Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Akira (1988) Публикувано на: 10 Май 2010 10:16
линк:http://www.zamunda.net/details.php?id=12158&hit=1 изгледах го ... kanye west си е правил клипа на stronger по тази анимация ... Нещо обаче тая анимация беше смътна отвличат некъв ръб правят го супер хюмън(ръб) и той поради някакви прични започва да изтрепва всичко що мърда , също тъй имаше последователно интензивно натрупване на детаили от сюжета ... Също тъй много фоерверки ... Е вие ко ше каете ?
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 10 Май 2010 10:29
В Акира има адски...ама адски много неща - сюжетни линии, културни пластове, философия, политически идеи, отдаване на homage-и и какво ли още не. Всеки път когато го гледам откривам нови детайли, които съм пропуснал при предишните прегледи.
Мангата обаче е много по-богата и заплетена (пфу, все не мога да се стегна да почна да я чета).
Ако някой търси нещо подобно, може да хвърли око на Memories от същите автори...може би да загледа и Rojin Z...но не и SteamBoy, което е по-различно (е, има някои сходни елементи). Дори във Freedom може да се видят някои от Akira идеите.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 10 Май 2010 12:21
EcTeTa написа: линк:http://www.zamunda.net/details.php?id=12158&hit=1 изгледах го ... kanye west си е правил клипа на stronger по тази анимация ... Нещо обаче тая анимация беше смътна отвличат некъв ръб правят го супер хюмън(ръб) и той поради някакви прични започва да изтрепва всичко що мърда , също тъй имаше последователно интензивно натрупване на детаили от сюжета ... Също тъй много фоерверки ... Е вие ко ше каете ? " Ше кая ", че си прекалено тъп, за да разбереш АКИРА. -- АлШу, наскоро я изчетох на 1 дъх като си бях в Русе без нет, а беше на компа ми.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 10 Май 2010 14:54
Цитат: а беше на компа ми Ето това ми е най-мистериозното...как е имало място от ерогору картинки...то това са си 6 тома...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 10 Май 2010 17:32
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 11 Май 2010 18:38
защо не споделите по нещо , а хамелеоне като например какво специално те грабна в тази анимация ?
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 12 Май 2010 08:46
Моментът в който Тетсуо размазва гардовете по стените. Моментът в който Тетсуо спира изстреляния по него снаряд. Моментът в който Тетсуо изважда на повърхността саркофага на Акира. Моментът в който Тетсуо взривява спътника. Моментът в който Тетсуо мутира. Абе всички моменти в които Тетсуо прави нещо брутално Но най-любимият момент ми е, когато в полицейското управление някакъв анархист вади ръчна граната, задейства я и крещи "Да живее революцията!"...но тя не избухва и полицаите го смазват от бой. Малко по-късно, когато бандата на Канеда е навън, нещо се взривява в управлението...и зрителят си казва..."Ахааа, онази граната"...
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 12 Май 2010 11:13
Освен, че Тетсуо е епик уин и телекинеза > всичко; Киберпънк обстановката; култът към края на света ( въпреки че в мангата беше много по-различно ); бандите с мотори и битките за територия; наркотиците; философията зад цялата идея на Акира; ( както каза АлШу, всеки път като го гледам осъзнавам нови неща ); абе, кво ли не. И сега американците слагат Леонардо ди Каприо за АКИРА.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 12 Май 2010 20:52
Същия педал е като Лео.
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 12 Май 2010 23:03
Сигурно се шегуваш.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 12 Май 2010 23:20
@EcTeTa Това е единствената смислена тема правена от теб, но ти я оспами още с първия си пост!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 13 Май 2010 08:44
Ahriman, хлапето от плаката който си дал не е нито Акира, нито Тетсуо, а лидерът на мотористите Канеда (т.е. протагонистът).
То не е ясно и Лео за коя роля е цанен. Ками-сама каза, че е за ролята на Акира...който си е гадно педерастче (със свръхсили).
Не е ясно и как ще е интерпретирана историята. По анимето? По мангата? Тотално различна история в която Акира е главният герой?
Да вземем филма по Dragon Ball. Не че съм го гледал, но всички твърдят, че са взети част от героите на Dragon Ball Z (а не от оригиналния Dragon Ball, в който Сонгоку е хлапе) и са набутани в някаква произволна история.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 14 Май 2010 09:49
Ахахаха това с котката е велико :Д , обърках се, мисля, че Лео ще е Канеда. Не гледах ДБЗ, но съм сигурен, че е същата боза каквато ще е АКИРА, деба тея американци.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 14 Май 2010 10:37
Не намерих никакво инфо за холивудска Акира в imdb Но участието на Лео означава качествен сценарии/режисьор = добър филм
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 14 Май 2010 12:30
Tiny написа: Не намерих никакво инфо за холивудска Акира в imdb Но участието на Лео означава качествен сценарии/режисьор = добър филм Не е задължително. http://www.zamunda.net/details.php?id=220353&hit=1 това има известни актьори в него но дори не е смешно
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 14 Май 2010 13:46
1. Kick-ass е най-доброто нещо от месеци насам, но тук няма да обсъждаме твоят слаб кино вкус. 2. Нито един от тях не е на нивото на ДиКаприо, който няма слаб в последните 10 години и винаги работи с най-добрите режисьори.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 14 Май 2010 14:07
Е kickass па ми беше ултра тъп филм! Знаех всяка сцена как ше свърши и всичките смешни моменти ги бях виждал.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 14 Май 2010 16:01
Добре де, Лео си има неговите фенове...аз не го обичам много... Ето сега с голям зор ще трябва да го понасям в Inception. А иначе, като се замисля не е ли малко дърт за Канеда, дето трябва да е някъде на 15-16 години...а за Акира (както аз го писах погрешка) си е направо абсурд, защото той пък е още по-хлапе... Едно е ясно за холивудската адаптация. Просто няма начин да е с такава скъпа визия каквато би следвало от анимето. Те на бая по-популярни проекти им резнаха бюзжета, па камо ли на този. Което и обезсмисля донякъде цялото начинание. Все едно да натъпкаш Aliens в 86 минути и да я реялизираш с визията на Doctor Who
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 14 Май 2010 17:25
Цитат: Rumours circulated a few years ago about an Akira project which was all set untill the budget was calculated to be in the region of $300,000,000 Хич не ми се струва малко Иначе филма ще е фейл, то е ясно... Тва е тетсуо -
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Akira (1988) Публикувано на: 15 Май 2010 10:00
Цитат: $300,000,000 Муахахаха...Холивуд може вече само да си мечтае за такива бюджети...а и говорим за не особено популярен френчайз... То самата аниме индустрия (т.е. разпространението) в Щатите запада. Сиреч самите американски аниме фенове, вече не купуват толкова аниме (нелегални даунлоуди, загуба на интерес, лоши, непълни и некачествени издания), а пък кино продуцентите едва ли ще могат да разчитат на феновете на някакво аниме/манга от 80-те години на миналия век...колкото и де е легендарно... $300,000,000 ми звучи свръхнереалистично.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|