Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие: Re: Смислените филми
Публикувано на: 06 Юни 2011 01:34

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2011 00:17

Може да е споменаван вече, но ме мързи да проверявам...

Приятно ме изненада този филм... Не е перфектен, но определено е много добър...

http://www.imdb.com/title/tt0945513/

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2011 08:05

The Chameleon, аз пък Perfect Blue не го уважавам :lol: ... на Сатоши Кон ме кефят повече, Tokyo Godfathers, Paprika и Paranoya Agent.

veluvian, май този жанр в японското кино за който говориш се нарича Period Drama и след 60-те години е мигрирал масово към телевизията.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 08 Юни 2011 12:38

Защо не те изкефи бе? :) Изглеждаше доста сериозен и интересен... Паприката наистина е култ, изтеглил съм си и другите 2! :D

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 08 Юни 2011 21:12

много много го препоръчвам!
адски ми хареса :) :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 08 Юни 2011 21:43

АлШу, на Kingdom of Heaven се гледа режисьорската версия. В театралната са орязали страшно много диалози (всъщност в тези допълнителни 45 минути май няма никакви екшън сцени), които го превръщат в много по-различен филм.

Цитат:
studio marketing executives took it to be an action-adventure hybrid rather than what Ridley Scott and William Monahan intended it to be: a historical epic examining religious conflict.

Цитат:
The Director's Cut (DC) has received a distinctly more positive reception from film critics than the theatrical release, with some reviewers suggesting that it is the most substantial Director's Cut of all time[37] and a title to equal any of Scott's other works.,[38] offering a much greater insight into the motivations of individual characters. Scott and his crew have all stated that they consider the Director's Cut to be the true version of the film and the theatrical cut more of an action movie trailer for the real film

http://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_Heaven_(film)#Extended_director.27s_cut

Профил Skype

Публикувано на: 08 Юни 2011 21:59

след като имате такова широко полезрение върху кинематографията г-н Alshu защо не предложите някое заглавие достойно за вниманието ни ?

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 09 Юни 2011 23:11

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 10 Юни 2011 00:44

The Bucket list не беше лош на моменти

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Юни 2011 10:18

Tiny, гледал съм и двете версии...за мен са псевдо интелектуална скука :lol: :lol: :lol: .

EcTeTa
Цитат:
...

Wow, ирония...обожавам!

Ще отвърна подобаващо...

След като приемаш неграмотността и простотията ми за "широко полезрение върху кинематографията", значи не си на достатъчно високо ниво дори за нея, че да я споделям с теб. :lol: :lol: :lol:

Ако се престоря, че не съм забелязал иронията - мисля, че голяма част от филмографията на Бергман, Фелини или Милош Форман могат да минат за "Смислените филми". (Особено ме кефят "Фани и Александър" в ТВ варианта на Бергман, "Рим" на Фелини и "Пожар" и "Амадеус" на Форман)
И ако кажеш, че това е тъпо повтаряне на чужди мнения, а не искрени лични впечатления, ще добавя - примерно не харесвам френския "Нувел ваг", в който са влюбени всички кино сноби и критици...не че няма 1-2 хитри филма, но по-голямата част от течението ми лази по нервите.

За мен от доста години, кино и ТВ медията е задръстена с невъзможни боклуци и безкрайни рециклажи на стари идеи, от които ми е трудно да отсея малкото хубави неща.
Едно време някак можех да разчитам на мнението на кино критиците, но и това отмина. Сега се хвалят боклуци (само защото имат претенции...въпреки, че не ги покриват), а се плюят относително свежи и добре направени неща.

Затова съм се ориентирал към японската анимация - техните клишета и trope-ове поне засега не са ми писнали...пък и имат доста повече под-жанрове и течения в сравнение с холивудската фабрика за кич...е, не че и при тях няма кич и боклуци :lol: :lol: :lol:

Профил

Публикувано на: 10 Юни 2011 14:05

Трън в очите си ми ти Alshu , но уважавам честността ти :D.За жалост обаче в последно време излизат малко качествени ленти , изключение е тази от снимката , която хамелеона е постнал (Филма е The Sunset Limited ).Ще ти бъдем признателни , ако изписваш имената на заглавията на филмите хамелеоне.В скоро време самият аз съм малко отделен от седмото изкуство и лентите които съм изгледал са в малка пропорция , скоро трябва да се реабилитиръм към това си занимание.
Филми които може да ви се харесат:
WhatEver Works на Уди Алън - http://www.zamunda.net/details.php?id=193288&hit=1
Shine ( това би трябвало да вдъхнови пианистите) - http://www.zamunda.net/details.php?id=27984&hit=1
Malcolm X - http://www.zamunda.net/details.php?id=148685

Профил

Публикувано на: 11 Юни 2011 09:32

Здравейте, ето няколко смислени филма:
Филм: The Great Escape / Голямото измъкване (1963)
Жанр: Eкшън, Драма
Година: 1963
Режисьор: Джон Стърджис
Един невероятен филм за войната на режисьора Джон Стърджис, който се гордее с изцяло звездния си актьорски състав. Голямото бягство остава...
Филм: The Nutty Professor (1963) Смахнатият професор
Жанр: Kомедия
Година: 1963
Режисьор: Джери Луис
Пародия по Доктор Джекил и мистър Хайд, Смахнатият професор (както по-късно установява Еди Мърфи) може да бъде направен само от някой не дотам...
Филм: Ел Зоро
Държава:Италия
Година:1975
Жанр:Екшън / Приключенски / Комедия / Уестърн
Резюме:Новоназначеният губернатор Дон Диего заварва поверената му провинция по контрола на корумпирания полковник Хуерта.За да избегне политическия сблъсък с полковника, той се преструва на слаб и колеблив, за да го убеди че той и постът му не са заплаха.Но тайно маскирайки се като Зоро, заедно с калугера Франциско и красивата аристократка Хортенсия се борят за справедливост срещу Хуерта и неговите войници.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2011 09:51

ъ 63 година...не мерси

Старецът и морето някой споменал ли го е

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2011 11:24

и какво значение има годината? the great escape съм го гледал и наистина е доста добър :) стив макуин прави голяма роля :)

Профил Skype

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 11 Юни 2011 19:55

Доброто кино не старее.

<3 Казабланка :oops:

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2011 20:02

Не се опитвайте да му обяснявате, не може да вдява. :idea:

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2011 20:22

не мога да го вдявам пред компютъра на насрани японски дечица като теб, нещастнико.
да не си забравиш очилата гледай, че да не ти влиза сперма в очите като миналия път

просто ми е някак странно да гледам стари филми. дори и във Fear and loathin in LV има доста неща, които са се изтъркали от многото съвременни филми. гледал съм Bullit дето е 68 година, готино, защото доста неща си изглеждат по-сурови и естесвени някак си, ама все пак...ддз мн ме е разглезило съвременното кино май :)

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2011 20:28

Ахахаха леко балъче, не се вживявай много.. :lol: Не съм сигурен, че някой ти разбира постовете :( Ако се видим ще ти се изакам на коремчето с любов, да ме помниш! :lvve:

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2011 21:01

не се надъхвай много ошог :D
да не се осереш наистина накрая

пък и не мисля, че има кой знае какво за разбиране в мненията ми. щом не разбираш какво съм написал, значи освен грозен нещастник, който си мисли, че като лапа на шимейловете по подлезите, се приближава до японската култура и живее във форума, защото в обществото го отбягват като прокажен, си и тъп.

та, по темата :)
гледал съм разни филми и може да се каже, че съм се нагледал и всичко ми е много познато. затова напоследък за малко филми признават, че са стойностни, просто защото останаха малко теми, които не са се изтъркали досега. всеки знаеше какво ще стане във великия аватар, който го рекламираха за ебати филма, а този, който го би за оскарите, можеше да бъде оценен само от вманиячена на тема война нация, каквито са американците. не, че оскарите са фактор както преди, но все пак. та какво ще остане да ми привлече вниманието в един стар филм, когато елементите от него са ползвани в 1000 филма от тази година? трудно.
и комедиите на луй дьо финес, които едно време са били голяма работа, и някой филм от поредицата за ърнест, на които съм се кефил като малък...когато са излезли, сигурно са били нещо уникално, но вече не.

аве понеже има движение почти по тая тема само, откакто гот и саут парк свършиха, я се сетете за филм, в който извънземните нападнаха и ебаха майката на цялата планета, докато хората не откриха, че музиката ги убива, и накрая всичко завърши с хепи енд?
ей тва беше готин стар филм, ама не се сещам името...

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2011 21:42

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: