" черен хумор с който е фрашкано анимето.
Не искам да разкривам нищо от сюжета, просто за да не ви разваля кефа.

Арътът е семпъл, но красив. Анимацията - също. Играта на сеютата е перфектна.

Задължително за всеки аниме фен!

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 26 Май 2009 12:42

Което ми напомня ( :lol: ) Че преди ден-два изгледах 1-вия сезон на Хигураши и се смазах... предполагам си го гледал АлШу? о.О

Нямам търпение да видя другите ..

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 26 Май 2009 12:50

Цитат:
предполагам си го гледал

Ами май става дума малки-изчанчени-момиченца-психопаткти-убийци...

Определено Not my cup of tea...

Kino No Tabi, е адски човечен...пълна противоположност на извратенящината, която ми предлагаш... :P :P :P

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 26 Май 2009 12:54

Същото.. :lol:

Ами ще видя и Kino.. ^^ Изглежда интересно, определено. :3

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 26 Май 2009 13:00

Ами загледай го. Хем е странно, хем е оригинално, хем има дълбок смисъл.
Като казах странно - има две серии Колизей 1 и 2...те са нещо като пренаписан "Хамлет" и "Едип цар" ремикснати с гладиоторски двубои и елементи от спортно аниме :lol: .

И е кратко - 13 серии + филм.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Май 2009 13:31

Филмът Kino No Tabi се оказа дълъг 30 минути.
9-та серия (с библиотеката) ме изкефи най-много...тя беше най-абсурдна и необяснена :lol: .

Първата серия от новото Haruhi е точно това, което шоуто беше преди 3 години. Нямаше екшън или напрежение (историята още не се е развихрила)...но си беше сладурско както обикновено.

Загледах 1-ва серия от Hunted Junction - старомодно е, но ме раздва. Визуано не е нищо особено, но играта на сеютата го превръща в супер комедия.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com