Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие:
Публикувано на: 03 Авг 2007 10:41

човек написа:
.Понеже скоро ми е рождения ден и реших и аз да си взема акустична китара ама не знам къде да проверя и за да не правия нова тема айде някой да ми разясни ако може или да ми даде сайт :roll: .

виш в технополис, ако ще си зимаш скъпа китара - там има музикален магазин и ще ти помогнат - оттам си зех фендър акустичен, пълен комплект за около 300 лв.

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Авг 2007 11:09

Ако ще даваш 300 лева по-добре си намери ел.китара и кубе за тези пари.Защото хем можеш да я пуснеш да свири като акустична хем по-нататък като се научиш ще си свириш с ефектите на ел.китарата

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Авг 2007 11:40

Ок-мерси ама аз смятам за сега да си взема нещо по евтино като за начало.Един мой приятел си е взел акустична за 130 май и ми я беше дал за няколко дни и не беше някаква бракма но в момента си е на село и нямам връзка с него да го питам.А за електрическа както каза zeratul_x ще си помисля като се понауча :D -все пак още нищо не разбирам и дори още не съм започнал .

Readonly написа:
- Какво получило глухото, нямо и сляпо детенце на Коледа?
- Рак!

:D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Авг 2007 12:45

Значи ето ти линк към форум за музиканти:http://forum.muzikant.org/
Там има раздел купувам/продавам погледни там има доста добри оферти за китари,много от тях са на много добра цена и са доста запазени.Пусни там тема и ще видиш че ще изкочат добри оферти.Другото което е,че там хората са разбрани и ще можeш да ги питаш за всичко което те интересува.Успех с китарата

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Авг 2007 11:57

Meждо другото изкам да се похваля че вчера си взех китара :D - тенсън за 145 лв :Р и ми е много радостно

Readonly написа:
- Какво получило глухото, нямо и сляпо детенце на Коледа?
- Рак!

:D

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 10 Авг 2007 12:11

Aurora Borealis написа:
Абе, аз взех една китара, ама нещо не ми е зор да свиря, да знаеш като идваш към София, продавам я. За 90-100 лева примерно, не е някво АДСКОТО дърво, ама пак не е Фендър.

Крайно съм разочарован от тебе ;р

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Авг 2007 14:42

Каква пара ще трябва да заделя, за да си купя непро китара, с която да се уча :roll:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Авг 2007 17:51

За 150 лева можеш да си купиш един прекрасен акустичен Stagg. Имал съм възможност да свиря с нея и съм останал с много добри впечатления. Лъскаво-черна е на цвят, принципно. Звука е перфектен, а грифа и тялото са доста удобни.

Снимка. Горещо препоръчвам. Иначе може и да се вземеш някой Орфей на старо, ама моята е такава и не съм доволен.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Авг 2007 10:26

Айде и аз ще си позволя да се обадя в тази тема. (:
От известно време (не много) се опитвам да се правя на китарист и не може да се каже, че съм особено добър в това, но не съм някво дърво. Та ако може да ми препоръчате песни, които са лесни за начинаещ, щото тия които се опитвам да свиря са ми много трудни... що-годе успях да догодя "Once Upon A Troubadour" на Nightwish, но само някой части от песента. Забравих да кажа, че китарата ми е акустична, не знам какъв модел, мисля, че е българска. Не се оплаквам, настроена ми е, и засега се задоволявам с нея (не сексуално, разбира се ;p).
Ами... това е. (:

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 11 Авг 2007 10:34

Disturbеd написа:
За 150 лева можеш да си купиш един прекрасен акустичен Stagg. Имал съм възможност да свиря с нея и съм останал с много добри впечатления. Лъскаво-черна е на цвят, принципно. Звука е перфектен, а грифа и тялото са доста удобни.

Снимка. Горещо препоръчвам. Иначе може и да се вземеш някой Орфей на старо, ама моята е такава и не съм доволен.

Какъв е този магазин, някакъв линк може ли да предоставиш?

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 11 Авг 2007 11:10

Nightwisher написа:
От известно време (не много) се опитвам да се правя на китарист и не може да се каже, че съм особено добър в това, но не съм някво дърво. Та ако може да ми препоръчате песни, които са лесни за начинаещ, щото тия които се опитвам да свиря са ми много трудни... що-годе успях да догодя "Once Upon A Troubadour" на Nightwish, но само някой части от песента. Забравих да кажа, че китарата ми е акустична, не знам какъв модел, мисля, че е българска. Не се оплаквам, настроена ми е, и засега се задоволявам с нея (не сексуално, разбира се ;p).
Ами... това е. (:

Call from the grave на Bathory и In the shadow of the horns на Darkthrone :P
Лесни са, не за друго.

Ако искаш може да те науча и на Ring of Gold, щото няма никъде таблатури, ехехе.

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 11 Авг 2007 11:19

ПОГРОМ написа:
Nightwisher написа:
Ами... това е. (:

Call from the grave на Bathory и In the shadow of the horns на Darkthrone :P
Лесни са, не за друго.

Ако искаш може да те науча и на Ring of Gold, щото няма никъде таблатури, ехехе.

'Айде, 'айде... другото ние си го знаем. ;Д

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 11 Авг 2007 11:21

Аз тебе щях да те навивам и за кавър на Call From the Grave , че учера я научих цялата :р

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 18:07

ПОГРОМ написа:
Аз открих, ама е само интрото на песента...
Да не би да имаш на цялата? (:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 20:16

Nordvargr написа:
Disturbеd написа:

Какъв е този магазин, някакъв линк може ли да предоставиш?

Допитай се до Rico :)

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 12 Авг 2007 20:21

Nightwisher написа:
ПОГРОМ написа:
Аз открих, ама е само интрото на песента...
Да не би да имаш на цялата? (:

С тия дето свиря успяхме да догодим по слух, ама не баш цялата. И пак не е много вярна, ама...

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Авг 2007 11:38

Изрових тази тема от прахта на забравата, за да попитам как се разчитат ей такива табове:
http://www.azchords.com/b/beatles-tabs- ... -4219.html

Не пише числа, аз откъде да знам кое прагче да натисна...
Не ми се смейте ако това е нещо просто, все пак съм начинаещ и не съм запознат с разните техники при свиренето на китара.
Също така на някои табулатури има някакви странни знаци и йероглифи, които един Господ знае за какво са... но аз не.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Авг 2007 12:10

Ами това са акорди ;)
Дори да си начинаещ според мен трябва да знаеш какво е акорд и как се свири ;р

Ето ти един сайт - http://jguitar.com/chordsearch?chordsearch=C
Пишеш името на акорда и там ще ти излезе пръстовката за свирене

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие:
Публикувано на: 22 Авг 2007 12:39

Орфей му е мамата :lol:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Авг 2007 13:12

Krasen написа:
Ами това са акорди ;)
Дори да си начинаещ според мен трябва да знаеш какво е акорд и как се свири ;р

Ето ти един сайт - http://jguitar.com/chordsearch?chordsearch=C
Пишеш името на акорда и там ще ти излезе пръстовката за свирене

Аха...
Разбрах горе-долу, но още не мога да догодя "Yellow Submarine" като хората... Все пак разбрах за какво става дума и с малко тренировки мисля, че ще направя нещо.
Мерси, пич.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com