Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Общи политически приказки
Публикувано на: 02 Сеп 2021 19:37

The Arrow написа:
По принцип и Гипо и Андрей са прави, но има разлика между "разумно скептичен или просто изчакващ да излезе колкото се може повече информация"(като мен) и тотално отричащи ситуацията малоумници каквито са 90% от коментарите във фейсбук.

То като цяло крайностите са за тъпите :D

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 02 Сеп 2021 19:37

Свободата на словото си е свобода на словото. Това е моята позиция. И тя е класическа либерална позиция. Но ако приемем, обратната хипотеза. Че в публичното пространство трябва да има определени стандарти и те да се спазват, ОК, обаче нека се обективни. Ако ще се забранява "реч на омразата", това означава че Корана трябва да бъде забранен или поне съществено цензуриран. Карл Маркс и пропагандирането на комунизъм, също трябва да бъде забранено, вместо да се изучава в университетите, защото идеологията му е довела до повече човешки жертви отколкото тази на Адолф Хитлер. Талибаните, Еятолах Хомейни, Си Дзин Пин, Владимир Путин, Антифа и BLM също трябва да им бъде забранено да ползват социални мрежи. И т.н. и т.н. Иначе "речта на омразата" е просто ефемизъм с който да се извършва политическа цензура спрямо хора с дясно-консервативни възгледи. Нищо повече.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2021 19:41

The Grim Reaper написа:
И естествено, че не се наричам либерал

Също:

The Grim Reaper написа:
а аз съм пълен либераст

Смисъл... реши го :D

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2021 21:14

Liberty написа:
Ако ще се забранява "реч на омразата", това означава че Корана трябва да бъде забранен или поне съществено цензуриран. Карл Маркс и пропагандирането на комунизъм, също трябва да бъде забранено, вместо да се изучава в университетите, защото идеологията му е довела до повече човешки жертви отколкото тази на Адолф Хитлер. Талибаните, Еятолах Хомейни, Си Дзин Пин, Владимир Путин, Антифа и BLM също трябва да им бъде забранено да ползват социални мрежи. И т.н. и т.н. Иначе "речта на омразата" е просто ефемизъм с който да се извършва политическа цензура спрямо хора с дясно-консервативни възгледи. Нищо повече.

Евфемизъм се казва първото което, и в общи линии нито едно от изброените няма да ми липсва - но тва да слагаш Антифа и BLM в една графа с талибаните и Владимир Путин е особено рядка мозъчна дрисня, дори по твоите стандарти. :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 02 Сеп 2021 21:55

Тука вече си личи обаче кой се образова от тая септична яма Туитър.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 02 Сеп 2021 23:01

Бате, така ми е писнало от тия политически деления... Ма класически ли е либералът, прогресивен ли е, консервативен ли е, путиноиден ли е... ебал съм ви пyтката майна вече.

Хубавите неща с триста зора ги внасяме от запад, обаче простотиите им направо ги лапаме една след друга.

В България няма либерасти и райт уингъри. Има само тъпаци и хора, които всъщност могат да вържат три последователни логически издържани изречения в главата си. И няма никакво значение леви ли са, десни ли са.

Абсолютно всеки път като видя някой да се замеря в интернета с друг на "ганя", "фашист", "либераст" и т.н. и почвам да съжалявам, че в мазата имам само една права лопата, щото главите, дето искам да измаам като бройка ще ми я заносят със сигурност.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2021 23:04

Съгласен съм изцяло с абсолютно всичко, което написа.

Освен това, тук ляво/дясно нямат същото значение, както на Запад, така че е безсмислено да спорим кой как се определя и т.н.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 02 Сеп 2021 23:40

Liberty написа:
The Grim Reaper написа:
И естествено, че не се наричам либерал

Също:

The Grim Reaper написа:
а аз съм пълен либераст

Смисъл... реши го :D

Точно там ти е основния фактор на досада в тоя форум. Аз никога не съм се самоопределял по квато и да е политическа скала, особено па тая малоумната с двете основни посоки, единственото се подигравам на двуичната система в главата ти според която ме слагаш в някви кюпове които ти уйдисват на вятъра в главата. Всяко мнение тук обаче ти е на точно такова първично ниво, и дори не искаш са осъзнаеш, че си ебавката на форума с тъповатите си възгледи. Не се съмнявай обаче, това е заговор срещу теб.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 03 Сеп 2021 10:43

Такива постове ми припомнят защо вече не си споделям политическите възгледи у тоя форум :)

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 03 Сеп 2021 12:24

Аз по принцип навсякъде съм спрял да се обяснявам... Просто е безсмислена загуба на време. :lol:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 03 Сеп 2021 13:02

Не бе, то няма лошо да си имаш политическите възгледи, даже е много хубаво. Не е лошо дори споделянето им. И аз съм "класически либерал" по всеобщата класификация, примерно.

Лошото е, когато те се превърнат в пръв и основен критерий за оценка на хората, с които общуваш. Лошо е и когато станат първата призма, през която асимилираш новопостъпила информация.

Политическите възгледи се оформят на базата на житейския опит. А не обратното.

За съжаление, много фейсбук герои се събраха в последно време, които навличат по една вратовръзка със зле скроено сакенце, наместват важно очилцата, снимат се за профилна във фейсбук, прочитат две книжки и с пребогатия си житейски опит на бездетно късно двайсет/ранно трийсет не просто почват да раздават акъли за това как трябва да си живееш живота, ми и ти определят глобалните заплахи, цивилизационните катарзиси и т.н., всичко сдъвкано и сведено до най-малкия детайл. Демек ако взема, че със стоте си килограма се поразкрача малко в метрото, за да ми подишат ташаците и без да искам отнема 10% от мястото на някое 50 килограмово девойче, ставам бял опресор, робовладелец и основен причинител на злините на съвременната цивилизация.

Или, недай си боже, да взема да кажа на някой по-натопорчен "патриот", че нито Истанбулската конвенция, нито еднополовият граждански съюз ще му превърнат детето в педераст и ще го изстрелят в Норвегия да го шибат норвежките служби.

Все по-често се мятаме в някакви политически заготовки, калъпчетата вече скроени, а разбирачите само чакат да направиш някакво движение и да те поставят в кюпа с едните или другите. Пък ако вземеш малко повече да се чудиш и да питаш, ще те плюят и двете страни :D

Та мисълта ми е, че Андрейката точно в такъв разбирач взе да се превръща. Той не че не е бил винаги такъв, но напоследък, окрилен от тъпаците, които чете, много гласовит и ербап взе да го раздава и нещо ме дразни повече от обикновено.

Времената се менят, политическите течения и те се менят, но да бъдеш средноумен мислещ човек с малко по-отворен кръгозор е вечната труднодостижима класика, обещавам.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2021 13:45

Маце Борко написа:
Бате, така ми е писнало от тия политически деления... Ма класически ли е либералът, прогресивен ли е, консервативен ли е, путиноиден ли е... ебал съм ви пyтката майна вече.

Хубавите неща с триста зора ги внасяме от запад, обаче простотиите им направо ги лапаме една след друга.

В България няма либерасти и райт уингъри. Има само тъпаци и хора, които всъщност могат да вържат три последователни логически издържани изречения в главата си. И няма никакво значение леви ли са, десни ли са.

Абсолютно всеки път като видя някой да се замеря в интернета с друг на "ганя", "фашист", "либераст" и т.н. и почвам да съжалявам, че в мазата имам само една права лопата, щото главите, дето искам да измаам като бройка ще ми я заносят със сигурност.

Искуството на Морко да пише постове без практически нищо да каже, но да се пеняви :D

Значи практически ти делиш хората в Бг на такива дето могат да свържат две изречения и пълни тъпаци, което всъщност е самото въплащение на "умно-красивата" арогантност, срещу "ганьовщината", но същевременно се дразниш, като хората съвсем основателно използват тези понятия.

Цитат:
И няма никакво значение леви ли са, десни ли са.

Ма разбира се че няма :D Нищо, че едните и другите искат противоположни неща.

Другия гениален пост на Морко, ако трябва да го обобщя с две думи е "ами хубаво е човек да си има политически възгледи, ама много се нервим като някой вземе да си ги изказва, особено ако се различават от моите." Щото Морко е умно-красавец, от тия дето могат да вържат две изречения, няма ляво-няма дясно и нему принадлежи универсалната истина. :lol:

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2021 13:53

Щях да кажа че то едно си знае, ма предвид че дори не знае да не говори с пълна уста като са му напълнили бузките, нема се хабим. :o

Gipo написа:
"не искам да се ваксинирам срещу ковид = аз съм антиваксър"

"аз съм олигофрен" = "аз съм олигофрен"
quick maths :!:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2021 14:15

Не те бива в математиката по същия начин, по-който и в логиката :D Но нямам нищо против, кой бяга от малко комедия :lol:

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 04 Сеп 2021 15:42

Ма моля ти се, как да приема насериозно критика към логиката ми от човек способен на подобни изказвания.
Gipo написа:
В световен мащаб се доказаха следните неща - държавите с висок процент ваксинирани нямат по-добри резултати от държавите с нисък процент ваксинирани.

Хубаво е че се забавляваме взаимно, но понякога намирам неспособността ти да направиш елементарни статистически изводи за натъжаваща. Иначе си има отделна тема в която можеш за пореден път да поразвалиш всеобщото впечатление за себе си, давай ако държиш. :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Сеп 2021 18:49

Цитат:
Милионер, политолог, бивш външен министър и лидер на лявата Работническа партия: това е Йонас Гар Стьоре, бъдещият премиер на Норвегия

Ебати пародията :shock:

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 19 Сеп 2021 11:08

The Arrow написа:
Цитат:
Милионер, политолог, бивш външен министър и лидер на лявата Работническа партия: това е Йонас Гар Стьоре, бъдещият премиер на Норвегия

Кое? И защо? :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Сеп 2021 12:12

Ето, сега да ви покажа, че не тричам само форумните либералЕ, а и тези за които се счита че са уж от моята страна на политическия спектър. Суров, но справедлив съм към всички :D

Image

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 19 Сеп 2021 18:10

The Grim Reaper написа:
The Arrow написа:
Цитат:

Кое? И защо? :lol:

На човека му е абсолютно чуждо, че в някои страни хората имат възможността да изградят кариера и натрупат богатство.., а тук даже си говорим за Норвегия, не какво да е :lol:

В работата ми с норвежки субекти съм установявал че дори работници с най-посредствени професии често успяват да натрупат милион евро, за крони да не говорим. :D

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 19 Сеп 2021 21:12

Смешно ми е защото тука най-големите милионери са бившите социалисти/комунисти :D

Иначе съм наясно, че на запад може да правиш добри пари от професии без образование като шофьори/електричари/строителство и други подобни.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com