Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Star Wars VII
Публикувано на: 10 Сеп 2017 20:51

newcomer
Цитат:
...

Всичко това е обяснение на неща, които и без това са ясни...що трябва да го обясняваш?
"Той никога не е бил приятел на Републиката. Всичко е игра" - no shit?
"Неслучайно той все по-трудно крие нетърпимостта си към джедаите'' - сит да не обича джедаи? Никога не бих го повярвал!
Зрителят бил заспал?
Не, зрителят не може да приеме този шит, който нищо че върви по някаква своя логика противоречи на всичко, което е познато от Star Wars.
Не питах, защо Палпатин жертва Дуку, а защо самият граф се оставя да го ползват по този начин, хич не е толкова тъп.
Джедайският орден са тъпаци, защото сценаристите не могат да измислят по-интересен начин да изгубят.

Пак ще спомена Clone Wars - там вкарват и dark force acolyte-тите, които разширяват малко картината силно стеснена от правилото на двамата, дават малко по-нюансиран образ на Аникин, корупцията в Републиката, корупцията сред джедаите, предателите сред тях, несправедливия процес срещу Асока, напускането и на ордена и т.н.
И всичко това доста логично и естествено.
Това е, като маневрирането на товарен кораб. Може да го закараш навсякъде, но трябва място и доста маневриране.
Да не говорим, че в prequel-ите или не дават обяснения, или ползват някаква дървена експозиция.

Профил

Аватар
В момента играе: Футбол, ама навън
Публикувано на: 11 Сеп 2017 12:16

Ти постави въпроси, аз като фен опитах да отговоря. Разбира се, че знаеш отговорите. Не съм се и съмнявал. Просто да пиша за прикулите е едно от най-големите удоволствия и ти ми даде повод да се развихря. Извинявай, щом съм ти загубил времето.
А относно Дуку, не е тъп, но кой очаква да бъде предаден? Той е бил лоялен, дават му се постове от неговия учител... Сигурен съм, че дори с културата на ситите, която поощрява предателството и егоизма, никой не очаква да бъде прецакан. Всеки смята, че той е най-хитър, че той ще цака другите и че пътят е само напред и нагоре. Като в реалния живот, нали? Колко от гангстерите се отказват от престъпния живот, въпреки че са пределно наясно с конфликтите между фамилиите? Много малко. Това е моята теория, може да не си съгласен.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Сеп 2017 16:32

newcomer
Цитат:
Ти постави въпроси

Може би не трябваше да ги представям под формата на въпроси, но това бяха примерите ми за бъркотия, които ти поиска. Не изчерпателен списък, а неща за които се сетих в момента.

Да, графът беше предаден и той не го очакваше, но самата сцена беше така лошо представена, че сякаш очакваше Аникин да не го убие (което е странно) и всъщност имаше време да реагира.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Сеп 2017 19:30

Благодаря за примерите! А на мен не ми хареса как като му отрязаха ръцете, единствената му реакция беше някакво съскане, сякаш се е опарил на затоплен тиган в кухнята. Както Анакин в епизод 2, като му отсекоха ръката. Ни стон, ни вопъл. Разбирам, че може да има някакъв адреналин, който да притъпява болката за малко, но тяхното надминава разумната граница. Ето ти малко мои лоши спомени от трилогията.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Сеп 2017 19:38

Цитат:
Благодаря за примерите!

Сега пък ирония?

Цитат:
единствената му реакция беше някакво съскане

Ъъъ, по тайм код ли искаш да ти разпиша, какво искам да кажа?

Цитат:
може да има някакъв адреналин, който да притъпява болката за малко

А може и да е някакъв самоконтрол чрез силата?

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Сеп 2017 09:44

Звучи ми сякаш си останал с впечатлението, че се заяждам. Случаят не е такъв. Няма ирония. Когато благодаря, значи благодаря.

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 12 Сеп 2017 21:33

Ейбръмс ще се завърне, за да режисира Ep. 9 и ще пише сценария заедно с Chris Terrio.
http://www.starwars.com/news/j-j-abrams ... episode-ix

Aз лично не съм очарован от избора им, но кой знае, може би ще се получи добър филм.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Окт 2017 19:41

нелегален написа:
това е лего сет все пак, изчакай да видиш как ще са във филма.

Вече има няколко снимки и продължават да изглеждат все така зле :(
Каските им са ужасни... Освен ако нямат изключително бадасс сцена във филма не виждам как могат дори да се доближат до Imperial Royal Guards, които кефеха на макс със самото си присъствие.

Image

Image

След няколко часа пускат новият и най-вероятно последен трейлър за Episode 8 (като изключим досадните tv реклами).
Режисьора препоръчва да не го гледаме, защото ще има спойлери, което ми се струва супер кретенско. Започвам да мразя цялата хайп култура и простотии, които само спойлват неща, преди да сме ги видели....
Ще се сдържите ли да не го гледате или не ви пука особено за спойлери? :D На мен не ми се гледа, но понеже ще бъде дискутиран/ показван абсолютно навсякъде, ми се струва невъзможно да се избегне и ще се наложи да го видя xD

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Окт 2017 00:42

Ако ти се чака- би трябвало да излезе след 1-2 часа. Ще го постна веднага сутринта като стана.

Имам проблем с трейлъри, които спойлват прекалено много от сюжета и яките моменти във филма. Нещо, което ми се струва, че се случи с трейлъра на Pacific Rim: Uprising. Имаше адски много сцени, които могат да се свържат и горе-долу да се направи някакво резюме на историята.

Иначе и аз се кефя на трейлъри. Примерно първите 2 тийзъра на Ep. 7 бяха перфектни. Хайпнаха супер здраво без да издават нищо съществено от сюжета. И понеже ми се сториха напълно достатъчни реших да не гледам трейлъра, който пуснаха след това. Тогава някак си успях да се опазя, но сега ми се струва невъзможно xD Първият трейлър за Ep. 8 също беше добър и според мен беше достатъчен, но сега щом режисьора ни предупреждава ми се струва малко прекалено...

Edit: време е да се наспойлим.

Има и нов постер:

Image

Профил Skype

Аватар
В момента играе: не казвам
Публикувано на: 11 Окт 2017 14:36

Да погледнем обективно на нещата - все пак това е филм на Дрисни - компания, която се е специализирала в производството претоплени полуфабрикати в опаковката на познат продукт и най-вероятно просто ще сервират поредния копи/пейст бълвоч, предполагам на Епизод 5 или Епизод 3 този път. И всички ще го поемете с примляскване.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Окт 2017 18:40

Ще мине още доста време преди хората масово да спрат да гледат всеки нов SW филм. Изгубих всякаква надежда след Rogue One, a наскоро намразих и Еp. 7.
Райън Джонсън се хвали как Дисни са му дали пълна креативна свобода и как е направил нещо ново за франчайза, но от видяното досега ми е доста трудно да го повярвам.
Най-големият проблем според мен са повечето от главните персонажи. Рей е изключително unlikeable и актьорската игра на Дейзи Ридли е толкова дървена, че направо ме дразни.
Джон Бойега ме кефи, но в Еп. 7 игра някакъв average Joe, който беше скучен. Изглежда ролята му сега ще бъде по-интересна, но няма как да сме сигурни.
Еп. 8 ще го гледам главно заради Люк, Поу и Кайло Рен хD
Лея най-вероятно ще я убият, защото не искат да продължат да ползват персонажа без Кари Фишър.

Отделно започвам сериозно да чувствам franchise fatigue. От време на време чета по някой от новите комикси, но изоставам адски здраво с книгите и не съм сигурен дали изобщо ще се занимавам с тях (прочетох Таркин и Каталист, които бяха доста интересни, и в момента съм по средата на Траун).

Според мен беше грешка избора им на времеви период за новата трилогия. Ако бяха избрали нещо различно нямаше да се закопаят толкова. Сега новите филми са ограничени заради старите персонажи, а 80% от страничната медия запълва дупки между Еп. 6 и 7....
Игрите дори няма да ги коментирам. EA направо се престарават с преебването им и благодарение на тях скоро време няма да видим неща като продължения на KOTOR, Republic Commando, Empire at War, Jedi Knight и т.н.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 12 Окт 2017 11:03

нелегален написа:
2) И Рей и Рен изглеждат някак "слаби" и нестабилни ментално, с реплики от сорта на "Не знам какво да правя, помогни ми!" и изразяващи съмнения в това, което правят. Това е доста необичаен драматичен поврат за франчайза Star Wars като цяло, който досега е нямал склонност към драмата и "дълбочината" като цяло.
Поне за мен това е доста интересен нов подход и очаквам да видя резултатите с нетърпение! :)

Припомни си старите филми от поредицата, защото изглежда си ги забравил. И Люк беше слабак, преди Йода да започне да го обучава, Хан Соло беше страхливец и не му се занимаваше да взима страна във войната, но в крайна сметка всеки от тях претърпя метаморфоза и се промени с течение на времето.

Тука имаме двама актьори, които все още прохождат в актьорския занаят, сценаристите с бездарно написаните реплики за героите им също не им помагат особено и в крайна сметка се получава така, че и двамата изглеждат страшно некадърни на екран, или както казваш ти - нестабилни. Аз драма не виждам, само мъка.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 12 Окт 2017 11:14

Влизам в раздела, отварям последните три теми, където си се разписал и мога да си помисля само едно - по събирания сигурно си много забавен. Сърцето на компанията, царят на купона :lol:

Извади си чадъра от задника и се поотпусни малко, че тая претенциозна нагласа, с която гледаш и после прихранваш някакви блокбъстъри е далеч от израз на завишени филмови стандарти. По-скоро просто невъзможност да си нагласиш очакванията спрямо това, което гледаш.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 12 Окт 2017 11:24

Напротив, маце Борко. Единственото ми желание беше да не развалят класика като Междузвездни войни с безсмислени продължения. Което не се сбъдна. Сега като фен мога да отбелязвам недостатъците на новата трилогия с пълно право. Мина времето в което съм целял да бъда забавен или съм се радвал на малоумни блокбастъри(всъщност последното никога не се е случвало).

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Окт 2017 14:12

нелегален написа:
P.S. В българските публикации за трейлъра срещнах превод на заглавието както в единствено число (Последният джедай), така и в множествено (Последните джедаи). Някой знае ли кое ще е официалното? :)

Официалният превод би трябвало да е "Последният Джедай", потвърдено от режисьора (няколко пъти даже), но бг преводите доста често издишат и може да е както си решат.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 13 Окт 2017 19:56

Очакванията ми към филма са една купчина герои, които не могат да решат дали са добри или лоши, това ги измъчва вътрешно и те реват, за да подчертаят драматизма на сюжета... Бетер сапунка го обърнаха тоя филм. :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Окт 2017 20:02

Мразя когато постват неща само в измислените социални мрежи...
https://www.instagram.com/p/BaWuxDWlt4-/

Името е Ок, но дано да измислят нещо по оригинално за следващите самостоятелни филми...

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 17 Окт 2017 21:12

Image

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Окт 2017 17:25

Сега очакваме самостоятелни филми за Бейл Органа, леличката-библиотекарка от джедайския храм, Грийдо, лидера на гунганите от "Невидима Заплаха", Командир Коуди и Тарфул.
Според мен трябва да се направи само един филм в стил origins и той трябва да е за Негово Величество, Галактическия Император Дарт Сидиъс. За да видим как ще материализира историята му за Дарт Плейгиъс Мъдри. Всичко друго е загуба на средства. Нямаме нужда от 2200 филма за всеки важен персонаж от сагата. Трябват ни да кажем три, но измислени и направени с любов.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2017 09:56

Във връзка с тайванския трейлър на филма:
Spoiler for :
Цитат:
This means that when Snoke says "When I found you", Snoke is talking to a female character, which in my opinion is most likely Rey at this point.

After that, near the end of the trailer, when Snoke says "Fulfill your destiny", the "you" the subtitle wrote is now "你", which means that Snoke talking to a male character now. So at this point, Snoke is not probably referring to Kylo or other male characters.

Lastly, when Luke says "This is not going to go the way you think" , the "you" again is written "你", which means the Luke is talking to a male character. At this point, Luke is probably not talking to Rey, but someone else.

Цитат:
Upon seeing the trailer, I got the sense that Snoke was talking to Rey. He sees she’s more powerful than Kylo, and so tosses him aside. Which could explain Kylo’s frustration—and maybe Kylo’s temptation to kill Leia, to try to win back Snoke’s favor. (I don’t believe Kylo kills her though)

I also got the sense that Luke was telling Kylo, “this is not going to go the way you think”.

Everything is proceeding as I have foreseen it...

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com