Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Star Trek
Публикувано на: 11 Май 2009 10:45

Филмчето е абсолютен и незаангажиращ фън. Фрашкано е с екшън, хумор, спецялни ефекти и шарении...

Феновете на старите поредици сигурно ще са бесни зарди масата несъответствия с оригинала, заради факта че действието се развива в алтернативна вселена и заради несериозния и на места доста cheesy сюжет...обаче за един сравнително неутрален към френчайза зрител като мен (радвах се само на Deep Space 9 и игралните филми 6, 7 и 8) Star Trek се е един готин кино спектатъл.

Какви са вашите впечатления?

Между другото - за да се разберат голяма част от майтапите и референциите във филма, човек трябва да е гледал поне няколко серии от оригиналния сериал от 60-те или някои от игралните филми от 1 до 6. (Имаше референции и към по-късните заглавия...имаше дори референция към филма Cloverfield на същия режисьор :lol: )

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Star Trek
Публикувано на: 11 Май 2009 20:39

Много е добро! :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Май 2009 21:07

Too mainstream, което не е толкова лошо. Някои от предишните филми бяха тотално неразбираеми, ако не си гледал и сериала и филмите.
Опитали са се 1 - да изкефят старите фенове и 2 - да бъде общодостъпен.
Еми, горе-долу успешно, но е малко твърде лъскав.

Профил

Публикувано на: 11 Май 2009 21:13

Имаше бая смешни моменти и доста добри звукови ефекти! Иначе на места прекалено измислен :lol:

Профил

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Публикувано на: 11 Май 2009 21:30

Ама епичната реплика на Боунс беше спомената само веднъж! :cry:
Прочее, филмът беше доста добър, макар този времеви парадокс да беше... хахав. Но, нека просто кажем J.J. Abrams и спрем до тук.

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Май 2009 21:50

Отидох с нагласата за абсолютна простотия. Тръгнах си доста доволен.

Профил

Публикувано на: 11 Май 2009 23:19

:D :D :D

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 11 Май 2009 23:46

Точно това ми беше един от въпросите. През живота си не съм гледал нищичко от стар трек - нито филмите, нито сериалите, защото просто не съм изпитвал интерес. То и сега е така, но все пак мисля да видя филмчето... и за човек който си няма никаква представа от поредицата, дали ще ми бъде интересно?

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 11 Май 2009 23:48

denik написа:
Точно това ми беше един от въпросите. През живота си не съм гледал нищичко от стар трек - нито филмите, нито сериалите, защото просто не съм изпитвал интерес. То и сега е така, но все пак мисля да видя филмчето... и за човек който си няма никаква представа от поредицата, дали ще ми бъде интересно?

Ако съдя от трейлъра - да. Направили са невъзможното и са превърнали стар трек в нещо не-толкова-за-некъпани-нърдове. :o

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 10:27

denik
Цитат:
за човек който си няма никаква представа от поредицата, дали ще ми бъде интересно?

Ми има пата-кюта и специални ефекти...голяма част от майтапите обаче може и да не ги схванеш, защото са референции към герои и събития от оригиналния паралелен свят.

Иначе не ти трябват особени познания, за да схванеш сюжета (то пък един сюжет :lol: ).
Не е като да почнеш да гледаш Властелина директно от третата част и да се чудиш Къв пръстен? Къв АмГъл? Кви 5 лева?

Трябва да знаеш, че филмчето е нещо, като prequal на оригиналният сериал от 60-те, но в алтернативна реалност (т.е. събитията в него се различават исторически от сериала, защото са в паралелен свят). Има Земна федерация, тя има Звезден флот (в който работят много повече извънземни отколкото в оригиналния сериал за този исторически период), има и разни извънземни конкуренти на Земната федерация, като Ромуланската империя или Клингонската империя (във филма не се появяват, което е жалко, защото клингоните с космически викинги/рокери и след себе си оставят само разрушение :lol: ) и пр.
Вулканяните в оригинала имат по-голяма флота и управляват повече планети. Въпреки че проповядват мир са доста добре въоръжени...но пък са приятелски настроени и не се намесват в неща, които не ги засягат пряко.

Накратко структурата на Star Trek фречайза:

ТВ:

The Original Series (1966–1969) - главни герои: кап. Кърк, Спок, "Боунс", Ухура, Сулу, Чеков и пр.

The Next Generation (1987–1994) - главни герои: кап. Пикар, ком. Райкър, Дейта (андроид), Уорф (клингон) и пр. Дейстивето се развива 70 години след оригиналните серии и корабът се казва Enterprise-D (в оригиналните серии героите са с Enterprise, а във филмите за същите герои корабът е Enterprise-A).

Deep Space Nine (1993–1999) - главни герои: кап. Сиско, др. Башир и една купчина извънземни (в един момент се присъединява и Уорф). Действието се развива по време на по-късните сезони на The Next Generation и е концентрирано на космическата станция DS9. Фокусът е върху политическите интриги между Кардасианците и Бежораните...е има и доста информация на тема Ференги (злобни и алчни дребосъци) :lol: .

Voyager (1995–2001) - главни герои: кап. Джейнуей и една купчина типове дето не си направих труда да ги запомня. Действието се развива по време на Deep Space Nine на 70 000 светлинни години от Земята (корабът Voyager попада там поради аномалия в работата на "звездият вихър" - естествено явление в близост до DS9, което позволява пътуване до така наречения Delta Quadrant на галактиката и обратно)

Enterprise (2001-2005) - главни герои: кап. Арчър, "Трип", Т'Пол (вулканианка), Хоши (японка!) и пр. Действието се развива преди оригиналните серии.

Филми:
Филми 1-6 - с оригиналния екипаж (от тях ми харесва само 6)
Филм 7 - в него виждаме герои от оригиналния сериал, смъртта на кап. Кърк и потрошаването на Enterprise-B. После се появяват героите от The Next Generation, кап. Кърк е възкресен за малко и потрошават Enterprise-D :lol: .

Филм 8 - с героите от The Next Generation. Яко ступване с боргове. (за мен най-добрият Стар Трек филм...въпреки поредното пътуване във времето...)

Филм 9 - с героите от The Next Generation.

Филм 10 - с героите от The Next Generation.

Мътни са ми спомените, но май във филм 9 потрошават Enterprise-Е, а във филм 10 потрошават Enterprise-F. Нещо като мода след 7-мия филм - дават на екипажа на кап. Пикар кораб от клас Enterprise и той го унищожава, дават им нов кораб, той пак го унищожава и т.н.

Общо взето филми 9 и 10 са най-зле. Дори по-зле от филми 4 и 5.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 10:43

Деник, гледай го.
Аз нямах спомени/представа какво е действието в сериалите и другите филми, а се забавлявах доста с филма.

Профил

Публикувано на: 12 Май 2009 11:10

Аз съм доста запознат със вселената на ST, но ми е пределно ясно че филма ще е повече зрелище, от колкото акъл. Съвсем ми е ясно, че ще има грубо погазване на сюжет, както беше ситуацията и с прехваления The Dark Knight. Но да не забравяме, че все пак това си е Стар Трек и аз се чувствам поласкан, че Star Trek е alive & kickin' ! :rockon:

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 11:28

Много обичам като някой коментира сюжета, ефектите и "зрелището" на филм/игра, който/която още не е гледал/играл :lol:.
Хайде отиди и го изгледай, пък после пиши.

Профил

Публикувано на: 12 Май 2009 11:33

Ще ходя утре, но исках да си пиша предварителното мнение какво очаквам от филма. Съмнявам се то да се промени...

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 11:35

Хубаво, пиши си, ама не очаквай някой да погледне сериозно на написаното ;).

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 12:17

А, да...збравих да изкоментирам, че във филма има една стршно тъпа реклама на Nokia...т.е. френчайзът вече го е обърнал и на рекламодателщина :? .

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 12:20

Уникално филмче просто. Най-накрая Стар Трек излезна от пенсионерската си визия и глупости. Fast and Furious в космоса ;) Бе добро е, кефи.

Профил WWW

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 12 Май 2009 13:37

То че Бързи и Яростни беше един шедьовър... :lol:
Ще изгледам новия СТ, да видя доколко са изкривили една от любимите ми вселени. :?

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 12 Май 2009 14:05

AlShu написа:

Във филмите с Пикард потрошиха само един Ентърпрайз, при това само защото за пет минути го оставиха в ръцете на Райкър :!: В седмия епизод е това ;- ) Иначе в осем беше с боргите и връщането назад, където за малко да го изоставят, но в крайна сметка го спасяват. После в 9 не успяват нищо да счупят и това е като цяло доста скучен епизод. В десет отново не успяват да го счупят, въпреки че се бият срещу някакви братовчеди на ромуланците (реманци, примерно :Р), които бяха клонирали Пикард или нещо таквоа :lol:

ПП
Ви ебем сравнението между Стар Трек и "бързи и яростни" :Х

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 15:21

Van Zan
С пенсионерската визия съм съгласен, ама Star Trek="глупости" е малко силно казано...
В тази връзка и донякъде в подкрепа на kindzadza, копвам 1 коментарче от нета за новия филм:

"Не съм гледал още филма, но предполагам за какво става
въпрос.Фантасиката не означава само извънземни и
космически кораби, за добрата фантастика са нужни
много повече идеи отколкото ефекти. Но да обвиняваме
самия филм, че не е като другите е доста глупаво.
Старите филми от поредицата същто са блокбъстери, но
тогава просто епохата е била различна. Хората са били
мечтатели, а не като нас депресирани чревоугодници."

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com