Transformers: Dark of the Moon може да е на 2-ро място по приходи, ама няма как да се нареди дори и в Топ10 на филмите за тази година.
Това е филм за огромни човекоподобни роботи и таргет аудитория със средна възраст 10-13 години! За неразбралите - като са на толкова хората правят следните неща след гледане на такъв филм:
1. Рисуват в час роботчета по задните страници на тетрадката по география.
2. Разказват на негледалите филма с повече размахване на ръце от колкото с думи.
3. Подритват Голфа на баща си с тайната надежда, че ще се разглоби сам (понякога надеждите и се оправдават!)
4. Ако бъдат поставени пред избор - Меган Фокс гола или еднометров трансформър с дистанционно управление, то ще бъдат много силно затруднени в решението си кое искат повече.
Чудя се как може въобще някой да очаква нещо повече от Power Rangers с голям бюджет?
За мен хубавите филми за тая година са: Moneyball, Hugo, War House, Tree of Life, The Descendants, The Artist, The Help, Source Code, Midnight in Parris, Drive. Не съм ги степенувал по никакъв начин.
Убеден съм, че победителя в категория "Най-добър филм" ще е някой от горните. Оскара за най-добра анимация 140% (see what i did there
) отива при Rango.
P.S. Гласувах за Sherlock Holmes. Филма въобще не беше лош, даже бих го прибавил към горните.