Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Сериалите - общи дискусии
Публикувано на: 13 Ное 2012 18:04

Blood & Chrome не е лошо ама тоя lens flare така остро боде.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Ное 2012 18:40

Тази вечер смятам да му хвърля едно око.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 13 Ное 2012 18:55

Ще чакам и десетте епизода.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Ное 2012 10:15

Дотътрих се до 7-ми сезон на Red Dwarf.
За разлика от предните яки сезони, този не ме изкефи с изключение на последните 2 серии, където хуморът стана малко черен.

8-ми сезон започна обещаващо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Ное 2012 13:09

Довърших Red Dwarf.
Както вече писах 7-ми е слаб сезон с изключение на края.
8-ми е малко по-як, развива историята в нова посока и съдържа интересни гегове на тема футиристичен затвор / наказателна колония.
9-ти (ако можем да го наречем сезон) е пак стъпка надолу въпреки по-добрата визия.
10-ти (най-новият) е доста силен. Сценарият е на нивото на сезоните 1-6, с по-добри костюми, декори и специални ефекти.

Накратко: култов британски ситком на фантастична тематика.

Силата му не е в това, да ползва коректно sci-fi насоките си (всъщност, често нарочно ги обърква или нарушава вече установени правила), а да взима фантастични идеи и да ги проиграва по странни, оригинални и абсурдни начини - генерирайки добра комедия и неочаквани гледни точки към познати проблеми.
Другата му сила е постепенното развитие на героите - кои техни черти да се променят през годините и кои не.
Съдържа и страшно много намигания и пародии на sci-fi класики - Пътеводителя, Star Wars, Star Trek, Blade Runner, маса филми на ужасите и пр. и пр.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2013 11:42

Изгледах първата серия на Cult (или пък беше само пилот?).

На хартия идеята е много интригуваща - мистериозен култ, отвличания, убийства, cryptic clues, show in the show и пр. и пр.

На практика - нелогични герои, ужасна игра на част от актьорите и невъзможно дървени диалози.

Жалко...смятам да погледна още един-два епизода (когато почнат да излизат), но ако продължава в същия дух - блях.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2013 11:55

Twin Peaks. Велик.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 09 Мар 2013 19:03

10/10

Профил Skype

Latinica
Аватар
Публикувано на: 10 Мар 2013 06:02

e to tva ne e li za pedali???

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Мар 2013 21:34

http://www.youtube.com/watch?v=GVlRud53QTQ Супер добър, нямам търпение за втори сезон.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2013 16:54

Изненадващо е колко много се вдига качеството на Revolution. Първият епизод е отвратително зле , втори не е много по-добър (режисурата на битките с мечове е абсурдна, камерата се сменя по 5 пъти в секунда, реално нищо не виждаш; главната героиня преиграва и като цяло е дразнещо мрънкало; сценарийно има доста глупости). Нататък стават все по-добри (може би с изключение на 9-ти).

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2013 23:45

днеска излиза последния епизод на Californication за сезона. дано не е последен изобщо

Профил

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 02 Апр 2013 20:57

Тъп беше финалния епизод... Кво пак се връща при карън... няма смисъл да го продължават, доста тъп сезон като цяло. Следващия сигурно ще е по-зле

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Апр 2013 10:26

истина, няма заряда на 2 и 3 сезон, които са ми любими, обаче пак си е стабилярка. трябваше да заиграят тоя момент с предложението за брак и тя например да беше казала не, да се засили драмата и после да си свърши по същия начин. а тая малката я пратиха да обикаля света, само за да я разкарат. няма хляб в нея.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Сеп 2013 01:50

Breaking Bad верно се оказа корав сериал, с изключение на някои от персонажите. няма средно положение - или им се кефиш на макс или те дразнят нечовешки. тая скайлър е бясно лайно

Профил

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 15 Сеп 2013 18:45

Сега се зарибих по един много як руски сериал , казва се ''Кухня'' , не знам дали някой от вас го гледа. Намерих го с BG subs , и много се радвам , защото руският не ми е много сила, въпреки че много искам да го науча добре, но все не се наканвам.
Иначе гледам: Женени с деца, Двама мъже и половина, По средата, Малкълм, Досиетата Х / това ми любимият сериал /, Wallking Dead, Под прикритие и др. сигурно има.
А от анимациите: Family guy, The Simpsons, Regular Show, Adventure Time ...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 25 Сеп 2013 13:05

След две серии дропвам Sleepy Hollow.
Хем ми ми тъпее, хем ми е дежа вю от още 100 филма и сериали, хем нещо не мога да му се кефя иронично.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
Публикувано на: 26 Сеп 2013 12:18

AlShu написа:
След две серии дропвам Sleepy Hollow.
Хем ми ми тъпее, хем ми е дежа вю от още 100 филма и сериали, хем нещо не мога да му се кефя иронично.

Did you watch Agent's of shield?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Сеп 2013 13:57

Цитат:
Ще си призная, че бях доста пренавит за този сериал и сега съм леко разочарован от пилота.

От една страна има много хубави неща - правилния сетинг, правилните декори, костюми, грим, реквизит и ефекти. В нета четох някакви смешни впечатления, как хората били разочаровани от евтината визия.
Ъ?
Тези хора какво са очаквали, филм по телевизията?
Production values-ите са си повече от прилични.

Историята също е интригуваща - хем ни въвежда подходящо, хем поставя някои морални въпроси свързани с дейността на S.H.I.E.L.D.

С представянето на героите обаче нещата са малко странни.

"Снайперистът" и "шофьорката" са перфектните архитипове за тайни агенти - действат рационално и ефективно, не са особено отворени към останалите.
Харесвам ги безусловно.

Обаче идват двамата научни експерти. Те горкичките са взети, като от някое CSI или там военно-морския аналог, но в допълнение са изпили по 4-5 литра силно кафе.
Държат се по-скоро психопатски отколкото интересно, забавно и идиосинкратично. Сигурен съм, че нататък ще ги обяснят и развият, но в момента ми стоят като карикатура, на карикатурата която представят.

После е хакерката. Тя някак ми е антипатична.
Дрехите + грима и са в разрез с останалите в сериала, а актрисата и успява в някои реплики да е в тон с ролята, в други да преиграе лошо. Може и да е търсен ефект, но хич не ме кефи.

Накрая имаме Колсън.
Като игра той е добре познатият от филмите герой, обаче решенията му като шеф, понякога са пълен абсурд.
Във филмите той е рационален, винаги учтив и бюрократичен.
Тук хвърля подчинените си в абсолютни авантюри и дори не се преструва че му пука.
[spoiler]Примерно хакерката веднага я хареса за екипа, въпреки, че не знае нищо за нея.
Хайде да е впечатлен ама да прецака тайната самоличност на току що назначения си подчинен, само за да и предложи място...без да я е проверил поне веднъж...

[/spoiler]

Не ми звучи, като събитие в шпионски сериал, освен ако организирането на цялата група не е някакъв вид диверсия и прах в очите :lol:.
Такива неща ги върши Ник Фюри (защото е bad ass и вижда с няколко хода напред), а не Фил Колсън.
Може пък да са решили да променят персонажът му и причината да е някъде в полу-обясненото му възкресение.

Определено ще се следи, но впечатленията ми от първи епизод са противоречиви.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Окт 2013 10:33

Заради позитивния шум в Den Of Geek бях останал с впечатление, че от трънката Atlantis може да изскочи...заек.

Мухахахаха в каква грешка съм бил!

Това е толкова несвързано и безумно.
Почваме в наши дни, следва сцена с мини-подводница сякаш взета от Abyss, след която скачаме във всичките Hallmark митично-приказни филми и сериали забъркани в едно.

Ще изброя част от главните герои: Язон (не бил някакъв произволен Джейсън, а един много конкретен такъв), Питагор (за доказателство е някакъв фетишист на тема триъгълници), Херкулес (обаче дебел, прост, пиандур и голям самохвалко), Ариадна, Минотавъра, Елена (не, не бих я нарекъл хубава) и д-р Башир от Star Trek DS9...добре де, същия актьор, който тук играе цар Минос.
За следващата серия обещаха Медуза (ама косата и изглеждаше по-скоро мазна, отколкото съставена от змии :lol: ).

Та кретенщината е пълна, но пък някак са ми симпатични Херкулес и Минос (защото съм фен на актьора).

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com