Автор |
Съобщение |
Mitizaro
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Авг 2008 18:26
The Chameleon написа: Цитат: Т'ва е почти като да накараш нормален човек да гледа нещата на Хамелеона. Макар че... познавам индивиди развити далеч дори над неговите представи Бате, че ти да не мислиш, че ми знаеш представите наизуст? Запознай ме с тези индивиди и ако не избягат в ужас и отвращение, може и да станем приятелчета. За единия - Приличаш на него, но не съм сигурен дали ти си пляскал лайненца Впрочем няма начин да не го познаваш - "Belgarion" от Animes-bg (currently "Astral Warrior") ----- Въй, Kenichi е такова добро аниме. И доволно дълго. Поклон за него. Любима ми беше Miu-chan...
___________________________________ I shall light a fire upon the fang that falls short, so that i needn't see that star, so that it shall not tear this throat of mine.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 04 Авг 2008 18:29
Krieg написа: Само аз ли харесвам incest? Не.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Авг 2008 13:38
Mitizaro, май накраяазацепих. ОК падаш си примерно по трагикомедии, но не и по комедии. (Не че е така, просто давам пример.) Израза ти че SE не е "дълбоко" ми прозвуча, като "тази вода не е достатъчно суха". Сега като препрочетох, какво си написал зацепих окончателно. А за F/SN-то...първо зачетох някъква манга и ми се стори добра, но после престанаха да я превеждат...загледах първа серия на анимето, видях, че не е като мангата и го зарязах...Просто не си падам по самоцелни драми, обичам драмата да е сюжетно обоснована. Цитат: Не ми допадна, понеже съм фен на анимета, които дори и да имат весела страна, паралелно се кара с някаква история. Смислена при това. SE-то си има история, но я развиват доста бавно. Примерно по-нататък се появяват "лошите" (баш гаднярката е адски секси), Soul-а се зарази с някъква, черна кръв и явно, ще мутира в демон, Maka-а също се зарази с черната кръв от Soul през резонанса, Tsubaki трябваше да убие брат си и т.н. Но всичко е представено повече или по-малко в комедийна форма...особено Black Star какъв бой изяде по главата, за да може Tsubaki да се бие необезпокоявана
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Mitizaro
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Авг 2008 14:03
Знаех си, че си разбран човек Сюжета прозвуча добре. Ненавиждам прекалено бавното развитие. За мен 24 или 40-50 епа си е перфектно за аниме. Горчивият ми опит с великолепното по идея, но реално кофти манга/аниме Naruto, ме убеди. Беше добре, но после умре. От опит знам и че трябва да гледаш най-малко 3-4 епизода, за да прецениш дадено аниме обективно. Пример>> След първия епизод на FMA, щях да го зарежа. БРУТАЛНА ГРЕШКА, би било това. FMA е гениялно по всякакъв критерий, и не случайно носи няколко награди. Най-вече факта за секси злодейката би ме накарал да гледам SE (евентуално) за напред. Но да го кажа по-ясно - не обичам аниме което е изцяло потънало в такава развеселна форма относно всяко нещо. Т.е. трябва да има разграничние м/у комедията и екшъна, сериозността и пародията и т.н. Бе да не е 100%-all-time-лигаво. Относно FS/N - бате, анимето е по играта - Hentai игра, бих добавил. Не съм я играл, както доста неща които искам да сторя на PC-то - щото ме мързи. П.П - Т'ва incest нек'во гуро ли е? Щото по обложката изглежда, че е любимия жанр
___________________________________ I shall light a fire upon the fang that falls short, so that i needn't see that star, so that it shall not tear this throat of mine.
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Авг 2008 14:34
Я кажете какво ви е мнението за Hunter X Hunter,защото сега мисля да го гледам,от това което съм чел за него останах с впечатление че е добро,вие кво ше кажете.
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Авг 2008 15:05
Krieg написа: Само аз ли харесвам incest? Стига да има milf-ки Mitizaro написа: П.П - Т'ва incest нек'во гуро ли е? Щото по обложката изглежда, че е любимия жанр Инцеста е джиджи-биджи ( ) между роднини.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Mitizaro
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Авг 2008 15:11
Lex Luthor написа: Инцеста е джиджи-биджи ( ) между роднини. Колко съм ги гледал такива Хубавото е, че изглежда добре направено. Лошото е, че оценката в anidb не е висока и не съм го мяркал в animes-bg. А това HunterXhunter съм смятал да го гледам, но ме е домързяло. Разкажи си впечетленията ако/щом го почнеш.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Авг 2008 22:02
Линкче за One piece от бг пространтвото? От анимес линка ми дава грешка, а от замунда няма сийд.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Авг 2008 22:13
http://anime6.org/m6/index.php?_action=item_view&id=42 , не е много бг пространство, но се оплачи , ако имаш проблем..
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 05 Авг 2008 22:22
Търсех бг, но мерси все пак. Явно ще се тегли от чужбина.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Авг 2008 13:15
Това, което съм чувал за Hunter X Hunter - Naruto, но с по-смислени и тактически интересни битки.
Лични впечатления: 1-глава от мангата - не може да се прецени нищо за сюжета, но артът е готин. 1-серия от анимето - като видях как са представили 1-вата глава от мангата, щях да се издрафам. Артът също беше загрозен.
Lex Luthor, пусни едно търсене по One piece в търсачката на data.bg има някои епизоди. Май не са много, но ако не откриеш някой, там ще е алтернатива.
Mitizaro, странното е, че ефекта на FMA върху мен беше точно обратен на този при теб. Пръви епизод горе-долу ми хареса, но нататък стана някъкво такова досадно...издържах само до 26-ти. Апропо, знаех че F/SN е по хентай игра...но с премахнати хентай елементи...това беше едно от нещата, които наклониха везните по посока на зарязнвенито. Има разни познавачи, които смятат, че в хентай игрите могат да се намерят много по-оригинални сюжети отколкото в аниметата, които бълва ТВ индустрията...аз обаче не съм съгласен с тях. Който търси оригинални неща да се рови из преведените манги. Обаче един от най-гадните номера е, да почнат превод на нещо интересно, а после да го зарежат...примерно аз от 2 години чакам да преведат последния том на Star Ocean Navigation (100 пъти по-добро от тъпото аниме по него, а и двете са по RPG игра) и а също и на Mahoraba, ама няма кой.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Авг 2008 18:26
" Има разни познавачи, които смятат, че в хентай игрите могат да се намерят много по-оригинални сюжети отколкото в аниметата, които бълва ТВ индустрията... " Ако си говорим за ДОС хентай игри, да, склонен съм да потвърдя подобна информация! но когато добавиш: " Който търси оригинални неща да се рови из преведените манги. " съм на твоята страна.. =)
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 09 Авг 2008 15:40
Излезе превода на последния епизод на Freedom...егати чакахме 2 години и нещо за 7 епизода по 25 минути... Набарах едно чудо, което ми се гледаше одавна, но все не ми се отваряша възможност - Skull Man. Май е доста добро. Набарах и нещо ново - Bounen no Xamdou. Още не съм го загледал, но от диагоналния поглед, който му хвърлих, визуално силно ми напомна за Eurika 7.
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Авг 2008 13:50
AlShu написа: Набарах едно чудо, което ми се гледаше одавна, но все не ми се отваряша възможност - Skull Man. Май е доста добро. И аз отдавна съм му хвърлил око на това,ама все се отплесвам и забравям да си го сваля,иначе и на мене ми се стори доста добро,кажи как е като го изгледаш.
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Авг 2008 21:11
AlShu иа кажи някое яко което да се доближава до нижа скрол и няколко други кажи които да са с хуабави рисунки изпипане а не от тези дето се бълват постоянно става дума някви по заслужаващи се
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
Albtraum
|
|
В момента играе: Singularity
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Авг 2008 23:09
Имало някакво аниме 'Фул Метал Алкемист' или нещо такова , струва ли си да го гледам , че тук ме лъжат , че било здраво . Разправя се за двама братя които се осакътили при опит да резъректнат майка им с помоща на алхимически ритуали и т.н. Та да го гледам ли , някой гледал ли го е ? Или поне някакви впечатления ?
___________________________________ Aber selbst nachdem ich dass zugebe Gibt es keine Katharsis.... Dieses Geständniss war völlig bedeutungslos...
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Авг 2008 23:15
Сега се порови в постовете и където видиш съкращението FMА - чети, защото не знам за кой път казваме вече. За някои е яко, за други не чак толкова. Според мен и хората, които с шутове ги навих все пак да го гледат - яко е. Според други не е. Мен ако питаш - пусни го, ако до 5-8 серия не те е грабнало - откажи се. Но поне до тогава му дай шанс. ------------------------------------- Хъх, дам признавам грешката и оправям, просто явно мозъка ми съвсем е зациклил след последния месец прекаран в гората на палатка :Ь Изобщо не се усетих. А така и така Едитвам и едва ли някой ще види, обаче ми се гледа някое старо аниме от около 12 серии и по възможност преди 99-та година ( Тавана да е там). Просто картинките са едни ... носталгично напомнящи ми миналото :Ь А и анимето да си струва де Все пак можеби и сама бих си изровила нещо, но ужасно ме мързи наслуки да търся из анидб.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Авг 2008 23:55
Едно от първите анимета дето съм гледал, много ми хареса, но си е драма.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Авг 2008 09:28
iddqd, има много шиноби/самурайски анимета, но нито едно не ми е докорало усещането познато от Ninja Scroll...дебилният ТВ сериал по него е на светлинни години назад... Ако търсиш подобен сюжет хвръли едно око на Bazilisk. Сценаристът е същия и пак става дума за следновековна Япония. Ако търсиш същия керъктър дизайн - загледай AfroSamurai и Highlander: Revenge. Beautevil, не слушай IceQueen съкращава се FMA, а не FMP (което е Full Metal Panic и е една от най-хубавите аниме поредици, които съм гледал, а няма нищо общо с алхимика). За Full Metal Alchemist вече съм се изказвал. Според мен може да го хареса само човек, който си пада по фентази и в същото време си пада по сърцераздирателни драми (а аз не си падам по убер-пресилени драматизми...просто ми лазят по нервите...). Приключих Freedom - последната (7-ма) серия ми се стори доста наивна и това беше малко в разрез с очакванията ми....но все пак си беше красиво. Опуках всички ТВ серии на City Hunter (140 епизода) и сега подхванах OVA-тата и филмите. Общо ми впечатление за качеството - последния сезон (13) е тъп и почти няма моккори майтапи (които са солта и пипера на поредицата). Bounen no Xamdou - страшно готино аниме. От трите серии, които са излезли се накефих доста. Красив и на места доста шантав и оригинален арт. Анимацията също е страхотна. Заглавието в голяма степен е рип-оф на Eurika 7, но е приятно за гледане и не ме дразни както Евриката-а. Skull Man - още едно страшно готино аниме на Bones (Bounen no Xamdou е от същото студио...както и Soul Eater, Full Metal Alchemist, Eurika 7 и т.н.). Не се подвеждайте от постера, който създава впечатление за Batman рип-оф. Всъщност анимето е sci-fi трилър с чудовища, комбиниран с detective noir и теория на конспирацията. Атмосферата е мрачна, но не прекалено. Акцентирано е върху разследването и разплитането на множество загадки. Само ще кажа, че са замесени политически интриги, корпоративни интереси и мистериозни религиозни секти. И въпреки, че зрителя има повече информация отколкото главните герои (двойка папараци), пак цялата картина не е ясна. За сега съм на 7-ми епизод и едвам ще изчакам до довечера, за да видя какво се случва нататък. Много е интересно. Имам обаче предчувствието, че всичко ще свърши "лошо" . Страхотен арт - особено бекграундите, които представят града (мостове, канали, строежи, язовири - свичко е красиво и реалистично). Веселият керъктър дизайн може да ви позаблуди, че става дума за някъкво по-детински заглавие, но пък е част от мрачния хумор на авторите. Анимациите са скъпи и добре направени (не видях нито една рециклирана сцена или движение). Музиката е много подходяща - малко ми напомня за златната ера на куестовете и неща от сорта на Gabrial Knight и Black Dahlia. Създава подходяща мрачна и мистериозна атмосфера. Първокласно аниме - само дано края да е подходящ (а не свръх щастлив или свръх гаден) иначе ще ми развали настроението. ПП 18-тите епизоди на Macross F и Soul Eater бяха добри. 6-ти на Slayers Revolution не чак толкоз - сезонът се заформя среднист (въпреки огромните технически подобрения и HD-то). Оприличамав го по-скоро на Slayers Try, отколкото на най-доброто по темата.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 11 Авг 2008 20:53
AlShu написа: iddqd, има много шиноби/самурайски анимета, но нито едно не ми е докорало усещането познато от Ninja Scroll...дебилният ТВ сериал по него е на светлинни години назад... Ако търсиш подобен сюжет хвръли едно око на Bazilisk. Сценаристът е същия и пак става дума за следновековна Япония. Ако търсиш същия керъктър дизайн - загледай AfroSamurai и Highlander: Revenge. Имаш ли идея от къде да изтегля Basilisk? Че вече мисля, че съм готов да го гледам... Само се надявам да няма и помен от лигавни и не-черен хумор, защото няма да го догледам. Дори и да не е второ Shigurui, просто ми се ще да няма комедийни елементи.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|