Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Re: Star Wars VII - VIII - IX
Публикувано на: 09 Дек 2017 14:30

Това истина ли е :shock: Ако е, значи задминаха и DC по фантасмагория :(

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 10 Дек 2017 21:31

СПОЙЛЕРИ
Spoiler for :
Люк умира поради Force drain
Йода убеждава Люк да обучи Рей;
Рей и Кайло се обединяват срещу Сноук ;
Кайло убива Сноук, но си остава злодей ;
Рей не минава към тъмната страна;
Лейа не умира;
Фазма умира;
Краят на филма е толкова отворен, че следващата част може да поеме в която си посока поиска.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2017 15:13

В потвърждение на горните спойлери: https://thecantina.starwarsnewsnet.com/ ... aks.53428/

Цъкате на собствен риск. :lol:

Spoiler for :
Значи Люк не умира точно от forcedrain, по-скоро проектира себе си, бидейки на Анкх-то въвху планетата на която се развиват някои от финалните действия. Там се бие с Кайло и Кайло убива проекцията, в същото време физическото му "Аз" на Анкх-то просто изчезва в нищото, по начина по който Йода умира в Епизод 6.

Като стана дума за Йода - приличал на нещо средно между куклата от Еп.1 и Еп.6

Сноук се оказва доста посредствен персонаж.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 12 Дек 2017 16:07

Fuck, можеше да пуснеш предупреждението малко по-рано (относно горният ти пост).

С моето аматьорско тролене си мислех, че ще се опиташ да измислиш нещо по-оригинално и затова цъкнах и изчетох всичко без да му мисля много :(

Сам съм си виновен де >.>
Единственият начин да съм сигурен е като видя филма след 4 дена xD

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2017 19:05

Само не четете коментарите под видс, защото със сигурност ще има някакви, които спойлват всичко.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2017 20:25

Още Спойлери:
Spoiler for :
- Сноук не е Сит и тялото му е доста слабо... По-скоро е съживен мъртвец, някои предполагат, че е експеримент на Палпатин.
Това което държало тялото му цяло бил контрола му над Силата;
- Мотивът на Кайло да мрази Люк се състои в следното: по време на своето обучение Люк започнал да усеща появата и разрастването на мрака в него. Една нощ той се доближил до спящия Бен и използвайки Силата се зачел в мислите му. Количеството на мрака в него било толкова голямо, че Люк се уплашил и инстинктивно включил меча си. В този момент Бен се събудил, виждайки Люк надвесен над него с включен меч и естествено опитал да се защити.
- Кайло убива Сноук разсичайки го на две, след като активира с помощта на Силата захвърления си наблизо меч.
- Сцената с Люк, който се е проектирал на повърхността на планетата Crait е към края на филма. Режисирана е така, че зрителя да остане с впечатлението, че това е самият Люк. Следва битка с Кайло, като Люк използва синият си меч. Чрез битката цели да даде достатъчно време на бунтовниците да избягат от планетата. Кайло убива проекцията на Люк. Казват че *изчезването* на Люк е в самия край на филма, като той или ascend-нал ставайки едно със Силата, или се е телепортирал някъде другаде

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Дек 2017 20:47

No spoilers in the video (4 real):

Edit:
Lol...

Профил Skype

Аватар
В момента играе: не казвам
Публикувано на: 16 Дек 2017 00:20

Принципно нямам желание за каквото и SW да гледам след бутафорната седмица, но даже и мен това ме изненада :shock:
https://www.google.bg/amp/comicbook.com ... score-low/

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2017 18:43

Какво по дяолите гледах :shock: :shock:
Това беше някакъв лош fanfiction...

Edit: Сега, в повече детайли- мнението ми за филма.
(Без спойлери)
Откъде да започна...

Тонът- беше изключително зле. Филма е инфектиран с Марвълски/ Дисни хумор и в резултат на това има плоски шеги и one-liners на всеки 2 минути. На 5-годишните може да им се струва яко, но на мен не. В старите филми хуморът беше умерен, а шегите на място и бяха изпълнени по естествен начин, който не те изкарваше от филма. В TLJ беше точно обратното и на моменти имах чувството, че гледам някаква глупава пародия. Заради това сериозните/ драматичните моменти във филма бяха прецакани, не им се остави достатъчно време, за да ни повлият дълбоко, вместо това почти веднага ни дават тъпа шегичка.
Също така ми се струва, че доста от сцените не бяха подредени добре и много често сменяха локациите, вместо да има продължителни действия.

Сюжета- може би това е SW филма с най-много plot holes. Също така някои неща бяха напълно ненужни. Всичко с Фин, Роуз и хакера можеше да бъде напълно орязано и това само щеше да подобри филма. Говорим за сериозно количество сцени- поне 20-30 мин, които не се вписват с всичко останало и те карат да си мислиш, че гледаш друг филм. Целият събплот с тези персонажи не допринесе с нищо за филма и времето с тях беше пропиляно.

Персонажите- бяха прекалено много! Направо беше овъркилл... Не разбирам защо са решили да вкарат толкова много нови персонажи, вместо да развият и наблегнат на старите... Също така ме издразни как бексторито на такива като Фазма и Адмирал Холдо е изцяло в книги и филма разчита да си ги прочел... защото няма да ти даде никаква друга информация за тях 8)

Музиката беше Ок (даже по-добре от тази на Ep. 7, но отново нищо запомнящо се и в никакъв случай нищо, което да се доближи до епичността на старите тракове).

Сега малко спойлери за отделни неща...
Spoiler for :
Сноук- може би един от най-пропиляните злодеи, които съм виждал :lol: Никакви обяснение за това какъв е, откъде идва, как е развил силите си... нищо.
Невероятно тъпите Преториански Елитни Пазачи, за които не веднъж съм се изказвал крайно негативно, още откакто им видяхме дизайна. Както и очаквах- опитаха се да направят нещо, но понеже с тези шлемове не се вижда абсолютно нищо не им се получи :lol: Дизайнера им трябва да се уволни :lol:

Почти всичко свързано с Люк го почуствах като обида. Най-голямото ми разочарование във филма. Поведението му беше адски нелогично, както и опита му да убие Бен Соло :lol: Не разбирам толкова ли е било трудно да направят дори най-елементарен фен сървис, където Люк да покаже пълната си сила и напълно да унищожи част от Първият Ред?... След това да го убиват като толкова много искат...

Рей и Кайло бяха Ок. Хареса ми това, че продължават да бутат Кайло в тъмната страна, вместо да се лигавят с някакви опити за изкупление.

Нещата с Лея ми се сториха wtf, особено сцената, където не само, че не умря след експлозия в космическият вакуум, ами си летеше и се върна без проблеми :D Знам, че снимането на филма е приключило преди Кери Фишър да умре, но сега за следващият филм ще се чудят какво да правят с нея (имаше твърдения, че за Еp. 9 е щяла да има една от главните роли).

От второстепенните персонажи ме изкефи Поу, въпреки че всичките проблеми с него можеха да бъдат избегнати, ако глупавата адмиралка ми беше казала какво възнамеря да прави :D

Единственото, от което съм изненадан е, че филма някак си успя да бъде по-лош от Еp. 7 :lol: :lol:

Финална оценка- 5/10 (даже ми се струва много).

П.С. Чакам ревюто на Плинкет, сигурен съм, че ще каже много интересни неща :D
П.П.С. Сега ще цъкам някои от старите SW игри, за да се опитам да забравя глупостите от филма :D
Old EU> New EU

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2017 08:38

Мислех да напиша едно кратко изречение за това как преди време ми беше жал за феновете на Star Wars, а днешни дни тъгата и симпатията са се превърнали във физическа болка и сигурно като порасна ще започна кампания за дарения, да вземат да им направят един добър филм на горките хора, щот' не го заслужават това страдание.
Но докато го правих, започнах да си задавам някакви въпроси, и понеже не съм печен фен на Star Wars не съм напълно сигурен, че мога да ги отговоря и да спойлъри.
Първо, ако ще правят Люк някакъв отчаян мухъл за да го начукат на феновете, дето очакват да се е превърнал в интерпланетарния Буда, какъв е смисълът 2 часа сценариста да ни шепне в ухото "ахаааа той не е междувселенския Далай Лама, той е некъв кисел дядка-пияница ментор архитип, гълтай ми спермата!" и накрая да го превръща в легенда дето там маймуната показваше с играчките в епилога на филма? Смисъл пича изхаби цялото действие на Люк да го постави точно там, където феновете го очакваха. Със същия късмет Рей можеше да му намери мършлясалия труп на острова, да гепи книгите (дето съм сигурен, че видях като нигъра отваря чекмеджето на Сокола в последните сцени, и ако съм прав, нали кур за сцената с Йода и смисълът ѝ) и да става там левел 70-ти космически магьосник и да ни спести половин ненужен филм. Не като дядо Люк да ѝ каза нещо, дето ако сценариста не я правеше на тъпа нямаше да схване. Идиоти го схващат след 2 минути в wookieepedia.
Другото, което си мислех, е че всеки д̶о̶б̶ъ̶р̶ ̶ф̶и̶л̶м̶ ̶д̶о̶б̶р̶о̶ ̶ф̶е̶н̶т̶ъ̶з̶и̶ ̶д̶о̶б̶р̶о̶ ̶п̶о̶р̶н̶о̶ добро аниме започва с това главния ти герой да е 1. добър 2. храбър/а 3. добросърдечен/а 4. да има суперсили или потенциал за суперсили. И тъй като целия персонаж на Рей в епизод 7 се основаваше на това коя е тя и защо има суперсили, което в епизод 8 е отговорено с първо, никоя и няма значение и второ, защото всеки може да има суперсили, демек заличавайки всички елементи на персонажа ѝ и сега тя трябва да го изгради в епизод 9. Сега, когато ти трябват 2 филма, за да може главния ти герой да е базово ниво на развитие, ето на това казвам добра $математика$. <и въпреки това съм адски доволен, че родителите ѝ са някакви утрепки, 2 години траях youtube-а ми да е пълен с всякакви педали и уроди, дето вадят доводи от задника си че Рей е дъщеря на клонинга на камериерката, която е чистила мотелската стая след онази вечер, в която Люк и Хан са си пипали пишките и са забременили Р2Д2, докато Ц3ПО е гледал от гардероба, облечен в кожен Дарт Вейдър костюм>
И други въпроси имам, ама реално не ме интересува чак толкова, тъй като ако бях печен фен на Star Wars, на този етап бих обмислял да забравя мечтите си да ставам свинар, тъй като в цѐло село няма достатъчно прасета да изпапат цялата тази помия.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 17 Дек 2017 11:27

Ебаааахти тъпия филм. Ш

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2017 12:26

Снощи го гледах, ебаси тъпнята е това, гледам сагата вече само по задължение/навик. Ако не друго, то поне се радвам, че още рано-рано отметнах от календара си тая боза.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2017 14:05

Spoiler for :
Труповоз написа:
Със същия късмет Рей можеше да му намери мършлясалия труп на острова, да гепи книгите (дето съм сигурен, че видях като нигъра отваря чекмеджето на Сокола в последните сцени, и ако съм прав, нали кур за сцената с Йода и смисълът ѝ)

Всъщност това май ще се окаже една от най-добрите сцени във филма :D
Трябваше да проверя в нета, но нали Йода казва:
"Wisdom they held, but that library contained nothing that the girl Rey does not already possess."
Йода знае, че Рей е взела книгите и попречва на Люк да разбере, като подпалва дървото вместо него, като в същото време му дава покой, за да не се мъчи повече да мисли за тези неща xD

Eдно от нещата, които ме издразниха супер много във филма е свързано с обяснение за Силата:
И мисля, че малко са крали от книгата за Дарт Плегъс, но са оплескали нещата.
Казаха нещо от рода на това, че независимо колко могъща става една от страните, Силата ще се балансира автоматично -> Кайло Рен/ Сноук са причината за необяснимата сила на Рей, която без абсолютно нищо е по-силна от Скайуокър :lol:
Това напълно обезсмисля пророчеството за The Chosen One и всичко през което преминаха Анакин/ Люк :lol:

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 17 Дек 2017 14:08

Подкрепям изцяло негативните мнения. Сюжетно опропастен. Иначе красив, де. Ама who cares
(ето един коментар, който се припокрива с едно към едно с моето мнение, а и с вашите предполагам)

Spoiler for :
The Force Awakens is basically pointless. None of the big questions that it posed were answered in a way that was at all satisfying.

Who is Snoke? Who cares.

Who is Rey? Who cares?

Why was the Skywalker lightsaber calling to Rey? No reason. Who cares.

Who are Rey’s parents? Who cares.

Why did Luke have a map to himself? Who cares.

What has Luke been doing on that island? Studying the texts and becoming an incredibly imposing Jedi? Well, no. He’s been hiding and hasn’t practiced anything.

Will Luke have a badass saber scene?? Can’t wait to see how powerful he’s become with a saber! Nah fam. He won’t touch a saber. Also fuck his green saber.

HERE IT IS! LUKE’s BADASS MOMENT FINALLY! Wait? Where is his the green saber? Ok this is still fucking awesome. Oh....he isn’t even there? Ok well badass!! That was fucking awesome and he liv......ok what the fuck.

Snoke is a nobody and turned Kylo dark? So we just don’t give a fuck about his backstory?

Rey is literally no one? So the saber would have called to any force user? It just happened to be her around it?

Ackbar was killed off without hesitation.

I guess no one really cares Han is gone. Ok.

Luke tossing his lightsaber over his shoulder ruins the dramatic ending to TFA.

I loved a lot in this movie but man I hate a lot.

I also just don’t believe that Luke finding out his failed apprentice killing Han wouldn’t be enough to pull him into the fight. Let alone knowing his sister is in extreme danger. Just made Luke look like a coward.

Who are The Knights of Ren? Who cares.

Rey and Luke have no relationship. Leia is gonna be killed off. No one will care about Luke being dead in the next episode.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Дек 2017 14:54

Spoiler for :
Какво по дяволите стана с онези лийкнати set photos, които показваха Кайло Рен и Рицарите на Рен на Ак-то? Имаше някакви сериозни слухове, че ще се бият с Люк и Рей на острова, даже една от сцените в първият трейлър показваше как Рей тича с включен лайтсейбър (но такава сцена липсваше във филма).
Edit: Започва да ми писва от подвеждащи трейлъри със сцени, които няма да се изполват...
https://imgur.com/9ifALwN

So much wasted potential... with everything...

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 18 Дек 2017 20:50

Момчета, тъкмо мислех да се кача и аз на хейт влакчето и да оплюя филма стабилно, ама вие толкова добре сте се справили, че не сте ми оставили какво да допълня :(

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Дек 2017 21:57

Преди около половин година попаднах на канала WorldClassBullshitters и тези пичове сцепват :D
Видеотата им са по-скоро аудио коментари/ подкастове, без нещо снимано, но пак са супер яки и много често ги слушам, докато се занимавам с нещо др :D
За разлика от много други ютубъри те не се страхуват да кажат суровата истина за новите SW филми и никога не са съмнявали, че Дисни са неспособни да направят добър SW филм xD
Препоръчвам ви да ги чуете:

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 18 Дек 2017 22:58

Buttersa написа:
Принципно нямам желание за каквото и SW да гледам след бутафорната седмица, но даже и мен това ме изненада :shock:
https://www.google.bg/amp/comicbook.com ... score-low/

Извън (удобното) конспиративно мислене, сред Холивуд средите е публична тайна, че Дисни наливат милиони в критиците. Не може филми като този или цялата супергеройска поредица да имат рейтинги като някои all-time класики и шедьоври....

Ама то си е видимо и с просто око, няма какво да говорим за предположения и конспирации

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 19 Дек 2017 00:22

За мен че Дисни наливат пари в критиката е най-видно от този скрийншот на Star Wars, съпоставен с тези два от филми на конкурентното им студио WB.

Image

Image

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Дек 2017 10:53

И аз съм така, хареса ми, но с НО-та :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по