Автор |
Съобщение |
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 02 Сеп 2021 19:37
The Arrow написа: По принцип и Гипо и Андрей са прави, но има разлика между "разумно скептичен или просто изчакващ да излезе колкото се може повече информация"(като мен) и тотално отричащи ситуацията малоумници каквито са 90% от коментарите във фейсбук. То като цяло крайностите са за тъпите
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 02 Сеп 2021 19:37
Свободата на словото си е свобода на словото. Това е моята позиция. И тя е класическа либерална позиция. Но ако приемем, обратната хипотеза. Че в публичното пространство трябва да има определени стандарти и те да се спазват, ОК, обаче нека се обективни. Ако ще се забранява "реч на омразата", това означава че Корана трябва да бъде забранен или поне съществено цензуриран. Карл Маркс и пропагандирането на комунизъм, също трябва да бъде забранено, вместо да се изучава в университетите, защото идеологията му е довела до повече човешки жертви отколкото тази на Адолф Хитлер. Талибаните, Еятолах Хомейни, Си Дзин Пин, Владимир Путин, Антифа и BLM също трябва да им бъде забранено да ползват социални мрежи. И т.н. и т.н. Иначе "речта на омразата" е просто ефемизъм с който да се извършва политическа цензура спрямо хора с дясно-консервативни възгледи. Нищо повече.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 02 Сеп 2021 19:41
The Grim Reaper написа: И естествено, че не се наричам либерал Също: The Grim Reaper написа: а аз съм пълен либераст Смисъл... реши го
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 02 Сеп 2021 21:14
Liberty написа: Ако ще се забранява "реч на омразата", това означава че Корана трябва да бъде забранен или поне съществено цензуриран. Карл Маркс и пропагандирането на комунизъм, също трябва да бъде забранено, вместо да се изучава в университетите, защото идеологията му е довела до повече човешки жертви отколкото тази на Адолф Хитлер. Талибаните, Еятолах Хомейни, Си Дзин Пин, Владимир Путин, Антифа и BLM също трябва да им бъде забранено да ползват социални мрежи. И т.н. и т.н. Иначе "речта на омразата" е просто ефемизъм с който да се извършва политическа цензура спрямо хора с дясно-консервативни възгледи. Нищо повече. Евфемизъм се казва първото което, и в общи линии нито едно от изброените няма да ми липсва - но тва да слагаш Антифа и BLM в една графа с талибаните и Владимир Путин е особено рядка мозъчна дрисня, дори по твоите стандарти.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
В момента играе: PTSD simulator
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 02 Сеп 2021 21:55
Тука вече си личи обаче кой се образова от тая септична яма Туитър.
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 02 Сеп 2021 23:01
Бате, така ми е писнало от тия политически деления... Ма класически ли е либералът, прогресивен ли е, консервативен ли е, путиноиден ли е... ебал съм ви пyтката майна вече.
Хубавите неща с триста зора ги внасяме от запад, обаче простотиите им направо ги лапаме една след друга.
В България няма либерасти и райт уингъри. Има само тъпаци и хора, които всъщност могат да вържат три последователни логически издържани изречения в главата си. И няма никакво значение леви ли са, десни ли са.
Абсолютно всеки път като видя някой да се замеря в интернета с друг на "ганя", "фашист", "либераст" и т.н. и почвам да съжалявам, че в мазата имам само една права лопата, щото главите, дето искам да измаам като бройка ще ми я заносят със сигурност.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 02 Сеп 2021 23:04
Съгласен съм изцяло с абсолютно всичко, което написа.
Освен това, тук ляво/дясно нямат същото значение, както на Запад, така че е безсмислено да спорим кой как се определя и т.н.
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 02 Сеп 2021 23:40
Liberty написа: The Grim Reaper написа: И естествено, че не се наричам либерал Също: The Grim Reaper написа: а аз съм пълен либераст Смисъл... реши го Точно там ти е основния фактор на досада в тоя форум. Аз никога не съм се самоопределял по квато и да е политическа скала, особено па тая малоумната с двете основни посоки, единственото се подигравам на двуичната система в главата ти според която ме слагаш в някви кюпове които ти уйдисват на вятъра в главата. Всяко мнение тук обаче ти е на точно такова първично ниво, и дори не искаш са осъзнаеш, че си ебавката на форума с тъповатите си възгледи. Не се съмнявай обаче, това е заговор срещу теб.
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 03 Сеп 2021 10:43
Такива постове ми припомнят защо вече не си споделям политическите възгледи у тоя форум
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 03 Сеп 2021 12:24
Аз по принцип навсякъде съм спрял да се обяснявам... Просто е безсмислена загуба на време.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 03 Сеп 2021 13:02
Не бе, то няма лошо да си имаш политическите възгледи, даже е много хубаво. Не е лошо дори споделянето им. И аз съм "класически либерал" по всеобщата класификация, примерно. Лошото е, когато те се превърнат в пръв и основен критерий за оценка на хората, с които общуваш. Лошо е и когато станат първата призма, през която асимилираш новопостъпила информация. Политическите възгледи се оформят на базата на житейския опит. А не обратното. За съжаление, много фейсбук герои се събраха в последно време, които навличат по една вратовръзка със зле скроено сакенце, наместват важно очилцата, снимат се за профилна във фейсбук, прочитат две книжки и с пребогатия си житейски опит на бездетно късно двайсет/ранно трийсет не просто почват да раздават акъли за това как трябва да си живееш живота, ми и ти определят глобалните заплахи, цивилизационните катарзиси и т.н., всичко сдъвкано и сведено до най-малкия детайл. Демек ако взема, че със стоте си килограма се поразкрача малко в метрото, за да ми подишат ташаците и без да искам отнема 10% от мястото на някое 50 килограмово девойче, ставам бял опресор, робовладелец и основен причинител на злините на съвременната цивилизация. Или, недай си боже, да взема да кажа на някой по-натопорчен "патриот", че нито Истанбулската конвенция, нито еднополовият граждански съюз ще му превърнат детето в педераст и ще го изстрелят в Норвегия да го шибат норвежките служби. Все по-често се мятаме в някакви политически заготовки, калъпчетата вече скроени, а разбирачите само чакат да направиш някакво движение и да те поставят в кюпа с едните или другите. Пък ако вземеш малко повече да се чудиш и да питаш, ще те плюят и двете страни Та мисълта ми е, че Андрейката точно в такъв разбирач взе да се превръща. Той не че не е бил винаги такъв, но напоследък, окрилен от тъпаците, които чете, много гласовит и ербап взе да го раздава и нещо ме дразни повече от обикновено. Времената се менят, политическите течения и те се менят, но да бъдеш средноумен мислещ човек с малко по-отворен кръгозор е вечната труднодостижима класика, обещавам.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 04 Сеп 2021 13:45
Маце Борко написа: Бате, така ми е писнало от тия политически деления... Ма класически ли е либералът, прогресивен ли е, консервативен ли е, путиноиден ли е... ебал съм ви пyтката майна вече.
Хубавите неща с триста зора ги внасяме от запад, обаче простотиите им направо ги лапаме една след друга.
В България няма либерасти и райт уингъри. Има само тъпаци и хора, които всъщност могат да вържат три последователни логически издържани изречения в главата си. И няма никакво значение леви ли са, десни ли са.
Абсолютно всеки път като видя някой да се замеря в интернета с друг на "ганя", "фашист", "либераст" и т.н. и почвам да съжалявам, че в мазата имам само една права лопата, щото главите, дето искам да измаам като бройка ще ми я заносят със сигурност. Искуството на Морко да пише постове без практически нищо да каже, но да се пеняви Значи практически ти делиш хората в Бг на такива дето могат да свържат две изречения и пълни тъпаци, което всъщност е самото въплащение на "умно-красивата" арогантност, срещу "ганьовщината", но същевременно се дразниш, като хората съвсем основателно използват тези понятия. Цитат: И няма никакво значение леви ли са, десни ли са. Ма разбира се че няма Нищо, че едните и другите искат противоположни неща. Другия гениален пост на Морко, ако трябва да го обобщя с две думи е "ами хубаво е човек да си има политически възгледи, ама много се нервим като някой вземе да си ги изказва, особено ако се различават от моите." Щото Морко е умно-красавец, от тия дето могат да вържат две изречения, няма ляво-няма дясно и нему принадлежи универсалната истина.
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 04 Сеп 2021 13:53
Щях да кажа че то едно си знае, ма предвид че дори не знае да не говори с пълна уста като са му напълнили бузките, нема се хабим. Gipo написа: "не искам да се ваксинирам срещу ковид = аз съм антиваксър" "аз съм олигофрен" = "аз съм олигофрен" quick maths
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 04 Сеп 2021 14:15
Не те бива в математиката по същия начин, по-който и в логиката Но нямам нищо против, кой бяга от малко комедия
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 04 Сеп 2021 15:42
Ма моля ти се, как да приема насериозно критика към логиката ми от човек способен на подобни изказвания. Gipo написа: В световен мащаб се доказаха следните неща - държавите с висок процент ваксинирани нямат по-добри резултати от държавите с нисък процент ваксинирани. Хубаво е че се забавляваме взаимно, но понякога намирам неспособността ти да направиш елементарни статистически изводи за натъжаваща. Иначе си има отделна тема в която можеш за пореден път да поразвалиш всеобщото впечатление за себе си, давай ако държиш.
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 18 Сеп 2021 18:49
Цитат: Милионер, политолог, бивш външен министър и лидер на лявата Работническа партия: това е Йонас Гар Стьоре, бъдещият премиер на Норвегия Ебати пародията
|
|
|
|
|
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 19 Сеп 2021 11:08
The Arrow написа: Цитат: Милионер, политолог, бивш външен министър и лидер на лявата Работническа партия: това е Йонас Гар Стьоре, бъдещият премиер на Норвегия Ебати пародията Кое? И защо?
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 19 Сеп 2021 12:12
Ето, сега да ви покажа, че не тричам само форумните либералЕ, а и тези за които се счита че са уж от моята страна на политическия спектър. Суров, но справедлив съм към всички
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 19 Сеп 2021 18:10
The Grim Reaper написа: The Arrow написа: Цитат: Милионер, политолог, бивш външен министър и лидер на лявата Работническа партия: това е Йонас Гар Стьоре, бъдещият премиер на Норвегия Ебати пародията Кое? И защо? На човека му е абсолютно чуждо, че в някои страни хората имат възможността да изградят кариера и натрупат богатство.., а тук даже си говорим за Норвегия, не какво да е В работата ми с норвежки субекти съм установявал че дори работници с най-посредствени професии често успяват да натрупат милион евро, за крони да не говорим.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Общи политически приказки Публикувано на: 19 Сеп 2021 21:12
Смешно ми е защото тука най-големите милионери са бившите социалисти/комунисти Иначе съм наясно, че на запад може да правиш добри пари от професии без образование като шофьори/електричари/строителство и други подобни.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|