Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия
Публикувано на: 06 Окт 2021 19:36

Ай па ти си еби пичката, ретард. Постнал ми бил, практически на мнението че си заразен след ваксина няма никой, па кво остава за научен консенсус за нещо различно от "ако не си преболедувал, ваксинирай се". Карам се да се замисля секи ден напоследък иначе, след среднодневно по 80 човека починали, че и след починал роднина, седя и мисля как бих ви срал в путчиците на кривоглавите тъпанари, които споделяте дезинформация насред държавата на първо място по смъртност пер капита в света в момента. Пък това че сме и последни по ваксинация ще да е просто корелация.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 06 Окт 2021 19:45

Маце Борко написа:
Самият Гипо пропусна да коментира тъпотията, която написа, което аз го приемам за мълчаливо съгласие, че се е изхвърлил, та ти къде тръгна да скачаш изобщо?
Да, ама за друго говорехме вече. Пък тука тръгнал да ми обяснява, че "трябвало да се образова на базово ниво". Демек тия дето си позволяват да му възразяват са някакви неграмотни олигофрени.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 06 Окт 2021 20:43

Всъщност не е мълчаливо съгласие с нищо, просто не съм чел нищо в темата след онзи ми пост :lol: Предпочитам стратегията "да хвърля кокал, пък ако на някой му стане интересно и е достатъчно адекватен, да си намери остатъка от инфото сам". Както като кажеш на някого в нета, че е неграмотен - след това не му изнасяш лекции кое как и кога се пише, нали така? :lol:
@The Grim Reaper - предлагам ти да се кротнеш с обидите, защото на живо не би ми казал нищо за никакво сране в путчица :lol: . Поради тази причина не е редно и тук да ми го пишеш.
И все пак - хората ги убива здравеопазването ни, а не короната.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 06 Окт 2021 21:09

Не, ТИ си неграмотен олигофрен, Гипчо е просто човек с грешно мнение. Няма генерализация. А по начало, противоположност на мненията не предполага и равнопоставеност. Аре у лево, кавал. :oops:

ЕДИТ: Гипенце, ако срането в путчици беше насочено срещу теб, бих ти срал в путчицата и на живо, ма дай да не си мерим пишките и въобще телосложенията. Мнението ти е инфантилно, глуповато, и най-вече невярно, но не помня да си си позволил квалификации по мой адрес, та не адресирам такива и по твой. Поне не и докато седиш зад думите си, че "нямам нищо против хората, които го правят, стига да не ми дуднат на мен заради това". Оценявам правото ти на грешно мнение, на мен също ми се случва да говоря глупости понякога, пък ми се ще да не ми пълнят пичето с ако всеки път. Ако обаче си се припознал с основание като разпространител на това, което наричам дезинформация, сори, с нежелание трябва да повторя каквото казах горе, независимо къде и как.

ЕДИТ2: Не, ако наречеш някого неграмотен няма да има нужда да го доказваш, щото най-вероятно ще е видимо за всеки друг. В случая е повече като някой да каже, че няма извънземни, а ти да отговориш, че не е вярно, щото теб са те отвличали. И даже ми е кофти примера, щото е по-вероятно да съществуват извънземни отколкото да си заразен след инжектиране на спайк протеин, колкото и да търся аргумент за противното в нета. Та, доказателствената тежест си е твоя, дотогава за всички наоколо просто си изакал голяма глупост и наистина очакваме да видим кво си ял, че да излезе такова. :oops:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2021 13:35

Аз да се оплача как миналата седмица тъкмо се бяхме навили да се ваксинираме вече и двамата с жената започнаха да ни се появяват разни симптоми като лека температура, болки в гърлото, кашлица и т.н.

Вчера си направихме изследвания, за щастие не е ковида.

Сега трябва да изчакаме да се възстановим напълно, което пак отлага ваксинацията ни с около месец някъде.

Направо се чудя да не е знак от съдбата това :roll: :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 07 Окт 2021 18:35

А аз след като се ваксинирах, не можах да се отърва от една скапана хрема, държа ме 12 дена и долу вдясно на полезрението ми се появи съобщение "Активирай Windows" и сила на 5G сигнала.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Окт 2021 21:49

Съквартиранта е положителен за ковид, тамън ще пробваме ваксината дали работи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Окт 2021 23:57

Стискам палци и да разкажеш после. Ние щяхме да се ваксваме ама хванахме някакъв друг грип първо жената, после аз. Интересното е, че показахме симптоми с една седмица един от друг, но за щастие не беше ковид.

Сега ще изчакаме още малко да е сигурно че сме се оправили напълно и тогава ще се ваксним.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 19 Окт 2021 19:06

Айде, въведоха сертификата. При дискусиите ни преди месеци бях доста на кантар, но предвид какво се случва в България като прогрес спрямо ковид, в момента съм напълно ЗА него.

Разбира се, шансът да се спазва е почти минимален, освен ако институциите не работят 24/7, за да следят и работят (което лично ме съмнява). Плюс, ако бях собственик на заведение, изискващо сертификат, щеше да ми е чудно откъде да си сваля апп, който изкарва неговата достоверност. Щото и без фалшив-истински сертификат за 500 лв, всеки може да си генерира някакъв рандъм QR код и да отиде с него на кино.

Князе, в Х̶о̶л̶а̶н̶д̶и̶я̶ Нидерландия примерно как е? Там ако има някакъв пропусквателен режим, на входа как верифицират че имаш сертификат? Чрез някакво чекиращо устройство проверяват QR кода, или просто "на око" ?

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2021 19:45

В Германия само на едно място ми сканираха кода, на останалите беше на око със сертификат и лична карта, но шанса да намериш някой, който да направи читав фалшификат се очаква да е пренебрежим в повечето случаи. На въпросното място даже ми се заядоха, че принтаута ми не важал, щото можел да се фалшифицира, трябвало да е "дигитализиран". Та трябваше да се обясняваме, че тоя сертификат е от друга държава, та и да искам не мога да си извадя плочка с QR код кат на местните дето им ги вадят от Робърт-Кох, но е не по-малко дигитализиран. Дойде един чичка, явно шефче на мангала дето се вживяваше като охранител, сканира ми кода и светна в зелено.
Оказа се, че и тук си имаме такъв app, кръстен на капс "COVID CHECK BG" от някой ретард от Информационно Обслужване, но и чуждестранните апликации работят, нали затва е европейски сертификат, та собствениците на заведения не ги мисли - част от софийските даже изпревариха нещата и си отвориха пунктове за тестване в центъра, съответно на входовете им проверяваха сертификати с апликация още в петък. Единия охранител даже твърдеше, че не му бачкал app-a на айфона, та преписваше номера на сертификати ръчно, ма го накарах да сканира един и всичко излезе. :D

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2021 20:01

Мда, инициативата на Строежа и крюто около тоя твоя Мартин е доста готина и им се кефя доста доста 8) Иначе тъкмо разбрах за този апп от Жорката във фейса (мале вече забравих как му беше ника във форума, одъртехме дейба), тъй че поне опции има ако си собственик и искаш да спазиш закона. Сега остава и това да се случи и с останалите :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2021 20:09

Аз с риск пак да разгневя някой или да бъде дискредитиран като Волтажа от форумните академици , ама да си кажа - кур за всичките там рестрикции и глупости. Който го е страх от вируса да си седи вкъщи, да се ваксинира, да си затваря кръчмата, да не пуска децата си на училище и т.н. Условия за това има и е ОК който се страхува да иска да се защити от ковида, ама тия наредби и тем подобни простотии които се спускат от правителството не разбирам кому за нужи.

Освен че пречат на хората и ги разделят, на всичкото отгоре непрекъснато се променят. Опитвам се да си представя по какъв механизъм тия неща със сертификатите в България могат да наложат и пак не мога да си представя... и то така както се обявява от днес за утре, пълен абсурд. То с маските все още е пълна анархия, а тук си говорим за някаква много по-сложна организация, включваща доста технически подробности. Може наистина да съм тъп и да не вдявам, не знам :) Как след няколко дена на всичките търговски обекти ще има специално нает човек да сканира на посетителите хартийките и как ще се блокират чийтърите ? Колко време трябваше за електронните винетки... :)

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2021 20:45

vanmx написа:
Аз с риск пак да разгневя някой или да бъде дискредитиран като Волтажа от форумните академици , ама да си кажа - кур за всичките там рестрикции и глупости. Който го е страх от вируса да си седи вкъщи, да се ваксинира, да си затваря кръчмата, да не пуска децата си на училище и т.н. Условия за това има и е ОК който се страхува да иска да се защити от ковида, ама тия наредби и тем подобни простотии които се спускат от правителството не разбирам кому за нужи.

Ем, циникът в мен си казва - да оставим всичко на естествения подбор и който иска да си мре - да си мре, щото реално така ще си стане. Представи си къде ни виждаш след 5 години. Ковид няма да изчезне, а ние ще трупаме хиляди бройки по моргите :rockon:

Обаче от друга страна говорим за човешки животи мама му дейба. При доказана ефективност и безвредност на ваксините, реално е толкова лесно тия хиляди души да бъдат спасени. То и затова не спираме да бръщолевим за тия ваксини.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2021 20:50

И златен сертификат ще поискат скоро, ама няма да оправят здравеопазването и това си е. Разликата е, че за ваксинирането лапат пари, а за оправянето на здравеопазването трябва да шарят пари. Ясно е защо ги правят тия неща, аз само се надявам да гният в някакви лагери, след като някой ден всичко излезе наяве :D

Хора, които пушат, пият, водят нездравословен живот, нямат право да казват на други хора да се ваксинират. Писна ми от сульовци, които никога не са си мърдали пръста за здравето си, сега да пропагандират "ваксинирайте се, това е по-добре за вас". Всеки трябва да си знае дупката и да си седи там.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2021 21:21

Абе ясно е че решението за тоя проблем с вирус който е почти толкова смъртоносен колкото настинката е да се затвори всичко завинаги и да не можеш да излезеш от собственият си дом без РХБ костюм.

Image

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 19 Окт 2021 22:43

Момчета, над 200 човека са починали за ден, а среднодневното за седмица минава 100. Какво очаквате да се направи? Пълен локдаун сигурно е по-добре? Иначе ви препоръчвам да хванете някой лекар, който вече година и половина е изваден от отделението си да дава ковид дежурства, и му разкажете как вируса е опасен колкото настинка, ваксините са измама за пари, нещо там за мерките, абе всичко което изтече от умствената ви дизентерия, стоварете го там и ще получите външна, независима оценка на интелекта си, направо матура за възрастни. Успех на всички. :oops:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 20 Окт 2021 00:52

The Grim Reaper написа:
Момчета, над 200 човека са починали за ден, а среднодневното за седмица минава 100. Какво очаквате да се направи?

Аз очаквам да се излезе от дупката наречена "ужасно здравеопазване, което насила бе направено още по-ужасно заради короната", ама както казах - ваксините им носят пари, а другото напротив.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Окт 2021 09:13

Единственият ми проблем с тази работа е, че миналата година усилено ни убеждаваха че такива неща просто няма как да има и как всеки, който твърди противното е луд, крайно-десен конспиратор и фашист. :D

Извинявай, ама така не се гради доверие сред хората, които и без това го нямат.

Иначе, сега ще се юрнат навсякъде да се ваксинират и май всъщност доста хора са чакали този момент: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/opashki- ... div-snimki :D

Също така, единствено ми е интересно как ще се налага контрол в малките населени места.

Примерно, лятото бяхме в Пловдив за един уикенд (не че е малко населено място) и в централните магазини бяхме от малкото хора с маски и ни гледаха като някакви извънземни :D Представям си как е в дори по-малките градове :D

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 20 Окт 2021 12:02

The Arrow написа:

Иначе, сега ще се юрнат навсякъде да се ваксинират и май всъщност доста хора са чакали този момент: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/opashki- ... div-snimki :D

И пак държавата им е виновна, така като чета :lol:

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2021 10:10

denik написа:
Князе, в Х̶о̶л̶а̶н̶д̶и̶я̶ Нидерландия примерно как е? Там ако има някакъв пропусквателен режим, на входа как верифицират че имаш сертификат? Чрез някакво чекиращо устройство проверяват QR кода, или просто "на око" ?

Има официално приложение от правителството, което се синхронизира със здравната система посредством DigiD и генерира QR код за ваксинационен статус, възстановяване или PCR тест. После на входа на всичко ти го сканират, без реално да знаят по кой параметър всъщност си допуснат и сверяват данните с лична карта. Сканират го с устройство не по-различно от това, с което сканират QR кодовете на билетите за вход в клуб/рейв. През юни, когато процедурата още не беше напълно разработена и не навсякъде сверяваха с лична карта някои се опитваха да минат по няколко човека с един и същи QR код, но отдавна всички пропуски от това естество бяха изгладени. Толкоз :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com