Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Pokémon – General thread
Публикувано на: 08 Апр 2021 12:12

:lol:

Иначе, не мога да разбера как се размиха понятията ляво-дясно и в днешно време нямат нищо общо както преди.

Профил

Публикувано на: 08 Апр 2021 12:19

с комбинираната сила на интернета и колективния аутизъм

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2021 13:31

Ето за това говоря за пропагандата, че се показват такива като този по медиите и едва ли не се дават за пример: https://life.dir.bg/zvezdi/kristian-kos ... -ot-godina

Профил

Публикувано на: 08 Апр 2021 14:32

кво ти пука? Тита измести Гери-Никол, а вече и двете са забравени от света. Това са някви еднодневки, а медиите работата им е да ринат вчерашни лайна и да ти ги хвърлят в лицето. Просто се мръдваш встрани.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 08 Апр 2021 16:02

За да не останете с впечатлението, че в борбата ми срещу нахлуващия от запад Нео-марксизъм съм забравил за добрите стари руснаци, ето малко храна за размисъл. Едва няколко месеца след като Байдън стана президент, руснаците струпват масивни военни сили на границата с Украйна и провеждат учения. Възможно е да станем свидетели на нова ескалация на този конфликт, който беше като цяло замразен през последните 4 години.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 08 Апр 2021 16:24

Общо взето, мнението ми е че политиците като искат война сами да си ги ходят.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2021 11:42

Андрей, последно време се убедих в съществуването на това, което ти наричаш културен марксизъм и в това, че той е реална заплаха. Работата е там е, че изобщо не виждам кой знае каква връзка между това явление и ДБ (da balgaria sa djendari i sorosoidi be!!!). За мен Морко много точно се изказа за тях (само дето помня как ги хранеше преди години). Това са просто можещи хора, които за разлика от повечето политици, бачкат. Имат си доста десни политики, имат читави млади хора в партията, няма ченгета. Имат и доста неща, които не ми харесват при тях, но по-добра алтернатива няма!

Относно ВМРО - не виждам как се противопоставят на проблемите с културния марксизъм (които реално тук до голяма степен ги няма всъщност). За мен ВМРО е една изключително популистка и левичарска партия, която е подлога за ГЕРБ, управлявана от агент от ДС, пълна с пияници като Слабаков, Жени Калканджиева, Джамбазки и т.н., пълни покемони. Но не само това. Тези хора изобщо не се противопоставят на културния марксизъм. Да бориш "джендъри", да си против някаква си конвенцийка, да си против гей бракове не е борба срещу културен марксизъм. Всъщност аз не виждам почти нищо лошо в тези неща. Културен марксизъм е това, което се случва в САЩ. И не ми говори, че едното води до другото, защото това вече са си теории на конспирацията. Един от основните проблеми на културния марксизъм и всички кофти идеологии е проблемът със свободата на словото. Какво направиха ВМРО по въпроса? Законо-проект за криминализиране на "фалшиви новини". Което е добре прикрита цензура към неудобни хора. А нещо да кажеш за икономическите им политики, които са откровено леви? Айде бегай с тия боклуци. Празнувам, че не влязоха в парламента!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Апр 2021 11:56

Мой коментар в редит в тема за това дали Украйна трябва да влезе в НАТО и способно ли е НАТО да защитава страните-членки:

Цитат:
I am from Bulgaria, which is Turkey's neighbor and I am quite happy with this(че сме член на НАТО) because given Erdogan's ambitions to restore the Ottoman Empire(of which my country was part of for centuries, sadly), I am pretty sure he would have made a move by now if we were not part of nato and we would have to rely on Russia for support because they are our historical ally.

On the other hand, if Erdogan decides to make a move against us today, I am not sure that nato would be committed to protecting us even though there US bases in our country.

And tbh, I really don't understand the nato critics, because if it wasn't for nato we would risk losing territory.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Апр 2021 23:08

Der Meister написа:
Андрей, последно време се убедих в съществуването на това, което ти наричаш културен марксизъм и в това, че той е реална заплаха. Работата е там е, че изобщо не виждам кой знае каква връзка между това явление и ДБ (da balgaria sa djendari i sorosoidi be!!!). За мен Морко много точно се изказа за тях (само дето помня как ги хранеше преди години). Това са просто можещи хора, които за разлика от повечето политици, бачкат. Имат си доста десни политики, имат читави млади хора в партията, няма ченгета. Имат и доста неща, които не ми харесват при тях, но по-добра алтернатива няма!

Относно ВМРО - не виждам как се противопоставят на проблемите с културния марксизъм (които реално тук до голяма степен ги няма всъщност). За мен ВМРО е една изключително популистка и левичарска партия, която е подлога за ГЕРБ, управлявана от агент от ДС, пълна с пияници като Слабаков, Жени Калканджиева, Джамбазки и т.н., пълни покемони. Но не само това. Тези хора изобщо не се противопоставят на културния марксизъм. Да бориш "джендъри", да си против някаква си конвенцийка, да си против гей бракове не е борба срещу културен марксизъм. Всъщност аз не виждам почти нищо лошо в тези неща. Културен марксизъм е това, което се случва в САЩ. И не ми говори, че едното води до другото, защото това вече са си теории на конспирацията. Един от основните проблеми на културния марксизъм и всички кофти идеологии е проблемът със свободата на словото. Какво направиха ВМРО по въпроса? Законо-проект за криминализиране на "фалшиви новини". Което е добре прикрита цензура към неудобни хора. А нещо да кажеш за икономическите им политики, които са откровено леви? Айде бегай с тия боклуци. Празнувам, че не влязоха в парламента!

Съгласен съм, то е малко, като да си поръчаш националисти по Али-Експрес - искаш Тръмп и Орбан, получаваш Каракачанов и Джамбазки :D Обаче по-добри нямаме. Гласувах за тях не защото си представям ВМРО да вземат пълно мнозинство и да управляват България, а защото (както вече обясних) е важно техния глас да се чува, независимо от недостатъците им като личности, защитаваха добри позиции и беше от голямо значение, че именно те бяха коалиционен партньор (патерица ако щеш) на ГЕРБ, а не някой друг, през последните 4 години.

Що се отнася до ДБ, ето тук идва истинския дисонанс, който Морко се опитва да припише на мен, въпреки че аз съм напълно последователен откакто пиша в този форум. Тази формация е съставена от хора с взаимно противоречащи си идеологически позиции. Дори в Уикипедия страницата на ДБ като идеология пише "консерватизъм", "Либерализъм", което е просто LoL. Тази партия се състои предимно от 3 компонента - старите ДСБ-ари, които са що-годе десни, може би при някакво по-голямо въображение - десни и по социалните не само по икономическите въпроси. Втората компонента са зелените - нео-комунисти. Третата компонента са "Демократична България" които са градски ляво-либерали. Сега въпроса е коя компонента според теб се оформя като доминираща и според мен е третата. Тоест ДБ се оформя, като една ляво-либерална партия, не като дясно-център, както някои хора си мислят.

Противоречията в тази формация се виждат и в момента например със случая на Мартин Димитров, който е човек с десни консервативни възгледи, който беше яростно нападнат от техните собствени SJW-та за дето е подкрепил "Похода за семейството".

За мен вариантите са или тази формация да се разпадне заради вътрешните си противоречия или една част от нея (старите ДСБ-ари) да бъде маргинализирана до такава степен, че вече да няма значение.

Впрочем, ако се чудиш какво е общото между културния марксизъм и ДБ, виж как техния единствен евро депутат Радан Кънев, гласува в европейския парламент и виж как Джамбазки-Слабаков гласуват. Срам ме е че някога съм гласувал за Радан, доволен съм от избора на Слабаков и Джамбазки, въпреки че особено втория е един наркоман и пияниця, обаче в случая е важно как гласува, не друго.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 10 Апр 2021 23:16

И още нещо важно, което може би не изкомуникирах достатъчно добре в предишните си постове. Не е въпроса дали ДБ или някой друг "не са чак толкова леви" или не са "културни марксисти". За последното има изключително силен натиск отвън. Това от което имаме нужда е силна съпротивителна сила, ако не искаме да изпаднем под СОЦ 2.0, също както такива съпротивителни сили съществуват в Полша, Чехия и Унгария.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 12 Апр 2021 10:11

И пак в САЩ има бунтове, че някаква отрепка е очистена от куките.

The Arrow написа:
Да, помня го, даже минах покрай него, беше юни месец 2020, мисля, но не мисля че ще стане нещо постоянно и редовно. Просто е било временно, да демонстрират някакви хора и организации колко им пука и така.

Ако не опандизят полицая очистил Свети Флойд, ще има пак протести тук; в съседна Румъния, Гърция и Сърбия нямаше такива глупости.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Апр 2021 00:02

Така... сега след като минаха два дни от новото народно събрание, нещата почнаха да лъсват и изглежда най-лошите ни очаквания започват да се потвърждават. Чак аз съм изненадан колко е зле.

1) Обясних ви още лятото, че желанието на всяка цена да се свали ГЕРБ от власт ще върне БСП на власт. Изглежда, че това ще се окаже вярно. Имах надежди, че Слави Трифонов ще се коалира с ГЕРБ и положението ще се закрепи за известно време. Най-лошите ми предвиждания - че Слави Трифонов е същият руски агент комунист, какъвто беше по времето на Иван Костов изглежда се сбъдват.

Тъй като ГЕРБ са първа политическа сила и изглежда ИТН няма намерение да се коалира с тях, напротив злобно и просташки ги напада, то най-вероятния сценарии за момента е правителство на ИТН в коалиция с ДБ, ИМВ и с мълчаливата подкрепа на...БСП.

Е да ви е честито.

2) ДБ все повече затвърждават образа си не само на "съвременни левичари" но и съвсем класически олд скуул комунисти.

По време на второто заседание на парламента, лидерът на СДС Румен Христов прочита декларация от името на ГЕРБ–СДС във връзка с почитането на жертвите от атентата в църквата Св.Неделя (навършват се 96г. от атентата). Не е изненада за никого, че депутатите от БСП демонстративно напускат залата. По този начин те засвидетелстват, своята неразривна връзка с БКП и нейната история и демонстрират открито неуважение към нейните жертви.

Изненадващо е обаче друго. Нито една друга парламентарно представена партия не се включва с коментар по повод декларацията. Нещо повече, когато Румен Христов приключва речта си, аплодисменти идват само от депутатите на ГЕРБ (в средата). От ляво е празно, а от дясно където са уж най-големите анти-комунисти, лустратори и прочее ДБ и ИМВ си седят и даже не ръкопляскат.

Може да видите записа - първите няколко минути са:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Апр 2021 00:52

Кефи ме че се върнаха в старата сграда, не знам каква беше тая простотия да се местят у партийния дом. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Апр 2021 11:14

И мене много повече ме кефи класическата сграда на парламента и наистина беше пълна простотия това с преместването и десетки милиони похарчени. Все едно американците, да си преместят конгреса от Капитолия някъде другаде, защото сградата била стара. :D

Иначе не знам каква е позицията на ДБ за това и не съм следял темата, но Андрей нали не си мисли, че това СДС е същото като от 1990?

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Апр 2021 00:18

To не че е супер висок критерии, онова същото СДС или това сегашното. Въпроса е че дори на символично ниво се вижда кой е истинския анти-комунист. Чакам да видя целия цирк до къде ще продължи.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 20 Апр 2021 23:29

https://twitter.com/US_Stratcom/status/ ... 8825027584

Дано да е просто дрънкане на оръжие иначе си е ебало майката.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2021 00:10

The Arrow написа:
https://twitter.com/US_Stratcom/status/1384343498825027584

Дано да е просто дрънкане на оръжие иначе си е ебало майката.

Нещо не ми се връзва. Как минахме от: "Ние няма да предоставим истински оръжия на Украйна, че да могат сами да се защитят от Русия", до "Готови сме да започнем ядрена война с Русия". Или, ако се отнася за Китай и Тайван, нещата са горе-долу същите.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2021 01:53

Всичко е едно голямо театро. Това нахъсване САЩ vs Русия ми изжлежда толкова сериозно колкото Скалата vs Трите Хикса :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2021 09:59

Мен ми е странно как са написали: "nuclear use as their least bad option". Wtf?

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2021 15:26

Интересно ми е Андрей какво мисли за сегашната ситуация с Украйна с оглед на промяна на част от политическите му възгледи през последните години.

А пък и все пак той стартира темата във връзка с тогавашните събития в Украйна.

И друга тема:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com