Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Сблъсъкът (предговор)
Публикувано на: 18 Юни 2009 23:18

Алми, общия не ти ли стига, че почна да троиш и тука вре?

Профил ICQ

Публикувано на: 18 Юни 2009 23:20

Andrey358 написа:
Алми, общия не ти ли стига, че почна да троиш и тука вре?

Общия ми стига,майка ти не ми стига :oops:

Ако нямаш да кажеш нещо по темата или завързалия се в нея спор,по-добре не казвай нищо :roll:

Профил

Публикувано на: 18 Юни 2009 23:55

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2009 00:25

О, боже, видяло се е, че с идиот се разправям, защо ли се надявах, че ще разбере нещо от думите, които му казвам.

Така, скъпи ми, отговорил съм ти на всичките въпроси в предишния си пост. Сега просто ще раздуя малко нещата, за да мога да покажа смисъла, до който се надявах да достигнеш след като се замислиш малко. За нещастие мисълта не ти е силната страна и ще се налага да пиша обяснения...

Давам по ред на твоите въпроси, тъй като ти толкова обичаш да дисектираш постове, въпреки че е без дори да съзнаваш за какво става дума в тях. Така, мисля поне аз, ще ти е по-удобно да осмислиш ситуацията. "Съжалявам!" за другите, на които това ще им е досадно, както и се извинявам на Panther, че му осирам темата с това.

Цитат:
Хах и как така силата на скока му,която е насочена към Микъл,изведнъж ще се обърне наобратно и ще накара вълка да полети в обратна посока?Как я мислиш тая работа?Физика учил ли си?Удара с меч би могъл да спре скока на вълка,но не и да го накара да се обърне наобратно и да полети 2 метра.

За втори закон на Нютон да си чувал?

Отговорът се крие в:

Цитат:
Ти с тоя меч тенис или бейзбол играеш?

Обяснявам. Когато размахваш тенис ракета или бейзболна бухалка ти се стремиш да отбиеш удара в противоположната посока. Когато си с меч в ръка ти се опитваш да убиеш или поне нараниш противника. Най-вероятния сценарий за скачащ към теб вълк, който да праснеш по главата е да се извъртиш и да нанесеш удара така, че да отклониш траекторията на вълка дотолкова, че да не те засегне. Кинетичната енергия от скока, така се комбинира с кинетичната енергия, която удара предава на тялото. По този начин вълкът съвсем спокойно може да полети метър-два в страни от удрящия, който не се стреми да запрати животното на обратно, а просто да го отклони от траекторията му.

Така, следващото би трябвало да е:

Цитат:
Да,естествено,животното ще седи и ще те гледа кротко с милички очи докато ти ги млатиш по главата с меч.Разбира се.Някога опитвал ли си се да обърнеш куче по гръб и да го задържиш така?

Джек Лондон - Дивото зове,чел ли си?

Отговорих очевидно с

Цитат:
И както ме питаш за Дивото Зове, така ще те питам ти отнасял ли си 80 килограма човек да ти се стовари върху гърба да видим колко ще можеш да се движиш в следващите десет секунди, за които могат да се нанесат поне три удара.

Не виждам как по-очевидно да го кажа - ако човек се стовари върху животно, тежащо двойно по-малко от него, тогава не виждам как животното ще е в състояние да помръдне за следващите няколко секунди, които са напълно достатъчни то да бъде убито.

Твоят отговор на това е:

Цитат:
Абе путьо,кажи ми поне едно 15 годишно момче,което да тежи 80 килограма и да има рефлексите на котка (според автора).

И пак те питам - ти куче пробвал ли си се да обърнеш по гръб?

Аз съм виждал момче, тежащо 80 килограма, което е на 15. Става с физически тренировки. Нещо, което година подготовка да носиш стоманена броня и тежък меч, със сигурност предлага.

Да не говорим, че възрастта никъде не е упомената. Хубаво е, че се асоциираш с героите, но моля те не им приписвай свои характеристики, които не са на лице в текста.

Също така - да опитвал съм да обърна куче по гръб и съм успявал като се замисля. И не много малко куче, всъщност. Но, както вече обясних, тук ситуацията е съвсем различна и моят опит, както и твоят, е без значение.

Следващата глупост, която изтърси, вярвам, че е:

Цитат:
Когато казваш "забивам нещо" означава,да го вкараш навътре в друго нещо ,като използваш сила.Например "забих кола в земята".

и

Цитат:
За втори път ме убеждаваш,че не те бива много по български.Дори и да си използвал "заби",то е със смисъла на "разби".

както и

Цитат:
Юмрукът сам ли се забива бе?Ей така летят разни юмруци налево и надесно и от време на време цапардосват по някой случаен минувач.

Дори и да е "Той заби юмрука си в стомаха му",отново се има предвид,че юмрука на нападателя е влезнал надълбоко в корема на жертвата.

Тоест,ако нещо ти влезе надълбоко в главата,тоест се "забие",кажи ми как ще оцелееш?

Ето ти и още едно - "Стрелата се заби в гърдите му" .

Тук се намесва частта:

Цитат:
Разбираш ли кога въобще думите се използват преносно и кога буквално, какво е хипербола, сравнение, метафора?

Очевидно тук е използвана метонимия. Забиването на нещо е с висока скорост и сила с използването на тази дума са предадени точно тези свойства, както при дадените от мен примери, така и в художествения текст.

Така, нека продължим с новия ти пост:
Цитат:
Стилът е отвратителен от всякаква точка,има толкова много недомислици и повторения,че даже няма смисъл да се разглежда от каквато и да е било точка.(виждаш ли правя същото повторение като автора,не е ли дразнещо?)Но ти,естествено,си тъп неандерталец и хал хабер си нямаш от литература.Разказчето е отвратително дори за интернет фенфик.

Добър не значи перфектен. Въпреки че има пропуски, очевидно в момчето има хляб и може да стане сравнително добър автор във форумните среди. Аз лично харесвам аматьорски изпълнения и като се има предвид, че това е текст, който е пуснат в PC Mania, а не нещо, което даваш на главния редактор, мисля, че с чиста съвест мога да кажа, че да, стилът е добър. Във връзка с това кой ще наричаш "тъп неандарталец" и на кого ще казваш "хал хабер си нямаш от литература", ще те запитам кои, пишещи в този форум, имат добър стил на писане? Също така не мога да повярвам, че тези думи са отправени към мен от човек, който не може да разбере просто зададен въпрос като "Как ще скочиш върху нещо, ако кракът ти е прикрепен под него?".

Да видим, това мисля, че ще е последното, което ще коментирам:

Цитат:
Не съм отричал напълно щитовете,просто ти казвам,че винаги за предпочитане е било да се биеш с двурък меч,отколкото със щит и меч.

Както виждаме от картинките, намерени чрез просто google-ване в древните гърци, галите, средновековните рицари и дори ацтеките са предпочитали да имат щит. Както можеш да се досетиш това важи и за много други народи.

Като заключение ще кажа, че ми е неприятно да пиша цялата тази бумащина и обяснения, тъй като предпочитам да казвам всичко така, че да може човекът отсреща да се отдръпне, когато разбере, че не е прав, без да се налага да го излагам излишно.

...
...въпреки че това последното прозвуча като самохвалство...

I am leaving again - one last time?

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 19 Юни 2009 08:57

Цитат:
Както виждаме от картинките, намерени чрез просто google-ване в древните гърци, галите, средновековните рицари и дори ацтеките са предпочитали да имат щит. Както можеш да се досетиш това важи и за много други народи.

Ta до ден днешен:

Профил ICQ

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 19 Юни 2009 19:37

Паладине, с тия няколко твои поста ме убеди, че си един от най-тъпите хора на планетата-гордей се с това! Рийвър,на теб да ти благодаря за подкрепата и затова, че "наливаш"(да бе,да-на Алми-никога) малко здрав разум на тоя кретен...той обаче е кретен и такъв ще си остане...Бтв Алми, ти ли ще ми кажеш какво да пиша? Това е МОЯТА фантазия, МОЯТА представа за нещата-по физика може и да съм зле, но това е отделна тема...За захапването-вълка понечва да го захапе,Микъл скача и се стоварва върху вълка, чупейки кости и тем подобни анатомии...какво толкова неясно има?! И забравяш, че героят е войник-съответно колкото и да тежи е поне малко пъргав...И ония теории дето ми развиваше за щитовете...деба дота маниака дето си-ама си оставаш кретен...имах надежда, че ще излезе от теб човек, но не би...не искам да псувам и ругая, не ми е това целта тук, но в случая се налага...
Бтв Микъл като е върху вълка,как ще мърда животното?!
И казвам, че това са ТРЕНИРАНИ вълци специално за изпитанието!!!
И освен това, никъде не съм споменавал за елфически и тем подобни щитове...още по-малко, че елф и щит не ми се връзват...
Абе с една дума-КРЕТЕН!!!

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 19 Юни 2009 20:30

Panther написа:
елф и щит не ми се връзват...

:D
С това не искам да подчертая, че не си прав, и не искам да се заяждам, да отбележа. :)
Макар че имам доста да ти връщам за "Езда и Острие" :Д
Разказа ти ми напомня за аматьорските ми фентъзи опити. Имаш още хляб да изядеш, но ти пожелавам да ти издържат нервите и да завършиш творбата, като междувременно изградиш един приличен стил на писане. :)

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2009 20:57

Ееее Маунт анд Блейд... :D
Бее аз знам, че елфите имат щитове, просто смятам, че не се връзва!
Знам също, че опитите ми са аматьорски-правя го основно за кеф, а и когато няма какво да правя :D
Все пак мерси!
Бтв, от коя игра е тоя скрийншот?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2009 21:03

LoTR:Total War, мод за Rome:Total War-Alexander. :) Може да пробваш мода, между другото, адски добре е направен.

Профил Skype

Публикувано на: 19 Юни 2009 22:17

@Reaver трети принцип на механиката гласи :

"Ако едно тяло действа на друго тяло със сила,то винаги второто тяло противодейства на първото с равна по големина и противоположна по посока сила"

Тоест,ако вълкът тежи 50 кила,то отпуснатото му тяло действа със сила 500 нютона.Когато скача,да предположим че силата с която действа става 750 нютона(въпреки че е много повече).Тоест,само за да го спре на едно място,Микъл трябва да нанесе един 750 нютонов удар,т.е грубо около 90 процента от неговото собствено тегло.

Това,което каза за кинетичната енергия и тениса е абсолютна глупост,която е лишена от всякакъв смисъл и логика.

Цитат:
Не виждам как по-очевидно да го кажа - ако човек се стовари върху животно, тежащо двойно по-малко от него, тогава не виждам как животното ще е в състояние да помръдне за следващите няколко секунди, които са напълно достатъчни то да бъде убито.

Всъщност,животното и в частност вълка е в пъти по-гъвкавко от теб и рефлексите са му далеч по-бързи.Дори и да си добре трениран,трудно ще достигнеш рефлексите на един средностатистически пес (моето куче като беше на 6 месеца изяждаше мухи,които определено не се движеха бавно),пък какво остава за един трениран вълк.Защото обучението му включва бой бой и пак бой и се съмявам досега,някой от неговите "учители" да не се е опитвал да му приложи тоя номер.

Та,мисълта ми беше,че дори и да го повали и да се опита да го затисне,ако ще да легне върху него,момчето пак няма да е в състояние да задържи вълка дори за няколко секунди.

Цитат:
Аз съм виждал момче, тежащо 80 килограма, което е на 15. Става с физически тренировки. Нещо, което година подготовка да носиш стоманена броня и тежък меч, със сигурност предлага.

Всъщност,освен ако не ти е предразположено генетично,на 15 години ти не си стигнал достатъчно напред в пубертета,че да си оформен като 20 годишен мъж (защото толкова тежи един 20 годишен мъж).

Има едно нещо,което е изключително засилено през пубертета,нарича се метаболизъм.
Та този метаболизъм не ти позволява да наддадеш повече,отколкото би трябвало да си за възрастта си.(естествено винаги има изключения).

За да ти го обясня по-образно хвани някой дето е 8 клас от твоята гимназия(ако въобще учиш в такава) и си го представи да тежи 80 кила.Малко не се връзва,нали?

Цитат:
"Стрелата се заби в гърдите му"

Цитат:
Очевидно тук е използвана метонимия.

Метонимия,моето момче,е Нено и двете лебеници,ако си ги чувал.Няма нищо общо нито с изречението казано от мен,нито с разказа който коментираме.

Последното на което добре се посмях бяха снимките на фаланги,хоплити и индианци с щитове.

Галските фаланги са от 7-8 век,хоплитите са от 2-3 пр.хр.,а индианците не ги броим,защото въобще не са еволюирали.
Дори фалангите са на около 200 години далеч от Средновековието,а единствената снимка която си приложил и е свързана с него е на очевидно богат рицар,защото обикновените войни,които са били далеч по-разпространени,нито са били рицари,нито са имали пари да си купят дори ръкавиците на твоя рицар,какво остава пък за орнаментиран железен щит и меч с позлатена дръжка.

@Андрей,ако това са щитовете в днешно време,то това би трябвало да са двуръките мечове :

И не ми казвайте,че това са лъкове и арбалети,спестете си го,защото няма да обърна никакво внимание :roll:

@Panther - не знам дори защо се занимавам с тебе братле,как така моят пост доказа че съм бил пълен идиот,при положение,че не си се аргументирал по никакъв начин.
Ти просто го каза.По същия начин мога да кажа,че майка ти съм я видял да прави свирки в подлеза на Макдоналдс в Пазарджик.

Цитат:
Паладине, с тия няколко твои поста ме убеди, че си един от най-тъпите хора на планетата-гордей се с това! Рийвър,на теб да ти благодаря за подкрепата и затова, че "наливаш"(да бе,да-на Алми-никога) малко здрав разум на тоя кретен...той обаче е кретен и такъв ще си остане...Бтв Алми, ти ли ще ми кажеш какво да пиша? Това е МОЯТА фантазия, МОЯТА представа за нещата-по физика може и да съм зле

Там е работата,че ако ще пишеш нещо го пиши смислено или въобще не почвай да го пишеш.

И,споко,физиката не я намеси ти,а Рийвъра ;)

Цитат:
И казвам, че това са ТРЕНИРАНИ вълци специално за изпитанието!!!

И какви ще са тия тренирани вълци,дето хем са некви супер мощни,хем некви момченца ги пречукват?

А че аз съм кретен,кретен съм си.След като съм такъв обаче,ти какъв трябва да си тогава?

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2009 01:10

Пич, тъй като си много прост, ще ти го нарисувам:

Така, ако не схващаш, червената стрелка е посоката, в която се движи вълкът преди удара, зелената е посоката, от която идва удара, а лилавата е посоката, в която отива вълкът след това. По-просто не мога да ти го обясня. Ако не разбереш - отиди да учиш физика, разбери как се образува сбор на два вектора и след това научи как точно се прилага за изобразяване на равнодействаща на две сили.

Колкото до това, че песа ти е по-бърз от теб - твой проблем е, че си се застоял и не си си тренирал рефлексите като хората. И до преди малко всъщност въобще не спореше за рефлекси, а за сила, също така не разбираше въобще какво става, така че, моля те, не се опитвай да се измъкнеш с евтини номера.

И трето и последно - твоите глупости въобще не съм ги цитирал, когато става дума за похвати, тъй като не само не можеш да използваш и разпознаваш такива, но дори не можеш да различиш значението на обикновени думи, свързани в изречение.

Мисля повече да не се занимавам с твоите глупости. Все ще излезеш с някакво малоумно извинение за некомпетентността си и не смятам, че си струва да ти обяснявам едни и същи неща по петдесет пъти.

Panther, продължавай да си пишеш, пък го игнорирай тоя тип. Не си заслужава да се занимаваш и ти повече с него.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2009 07:07

Алминаторе, за малко ще падна на нивото ти и ще ти изясня работата с щитовете...
В различните фентъзи творби изобщо не се обръща внимание доколко близко са до средновековието. Да, преобладават боеве с двуръчни мечове, но това изобщо не трябва да се взима под внимание, тъй като писането е нещо уникално за самият автор. Сега, дали пише добре или не е отделен въпрос.
Има най-различно въоръжение - споменатия възхваляван двуръчен меч, меч в дясната и оръжие по избор/щит в лявата. Въобще не е трудно да се направи един дървен щит, да се подсили със сварена кожа и да се обкове с някакъв здрав метал. Не е трудна и употребата му, особено ако си тренирал.
/излагане off
Сентри пак пише от два акаунта :Д

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2009 08:14

Reaver написа:
Пич, тъй като си много прост, ще ти го нарисувам:

Така, ако не схващаш, червената стрелка е посоката, в която се движи вълкът преди удара, зелената е посоката, от която идва удара, а лилавата е посоката, в която отива вълкът след това. По-просто не мога да ти го обясня. Ако не разбереш - отиди да учиш физика, разбери как се образува сбор на два вектора и след това научи как точно се прилага за изобразяване на равнодействаща на две сили.

Колкото до това, че песа ти е по-бърз от теб - твой проблем е, че си се застоял и не си си тренирал рефлексите като хората. И до преди малко всъщност въобще не спореше за рефлекси, а за сила, също така не разбираше въобще какво става, така че, моля те, не се опитвай да се измъкнеш с евтини номера.

И трето и последно - твоите глупости въобще не съм ги цитирал, когато става дума за похвати, тъй като не само не можеш да използваш и разпознаваш такива, но дори не можеш да различиш значението на обикновени думи, свързани в изречение.

Мисля повече да не се занимавам с твоите глупости. Все ще излезеш с някакво малоумно извинение за некомпетентността си и не смятам, че си струва да ти обяснявам едни и същи неща по петдесет пъти.

Panther, продължавай да си пишеш, пък го игнорирай тоя тип. Не си заслужава да се занимаваш и ти повече с него.

Всъщност, време беше да заебеш Алми...той си е такъв де...Както и да е-по никакъв начин не ме е разколебал за писането ми за напред...
Mount and Blade!!! :bleh: :bleh: :bleh: :icq4:

Профил

Публикувано на: 20 Юни 2009 10:20

Цитат:
скочи в опит да му захапе ръката, но му бе нанесен жесток удар от Микъл.Вълкът получи удар по главата, изхвърча на метър-два и се строполи мъртъв.

Цитат:
Така, ако не схващаш, червената стрелка е посоката, в която се движи вълкът преди удара, зелената е посоката, от която идва удара, а лилавата е посоката, в която отива вълкът след това.

Според текста,вълкът се хвърля към ръката на Микъл (което е изключително тъпо и необосновано) и в случай,че момчето не е направилно крачка в страни (което го няма в текста) твоите велики стрелкички би трябвало да изглеждат така :

http://img223.imageshack.us/img223/8434/dsasaddsa.jpg

Не знам откъде го измисли това,че момчето ще перне вълка по главата (който скача към ръката му) и вълка ще продължи посоката си със същата скорост,но с променена траектория :roll:

Цитат:
не се опитвай да се измъкнеш с евтини номера.

Да ми прилагаш някаква съвсем измислена картинка,която няма нищо общо с текста не е ли един вид супер евтин номер?

Цитат:
И до преди малко всъщност въобще не спореше за рефлекси, а за сила, също така не разбираше въобще какво става

Всъщност въпроса за рефлексите идва от там,че се опита да ми обясниш,как аджеба си е детска игра да задържиш един вълк под тебе за 10 секунди само с крак,като междувременно запазваш перфектно равновесие и го млатиш по главата с меча.

Ако го настъпиш с крак,животното най-вероятно ще се извърти и ще те захапе.Ако го затиснеш с тяло то отново може да се завърти и този път обаче да ти захапе гърлото :roll:

Цитат:

Дори и да си цитирал момента,когато "нещо се забива" в главата на героя това също не е метонимия:

Цитат:
Метонимия (на гръцки: metonymia, преименуване) е дума или израз с преносно значение, при които названието на един предмет се заменя с названието на друг предмет поради вътрешна връзка между тях. Метонимията се различава от метафората по това, че образността ѝ произлиза не от съпоставяне на предметите по сходство, а от преименуването им във връзка с близки признаци.

От уикипедия.

Всъщност аз много добре си разпознавам различните литературни похвати,но се съмявам автора да го оправи,откъдето следва,че той не е използвал никакви литературни похвати,ами просто си е тъп и не може да се изразява.

Цитат:

Няма да се занимаваш,не защото аз говоря глупости,а защото просто не можеш да ме обориш адекватно.

Всичките ти аргументи до тук са гола вода,не са обосновани по никакъв адекватен начин.

Цитат:
Все ще излезеш с някакво малоумно извинение за некомпетентността

Не аз съм човека,който нарича "усети как нещо се заби в главата му" метонимия.Освен това,според публикуваната от теб картинка Микъл би трябвало да върти меч с лявата си ръка и да се е отместил настрани като и двете неща ги няма в текста.И наричаш мен некомпетентен?

Tbh,просто биеш отбой.Разрева ли се какво?С високо вдигната глава не можеш ли да излезнеш от този спор?

Педерастче.

Цитат:
В различните фентъзи творби изобщо не се обръща внимание доколко близко са до средновековието.

Първо,аз фентъзи не чета.

И второ има една творба,която е максимално близко до средновековието и тя се нарича "Песен за огън и лед".

Цитат:
Всъщност, време беше да заебеш Алми...той си е такъв де...Както и да е-по никакъв начин не ме е разколебал за писането ми за напред...

А трябваше,защото освен ако не си на 11,писането ти е отвратително.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2009 11:19

Panther, всъщност той може да бъде доста интелигентен събеседник, когато си извади главата от задника.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2009 12:20

Пантеро, пиши следващата глава бе, стига сме се занимавали с глупости. :P

Профил Skype

Публикувано на: 20 Юни 2009 12:22

Reaver написа:
Panther, всъщност той може да бъде доста интелигентен събеседник, когато си извади главата от задника.

Ахахах,Цензура :lol:

get a life

Некомпетентен ще ме нарича,я се виж кви глупости приказваш бе идиот.

"когато си извади главата от задника",всъщност през целия ни спор ти просто си приказваше приказките,а аз докарвах доказателствата.

Излез от цялата работа с високо вдигната глава,а не като няква Цензура.
Запази си поне малкото останало достойнство :roll:

Профил

Публикувано на: 20 Юни 2009 12:30

Абе, вие сте много зле - как може да спорите за такива глупости, че и километрични постове да пишете ... заеби

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Публикувано на: 20 Юни 2009 12:32

Ето каква теза защитаваше ти:

-лесно е да затиснеш един вълк с крак и да го намлатиш
-ако вълкът скочи челно към ръката на Микъл,то момчето чрез някаква супер измислена логика ще го удари с лявата ръка като се извърти странично,ще промени треакторията на вълка и той ще излети на 2 метра зад гърба му,при положение че в текста никъде не пише че Микъл въобще се помръдва,нито пък че държи меча и щита си в една и съща ръка.

Къде е логиката в това нещо?

-в изречението "нещо се заби в главата му" е използвана метонимия.

-индианците не са използвали двуръки мечове

Аз ли съм некомпетентен?

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Юни 2009 13:56

Алми, ти си малоумен. След възможно най-елементарното обяснение пак нищичко не си разбрал. Аз твърдя, че е лесно да намушиш зашеметено животно. Лесно е да се зашемети животното, ако се приземиш върху него от скок. Съответно е лесно да намушиш животно, върху което си успял да скочиш.

Твърдя, че е съвсем възможно да изхвърчи 40 килограмово животно на 2 метра, ако го хакнеш в полет по възможно най-добрия начин. Най-добрия начин да удариш животното е като си дръпнеш ръката, която се опитва да ти захапе(Очевидно е! Не е успял да я захапе, значи я е дръпнал по някакъв начин. Някои неща просто не е логично да се казват, тъй като се губи от бързината на действието.) и го удариш по такъв начин, че да не може да се защити(най-добре е в едната страна на главата или по тила). Дали някой държи меч с лява или дясна ръка - няма никакво значение, тъй като се прилага едно огледално изображение на картинката и ситуацията е същата(Очевидно е, че вълкът се е опитал да захапе ръката с меча, тъй като другата е скрита от щит. И малоумен да си пак ще се сетиш, че е така).

Метонимията е заменянето на едно нещо с друго по реално съществуващ общ признак. В случая "удари силно" се заменя със "заби" по общите характеристики "скорост" и "сила" между двете. Може би най-добрия начин да се определи използвания похват в случая е метонимична хипербола, тъй като със замяната се постига и засилване на впечатлението от удара.

И никой не ти казва, че през средновековието не са използвани двуръки мечове. Това е абсурдно. Както е абсурдно да кажеш, че не е използвана комбинацията щит и меч. Особено, когато бронята е лека, което значи, че е уязвима на удари дори с по-леки оръжия като ками, стрели и малки брадви. Селянин със сърп може да не навреди с удар по тежката желязна ризница, но когато става дума за лека броня от кожи или плетена жилетка, щита определено помага много.

От друга страна ти не можеш да РАЗБЕРЕШ какво ти говоря. Мисля, че всички други схванаха, но не и ти. В такъв случай какво предпочиташ да ти кажа - че имаш царевица в ушите или, че мозъкът ти е като на врабче с умствен недъг?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com