Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Авг 2007 10:41
човек написа: .Понеже скоро ми е рождения ден и реших и аз да си взема акустична китара ама не знам къде да проверя и за да не правия нова тема айде някой да ми разясни ако може или да ми даде сайт .
виш в технополис, ако ще си зимаш скъпа китара - там има музикален магазин и ще ти помогнат - оттам си зех фендър акустичен, пълен комплект за около 300 лв.
|
|
|
|
|
zeratul_x
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Авг 2007 11:09
Ако ще даваш 300 лева по-добре си намери ел.китара и кубе за тези пари.Защото хем можеш да я пуснеш да свири като акустична хем по-нататък като се научиш ще си свириш с ефектите на ел.китарата
|
|
|
|
|
човек
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Авг 2007 11:40
Ок-мерси ама аз смятам за сега да си взема нещо по евтино като за начало.Един мой приятел си е взел акустична за 130 май и ми я беше дал за няколко дни и не беше някаква бракма но в момента си е на село и нямам връзка с него да го питам.А за електрическа както каза zeratul_x ще си помисля като се понауча -все пак още нищо не разбирам и дори още не съм започнал .
___________________________________ http://zamunda.net/details.php?id=93242
Readonly написа: - Какво получило глухото, нямо и сляпо детенце на Коледа? - Рак!
|
|
|
|
|
zeratul_x
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Авг 2007 12:45
Значи ето ти линк към форум за музиканти:http://forum.muzikant.org/
Там има раздел купувам/продавам погледни там има доста добри оферти за китари,много от тях са на много добра цена и са доста запазени.Пусни там тема и ще видиш че ще изкочат добри оферти.Другото което е,че там хората са разбрани и ще можeш да ги питаш за всичко което те интересува.Успех с китарата
|
|
|
|
|
човек
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Авг 2007 11:57
Meждо другото изкам да се похваля че вчера си взех китара - тенсън за 145 лв :Р и ми е много радостно
___________________________________ http://zamunda.net/details.php?id=93242
Readonly написа: - Какво получило глухото, нямо и сляпо детенце на Коледа? - Рак!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Авг 2007 12:11
Aurora Borealis написа: Абе, аз взех една китара, ама нещо не ми е зор да свиря, да знаеш като идваш към София, продавам я. За 90-100 лева примерно, не е някво АДСКОТО дърво, ама пак не е Фендър.
Крайно съм разочарован от тебе ;р
|
|
|
|
|
DJ Heat
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Авг 2007 14:42
Каква пара ще трябва да заделя, за да си купя непро китара, с която да се уча
|
|
|
|
|
Disturbеd7470
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Авг 2007 17:51
За 150 лева можеш да си купиш един прекрасен акустичен Stagg. Имал съм възможност да свиря с нея и съм останал с много добри впечатления. Лъскаво-черна е на цвят, принципно. Звука е перфектен, а грифа и тялото са доста удобни.
Снимка. Горещо препоръчвам. Иначе може и да се вземеш някой Орфей на старо, ама моята е такава и не съм доволен.
___________________________________ The passions that drive us should be the ones we respect and admire. To feel contempt for one's own motivations is a vulgar thing.
|
|
|
|
|
Necro Terrorizer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Авг 2007 10:26
Айде и аз ще си позволя да се обадя в тази тема. (:
От известно време (не много) се опитвам да се правя на китарист и не може да се каже, че съм особено добър в това, но не съм някво дърво. Та ако може да ми препоръчате песни, които са лесни за начинаещ, щото тия които се опитвам да свиря са ми много трудни... що-годе успях да догодя "Once Upon A Troubadour" на Nightwish, но само някой части от песента. Забравих да кажа, че китарата ми е акустична, не знам какъв модел, мисля, че е българска. Не се оплаквам, настроена ми е, и засега се задоволявам с нея (не сексуално, разбира се ;p).
Ами... това е. (:
___________________________________ Kuutamo hasta vittu perkele.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Авг 2007 10:34
Disturbеd написа: За 150 лева можеш да си купиш един прекрасен акустичен Stagg. Имал съм възможност да свиря с нея и съм останал с много добри впечатления. Лъскаво-черна е на цвят, принципно. Звука е перфектен, а грифа и тялото са доста удобни. Снимка. Горещо препоръчвам. Иначе може и да се вземеш някой Орфей на старо, ама моята е такава и не съм доволен.
Какъв е този магазин, някакъв линк може ли да предоставиш?
___________________________________ Negative Frequency Entity.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Авг 2007 11:10
Nightwisher написа: Айде и аз ще си позволя да се обадя в тази тема. (: От известно време (не много) се опитвам да се правя на китарист и не може да се каже, че съм особено добър в това, но не съм някво дърво. Та ако може да ми препоръчате песни, които са лесни за начинаещ, щото тия които се опитвам да свиря са ми много трудни... що-годе успях да догодя "Once Upon A Troubadour" на Nightwish, но само някой части от песента. Забравих да кажа, че китарата ми е акустична, не знам какъв модел, мисля, че е българска. Не се оплаквам, настроена ми е, и засега се задоволявам с нея (не сексуално, разбира се ;p). Ами... това е. (:
Call from the grave на Bathory и In the shadow of the horns на Darkthrone
Лесни са, не за друго.
Ако искаш може да те науча и на Ring of Gold, щото няма никъде таблатури, ехехе.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Авг 2007 11:19
ПОГРОМ написа: Nightwisher написа: Айде и аз ще си позволя да се обадя в тази тема. (: От известно време (не много) се опитвам да се правя на китарист и не може да се каже, че съм особено добър в това, но не съм някво дърво. Та ако може да ми препоръчате песни, които са лесни за начинаещ, щото тия които се опитвам да свиря са ми много трудни... що-годе успях да догодя "Once Upon A Troubadour" на Nightwish, но само някой части от песента. Забравих да кажа, че китарата ми е акустична, не знам какъв модел, мисля, че е българска. Не се оплаквам, настроена ми е, и засега се задоволявам с нея (не сексуално, разбира се ;p). Ами... това е. (: Call from the grave на Bathory и In the shadow of the horns на Darkthrone :P Лесни са, не за друго. Ако искаш може да те науча и на Ring of Gold, щото няма никъде таблатури, ехехе.
'Айде, 'айде... другото ние си го знаем. ;Д
___________________________________ Negative Frequency Entity.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Авг 2007 11:21
Аз тебе щях да те навивам и за кавър на Call From the Grave , че учера я научих цялата :р
|
|
|
|
|
Necro Terrorizer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Авг 2007 18:07
ПОГРОМ написа: Ако искаш може да те науча и на Ring of Gold, щото няма никъде таблатури, ехехе. Аз открих, ама е само интрото на песента...
Да не би да имаш на цялата? (:
|
|
|
|
|
Disturbеd7470
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Авг 2007 20:16
Nordvargr написа: Disturbеd написа: За 150 лева можеш да си купиш един прекрасен акустичен Stagg. Имал съм възможност да свиря с нея и съм останал с много добри впечатления. Лъскаво-черна е на цвят, принципно. Звука е перфектен, а грифа и тялото са доста удобни. Снимка. Горещо препоръчвам. Иначе може и да се вземеш някой Орфей на старо, ама моята е такава и не съм доволен. Какъв е този магазин, някакъв линк може ли да предоставиш?
Допитай се до Rico
___________________________________ The passions that drive us should be the ones we respect and admire. To feel contempt for one's own motivations is a vulgar thing.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Авг 2007 20:21
Nightwisher написа: ПОГРОМ написа: Ако искаш може да те науча и на Ring of Gold, щото няма никъде таблатури, ехехе. Аз открих, ама е само интрото на песента... Да не би да имаш на цялата? (:
С тия дето свиря успяхме да догодим по слух, ама не баш цялата. И пак не е много вярна, ама...
|
|
|
|
|
Necro Terrorizer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Авг 2007 11:38
Изрових тази тема от прахта на забравата, за да попитам как се разчитат ей такива табове:
http://www.azchords.com/b/beatles-tabs- ... -4219.html
Не пише числа, аз откъде да знам кое прагче да натисна...
Не ми се смейте ако това е нещо просто, все пак съм начинаещ и не съм запознат с разните техники при свиренето на китара.
Също така на някои табулатури има някакви странни знаци и йероглифи, които един Господ знае за какво са... но аз не.
|
|
|
|
|
Krasen
|
|
Мнения: 358 Местоположение: Варна, Вл-во Границата м/у циганската махала :)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Авг 2007 12:10
Ами това са акорди
Дори да си начинаещ според мен трябва да знаеш какво е акорд и как се свири ;р
Ето ти един сайт - http://jguitar.com/chordsearch?chordsearch=C
Пишеш името на акорда и там ще ти излезе пръстовката за свирене
___________________________________ "At the end of your road mine begins."
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Авг 2007 12:39
Орфей му е мамата
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Necro Terrorizer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Авг 2007 13:12
Krasen написа: Ами това са акорди Дори да си начинаещ според мен трябва да знаеш какво е акорд и как се свири ;р Ето ти един сайт - http://jguitar.com/chordsearch?chordsearch=CПишеш името на акорда и там ще ти излезе пръстовката за свирене
Аха...
Разбрах горе-долу, но още не мога да догодя "Yellow Submarine" като хората... Все пак разбрах за какво става дума и с малко тренировки мисля, че ще направя нещо.
Мерси, пич.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|