Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Online Онлайн
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Общи политически приказки
Публикувано на: 14 Юни 2021 18:30

The Arrow написа:
Много ме кефи Ерик как е някъв ултра либерален, прогресивен, демократичен и т.н., а всъщност се изразява като средностатически комуняга, на средна възраст, от провинцията, тип Киро Брейка :lol:

Плюс че ползва думата "педал" на всяко второ изречение, за което е много прогресивно и либерално, ама хайде не сме от хората дето ни дреме.

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2021 19:25

Liberty написа:
The Arrow написа:
Много ме кефи Ерик как е някъв ултра либерален, прогресивен, демократичен и т.н., а всъщност се изразява като средностатически комуняга, на средна възраст, от провинцията, тип Киро Брейка :lol:

Плюс че ползва думата "педал" на всяко второ изречение, за което е много прогресивно и либерално, ама хайде не сме от хората дето ни дреме.

Аз се дистанцирам от такива изказвания. :D

Другото, не знам откъде си въобразихте че дори някога съм гледал или следял CNN - от телевизионните им медии допреди известно време следях NBC News, но към днешна дата следя само New York Times, Wall Street Journal, New Yorker и Scientific American. Изтичници които варират от леви към лявоцентристки до дясноцентристки и, които поне се придържат към обичайното за недалечното минало високо ниво на фактологически-издържано съдържание. Нещо което let's face it далеч не може да се каже за голяма част от любимите ви "десни" източници, които бълват основно псевдонаука и теории на конспирацията подадени знаете от къде. :lol:

Та, по същество, само хора които не се интересуват от истината в класическия ѝ смисъл могат да вярват че е някакво икономическо чудо че Америка, най-великата държава на света, всъщност по някакъв начин не е била тотално срината из основи в рамките на 4 години, през които въпреки всичко голяма част от заложените от предишни администрации прогресивни политики все пак са успели да се развият заради съпротива от множеството останали трезво-мислещи фигури по всевъзможни етажи на властта. Не, това че Тръмп е заварил най-голямата икономика на света в добро състояние не означава че не ѝ е нанесъл огромни загуби, че и на цената на огромен вътрешен дълг. Графиките говорят сами.

Image
Image
Image
Image

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2021 19:31

Князе, не знам дали знаеш ама Wall Stree Journal е собственост на News Corp, чиято собственост е Рупърт Мърдок, които също така са собственици и на Fox News, на Sky news и още доста други.

Малко ми напомня на медиите на/около Пеевски. :lol:

Това пак го научих от /r/politics, което обеснява защо Sky News Australia правят репортажи в полза на Тръмп и други подобни неща. Та ето защо е полезно да се информираш от различни източници.

Иначе аз преди много четях бизнес медии и следях основно Блумбърг (преди да се политизират нещата до такава степен), сега от време на време гледам CNBC, finance.yahoo.com и MarketWatch.

Иначе, за теориите на конспирацията, по принцип съм съгласен, но то и вероятността вируса да е избягал естествено или умишлено от лаборатория се считаше за конспирация, но вече не е така.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2021 19:42

Пределно наясно съм и мен лично начинът им на работа и репортажите им ме устройват, просто от американските медии не следя друга с финансова насока. Иначе следя и Financial Times, Nikkei Asia, и от холандските NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad, и бившото RTL-Z, което вече си е просто RTL Nieuws. Не ми трябват измислици. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 14 Юни 2021 22:29

Liberty написа:
The Arrow написа:

Сори момчета, не го вземайте присърце, тоя подход на комуникация е остатък от хубавите времена на форума и всичко тук е последния бастион на неограничената простащина за 30-годишните ни натури, но ми се ще да знаете, че колкото и да се опитате да ме въвлечете в тъпанарски спор за американски президенти, усилието да се аргументираш срещу глупаво становище отнема доста повече време от това да теглиш една на опониращия ти, особено когато няма надежда да му промениш твърдоглавото мнение, каквито са повечето на бандата ви себеподобни тука. Това обаче не означава, че влагам някакви кофти чувства в псувните по ваш адрес, сичко е за спорта, бих пил и бирички с вас, но за тукашните ви писаници мога да ви пратя да си го турите взаимно със здраве. И да ви наричам педали, нищо че бях на прайда оня ден. Щото бих уважил правото ви да сте хомосексуални, но не и правото ви да сте гласно тъпи. :oops:

Профил ICQ

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 14 Юни 2021 23:43

Ма ти не разбра, че ние (аз конкретно) не ти се сърдим, че ни наричаш педали :lol: Просто казвам, че това (употребата на "Педал" като обида) е много в дисонанс с възгледите, които се опитваш да представиш, че имаш.

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2021 00:03

Не брат, ти не разбра че възгледите които се опитвам да представя че имам не са противоположните на твоите, които упорито проектираш върху мен, щот капацитета ти е дотам че да виждаш всяка тема само двуично. :lol:

Цялата модерна обидчива свръхчувствителност, крайна политкоректност и агресивна цензура са плод на същия тип хора като теб, само че в другия край на спектъра. Нацупени SJW комплексари използващи хуманистичните каузи за да си внушат превъзходство над заобикалящите ги са изключително вредни за същите каузи, за които се борим.

От тая гледна точка, говорете и се наричайте с каквото си искате. Живота на ЛГБТ хората няма да се промени особено ако всички спрат да наричат приятелите си педали, ще се промени ако хората спрат да наричат "педалите" педали.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2021 13:33

Да бе, наясно съм с класическото пцм общуване въпреки, че назад през годините не съм бил особено активен, за съжаление, ама просто нямаше как да не го отбележа това :lol:

Профил

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 16 Юни 2021 16:14

The Grim Reaper написа:
Не брат, ти не разбра че възгледите които се опитвам да представя че имам не са противоположните на твоите, които упорито проектираш върху мен, щот капацитета ти е дотам че да виждаш всяка тема само двуично. :lol:

Цялата модерна обидчива свръхчувствителност, крайна политкоректност и агресивна цензура са плод на същия тип хора като теб, само че в другия край на спектъра. Нацупени SJW комплексари използващи хуманистичните каузи за да си внушат превъзходство над заобикалящите ги са изключително вредни за същите каузи, за които се борим.

От тая гледна точка, говорете и се наричайте с каквото си искате. Живота на ЛГБТ хората няма да се промени особено ако всички спрат да наричат приятелите си педали, ще се промени ако хората спрат да наричат "педалите" педали.

Ок, радвам се да го чуя, не разбрах само как ме квалифицира като "същия тип хора" при положение че възгледите ми са изключително умерени и ако доминиращата популярна култура не беше изместена толкова много в лявото, моите възгледи дори биха минали за по-скоро центристки.

Профил ICQ

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 16 Юни 2021 16:20

Без това малко уточнение, горните графики не могат да бъдат правилно разбрани. Иначе оценявам, че са сложили линията на Тръмп в оранжево. Доброто чувство за хумор винаги се цени. :oops:

Image

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2021 16:38

Путин определено изглежда неспокоен.

Иначе да, ковид-а изтри доста от икономическият прогрес на Щатите (а и на света като цяло). Но сякаш възстановяването тече вече и се надявам догодина по това време да е още по-добре.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2021 23:07

Сигурно и този клип е генериран от Руски дийп фейк. :lol:

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2021 08:28

Е ти малоумен ли си? Защо и как си реши, че Либия изобщо не се разглежда, ти даваш ли си сметка въобще, че дори след всички тези години гражданска война в Сирия де факто ситуацията в Либия по-скоро наподобява Сомалия в тоталния разпад на обществения ред, с това че има буквално 4 правителства в открита война помежду си, което е above & beyond дефиницията за failed state. Дори и след обединението на две от враждуващите фракции, все още има огромни части от държавата под контрола на племената туареги или на the Petroleum Facilities Guard. Ако е толкова непосилно да направиш собствено адекватно проучване за 2 минути, тук можеш да се запознаеш за какво става въпрос. :roll:

Ще ти кажа едно, в банката в която работя имам доста колеги от Сирия и като цяло имам страшно много приятели и познати, които дойдоха с различните вълни бежанци от Сирия - всичките са страшно образовани, интелигентни и нормални хора, и в общи линии това е всичко, което получаваме от Сирия. От Либия знаеш ли какво получаваме тук в Европа - непрестанен трафик на продадени в робство хора от Централна Африка, както и милитаризирани престъпни групи, които способстват новите канали за трафик на кокаин по пътя му към Европа. Ако не си запознат, Европа е новият най-голям пазар на кокаин от Перу и Колумбия, и тъй като всички познати директни маршрути към Европа на този етап са пренаситени и също така доста изкъсо следени, картелите използват канала през Гвинея-Бисау, Гана и Нигерия, защото със средствата с които разполагат и огромните количества, които биха искали да разтоварят, е изключително лесно да купят абсолютно всички управници по пътя си към Европа през най-бедните държави в Африка - дори прости селяни от планините на Южна Америка могат да видят паралела с бедните държави в Централна Америка по пътя на кокаина. И разчитат на лумпени като вас да се хващате за абсолютно всяка тенденциозно поднесена информация и да не обръщате внимание на реалните неща в света. :lol:

Но така е, те нещата са комплексни и силно навързани - не са за хора които понеже Тръмп е казал, че икономиката гърми те са убедени, че това е най-успешният президент в историята на Америка. :lol: :lol: :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2021 09:17

Яка история за банката 10/10

Но иначе, настрана от всичко останало, най-яко и полезно за човечеството би било ако САЩ и Русия се съюзят и започнат да работят по някакви общи цели заедно.

In other news, докато запада се занимава с безсмислени политики, китайците напредват яко в космоса: https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/06/17 ... _NaiNovoto

Профил

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 17 Юни 2021 18:11

VALEN7INVS написа:
Е ти малоумен ли си? Защо и как си реши, че Либия изобщо не се разглежда, ти даваш ли си сметка въобще, че дори след всички тези години гражданска война в Сирия де факто ситуацията в Либия по-скоро наподобява Сомалия в тоталния разпад на обществения ред, с това че има буквално 4 правителства в открита война помежду си, което е above & beyond дефиницията за failed state. Дори и след обединението на две от враждуващите фракции, все още има огромни части от държавата под контрола на племената туареги или на the Petroleum Facilities Guard. Ако е толкова непосилно да направиш собствено адекватно проучване за 2 минути, тук можеш да се запознаеш за какво става въпрос. :roll:

Ще ти кажа едно, в банката в която работя имам доста колеги от Сирия и като цяло имам страшно много приятели и познати, които дойдоха с различните вълни бежанци от Сирия - всичките са страшно образовани, интелигентни и нормални хора, и в общи линии това е всичко, което получаваме от Сирия. От Либия знаеш ли какво получаваме тук в Европа - непрестанен трафик на продадени в робство хора от Централна Африка, както и милитаризирани престъпни групи, които способстват новите канали за трафик на кокаин по пътя му към Европа. Ако не си запознат, Европа е новият най-голям пазар на кокаин от Перу и Колумбия, и тъй като всички познати директни маршрути към Европа на този етап са пренаситени и също така доста изкъсо следени, картелите използват канала през Гвинея-Бисау, Гана и Нигерия, защото със средствата с които разполагат и огромните количества, които биха искали да разтоварят, е изключително лесно да купят абсолютно всички управници по пътя си към Европа през най-бедните държави в Африка - дори прости селяни от планините на Южна Америка могат да видят паралела с бедните държави в Централна Америка по пътя на кокаина. И разчитат на лумпени като вас да се хващате за абсолютно всяка тенденциозно поднесена информация и да не обръщате внимание на реалните неща в света. :lol:

Но така е, те нещата са комплексни и силно навързани - не са за хора които понеже Тръмп е казал, че икономиката гърми те са убедени, че това е най-успешният президент в историята на Америка. :lol: :lol: :lol:

Хубаво де, ама какво общо има това с факта, че Джо Байдън не успява да навърже едно смислено изречение и това беше причината Стрелата да сподели видеото? Цитирам човек от коментарите под видеото:

Цитат:
There is NO way Joe Biden gets up in the morning and dresses himself. NO way.

^ Съгласен

Иначе докато работих в лабораторията имахме на долния етаж гинеколог сириец. Имал съм приятелка сирийка и колежка от университета също сирийка. Като цяло Сирия беше светска страна, макар и част от съветската зона на влияние, по-добре от ислямистка страна. Щетите от управлението на Барак Обама са неизброими. :cry:

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2021 19:26

Liberty написа:
Щетите от управлението на Барак Обама са неизброими. :cry:

Щетите по интелектуалното ти развитие са неизборими. :roll:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Юни 2021 20:14

The Grim Reaper написа:
Liberty написа:
Щетите от управлението на Барак Обама са неизброими. :cry:

Щетите по интелектуалното ти развитие са неизборими. :roll:

Наистина не разбирам защо като не ти се дискутира по няква тема просто не пишеш. :lol:

Профил

Аватар
Online Онлайн
Публикувано на: 18 Юни 2021 22:56

Скъпите "десни", "про-западни", "прогресивни" нашенци, сред които имаме представители и в нашия форум, ми е интересно след като в течение на 4 години повтаряха лъжите на демократите, че Тръмп бил приятел на Путин и сега изпадаха в екстаз, че най-сетне Джо Байдън е президент и ще постави "руското джудже на мястото му" (хе-хе), ми е интересно как ще коментират факта, че Джо Байдън подари на Путин Северен Поток 2. Най-важното руско оръжие в Западна Европа. :? Също така Джо Байдън се съгласи да поднови за нови четири години "Новия Старт", което беше много важно за руснаците. Тръмп беше против двете неща. Джо Байдън за нула време направи тези подаръци на руснаците без да получи нищо в замяна.

Освен това Тръмп в течение на 4 години настояваше, че страните членки на НАТО трябва да започнат да покриват критерия от 2% от БВП инвестиции в отбрана иначе на практика САЩ им плащат охраната. Дали последното твърдение е така или не, е отделна тема, но факта е че редица държави направиха или предвидиха да направят мощни инвестиции в отбраната си именно в този период (вкл. и България). Което обратно на това което твърдяха глупаците "десни" в България, не само че не отслаби НАТО, напротив засили НАТО. На срещата с НАТО Джо Байдън и дума не обели за 2-та процента и за необходимостта европейците да инвестират повече в отбрана. За сметка на това увери партньорите в "пълната си подкрепа". :lol:

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 18 Юни 2021 23:04

Стига
С
Тоя
Байдън
Идиоти

Тва ми е коментара. :roll:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2021 10:13

The Grim Reaper написа:
Стига
С
Тоя
Байдън
Идиоти

Тва ми е коментара. :roll:

Как стига, при положение, че този и хората около него на практика контролират света, защо да не се интересуваме и да не дискутираме какво правят?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com