Автор |
Съобщение |
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 19 Дек 2017 14:05
Няма нужда да питам гугъл, самият Обама имаше интервюта, в които го обяснява това, да не говорим за множеството материали в медиите, на които им се наложи да обясняват на хората защо демократите просто не пуснат Обама в състезанието за трети път вместо да се гърчат в битката между Клинтън и Сандърс.
Както и от други места, примерно съпоставки с руското президентство, House of Cards дори. Напоследък предпочитам повече да чета и по-малко да философствам, което го отдавам на уроци от форумното възпитание.
Изводът е, че няма нищо лошо в това да чекнеш гугъл, вместо теб да те чекнат по форуми.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 19 Дек 2017 15:29
Ясно беше, че Обама няма да се яви за трети пореден мандат, когато бяха Хилъри и Бърни. Сега обаче не е толкова ясно. За 2020 всичко е възможно. Oт сега очертаващите се кандидати всеки друг би бил като сбъдната мечта за Тръмп. Така че аз си оставам с предвиждането, ще видим дали после ще ме наричате Ванга Цитат: Проблемът в поста на Андрю е по-скоро че се опитва да предскаже нещо, което засега е твърде напред във времето. До 2019-та (когато най-вероятно ще е началната точка на формиране на президентски кандидати и съответни лагери в демократическата партия в САЩ) могат да се случат адски много неща, особено предвид настоящото положение на света. Еми то лесно е да направиш предвиждане, когато вече всичко е ясно. Цитат: П.П. А защо ми се струва че цялото ти това излияние е нищо повече от малко надграждане върху онзи мой пост от другия форум, предричащ "изненадата 2016", който бях линкнал тук? Само дето това което си написал няма нищо пророческо и не отговаря на реалността. По твоята логика демократите са създали ISIS за да помогнат на Тръмп да бъде избран. Няма много смисъл.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
The Arrow
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 19 Дек 2017 21:33
Добре де, аз мислех че в САЩ максималния брой мандати на един президент е максимум два мандата, къв трети мандат ?
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 20 Дек 2017 11:29
По-принцип така както е формулиран закона е невъзможно, за всеки който може да прочете и разбере изречение на английски език. Но това няма да е нито първия нито последния случай в който конституцията и закона биват изопачавани, особено в полза на демократите. Например закона "Обамакеър" също беше противоконституционен но въпреки това конституционния съд реши че не е. Конституционния съд също така напълно политически реши, че конституцията дава право на гей бракове. Точно така, гей браковете в Америка не бяха въведени с някакъв нова закон или с промяна в конституцията, съда го реши.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 23 Дек 2017 01:34
Няма такова нещо като "палестински народ", а "Палестина" е името което римляните дават на провинцията си, след като завладяват Израел. А Йерусалим е столица на Израел от библейски времена, това всеки го знае, така че евала на Тръмп за пореден път. Знаех, че няма да остана разочарован (за разлика от други хора). Срам е за България и тъпото ни правителство, че под напора на левичарските бюрократи от Брюксел гласува в подкрепа на тази срамна резолюция, на срамното ООН. Полша, Чехия, Унгария, Румъния, Хърватска, Латвия, все държави членки на ЕС не се поддадоха на натискът и гласуваха "въздържал се", което е мъдро защото така не се бутат между шамарите. Канада, Мексико, Филипините гласуваха по същия начин. Погрешна стъпка на Бг. Впрочем, правителството на Тръмп за първи път одобри продажбата на летални оръжия за Украйна. Удри, бай Тръмпе Цитат: Честита победа Не мисля, защото е много по-важно какво казва САЩ, отколкото какво казва общото събрание на ООН. Декларациите на ООН нямат никаква стойност, докато позицията на САЩ има ОГРОМНА тежест. Така, че честита победа на Израел и еврейския народ, които постигнаха важна крачка в поправянето на една историческа несправедливост.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Дек 2017 02:33
Това с разхода на зарядното съм го чел на супер много места (не бг медии) и са давали доказателства. Не знам за каква сума става въпрос месечно, тъй като проучването не беше от Бг, но явно е факт, че харчи ток. Не знам как това да не си държа зарядното в контакта, когато не зареждам телефона, ще ме накара да си ползвам телефона по-малко и ще ме навре в миша дупка. Брато, пак си пребозал.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Дек 2017 13:35
Ники Хали, зашлеви огромен шамар на ООН, което получава около 30% от издръжката си само от САЩ. Препоръчвам всички внимателно да го изгледат, защото това изказване ще има последици: https://youtu.be/EFvpW1SSNFoЦитат: America will put our embassy in Jerusalem. That is what the American people want us to do, and it is the right thing to do. No vote in the United Nations will make any difference on that. But this vote will make a difference on how Americans look at the UN, and on how we look at countries who disrespect us in the UN. Жалко, че Бг избра грешната страна отново ...
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Дек 2017 16:39
Естествено, че компа ми винаги е изключен като не съм си вкъщи. Не виждам какво общо има компа със зарядното на телефона. Хората ти казват, че зарядното за гсм харчи ток дори когато не зарежда телефон. Пък ти вече си решаваш сам за себе си. Нискомаслените, захарните продукти и др. са шит. Имаш я тая информация, от теб зависи как ще я възприемеш и дали ще я вземеш предвид. Това е идеята. Единствено твоята изпълнена с проблеми кратуна иска/може да те вкара в миша дупка. Аз лично включвам зарядното в контакта само когато зареждам телефон. Защото ми дреме за 1-30те лв на месец по-малко ли? Не, защото съм човек, на когото му дреме за голямата картина . Спри да реагираш така, сякаш информацията за това, че Земята е кръгла сама по себе си може да те вкара в миша дупка Ти пак не можа да зацепиш, че проучването е направено с цел да информира хората, че при всички случаи зарядното харчи ток, а не да ги накара да говорят по-малко...
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 24 Дек 2017 17:19
Без да претендирам, че съм технически запознат, но доста хора коментираха, че новината е пълна глупост, не защото не се харчи ток, а защото не са 16 лв., а някакви стотинки.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 25 Дек 2017 17:45
Тук ще се намеся в спора ви, като кажа - зависи от зарядното. Това си е чисто мое предположение, но по-старите (или някои не-оригинални зарядни) се затоплят, дори когато нищо не се зарежда на тях. Ако нищо не се зарежда, а електричество се хаби, то тази енергия трябва да отива някъде и очевидния отговор е че тя се отдава под формата на топлина. Повечето съвременни зарядни обаче, вкл. и това на телефона ми в момента стоят студени и се загряват само ако си зареждаш телефона. При това положение, можем със значителна степен на сигурност да твърдим, че консумация на ток няма или тя е пренебрежимо малка, когато телефона не се зарежда, а зарядното стои студено.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 25 Дек 2017 18:22
Аз бях усетил завишаване на сметката за ток когато играех пак Lineage 2. Там си оставяш компа включен, за да е постоянно онлайн героя ти, за да продава/крафтва разни неща. Същото го усетих и като започнах да играя BDO, защото там имаш професии, които са изцяло афк и колкото повече си държиш героя онлайн, толкова повече печелиш. Като не съм ползвал компа, но съм го оставял включен за тия дейности съм изключвал монитора, естествено. Даже бдо има режим, в който почти не харчи ресурси на компа. Имаше осезаема разлика в сметката за ток спрямо периодите, в които не играех тези игри. Някой ден балонът ти ще се спука по жесток начин
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 26 Дек 2017 00:03
нелегален написа: Liberty написа: Жалко, че Бг избра грешната страна отново ... Не че нещо, но "правилната" за теб страна в случая беше заета само от САЩ + още една шепа държавички, които са ѝ най-очевидните сателити. Под грешната страна имах предвид, грешна за нас. Ние ще загубим от това, не че българския вот ще повлияе не световните събития по някакъв начин. Румънците примерно гласуваха "въздържал се". Сигурно защото са по-тъпи от нас. И като стана дума за правилно и грешно, аз не се сещам за една причина да симпатизирам на "палестинците". Някой сеща ли се?
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 26 Дек 2017 00:48
Да, дъртите зарядни от 15+ години са са с одлдсукл трансформатори с намотки които харчат ток нонстоп. По модерните са импулсни и консумацията им е според натоварването. И двата случая суми от рода на 16 лв за месец са абсурд
|
|
|
|
|
Gen.Toast
|
|
В момента играе: PTSD simulator
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 26 Дек 2017 00:55
Ти ако не си евреин, палестинец или американски конгресмен защо трябва да те вълнуват тия работи?
А за зарядните и аз съм чувал подобни работи, но зарядни за телефон нямам от години и не мога да коментирам по тая тема. Намирам USB кабелчето бутнато в компа за хиляди пъти по-практично.
___________________________________ Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация) PISO MOJADO, DIRTBAG!
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 26 Дек 2017 18:53
Гипо, защо просто не си признаеш, че не си прав ами философстваш? Волтажът не е спорил, че постоянно включения комп не увеличава значително сметката за ток.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 26 Дек 2017 18:54
Gen.Toast написа: Ти ако не си евреин, палестинец или американски конгресмен защо трябва да те вълнуват тия работи?
А за зарядните и аз съм чувал подобни работи, но зарядни за телефон нямам от години и не мога да коментирам по тая тема. Намирам USB кабелчето бутнато в компа за хиляди пъти по-практично. Само дето usb-то на компа подава доста по-малко ток и го зарежда по-бавно.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 26 Дек 2017 19:36
Der Meister написа: Гипо, защо просто не си признаеш, че не си прав ами философстваш? Волтажът не е спорил, че постоянно включения комп не увеличава значително сметката за ток. За кое не съм прав? За това, че зарядното харчи ток ли не съм прав? За това, че хората просто ни информират, а не ни "навират в миша дупка" ли не съм прав? Волтажа каза, че компа му не е увеличил значително месечната сметка за ток. Толкова и си чел, а философстваш
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Дек 2017 12:42
Няколко човека ти обясниха, че това, че зарядното харчи ток на стойност 16 лв. е глупост. Волтажа каза, че сметката му за ток при включен комп му се увеличила с 15-20 лв., прочети му пак поста
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Pokémon – General thread Публикувано на: 27 Дек 2017 15:32
Кога съм казвал, че зарядното харчи ток за 16лв? Казах, че харченето на ток от зарядното е факт според много проучвания и поради тази причина го вадя, когато не зареждам гсм. Допълних също, че не е заради сумата (каквато и да е тя) и се присмях заради малоумната идея на волтажа за мишата дупка, защото очевидно пак се е филмирал. Дотук нещо неясно? Ако трябва да съм напълно честен, не вярвам в тези 15-20лв увеличение на тока като си остави компа включен през 90% от времето, спрямо да не го ползва изобщо. Абсурдно е за мен, защото моите наблюдения са съвсем различни като сравнението ми е между пуснат комп за около 4-5 часа на ден и пуснат комп за 12-14 часа на ден (сметката набъбна с повече от 15-20лв). Кой знае какво щеше да е ако компа работеше през 90% от денонощието. И не, компа ми не е ламя, макар, че се замислям за една 1080Ti
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|