Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Добра ли е идеята?

Да    62%  62%  [ 29 ]
 Не    38%  38%  [ 18 ]
Общо гласове : 47
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Предложение за нови ранкове...
Публикувано на: 04 Юли 2006 13:24

Трябва да се съгласите с мен, че с ранкове беше много по-весело, отколкото е без тях. Възможността да се надсмееш над някой нууб само защото е с по-нисък ранк от теб е нещо безценно. :lol:

И преди да ми скочите с викове "Флуудъроподстрекател!", нека да обясня идеята си. Тя е малко сложна и е твърде верятно да няма възможност да бъде реализирана, но аз съм доста горд с нея и все пак искам да я споделя с вас. Най-малкото, за да осъзнаете и вие какъв висш интелект притежавам.

Всъщност новите ранкове няма да са титли от сорта на "Ефрейтор", "Майор" и "Цар", както бяха преди. Те ще представляват коефициенти. Идеята е с тези коефициенти да се показва колко въпросният юзър е спомогнал за активността във форума без директно да поства по 100 безсмислици на ден.
Ето как ще се определя коефициентът:

брой постове в теми, създадени от юзъра
брой постове, написани от самия юзър

Ясно е, че с по-висок коефициент ще са хората, които предлагат стойностни теми за размисъл и дискусия. Така ще се поощрява измислянето на умни топици и едновременно ще се ограничава флууда. Помислете си само как заковавате в земята малоумното флуудърче, размахвайки му пред носа коефициента си 3.04, да кажем, и подчератавайки неговия собствен, който например се равнява на 0.0014.

Възможно ли е да се направи нещо подобно или системата на форума не го позволява?

And build the strength they need to rule.

Профил ICQ Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие:
Публикувано на: 04 Юли 2006 15:44

Аз съм за, но доколкото знам phpbb не може да изкара като ранг и критерия за брой постове в теми, създадени от юзъра.. Е, то може да се направи предполагам ако админа седне да напише някой скрипт ама.. това е админа ... :Р

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 05 Юли 2006 15:38

Висшият ти интелект? Това беше яко! :lol:

По темата - според мен няма да стане, защото се замисли колко теми се пускат на ден тук и колко от тях са наистина интересни и стойностни. Едва ли ще увеличиш бройката на последните, но със сигурност ще се навъдят много флудърски теми, които целят да прибавят дори и само 3-4 поста към числителя на дробта. Също така това, че си направил някоя тема, не означава, че ти имаш най-голям принос тя да стане с много постове. И какво за юзъри като denik, които имат теми като онази за Уоркрафт, която е с дооооста постове в нея. Представи си какъв коефициент ще имат (то може и заради това denik да е "за" :lol: ). А вместо това например аз ще имам доста мизерен коефициент, защото имам доста постове, но всъщност нямам пускани теми от доста отдавна и като цяло не пускам теми. И въпреки това не мисля, че не проявявам активност във форума. Така де, ще се окаже не коефициент за това колко си полезен, а колко често пускаш теми, които по възможност да са малко по-посещавани.

По други форуми съм виждал няколко вида "рангове" - един за брой постове, но и за "полезност". Това ще рече, че да кажем модераторите и администраторите (които се водят малко по-умни и ерудирани хора от редовите юзъри) "гласуват" с положителни и отрицателни точки относно темите и постовете на отделни хора. По този начин се образува някакъв коефициент "получени точки/брой постове", който ако често получаваш поощрителни точки, ще е доста висок и обратно - ако постваш много, но все тъпи постове, то ще е доста нисък. Проблемът за това ще е може би, че модераторите и администраторите не знаем колко точно са активни и четящи във форумите и дали ще могат адекватно да осъществят нещо подобно (все пак това съм го виждал във форум с доста повече модератори). А ако пък се разреши на обикновения юзър да гласува (за коеот също не знам дали е възможно) ще даде една възможност да окачествиш някоя тема или пост като "флуд" без да се налага да пишеш в нея и да изпадаш в многословни "дуели" относно това дали темата флуд, какво е "флуд" и кой е "флудърът" тук...

Демек, може би и това положение на форума си е доста добре. А и админа трябва да си реши дали да ни поразнообрази малко дните или да остави нещата, както са си. :D

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 05 Юли 2006 19:51

Защо не се сложи опция сами да си слагаме ранковете?

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Юли 2006 20:10

защо ли си мисля,че няма да стане нищо?
а,да... защото нито една наша идея не е реализирана до сега...

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Юли 2006 19:55

JazzJack написа:
8) ммммда!прав си!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Юли 2006 20:49

Тва е phpbb, не се надявай. Вероятноста админът да седне да напише системата е от минимална до нулева. По към нулева клони.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 08 Юли 2006 22:48

Аз пък си имам по-интересни неща, които да ме карат да се чувствам гот от някфи коифицийенти майна.. и до едно си имат 4и4и
не, сериозно, толкова ли си зуе?

Аватар
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юли 2006 14:41

JazzJack написа:

Освен тази за банерчетата :wink:

Иначе като толкова искате рангове, ето ви идея - вижте ми профила. Кой каквото иска ще си пише, нито ще тормозите админ нито модератор и няма да се налага да флудите.

Поздрави.

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юли 2006 16:22

Xayzer написа:
JazzJack написа:

Освен тази за банерчетата :wink:

Иначе като толкова искате рангове, ето ви идея - вижте ми профила. Кой каквото иска ще си пише, нито ще тормозите админ нито модератор и няма да се налага да флудите.

Поздрави.

Първият човек с наистина оригинална идея. Поклон.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юли 2006 17:50

Аз съм за. :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юли 2006 20:42

Аз съм с Xayzer! :wink: Неговата идея най ми допада.

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2006 13:16

Brian написа:
Аз съм с Xayzer! :wink: Неговата идея най ми допада.

Абре разяснете ми откъде тези ранкове под никовете. Спестете ми блуждаенето по страниците. :)
Вие ли си ги слагате или Админа. :roll:

Профил WWW

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2006 20:52

Stealth написа:
MetalGearRex написа:
Това ще рече, че да кажем модераторите и администраторите (които се водят малко по-умни и ерудирани хора от редовите юзъри) "гласуват" с положителни и отрицателни точки относно темите и постовете на отделни хора.

Това не е изцяло вярно, аз съм си тъпо парче. А и съжалявам, но не мога да отделя по 2+ часа на ден да раздавам рангове, сори.

Ами аз не случайно казах, че това е по-приложимо във форуми с доста повече модератори и/или администратори, така че да не се налага последните да седят по цял ден пред форума и да четат и четат постовете на юзърите. В случай че те са достатъчно на брой, просто се получава ситуацията в която модерчето си чете пост (от кеф или "дневната доза разглеждане на форума"), казва си "да, тоя умно и право говори, кефи ме, я да му дам положителна точка" или пък "тоя тъп ли е или какво!?! черна точка" и му гласува съответното, каквото му се полага.
И сам виждам, че май за форума се грижите 2-3 души максимум и се досещам, че това тук няма да бъде приложимо. Все пак си казах предложението, предвид че темата е за рангове и т.н. :)

А това с надписите над аватара как го правите? Като просто ги слагате в самия аватар и ги качвате чрез него?

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2006 21:06

MetalGearRex написа:
А това с надписите над аватара как го правите? Като просто ги слагате в самия аватар и ги качвате чрез него?
Life will find a way. :idea:

Така е по - добре, честно казано. Новите "рангове" кефят.

Профил Skype

Аватар
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2006 21:13

Steel написа:
MetalGearRex написа:
Life will find a way. :idea:

Така е по - добре, честно казано. Новите "рангове" кефят.

Кефят я, нали аз съм ги измислил :lol:
Както и да е, Рекс, ако искаш мога да ти сложа надпис на аватара, както на повечето във форума. Само кажи какъв да е.

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2006 21:19

И все пак си мисля, че Xayzer (нищо против него, но все пак) си спечели слава по леееко елементарен начин, макар и не по негова вина. Сега, веднъж се е почнало, трябва да продължи, но ми се струва, че славата му се породи от ламерщината и мързела на останалите юзъри. Барчетата - разбирам, че си трябва да имаш малко компютърна грамотност, но ако си намериш добро упътване, какъвто и идиот да си, пак ще успееш( това е форум за игри - предполага се, че разбираме от компютри ) А пък "ранговете" ме разбиха...е те тва вече е само от мързел, или огрООООмна ламерия... че дори шрифта не е верен... Аз се въздържах да си сложа тея гъзарийки, единствено заради омразата си към комерса...

Очаквам отговор от самия Xayzer. На хора, които го защитават, псувайки ме няма да си правя да чета постовете. Ако е по-дълъг и не е от него ще си помисля :lol: :lol: :lol:

П.П. Не се сдържах...

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2006 21:38

Zubei написа:
И все пак си мисля, че Xayzer (нищо против него, но все пак) си спечели слава по леееко елементарен начин, макар и не по негова вина. Сега, веднъж се е почнало, трябва да продължи, но ми се струва, че славата му се породи от ламерщината и мързела на останалите юзъри. Барчетата - разбирам, че си трябва да имаш малко компютърна грамотност, но ако си намериш добро упътване, какъвто и идиот да си, пак ще успееш( това е форум за игри - предполага се, че разбираме от компютри ) А пък "ранговете" ме разбиха...е те тва вече е само от мързел, или огрООООмна ламерия... че дори шрифта не е верен... Аз се въздържах да си сложа тея гъзарийки, единствено заради омразата си към комерса...

Очаквам отговор от самия Xayzer.

Ами ти хубаво искаш отговор, ама не си задал въпрос.

Да, банерчетата не са трудни за правене. Поне за мен. Но има хора, които не са пипнали Фотошоп в живота си. Те какво да правят?
Да, ранговете са адски лесни за правене. Но видя ли някой други разновидностти на рангове? Доста хора пробваха, но не им се получи и помолиха мен, така че не можеш да ги обвиниш всичките в мързел.
А, да не забравя - шрифта не може да не е верен, защото аз използвам фонта от форума. Може да ти изглежда различен от надписа под ника на Stealth, например, защото аз го правя Болд. Така че тука си в грешка.
Ако искаш по-конкретен отговор, задай ми по-конкретен въпрос.

Zubei написа:
На хора, които го защитават, псувайки ме няма да си правя да чета постовете. Ако е по-дълъг и не е от него ще си помисля :lol: :lol: :lol:

Никой да не сме да го псува заради мен. Нищо лоше не е казал и нямам нужда от ничия защита.

27B-6

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2006 22:28

Добре де, а тези хора (не визирам никой) не може ли да са си помислили "я, нещо не се получава както трябва, защо да не си спестя малко труд и да не помоля тоя балък Кайзера да ми го направи, хем безплатно, хем ще се получи както трябва"?

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Юли 2006 22:35

Steel написа:
Добре де, а тези хора (не визирам никой) не може ли да са си помислили "я, нещо не се получава както трябва, защо да не си спестя малко труд и да не помоля тоя балък Кайзера да ми го направи, хем безплатно, хем ще се получи както трябва"?

Ти за това ли ми иска банерчета? Тц, тц, тц...
Ако някой ме мисли за балък си е за негова сметка. За мен е достатъчно едно "благодаря", пък дали е искренно, това е друг въпрос.

27B-6

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost