Buttersa
Цитат:
притеснявам се
Naaah, просто завиждаш.
desudesudesu
Цитат:
Според дефиницията yandere моделът е развит по tsundere моделът, следователно не са противоположности!
Първо самото изречение не означава нищо смислено.
Да, терминът произлиза, но всъщност и преди си ги имаше тези персонаж, но не бяха толкова ярко изразени и затова никой не ги наричаше с тези имена. След като 2chan измисли да нарича единия от тях цундере, съвсем естествено последваха яндере, кундере, цунцун и какви ли още не белези, че сценаристите ги мързи...
Срещал съм мнениния, че са относително нов феномен - не е вярно. Просто термините се появиха по-късно. Тези стереотипи или някаква тяхна форма ги има по цялата манга и аниме, че и извън тях.
Трето който и да ги е писал тези дефиниции, резките смени на настроението са си психоза, а двата типажа са антиподи според емоциите.
Цитат:
в Mirai Nikki никой от героите не бива развит подробно
Проблемът на Mirai Nikki е творческият подход на автора (ако другото му Big Order е достатъчно говорещо) - хрумва му интересен сетинг, хвърля в него някакви изпържени на 11 стереотипи, та на пръв поглед хваща интереса...и после тръгва да го разработва по най-клишираните правила на жанра, защото толкова му стигат творческите силици.
Типичен овърхайп е това анименце (предполагам и мангата), от тия дето после хората помнят за "класики".
Цитат:
Но все пак виж колко епизода има Mirai Nikki и виж колко епизода има Gintama - 26 vs 201.
Ако броим и следващите сезони на Gintama, разликата е още по-крещяща.
И още 59 глави на мангата срещу 500+.
Според мен има уважителна причина за тези разлики-
Mirai Nikki го дропнах много бързо, защото ми беше дежа вю от още 100 учулищни драми с щипка ърбън фентъзи, докато Gintama е експлозия от идеи.
Просто авторът на второто има да казва 10 пъти повече неща.
Цитат:
според мен е далеч от yandere
Викаш хич не си сменя благовидната фасада с пълна злоба? Вярно, че прекарва повече време в дере фазата, но вътрешният и демон става все по-виден с напредването на историята.
Харесвам я повече от други yandere-та, защото поне това нейното е реакция според външните събития, а не превключва с повод и без повод, като Юно.
Апропо, ако път Отае не е добър пример, вече Сого пак от Gintama е типичен пример на мъжко yandere и е логично изграден образ. Той естествено не е waifu, а от husbando не се интересувам, но фуджошитата са "Кяаааа!" при всяка негова поява.