Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия
Публикувано на: 21 Окт 2021 10:13

Там ако процента на ваксинация ви е изключително висок, както чета че е за Дания и още няколко държави вече и мерките са паднали, не би ли трябвало скоро всичко да приключи и да паднат всякакви мерки?

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2021 20:12

Еми аз лично по време на Amsterdam Dance Event посетих събития в 4 различни клуба в рамките на 2 дни и всичко си беше както трябва. :D

В крайна сметка комбинацията от над 2 милиона инфектирани до момента + над 87% ваксинирани сред 18+ годишните прави разпространението изключително затруднено, а хоспитализациите и смъртните случаи очевидно са само сред неваксинираните. При тия обстоятелства колкото и да нарасне броят на заболелите, не очаквам да се стига до нови ограничения, но все пак властите тук са внимателни заради начинът по който се стекоха нещата през юни и все още не са премахнати напълно всички възможни мерки. Няма друг начин, колкото и да им се иска на всички малоумници в България. :roll:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2021 23:06

На 100 човека, работещи във фирма, им е казано, че трябва да се ваксинират. 97 от тях отказват и си тръгват от работното място, но 3-ма остават и казват, че ще се ваксинират. Едно време, когато бягахте от час, винаги оставаха 3-4 човека, е тия са същите педераси от тогава :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 09:58

Както е модерно да се казва: всеки сам си преценЯ :lol:

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 22 Окт 2021 10:33

Gipo написа:
На 100 човека, работещи във фирма, им е казано, че трябва да се ваксинират. 97 от тях отказват и си тръгват от работното място, но 3-ма остават и казват, че ще се ваксинират. Едно време, когато бягахте от час, винаги оставаха 3-4 човека, е тия са същите педераси от тогава :lol:

Часът най-вероятно е бил по биология, личи си. :lol:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 22 Окт 2021 10:45

The Grim Reaper написа:
Иначе ви препоръчвам да хванете някой лекар, който вече година и половина е изваден от отделението си да дава ковид дежурства

Аз просто идвам да оставя това тук:

https://fb.watch/8Oc2ctWwI5/

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 12:04

The Grim Reaper написа написа:
Иначе ви препоръчвам да хванете някой лекар

Па-рам-бам-бам!

Цитат:
„Хора, които имат имунитет, са малтретирани по този начин. С цялото си уважение към именитите ми колеги, които излизат пред вашата камера и които не са прегледали и един болен с коронавирусна инфекция. Анализират какви били антителата, че едните бели срещу целия вирус, другите срещу половината. Глупости. Да седнат и да си прочетат „Буквара на Тягоненко и Митов“ и да видят, че там има щамове в коронавирусното семейство, които са човешки. Хората още през 80-те са написали колко типа антитела се поризвеждат от човешкия организъм. Човек, който има имунитет, не е показано да се ваксинира. Целта на ваксинирането е да се генерират антитела, тоест да настъпи имунизация. Защо да се ваксинираме? Пожар гаси ли се с бензин? Когато човек си дърпа имунитета за опашката, той може да се обърне и да му отхапе главата“, посочи доц. Атанасов.

The Grim Reaper написа:
някой лекар

Цитат:
Oтново опашки от медици пред „Пирогов”, които не могат да отидат на работа заради липсата на сертификат. Днес обаче те са доста по-малко. В четвъртък сутринта много служители в най-голямата спешна болница трябваше да се тестват, за да застъпят на смяна. И днес много от чакащите посочиха, че не желаят да се ваксинират, тъй като са преболедували и имат антитела, но са тествани с антигенен тест и затова нямат здравен сертификат.

https://novavest.bg/2021/10/22/%d1%88%d ... q1XObGHlUw

Разбира се това не е нищо ново. Както и друг път съм казвал, в България имаме лукса да виждаме напред в бъдещето. Още преди месец в САЩ се говореше за това как десетки ХИЛЯДИ медици (при целия недостиг) ще бъдат уволнени от работа, защото отказват да се ваксинират. Същите тези дето до преди една година им ръкопляскаха и обясняваха какви герои били.

https://www.forbes.com/sites/tommybeer/ ... 96f27b5dc4

Няма два вида свобода. Или си за свободата или си против. Т.нар. "Либерали" за пореден път показаха че нямат нищо общо с корена на думата с която са се кръстили.

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 12:29

Провалите на логическите похвати в главата ти са чутовни. Първо си избра няколко думи от всичко казано, после преиначи аргумента ми в нещо лесно оборимо, накрая удари и една тъповата генерализация на някакви "либерали". Смешното е, че всичко това е категоризирано отдавна:
- Cherry pick
- Strawman
- Hasty generalization

Колкото и претенциозно да е горното по принцип, аз просто се кефя на хеттрика на малоумието който сътвори.

А в действителност лекаря дали каза каквото и да е от долното?
The Grim Reaper написа:
...и му разкажете как вируса е опасен колкото настинка, ваксините са измама за пари

Как това означава, че някой дори си е помислил, че е приемливо да не се допускат лекари до работа В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ, няма да те питам. В действителност там нешата не са добре измислени. От друга страна, сертификат за преболедувал се издава спокойно до 6 месеца след тест, сега удължено до 12. И това важи за всички - собствения ми баща прекара тежко болестта и се ваксинира преди 10 дена, защото дори нямаше позитивен PCR и не може да влезе никъде на закрито. А баща ми живее в Германия. :lol:
Та, неваксинирани лекари след повече от 6 месеца от преболедуване също е глуповата причина да мрънкаш срещу ситуацията. Защото е ясно, че всичко това ще създаде неудобства, това е неизбежен ефект от опитите да спрат да умират по над 100 човека на ден, което и без това ще продължи още седмици. Па-рам-бам-ебахти-дебила. Чак ми дабълпостнал, ти серем в устата, бездарник. :D

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 13:32

Атаката на нео-веган-хипохондриците - болестта на тоя век :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 14:04

@The Grim Reaper

Пак се правиш на не разбрал, ама хайде ще се направя че ти вярвам и ще ти обясня още веднъж. Това което е възмутително е грубото потъпкване на основни права и свободи и ФАКТА, така като гледам от вашите постове, че ти и хора като Валентин (каква изненада) изобщо не намирате нищо нередно в това. Даже напротив. Сертификати, едно-второ, всичко е точно, гледай как било в Холандия и Германия, Ганьо няма да се научи.

The Grim Reaper написа:
...и му разкажете как вируса е опасен колкото настинка, ваксините са измама за пари

Еми не, ама факта че хиляди медицински служители по целия свят не желаят да се ваксинират и че дори някои от тях предпочитат да си загубят работата, поне маааааалко, така може да те накара да се позамислиш. Просто казвам. Щото постоянно ми разправяш лекарите това, лекарите онова, пък не знам що верно ти не отидеш да ги поразпиташ е така.

В тази връзка:
Image

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 14:25

В същата тая тема разни дебили пишеха как вирусът е дошъл от прилеп, как маските и дезинфектантите (пхахаха) ще ни спасят и тн.
Има толкова много доказателства За и Против всеки вид мерки, че би трябвало средностатистически нормален човек да разбере, че нещата далеч не са черно-бели, а по-скоро светло-сиви и тъмно-сиви. А когато нещата са такива, то мнение "задължително всеки трябва да се ваксинира, дори и преболедувалите" е точно толкова малоумно, колкото и "корона няма, всичко е заговор". Пък да не говорим за финансовите стимули, които се получават заради ваксините. Поради тази причина трябва да се ваксинират рисковите групи (и то по желание) - възрастни, хора с нарушено здраве, хора със заседнал живот (абе затлъстели) и хора, които просто искат да го направят.
С други думи не съм си гледал здравето толкова години, за да се пръкнат някакви путки-майни (наркомани, пияници и всякакъв друг тип атрофии) и да ми кажат, че трябвало да се ваксинирам. Единствената причина човек като мен да се ваксинира е, ако ваксината правеше така, че да не пренасяш вируса. А то не е така.
Айде, сега продължавайте да си инжектирате рандъм неща в слепоочията, зомбита такива :lol:

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 14:32

Бе бегай ве, чукундур. Точно в държавите, които споменаваме медицинския персонал е над 90% ваксиниран, като е напълно естествено да има преболедували неваксинирани, че и естествено, антиваксъри с медицинско образование - няма как да няма на милиони единици. И пак са пред същите условия, въпреки че смъртността им в момента е статистически пренебрежима пред нашата, а мрънкането им също.
Дали не съм си говорил за ковид със всички лекари, които познавам, малоумник? Имам приятел ортопед, забит в ковида вече за кой месец, ако има късмет е във ваксинационния център. Друга позната, от психиатрията нашита в ковид отделението, сякаш има нещо общо, просто е точно такава липса на персонал и сили, докато тука някакви квартални клавиатурници с фиктивни дипломи говорят за хипохондрия докато моргите се пръскат, и то за пореден път. Disturbed дори, стар форумник за чийто ник Дидко търсеше, върти микробиологията по 15 часа на ден на влизащите в болницата. Даже не съм ги питал, казват си сами. За никого не са забавни времена, ама трябва да си ял лайна в училище, че точно сега да водиш спорове за "свободи" - свободата ти свършва там където започва тая на другия, не е нужно да си "либерал" че да го схванеш, а когато умират хора, мога да ти кажа колко струва "свободата" ти за мен. Имаш свободата да си ебеш пичката слабоумна. :D

Сори Гипчо, тия възгледи подхождат максимум на 12 годишен, а и ги споделяш за пореден път, та тоя път няма да отговоря. :oops:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 14:46

The Grim Reaper написа:
Сори Гипчо, тия възгледи подхождат максимум на 12 годишен, а и ги споделяш за пореден път, та тоя път няма да отговоря. :oops:

Благодаря ти. Ти така или иначе не казваше абсолютно нищо предишните пъти, когато ми отговаряше :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 15:03

Gipo написа:
The Grim Reaper написа:

Благодаря ти. Ти така или иначе не казваше абсолютно нищо предишните пъти, когато ми отговаряше :D

Възможно е, рядко оставам без думи, ама като изцепиш че злите сили крият че след ваксина си заразен, наистина няма какво да кажеш. :roll:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 15:53

Положението в обществото, като цяло, през последната година и повече:
Image

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 21:18

Хич не са малко медиците които не искат да се ваксинират и хич не са малко тези които са уволнени или заплашени от уволнение, само виж за пример Ню Йорк. Но отново ще кажа спора не е за и против ваксините, спора е за право на личен избор и за това дали имаме право да се наричаме "свободния свят" или не.

Цитат:
точно сега да водиш спорове за "свободи"

Да! Едва ли е имало по-подходящо време да водим разговор за свободата, при положение, че правителството буквално разделя гражданите си на категории с различни права. Утре като те подкарат към конц-лагера пак с QR-код ще те разпределят, ма ще се сетиш.

Цитат:
свободата ти свършва там където започва тая на другия

Ми някой пречи ли ти на свободата бе сине майчин? Ваксини има ли? Центрове за ваксиниране има ли? Некой нещо спира ли те? Ай у лево те еба в "либерала" смотан.

Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 22:14

Liberty написа:
Утре като те подкарат към конц-лагера пак с QR-код ще те разпределят, ма ще се сетиш.

Ти да не си недоносен? :lol:

Иначе както писа др. Москов, виден консерватор - зеления сертификат всъщност е свобода. Алтернативната е пълен локдаун, малоумници. Та отново, еби си пичката, дееби слабоумния покемон.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 22:15

И аз не разбирам какво точно се случва - ваксинирани ли са? Ваксинирани са. Какво тогава имат да дуднат повече? Носете си отровката и си трайте там.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 22:47

Единственият ми проблем със сертификата е, че преди бяхме свободни и без него. И другото което ми е проблем: кога нещата ще се върнат както си бяха преди 2020.

Иначе сертификата не е само за ваксинирани ами може и с негативен пцр. Така че още повече се обезсмисля мрънкането.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2021 23:01

ПЦР-а е за 72 часа и струва 60-80лв :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: