Ще си призная, че бях доста пренавит за този сериал и сега съм леко разочарован от пилота.
От една страна има много хубави неща - правилния сетинг, правилните декори, костюми, грим, реквизит и ефекти. В нета четох някакви смешни впечатления, как хората били разочаровани от евтината визия.
Ъ?
Тези хора какво са очаквали, филм по телевизията?
Production values-ите са си повече от прилични.
Историята също е интригуваща - хем ни въвежда подходящо, хем поставя някои морални въпроси свързани с дейността на S.H.I.E.L.D.
С представянето на героите обаче нещата са малко странни.
"Снайперистът" и "шофьорката" са перфектните архитипове за тайни агенти - действат рационално и ефективно, не са особено отворени към останалите.
Харесвам ги безусловно.
Обаче идват двамата научни експерти. Те горкичките са взети, като от някое CSI или там военно-морския аналог, но в допълнение са изпили по 4-5 литра силно кафе.
Държат се по-скоро психопатски отколкото интересно, забавно и идиосинкратично. Сигурен съм, че нататък ще ги обяснят и развият, но в момента ми стоят като карикатура, на карикатурата която представят.
После е хакерката. Тя някак ми е антипатична.
Дрехите + грима и са в разрез с останалите в сериала, а актрисата и успява в някои реплики да е в тон с ролята, в други да преиграе лошо. Може и да е търсен ефект, но хич не ме кефи.
Накрая имаме Колсън.
Като игра той е добре познатият от филмите герой, обаче решенията му като шеф, понякога са пълен абсурд.
Във филмите той е рационален, винаги учтив и бюрократичен.
Тук хвърля подчинените си в абсолютни авантюри и дори не се преструва че му пука.
[spoiler]
Примерно хакерката веднага я хареса за екипа, въпреки, че не знае нищо за нея.
Хайде да е впечатлен ама да прецака тайната самоличност на току що назначения си подчинен, само за да и предложи място...без да я е проверил поне веднъж...[/spoiler]
Не ми звучи, като събитие в шпионски сериал, освен ако организирането на цялата група не е някакъв вид диверсия и прах в очите
.
Такива неща ги върши Ник Фюри (защото е bad ass и вижда с няколко хода напред), а не Фил Колсън.
Може пък да са решили да променят персонажът му и причината да е някъде в полу-обясненото му възкресение.
Определено ще се следи, но впечатленията ми от първи епизод са противоречиви.