Филмът е правен с некомерсиална цел от хора, които са успели да заделят 3000 долара бюджет, така че е добре очакванията да се изравнят със земята преди гледането му, за да няма разочаровани.
И...
Ловът на Ам-Гъл твърдо не е за хора, които не запознати с
Властелинът на Пръстените и
Хобит, защото едно, че няма да схванат за какво иде реч изобщо, а и второ - няма да оценят 40 минутната фен-лента по начина, по който би трябвало. А именно - любителски опит да се пресъздаде историята за залавянето на Смийгъл от Арагорн по времето, когато той излиза от пещерата си и тръгва да търси откраднатия му от Билбо Бегинс
безценен пръстен.
Tова, между другото, се очаква да бъде и сюжетът на
втория официален филм, заплануван като свързващото звено между чакания през 2О12-та година
Хобит и
Властелинът на Пръстените и който ще се режисира от Гилермо дел Торо (със здравото питърджаксъново рамо за морална и финансова подкрепа).
Оттук може да бъде изтеглен със субтитри, но включването им е силно
непрепоръчително, понеже, оставяйки на страна факта, че са кинжал в сърцето за всеки умерен Толкин фен, са и най-некадърните, които съм виждал в живота си от чисто граматическа, смислова, мисловна и каквато и да била друга гледна точка. Ако аз превеждах тоя филм, дори ей така, за спорта,
никога не бих си изтипосал гордо името в началото
и в края, титулувайки се преводач. Свиня би подхождало доста повече, с цялото ми неуважение към госпожицата, заела се със задачата.
Най-добрият вариант за гледане е
този - на стрийминг.